Roliga saker, gamla vänner och kristaller!

Marodören gillar sin ”nya” säng. Alltså så smart att bara måla om spjälsängen och ta bort sidan för att få ett helt nytt utseende. Den blev jättefin och omtyckt. Det första Mathilde gjorde när vi bar in sängen var att krypa upp i den och stoja.

Nu ska vi bara bädda och göra hennes lilla hörna mysig så hon vill sova där. Det ska upp en sänghimmel och dekorationsballongerna som jag visade här på bloggen för ett tag sen ska också upp på väggen.

Hängaren och pallen har fått samma färg som spjälsängen och fondväggen. Det blir så fint 🙂

Sang10

Sang11

Det händer så mycket roliga saker i mitt liv just nu som gör mig glad. Har spännande saker att se framemot. Jag har en del möten och roliga kick off´s som får mig att längta efter hösten.

Jag älskar att träffa nya människor som inspirerar mig. Och efter att ha varit ”instängd” i ett par år så skriker kroppen efter nya utmaningar. Fel ordval kanske, jag menar inte instängd som i att det skulle varit något negativt men ja ni som vet ni vet. Jag har alltid älskat att vara hemma med Mathilde och de andra barnen. Och det har gått bra att jobba med Mathilde också, men det är ju inte riktigt samma sak som att bara få ensamtid och fullt fokus på enbart jobbet.

Imorgon ska jag till Linköping på ett möte och så ska jag kika på lite nya möbler.

Pratade med en gammal killkompis idag, Jocke. Vi hängde ihop en del när vi gick på högstadiet. Sen har vi stött på varandra någon gång då och då. Han bor nämligen numera sedan nästan tio år tillbaka längst ner i vårt avlånga land. Så jäkla jul att ”catcha up”efter all denna tid. Allt var som för 20 år sedan typ förut en enda detalj, vi har tydligen blivit äldre 😉

614edb38 ed31 46a1 b4a2 8d330fa32a98

452cf6e6 9142 4d3b 9379 09d043242d60

Ser ni helveteshörnet bakom mig. Ja det har förföljt mig i några år, sedan vi totalrenoverade huset. Killen i målarbutiken räknade ut hur många våder jag skulle ha, jag protesterade och tyckte jag skulle ta en extra rulle tapet. Men nepp, han var så säker på att det inte skulle behövas. Jag fick rätt och han fel, strunt samma egentligen men jag har fortfarande inte tagit tag i det. Nu är jag lite osäker på om jag ska beställa en en rulle till och göra klart, om det går vill säga eftersom det tydligen kan vara skillnader i trycket. Eller om jag ska måla om allt eller välja en annan tapet. Vad tycker ni? Kan inte bestämma mig 🙁

Tack också vill jag säga för alla omtänksamma kommentarer ang min yrsel. Många tror på kristaller, återkommer det här obehagliga så kommer jag definitivt söka. Någon tipsade mig också om att jag skulle lägga mig på rygg och hastigt röra på huvudet åt höger för att dessa kristaller som man har ska lägger sig till rätta igen. Bra tips! Tack alla ♥

Nu ska jag och familjen äta kvällsmat i parken. Ta hand om er så länge!

Kram / Madeleine

 1. Det är inte säkert det är höger som gäller. Hur man ska vrida på huvudet beror på i vilket öra samt i vilken av båggångarna som kristallerna ”kanat ur läge”. Det finns fysioterapeuter (sjukgymnaster) som är bra på sådan här repositionering.

 2. Nästa gång du känner av yrsel är det bättre du kontaktar sjukvården.
  Ställer man frågor här så ser du ju att du kan få många skiftande svar.
  Man vet inte förrän man vet, om du förstår vad jag menar.
  Man ska vara rädd om sig

 3. Hej och tack för en trevlig blogg! Vi har varit sugna på att besöka Motala ett tag nu och jag passar på att fråga om du eller någon av läsarna här har tips till oss? Vi är ute efter att bo en natt eller två på något lugnt ställe (herrgård?) vid vattnet där man kan bada, fiska och kanske hyra båt. Några tips? Annars kan vi också tänka oss något större ställe med lite mer liv, men fortfarande vid vattnet. Kanske någon camping med pool också? Tips på det? Tack alla på förhand!

 4. Lät inte som kristallsjukan på symptomen. Nog för att man får kraftig yrsel, illamående (till och med kan kräkas) osv. Det är en yrsel som skiljer sig från det vanliga. Men kristallsjukans attacker visar sig vid just rörelse av huvudet. Dessutom kan du, om du blundar, känna hur kraftigt ögonen slår under ögonlocken. Ifall man stirrar med stora öppna ögon under en attack så kan andra se att ögonen slår från ena sidan till den andra. Lite exorcistiskt 😉

  Kristallsjukans attacker går att framkalla, det är så diagnosen ställs. Har själv varit drabbad. Det tog flera månader att bli av med attackerna helt men övningar flera gånger om dagen hjälper kristallerna att hamna rätt. Då du känner en attack ska du ha kvar huvudet i den ställning som då attacken började. Attackerna varar i ca 1-2minuter ☺

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..