Hemlisar och dans!

Idag har jag varit och handlat anteckningsblock, kalender, pennor och annat smått och gott. Jag har skrivit dagbok sedan jag lärde mig att skriva och nu behövde jag fylla på med nya böcker att skriva i. Dessutom har jag ju börjat plugga och då går det åt ännu mera pennor och papper.

Man kan ju idag ha allt sådant i datorn eller i mobilen men jag kommer alltid att föredra penna och papper. Jag lär mig mera på så sätt, det fastnar bättre när jag får anteckna och skriva om det.

Det var en härlig skara blandade människor på kursen. Nästan alla fotografer på ett eller annat sätt. Alla var liksom där av samma anledning och med samma intresse. Det kändes så himla roligt, ni kan ju tänka er min glädje jag kände när jag fick mejlet att jag blivit antagen till kursen. Och ännu bättre känns det nu efter första kurstillfället.

I onsdag var jag där första gången, mycket info på en gång. Skarpt läge, sånt gillar jag! Lektionen bestod bla av vektorgrafik, raw, tiff och psd. Vi gick igenom de vanliga basverktygen i photoshop, och eftersom jag jobbat i det programmet i några år så var det ju inte helt nytt för mig. Kursen är individuellt anpassad och många precis som jag kan ju redan en del om det. Men oj vad det finns att lära sig. Tanken är ju att vi efter denna kurs ska bli proffs på Photoshop, och vi kommer att avsluta kursen med en utställning på ett galleri.

I mitt huvud vet jag precis hur jag vill förmedla mitt arbete och vad jag vill åstadkomma. Och det kommer jag jobba för att förverkliga.

Engla-Freja har också börjat en kurs den här veckan. Äntligen har hon börjat dansa. Hon har sagt så länge att hon vill börja med det och nu så kom hon med i en dansgrupp. EmmyLou följde med och hämtade upp Engla-Freja efteråt, vi firade premiären med en glass i bilen efteråt.

Det här kan vi göra varje vecka mamma. Vi äter glass efter dansen och det kan vara våran hemlis! Det tog inte ens två minuter från att vi kom hem till att EmmyLou berättade om sina hemliga planer för övriga familjen 😂 Så mycket för den hemlisen haha!

5ec51bb3 a568 41ee 8f63 946a7d50676b

55621594 0a96 4ebe ae7e 8c6544acb87f

8030fcd8 cc59 4b92 8044 6b9b4ae640f0

0840a7aa b3c3 4d48 b853 87f1e3d77ba5

505ce8b3 c606 47df 9171 1cfa41b39fdd

063a6bef 6844 45a5 af3c a45c494e844e

Cirkus EmmyLou, hon är både högt och lågt som alltid. Men bara när hon är varm i kläderna, annars är hon väldigt blyg och försiktig.

Jag skulle visat er bilder på rummet vi målade om, men jag fick inte tillfälle att lägga in bilderna i datorn. Gör ett nytt försök imorgon. Det blev superfint! Allt är inte helt klart ännu, men lite ska jag visa er.

Pratade en vännina idag, vi drömde oss bort till spa, hotellövernattning och god mat. Sen insåg vi båda ganska snabbt att vi antagligen skulle somna efter allt det 😅 Många pratar om steam hotell i Västerås. Det ser ju så himla fint ut. Man skulle kanske boka in en helg för avkoppling? Innan all jakt börjar ta tid, för då är det kört att boka in något  annat överhuvidtaget. Jag har minsann blivit inbjuden att gästjaga, och det vill jag definitivt.

 

 1. Gu va kul med fotokurs 😀 Jag hade med velat gå med jag hade behövt gå en basic, älskar att fota med är kass på bländare och slutartid och sånt där…..

  Ja nu drar snart jakten igång och jag ska med följa med ut men det bästa – jag har bokat in Ullared haha. Det får jag alltid göra i september för när jakten börjar är det kört 😉
  Ha en finfin lördag på er

 2. Roligt att du utvecklar ditt intresse och jobb. Jag vill också plugga, jag vill bli polis.

  Har du sett att det skrivs om dig på Mirkas blogg? Vidrigt att människan släpper fram skiten. Även om ni inte hörs längre så behöver man ju inte låta andra skriva skiten. Det är upp till Mirka att släppa fram, finns inga ursäkter! Sen kan hon ju ursäkta det hela med att hon inte sett! Kan berätta för dig att hon inte alls säger så snälla saker om dig heller 👹👹

  Ta hand om dig! Tror du insett vilka som är dina vänner och inte.

  1. Det enda Mirka har sagt är väl att hon inte har kontakt med Madde längre? Har inte sett henne skriva ett enda ont ord. Inte heller är det hennes fel att anda säger elaka saker bland kommentarerna.
   Mathilda,du säger endast så där för att skapa konflikter. Det är ju inte ens sant att Mirka ”inte har sagt så snälla saker”.

   1. Nej det är inte Mirkas fel att andra skriver fula påståenden. Men det är upp till henne att tillåta det! Varför ha kvar det. Och jag skapar inte konflikter! Jag vet

    1. Jag vet inte alls vad detta är för påstående åt något håll faktiskt. Det finns alltid två sidor av allt! Tänker inte ta något oförtjänt skit! Känner jag att jag skulle behöva försvara mig så gör jag det! Jag brukar oftast bara vara tyst och låta strunt som sådant här rinna ut i sanden. Man får helt enkelt välja sina fajter 🙂 Jag har blivit så mycket starkare bara det senaste året pga energikrävande vänskapsrelationer. Och har lovat mig själv att aldrig mera tolerera att bli nedtryckt igen. Så tack för för omtanke och försvarstal. Men mina privata relationer väljer jag att hålla borta från min blogg. Och skitsnack om Mirka vare sig vi har kontakt eller inte kommer raderas från min blogg!

     Önskar dig en trevlig dag 🌺

 3. Gick in och läste, så dålig stil. Blir både ledsen och irriterad för din skull. Ni var ju så nära och du öppnade upp ditt hem för henne flera gånger om jag inte minns fel? Tycket inte man publicerar kommentarer som dom. Det var ju samma med Peter faktiskt reagerade på att tråkiga kommentarer som publicerades om honom.

 4. Såg att det skrev om dig på Mirkas blogg. Så tråkigt och lågt att man väljer att släppa fram det. Har alltid tyckt att ni var så fina vänner som gjort mycket ihop.

  Angående dans så roligt för Engla. Mina döttrar gick också i dans men det är över femton år sedan och än idag så håller den ena på med det.

  Önskar dig en trevlig dag. /Lena i Trollhättan

  1. Hej Lena, vad roligt att dina döttrar dansar och att de fortfarande har glädje utav det 😀 Jag själv älskar ju också att dansa och har alltid gjort det.

   Ja visst är det tråkigt. Jag tycker nog att det är tråkigt att släppa fram kommentarer som skapar ännu mera nyfikenhet och frågetecken. Och som sagt, jag har läst kommentaren och det finns alltid två sidor av en historia 😀

   Men jag hoppas Mirka har det bra och jag vet att hon gör ett fantastiskt jobb med att driva runt sin stora familj!

   Önskar dig en bra dag också!

 5. Roligt att du fördjupar dig i foto och bildhantering. Det är min dröm att kunna göra det också. Älskar dina foton, du fångar alltid det där lilla extra. Så du har verkligen känsla för det 😍

  Kan du inte dela med dig av lite tips till oss andra, det skulle vara roligt.

  Hoppas du får en fin helg jag tycker ni är så fina. Saknar er i tv-rutan.

 6. Fattar inte hur andra kan lägga sig i? Varför ska andra ha med bloggares privata relationer att göra.

  Tycker du verkar vara en fantastiskt vän och människa som delar med dig av livet på ett vackert sätt. Strunta i allt det negativa och omge dig med glädje 🙏🏼✨⭐️💫

  1. Tack snälla Alma <3 🙂

   Det finns alltid människor som vill förstöra och lägga sig i. Jag tror man bara får ignorera sådant!

 7. Hon är en fantastisk vän och har stöttat mig många gånger <3 Trots att hon har 10 barn så finns hon alltid när man behöver, ett samtal bort och hon kan få en på bättre humör och andra tankar. Eller att få en värmande kram. Eller bara kunna ringa och få skrattanfall tillsammans, balsam för själen med en vän som dig! Tack för order! I love you!

 8. Ahmen lägg ner nu tjejer.
  Ni försöker ju luska fram mer än som skrivits 😂
  Mirka bekräftade bara att dom längre inte har kontakt. En fråga som ställts flera gånger både his henne OCH här som ingen svarat på.

  Sluta göra hönor av fjädrar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..