Kroppen som säger ifrån? Dold kamera och annat flöde kommer!

Tråkig söndag. Det var i alla fall vad Engla-Freja tyckte igår. Vi städade lite, Micke klippte gräset och trimmade. Jag har låg på soffan och bara tog det lugnt. Vaknade på morgon med nackspärr och dov huvudvärk. Tänkte att det måste varit för att jag sov knasigt, dessutom kröp EmmyLou ner bredvid mig och på andra sidan hade jag ju Mathilde.

Jag var med om något obehagligt iförrgår, och nu efteråt undrar jag om inte min nackspärr kanske hade med det att göra?

Jag satt på altanen och fikade, det var bara jag och Mathilde kvar. De andra hade redan fikat och hunnit springa iväg och lekte på trädgården. Micke var någon annanstans och gjorde något. Rätt som det var så kände jag hur det knäppte till i huvudet och samtidigt blev jag snurrig. Alltså då menar jag snurrig som hela jorden snurradeoch  det kändes som om jag skulle svimma. Jag började må illa av att det snurrade och det enda jag hann tänka på var vem tar Mathilde om jag ramlar ihop? Jag tog huvudet mellan benen och tänkte att det kanske hade med mitt blodtryck att göra. Det konstiga var ju att jag satt ner och bara tog det lugnt, så inga hastiga rörelser eller så. Eftersom jag har lågt blodtryck så kan jag få blodtrycksfall ibland, men det kan inte det här ha varit.

Jag satt kvar en stund men det snurrade fortfarande och jag mådde så fruktansvärt illa. Jag tog med mig Mathilde in och sa till Engla-Freja att titta till henne och ropa på pappa. Lade mig ner i sängen och det snurrade fortfarande och illamåendet var hemskt! Det gick liksom inte över.

Micke tänkte att det kanske var för att jag inte ätit lunch ännu? Men eftersom vi precis fikat så hade det ju inte med det heller att göra, för energi hade jag ju fått i mig. Jag låg kvar i sängen och Micke slängde ihop lunchen snabbt som ögat. Jag fick tvinga i mig maten för illamåendet satt kvar och det är ju ingen höjdare att äta då precis. Sen gick jag och lade mig igen. Inte lika snurrig men fortfarande inte bra.

Yrseln höll i sig i flera timmar faktiskt, inte förens på kvällen kände jag mig lite bättre. Och då hade illamåendet gett med sig också. Dagarna innan har varit bra, jag har haft lite ont i huvudet från och till. Men det har Micke också haft så det kanske är nått som går? Dagen därpå vaknade jag som sagt med nackspärr och dov känsla av värk i huvudet.

Jag har upplevt det här förut (när jag varit gravid och det är jag inte nu vad jag vet) men då har det snurriga inte hållit i sig såhär länge och jag har aldrig känt det här knäppet i huvudet någonsin tidigare. Det var skitläskigt! Jag känner mig fortfarande tung i huvudet och har lite sådär molande huvudvärk och är fruktansvärt trött.

Jag textade till mamma och hon tyckte jag skulle söka för det. Men ni som känner mig väl vet hur jag är, söker inte för något förens det är riktigt akut eller att jag är döende. Eftersom jag fick nackspärr dagen därpå så kanske det kan ha varit att jag klämde någon nerv kanske? Annars kanske jag helt enkelt bara måste dra ner på tempot, vilket tempo tänker jag då? Jag som ändå känner mig helt avslappnad och inte alls tar mig för så mycket nu. Hoppas det försvinner helt nu och att det aldrig kommer tillbaka mer! Och ja läskigt var det.

Därför var dagen igår var helt och hållet lugn, vi gjorde inga större utflykter. Jag låg och vilade så mycket som jag kunde. Micke blir superstressad av att jag ligger ner och då blir hans humör upp och ner. Fasen helvete bara ligga sådär, det går inte! Alltså han vet verkligen inte hur man gör när man bara slappnar av och tar det lugnt.

Engla-Freja ville såga av sig ett ben för hon var så uttråkad. Mamma kan vi inte hyra en båt eller nått? Men va? Har hon också fått sin pappas rastlöshet. Jag tänkte skriva adhd men gör jag det så får jag ajabaja på fingrarna från folk som tar illa upp. Adam gick omkring och blåste upp ballonger och retade gallfeber på sin storasyster.

Helt plötsligt hade vardagsrummet blivit en dansstudio. Vad gör du sa Adam? Är du blind? Assnygga hopp juh hahaha! Alltid med en massa skratt. Ibland skulle jag jag vilja placera ut dolda kameror hemma hos oss. Herregud vilken komedi det skulle bli. Man har aldrig tråkigt i den här familjen 🙂

Vet man inte vart Wille är så kan man alltid leta i köket. Antingen i kylskåpet eller i skafferiet. Du går väl inte och nallar bullar ur frysen William? Nej inte skulle han! Aldrig! Söta rara lille mamsingewillesnuffisen! Jag daskar till honom med tofflorna, förbannade ungar att äta oss ur huset. Så springer de iväg och jag efter med en toffla i högsta hugg.

Mina älskade ungar. Jag behöver en semester efter semestern. En veckas återhämtning. Där allt bara handlar om moi och moi. Helt rimligt att känna så tycker jag.

Jag får ta igen allt när jag blir gammal, det är därför jag pensionssparar så mycket jag kan. Tänk er själva sen när jag blivit pensionär, då blir det ett helt annat flöde hos mig. Fest, resor och snygga outfits hela dagarna hahaha.

Kram / Madeleine ♥

 1. Hej!
  Här är en till som lider utav lågt blodtryck. När det är extra varmt ute så kan blodtrycket sjunka snabbare och kan även bli lågt när man ätit, då kroppen reagerar mer på värmen utanför kroppen än vad man har i den. Du kan även få solsting lättare då kroppen är lite mer sårbar. Ljudet du hörde kan vara en närv el muskel som blivit torr, vätskan försvinner ju tyvärr snabbt i värmen.

  Om yrseln inte går över på två dagar bör du besöka en läkare och kolla blod tryck och även blod värdet. Ibland så kan man ha mindre röda blod plettar i blodet när man har konstant lågt blodtryck. De har bra tips på hur man stabiliserat både tryck och blod plettar.

  Jätte bra att du vilar och tar det lungt och lyssnar på kroppen. Fortsatt med det och går det inte över så besök läkaren. Långvarig yrsel tär mer på kroppen än vad man tror.

  Hoppas du mår bättre snart!!!

 2. Hej, ett tips är att ringa 1177, sjukvårdsupplysningen, så fort du känner av detta igen. De ger upplysning ifall du behöver åka in eller ger bara råd vad du lämpligen bör göra. Lycka till.

 3. Lågt blodsocker, blodtryck, stress eller solsting kanske? Du skulle ha ringt 1177. Bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite.

 4. Usch, det låter inget vidare, hoppas det går över lika fort som det kom ✊🏻 Ville bara säga krya & tacka för din härliga blogg 🤗

 5. Det låter lite som kristallsjukan… Det kommer hastigt och hela världen snurrar ordentligt… Är det det kan de framkalla det inne på sjukhuset.. Det finns rörelseprogram som hjälper kristallerna i öronen att falla på plats igen.

  1. Tack snälla för tips! Många verkar tycka att det låter som kristallsjukan… Kommer det tillbaka så måste jag ju kolla upp det.

 6. Låter som kristallsjukan. Jag har haft de sen jag var 15 år. Fick ungefär 1 anfall/år förrut men inte så ofta nu. Ofarligt men fruktansvärt obehagligt. Finns behandling att få.

  1. Men usch ja att känna såhär var verkligen sååå obehagligt!

   Hur får man diagnosen? Många olika undersökningar?

 7. Jag tänker också på kristallsjukan. Vaknade med det en morgon, usch vad dåligt jag mådde. Yr dom tusan (som att åka kaffekopparna på tivoli) och illamående. Finns övningar att göra för att skaka rätt kristallerna. Blir man yr när man gör de, ska man fortsätta sa min doktor

  1. Ska man fortsätta göra övningarna även om man blir mer yr utav de? Vad för övningar gör du och har du blivit bättre av det?

 8. Vill inte skrämma dig men råder dig att kolla upp det. Du kan ha fått nåt som heter subarachnoidalblödning. Det kan börja med en ”smäll” i huvudet följt av huvudvärk, illamående och nackstyvhet.

  Hoppas du mår bättre snart 🙂

  1. Vet du, precis det du skriver om oroade sig min mamma för. Hennes bästa kompis råkade ut för just det här och klarade sig inte 🙁

   Min ord och min förklaring till hur jag mådde var precis dom samma som min mammas bästa kompis innan hon gick bort. Det är väldigt många år sedan nu, jag var väldigt liten när detta hände så jag kommer inte ihåg så mycket av det.
   Men ja min mamma blev ju såklart orolig för mig. Så jag tar det här på fullaste allvar, kommer det tillbaka så söker jag direkt.

   Tack för omtanken <3

 9. Snälla Madde! Det låter inte bra,om jag vore som du skulle jag boka en tid på vc och kolla opp det,du har bara en kropp var rädd om den❤️ta nu hand om dig och din älskade familj så hörs vi snart igen Kram❤️

 10. Krya på dig💕
  Trodde inte Micke va sån som inte lät dig va när du är dålig! Trist han får väl styra upp själv ibland då

  1. Tack snälla <3

   Ibland är det tvärtom osv. Svårt att vara en bläckfisk liksom. Har man många barn så har man, då är det svårt att få vara ensam.

 11. Tänker direkt oxå på kristallsjukan…
  Om du lägger dej raklång på sängen, om det
  skulle hända igen, gör sen en snabb rörelse med huvvudet
  åt höger, och sen tebax, brukar kristallerna
  rätta till sej:) Viktigt att du gör rörelsen åt höger.

  Annars knäpper det ju till när nackspärren slår till, eller
  hållt i sej ett tag.

  Tror ärligt att du inte behöver va orolig:)
  Nacken kan ställa till mkt problem…

  1. Tack snälla Tina för tips!

   Kommer det tillbaka så ska jag absolut testa detta. Nackspärren kom dagen därpå, vaknade med den 🙁 Nej jag hoppas inte att det är något allvarligt,
   Försöker vara positiv!

   Tack igen <3

 12. Hej! Googla på Miniers disease… det är en yrsel sjukdom likt kristall sjukan. Fast mes illamående och i vissa fall hörsel försämring på ena örat. Det kan komma och gå i skov och med flera års mellan rum. Hoppas du känner dig bättre nu, man blir ju så klart rädd och det är så obehagligt med yrsel. Kram

  1. Tack snälla <3 Ska läsa på om detta.

   Ja fy bubblan vad obehagligt det är 🙁 Speciellt när det inte ger med sig! Man tror ju ens sista stund i livet är kommen. Fy och blä!
   Känner mig lite bättre nu, men fortfarande är jag lite tung i huvudet.

   Kram

 13. Sån yrsel var mitt första gravid tecken. Då jag tydligen var gravid med vår nr 6. Så himla obehagligt. Men sen var jag inte haft det igen. Och nu är jag i vecka 21 så kanske är det en bebis på G för er med😀

 14. Hej, nu har jag inte läst de andra kommentarerna, men det låter som kristaller. Jag fick det för några somrar sen, men jag vaknade av ett extremet illa mående och allt snurrade, som när man är riktigt full. Det höll i sig till och från i 2 veckor. Om det är de så är det inget man kan göra sa läkaren, det är som ett slags virus så det är bara att härda ut tyvärr.
  Kram<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..