Tandfen lämnar bankkort och har ni sett så söta…

Gårdagen inlägg kommer ut idag. Jag somnade bredvid Mathilde, helt slut efter gårdagen. Tänkte att Micke säkert skulle väcka mig men han lät mig sova. Så nu känner jag mig utvilad och pigg 😀

Vi festade på tacos igår. Vi kunde inte enas om vad vi skulle äta så det blev till slut något enkelt, och då blev det tacos. Jag är inte superförtjust i det men barnen gillar det. Känner ni också ibland att det är svårt att komma på vad ni ska äta? Det känns som man kör samma rätter om och om igen. Och inte har man lust att testa något nytt eftersom man inte vet om det går hem hos barnen. Man känner ingen inspiration alls i köket. Och fort ska det gå också. Många krav på en gång.

Som tur är är så händer det inte ofta eftersom vi har många i familjen som gillar att skapa i köket. Men igår var en sådan dag, och maten låg på mitt ansvarsområde.

Lordag1

Lordag3

Lordag2

Angelica har varit här hela helgen och igår kom Amanda och sov över.   Mysigt när de kommer 💜

Lordag4

Lordag5

Så fort det vankas mat går Toffie på jakt. Det kan ju vara så att Mathilde tappar lite på golvet. Hon hade större jaktlycka när Mathilde var mindre, nu äter hon riktigt bra själv utan att tappa en massa mat.

Sen har vi ju förstås Buster. Han vet så väl att han inte får tigga, det räcker med att jag tittar på honom så sänker han huvudet och skäms. Och om han inte går ut ur köket själv så hostar jag till lite då vet han att tassarna ska ligga utanför tröskeln till köket. Men han måste alltid försöka och jag måste såklart alltid säga till honom. Devil vet vad som gäller, så fort maten dukas fram så går han ut och lägger sig i hallen. Väluppfostrad gammal gubbe. De har så olika personligheter och det märks så tydligen att det är två helt olika raser. Buster är världens gosigaste nallebjörn, snällare hund kan man inte ha. Men han har energi som tio hundar. Trots aktivering och hjärngympa. Du kan liksom inte trötta ut honom. Han är alltid på alerten, alltid. Vi träffade en veterinär som vaccinerade Buster, han frågade om han alltid hade den här energinivån. Yes, alltid! Jag vet att det finns skilda  åsikter om huruvida hundar kan ha adhd och inte, tror alla hundar har lite av det i så fall. Men ja Buster är extrem glad alltid. Och är väldigt krävande. När någon säger åh en flat skulle jag vilja skaffa så säger jag alltid läs på om hundrasen innan! Det finns såklart alltid undantag men som det verkar så är flaten en vida känd studsboll som har väldigt mycket energi. Och våran kille har det verkligen. Vi tränar honom att ta det lugnt. Hundterpi med stresshantering, det ni! Och stundtals så har det varit riktigt kämpigt, men vi har inte gett upp. I början på nästa år blir han 3 år. Man skaffar inte hund för att lämna bort den direkt när det blir jobbigt! Det gör man bara inte, det är ett livslångt ansvar. Sen om det inte går att ha kvar en hund av olika anledningar, ja må så vara. Men man jobbar med sin hund!

Buster har behov av närhet, och gråter om Devil inte är hemma. De har ju fått ett speciellt band. Precis som Toffie och han har fått. Hur ska det gå när Devil inte finns längre. Devil är en blandras men till mestadel Labrador. Och han är lugnet själv, klart han haft och fortfarande har stunder med bus. Men han är mera cool på något sätt.   Och ibland har vi märkt att Devil fostrat våran lilla studsboll. De har alla underbara personligheter våra fyrbenta familjemedlemmar ❤️

Vem vet familjen kanske kommer att utökas med liten Labbe, tänkt en eftersökshund. För ett tag sen var vi och hälsade på hos ett gäng sötnosar, och ja man fastnar ju på en gång. Kolla här, så fina! Har aldrig sett en brun labrador på så nära håll tidigare. Fastnade så för den! Idag ska vi hälsa på dom igen 😍

82b8db9e fd61 4dc2 bec1 ffe29af41c73

59959f86 2408 4f3b 80a9 8b8e2a36511e

216b7677 8890 44eb b87a e246e9cff2ed

Kanske uppdaterar med flera bilder ikväll om jag får chans att fota dom små 🐶

Lordag6

Min alldeles egna lilla Lotta på Bråkmakargatan. Tuvis min Tuvis, hon som alltid gör sin röst hörd och som alltid har ett glatt humör. Imorse vaknade hon och undrade om tandfen varit på besök? Och det hade den ju tyvärr inte 😬🤦🏼‍♀️ Men jag löste det på bästa sätt. Ibland får man helt enkelt improvisera. Micke skrattade högljutt, förhelvete Madde!? Ja vad ska man göra då? Tyckte lösningen var bra, kände mig som en värdelös mamma. Tuva-Li älskar att måla så hon kan ju köpa sig en ny målarbok för pengarna som tandfen satte in på mitt konto hehe.

Visa1

Hoppas ni får en fin dag!

Kram / Madeleine

 1. Hej!
  Med tanke på Buster och hans energi, ligger det stress i också? Har en spets som haft sån galen energi, inte gått att trötta ut, men kom på att han var stressad! Så massage står på schemat varje kväll. Men det som hjälpt mest är ett örttillskott som heter iHarmoni märker stor skillnad på honom! Redan efter en vecka blev han lugnare, nu har han ätit i 1,5 månad och han är en mer harmonisk hund. Värt att prova kanske? Jag provade maxrelax först, men det hjälpt inte och innehåller någon sockerart (glömt vilken) och känns konstigt att ge socker till en hund som behöver lugnas ner lite.
  Kämpa på, är som sagt ett jobb, men det är oftast värt det!

 2. Haha alla sätt är bra utom de dåliga har jag hört.
  När min yngste son tappade en tand fick han en dansk hundralapp för tandfen hade ingen växel. När äldste sonen tappade en tand råkade han springa in i en av min systers kompisar och tanden for ut och försvann. Men tanden hittades och han fick ett brev från tandfen/min syster att hon letat länge efter tanden och till sist hittat den.
  När vi inte haft kontanter hemma och tanden legat i vattnet så har vi sagt att tandfen är gammal så hon är lite senil men de har på kvällen fått sin peng.

  Ha en fin söndag.

 3. Klart ni ska ha en labbe, vi har en brun labbe som heter Laban😍 Bruna labbar är så vackra tycker jag. Vi har en bullterrier också och oj vilket radarpar dom är😄 Bullen (12 år) har fostrat labben (5 år). Trevlig helg!

 4. Det bara måååååste finnas någon form av adhd för hundar också. Vi har en här hemma med. Alltid pigg, glad och alert, och ja jobbig. Han lyssnar bra men tänjer alltid på gränserna. Idag kanske jag får smaka? Nej inte idag heller. Och fram till alla människor. Svansen viftar så glatt att den en gång gick av (!), och även då fortsatte han vifta så vi fick tejpa runt tjocka strumpor över bandaget 😂. Nu är busen snart 13 och först nu har han börjat lugna sig något, kanske som en normal pigg 5 åring ungefär? Haha, piggast o gladast i världen, och aldrig någonsin trött..

 5. Har en brun labrador som är 5 år och heter Mister, världens mysigaste och lugnaste. Bruna är så fina! Han är labrador nr 3 i famijen, så det är favvorasen! Har också ett yrväder i form av en terrier, alltid fullt ös!

  1. Ja jag fastnade så mycket för den bruna 😍 Men den är redan bortlovad. Men alla är ju såklart lika fina. Våran gamla Devil är ju Labb/collie mest labb. Väldigt lugn och trygg. Älskar också rasen 💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..