Mathildes hörna, glöm inte titta på min IGTV och redigering!?

Inlägget innehåller reklamlänkar

Hur har ni det i värmen? Fortfarande helt magiskt sommarväder. Även om man ibland längtar lite efter höstrusket så måste vi ju vara tacksamma för alla soltimmar som gett oss energi!

Jag hörde att det hade varit ett rejält åskoväder natten till idag, över 2000 blixtnedslag bara här i Östergötland. Det lös upp himlen några gånger men mer än så blev det inte här över Motala som jag märkte av.

Idag tog jag med mig Adam, Engla-Freja, Tuva-Li och EmmyLou och handlade. De fick bestämma kvällsmaten och det blev potatisgratäng och fläskfilé. Helgmat på en torsdag funkar det med 🙂

När vi var i affären så kände jag den här oförklarliga yrseln igen. Det är tamejfasen så jäkla obehagligt. Men det var inte lika snurrigt som sist tackochlov! Usch vad jobbigt det här är! Man blir ju nervös över att man ska ramla ihop när det kryper på sådär. Nu blev det ju inte så farligt men ändå är det irriterande. När vi kom hem så kom jag på att det här hände i våras någon gång, tidig vår. När jag var ute och körde backintervaller med Emmeli. Då blev det sådär som det blev häromdagen när jag blev illamående och jättesnurrig. Det slutade då med att Micke fick komma och hämta mig med bilen. Jag har för mig att jag bloggade om det, tänkte jag skulle friska upp minnet lite men jag hittade inte det inlägget här på bloggen. Ska leta lite mera och se om jag hittar det.

Vet att jag trodde att det då kunde ha med att göra att jag tränade så hårt. Men det gör jag ju inte nu, just nu har träningen fått vila jämfört med hur jag tränade innan semestern. Hur som, pratade med en vännina idag. Hon trodde att det kunde ha med min endometrios att göra. Eller kristaller som många av er tipsat mig om. Virus skrev någon. Tänker ändå att jag ska ringa vårdcentralen på måndag så de får säga vad de tycker. Så länge det inte blir värre än så här så är det ju ingen fara, det kan jag leva med. Sen får det ju mer än gärna försvinna såklart.

Tänkte jag skulle visa er hur Mathildes lilla hörna blivit. Det är inte klart ännu men på god väg. Mera detaljer och ett litet ”stopp” vid huvudändan ska dit, så hon inte kan rulla ur sängen på natten.

Det blir ungefär som jag tänkt mig och det roligaste är ju att Mathilde helt plötsligen gillar sin säng 😀 Jag vet inte om hon känt sig lite instängd i den tidigare? Kanske lite klaustrofobi? Äsch jag vet inte men nu helt plötsligen så går hon och lägger sig i sängen självmant. Sitter där och leker och myser.

Sovrum1

Sovrum3

Sovrum6

Sovrum2

Sänghimlen och sängkläderna är från NG baby och ni hittar dom HÄR! Mjukaste linne ni kan hitta ♥ De finns i olika färger. Jag skulle vilja ha en i petrol green också. Kollektionen heter MOOD och ja det passar verkligen, för visst kommer man i mood av de här textilierna!?

Sovrum5

Sovrum7

Den här fina svanen som jag visat tidigare hittar ni HÄR! och den finns på rean nu så passa på om ni vill ha en sådan 😀 

Sovrum4

Sovrum8

Ofta får jag frågor om min fotografering. Om jag fotar par, barn, bröllop osv. Jag brinner verkligen för foto och jag brinner för att fota inredning och stylingar. Många undrar hur mycket bilderna blir redigerade. Och ja, jag skulle ljuga om jag inte sa att bilderna är bearbetade och redigerade. Alla som brinner för foto jobbar med sina bilder skulle jag vilja påstå.

Men beroende på hur bilden ska användas så redigerar man nog utifrån det. Ska bilden gå i tryck? Måste den vara högupplöst? Var ska den visas? Vad vill kunden? Och vad vill jag? Ja det finns så många olika saker att ta hänsyn till.

När ni ser en bild i ett inredningsmagasin så är bilderna redigerade! Ser du en bild på ett hem i en inredningsblogg så lär vissa bilder också blivit redigerade, eller typ alla bilder. Man kanske tar bort ett eluttag som förstör intrycket av bilden. Eller en sladd som ligger i vägen? En fläck? Rätt eller fel att jobba så? Men personligen tycker jag det är helt självklart.

Jag har gjort en liten film som jag lagt ut på IGTV (Instagram) där jag visar lite av vad jag gjort med dom här bilderna som ni ser här ovan. Kika på filmen och berätta gärna vad ni tycker, och om ni tycker om den sortens filmer ifall jag ska fortsätta att göra dom 🙂

Nu ska umgås lite med familjen och Mickes bror som här och leker med sina tjejer. Ta hand om er så länge så hörs vi snart!

Kram / Madeleine ♥

 

 1. Så fint hon har det i sin hörna :). Verkligen så mysigt som bara den :).

  Tänker på ditt illamående, du har inte kollat upp om det kan vara sköldkörteln då? Jag har illamående under perioder när jag blir så där yr, de har tagit sköldkörtelprov såna gånger brukar alltid vara bra värden, för mig är det blodtrycket som spökar. Men tänker att det kan vara värt att kolla upp 🙂

  1. Tack snälla 😄🙏🏼 Ja visst blev det mysigt! Skulle själv vilja krypa in där och sova hehe.

   Aha tack för tips, ska be vc ta lite sådana prover också. Alltid värt att kolla upp 🙏🏼

 2. Visst kan man redigera, men inte för att ”ljuga” eller försköna.
  Varför t ex ta bort ett vägguttag som sitter där annars, bara en sån sak tycker jag är ”ljug”.
  Ett foto ska visa sanningen.
  Gillar du när företaget som skötte skolfoton ett tag tog bort finnar, leverfläckar o annat på barnen.
  Näe.
  Foton som man ska använda som konst kan man leka med.
  Om man leker lite med ljus osv är väl inte fel, men inte redigera bort nåt som finns.
  Då kan man ju rikta kameran mot nåt annat istället.

  1. Ja så kan man ju se det, och jag förstår precis hur du tänker.

   Men för många är inredning en konst, bilden blir i sig en slags konst också. Det är så många jobbar.

 3. Hej! Men vad fint Mathilde har fått,du är så himla händig och hon ser ut att sova gott er lilla prinsessa.Du måste kolla din yrsel eftersom det verkar komma mer och mer❤️❤️❤️👩‍⚕️🤒Lycka till med dina inredningsprojekt kram

  1. Tack snälla AnnaLena 💕🙏🏼 Mathilde verkar gilla sitt lilla krypin.

   Jag ska ringa till vc och se vad de säger om det.

   Hoppas du har det fint 🌼

 4. Hej Madde Tack för fina bilder och blogg.😊 Ett tips jag fick för några år sen när jag fick yrsel var att gunga, fick rådet av en sjukgymnast. Kan vara kristaller som klumpat sig i örat och då hjälper det att gunga. Kristallerna ska då gå ”sönder”. Kanske värt att testa? Dur väl i parken med barnen?😊

  1. Tack för tipset Peggy 🙏🏼 Som jag ska gunga nu må du tro 😂 Jag testar allt, klart värt det om det försvinner!

  1. Tack snälla, hoppas den kan förvinna snabbt 😏

   Jag gillar grått, och med färgglada detaljer så blir det inte så dystert 😄💕

 5. vi hade värsta ovädret här i natt med åska,blixtrar och massor av regn. Tror det höll på i över 1½ timme med detta. Men så najs att gå ut idag inte lika varmt och det behövs mer regn.
  Personligen kan det bli höst nu så jag välkomnar regn och rusk haha. Naturen måste återhämta sig nu. Visst härligt med värme men det får ju regna också mellan varven tycker man.

  Ha en fin fredag.

 6. Hej Madeleine
  Jag har också drabbats av yrsel liknande din, mycket obehagligt när det snurrar som en karusell. Sökte aldrig läkare utan tänkte att det var en signal på att jag skulle sakta ner lite. De som blir utbrända brukar ofta säga att det fanns tecken men att de struntade i dem. Detta var flera år sedan och det har hänt några gånger, men det blir inte värre eller oftare. När jag blir stressad kan jag få lite känningar och jag gissar att det var ett litet förstadium till ” att gå in i väggen ”. Hoppas att det blir bättre! Monica

 7. Har du kollat upp sköldkörteln? Jag hade liknande när min giftstruma upptäcktes. Kollas med enkelt blodprov.
  Men håller tummarna att det inte är det!

 8. Hej, har haft kristaller, tittar man hastigt åt sidan eller uppåt, neråt så snurrar det. Jag har haft det flera ggr det är väldigt obehagligt. Fint du gjort till Mathilde 😍

 9. Gissar att du haft en släng av kristallsjukan (som jag kallar helvetet på jorden) men helt ofarligt som tur är. Kontakta sjukgymn och han/hon kastar dig bakåt och vrider huvudet åt olika håll och tittar i dina ögon. Det är öronkristallerna som hamnat fel, man mår så illa och allt bara snurrar. Så fruktansvärt obehagligt…..googla så kan du läsa om det. Det bara kommer och ingen vet hur man kan undvika det, jag hade det senast i slutet på juni och det höll i nästan 3 veckor men blev bättre och bättre. Min man fick bära in mig på akuten i Linköping….. kram o hoppas att du slipper detta i framtiden

 10. Hej
  På vilket sätt kan det ha koppling till endometrios? Vad är det som kopplat det? Jag har själv endometrios- en diagnos jag fick i mars i år, och inte landat i (ingen information från läkaren). Nu blir jag nyfiken (nervöst nyfiken).
  Du får gärna skriva ett inlägg om hur det är för dig när du får dina anfall (som jag kallar det), hur ofta, hur familjen hanterar det, vad som utlöser attackerna med mera
  Mvh
  Jenny

  1. Jag kan skriva ett inlägg om det ❤️

   Info kan det vara dåligt om tyvärr, och att bli tagen på allvar för sina smärtor som kan variera från dag till dag.

 11. Så fint! Går i tankar om vårt nya sovrum, tycker färgen på väggen och sängen är väldigt snyggt! Vill du dela med dig om vad de olika färgerna heter? ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..