Snurrig måndag och Seinfeldhund!

Den här dagen går till historien som en utav de snurrigaste tror jag.

Började med att gå upp lite försent imorse, det resulterade i att Adam och Engla-Freja inte hann ta sina cyklar till skolan 😬 Och det i sin tur betyder att jag får åka en extra gång till skolan och hämta dom. Klockan 13 hämtas första Tuva-Li, vi åker hem en timma och hämtar sen tvillingarna strax efter klockan 14. Efter det har vi sådär 30 minuter att slå ihjäl innan vi ska hämta dom där två som egentligen skulle cyklat! Sen hem och kanske hinner jag i bästa fall ta en kopp kaffe innan det är dags att hämta Micke på jobbet! Pust och stön😤

Efter lämning imorse hann jag i alla fall att bädda alla sängar, gå ut med alla hundar, ta disken och vika lite tvätt. Jag påbörjade operation sortera tjejernas garderob. Med Mathilde hängandes i byxorna så blir det ju inte direkt effektivt. Två steg framåt och ett bakåt, den lilla marodören ville såklart hjälpa till och vika läs dra fram alla kläder!

Nu sover hon i vagnen och jag är i full färd med att åka och hämta hem Charlie och Colin. Angelica är här så hon hjälper mig att vara barnvakt en stund tills jag är tillbaka igen. Glömde nämna att jag hade lunchen klar till Micke klockan 12, det blev stuvade makaroner och falukorv. Efter det ännu en disk att ta hand om hahaha!

Tänk att vissa dagar bara går av bara farten. Till eftermiddagen har jag en massa mejl att svara på och en hel del kommande jobb som måste planeras. Då får jag i alla fall sitta ner en stund 😅 Blir ni stressade av min minst sagt ostrukturerade måndag? Gött att börja veckan med kaos. Nu kom jag på att Engla-Freja också har träning ikväll, jag som funderade på att sätta mig i spabadet och koppla av. Men det kanske jag hinner senare ikväll. Man får liksom bara ta sig tiden att koppla av och tillåta sig själv att skjuta på andra mindre viktiga saker.

Jag hade en helt underbar söndag i alla fall. Det kändes som om sommaren kom tillbaka. Solen strålade och värmen var som balsam för själen. Som jag skrev så skulle vi hälsa på ett gäng urgulliga labrador valpar och det gjorde vi.

Borensberg5

Borensberg4

Det här är George, han är den busigaste i kullen 😍

EmmyLou trivdes som bara den. Hon älskar verkligen djur och när hon hörde att det fanns hästar på gården precis bredvid så blev hon överlycklig. Det är hennes dröm, att bo lite utanför stan och kunna ha alla möjliga djur på en gård. Jag ska ha en hästgård, och lära andra rida! 

Borensberg6

Drömmar ska man ha, jag hoppas några av dom går i uppfyllelses 💜

Borensberg7

Vi fick hjälpa till att bada de små liven. Alltså ingen av oss var svårövertalade 😄 Ja ja ja! Det här är Cosmo, Kramer Cosmo. Ni kanske hör att det finns en viss röd Seinfeld tråd i namnvalen.

Borensberg9

Borensberg10

Vi gillar Kramer, han är störtskön och farligt söt. Jag försökte smuggla med honom hem innanför tröjan hehehe.

Borensberg8

Två glada tjejer som bjöd på ett leende innan vi åkte hem. Vi kommer med all säkerhet att åka tillbaka och gosa med dom här sötnosarna igen innan det är dags för dom att flytta till sina nya hem. Tror ni inte Cosmo Kramer skulle passa in perfekt hemma hos oss? 🤷🏼‍♀️😍

Borensberg3

William och Amanda ringde precis, de vill bli upphämtade vid skolan. Tur att det är på vägen när jag ska hämta Micke nu. Hörs senare!

Kram / Madeleine

 1. Taxi Ilmrud! 😉 Ja ibland faller inget på plats, jag sliter mitt hår med tjej i förpuberten som du hörde , svett svett.. Har du några tips mottages dom tacksamt! ADJÖ! PUSS

  1. Japp taxi ilmrud till er tjänst 😅😂

   Lilla Leia, jadu… andas blunda och räkna till tio! Det löser sig jag lovar ❤️

 2. Hej! Tror han passar perfekt för er😃
  Så lustigt, du träffade min mamma där igår, som oxå ska ha en av dom där sötnosarna😍🐾 Vore kul att följa bröderna🐾 hon har inte Facebook eller instagram, men jag har🤗
  Kram

  1. Hej Anna, men åh vad roligt! 😍 Din mamma var supertrevlig 😄 Du får hälsa så mycket till henne! Och visa filmen jag la ut på valparna på instagram 😍

   Klart man måste följa bröderna, du får introducera instagram och Facebook för henne 😂

   Kram

   Kram

   1. Det ska jag göra🤗
    Nätet är inget för henne🤣🤣🤣
    Men jag har dig på fejan o instagram👌🏼
    Ska visa henne videon i morgon😃🐾
    Kram

 3. Hej! Räcker det inte med tre hundar+katt? Hur löser du hundvakt när du ska börja arbeta? Fyra hundar kräver mycket.

  Hälsningar Solveig.

  1. Hej Solveig, jag jobbar nu 🙂 Och har jobbat hela tiden. Mina hundar är med mig på jobbet varje dag. Har knappt tagit ut en enda föräldradag heller utan har jobbat direkt.

   Tro mig, jag vet precis vad en hund eller fyra hundar kräver! Jag har också tio barn 😄 Hundarna har många famnar att tanka kärlek hos också 🙏🏼

   Skulle aldrig skaffa en hund för att lämna den flera timmar själv hemma. Det är oftast alltid någon hemma hos dom.

   Devil ska vi dessvärre ta bort snart. Nästan 12 år har vi fått ihop med honom. Inga kan någonsin ta hans plats men det känns naturligt att en Labb skulle kunna ta hans plats.

   1. Ljuvliga!! Får mig att minnan vår labb vi hade när jag växte upp. Vilken hund och vilket temperament så himla lugn och go. Hon blev 16 år och inte en enda gång var hon sjuk…vilka minnen <3 Kram

 4. Jag undrar också över antalet djur?
  Var är dessa när du är ”taxi”?
  Sen en hane till ( om ni tänkt skaffa det) så är det väl inte säkert de går ihop ens.
  Men ni kanske har hundgård.
  Vi har haft en, två, fyra hundar samt som mest 7 katter.
  Nu är det EN hund och katt som gäller och ändå bor vi på landet så plats finns. Men en sak vet jag att vore det inte för jakten skulle vi ingen hund ha ( å vi har haft sen 73).
  Man blir så låst och det är inte alltid så lätt skaffa ”barnvakt” till djur.
  Det är lättare med ungar för det faller ju sig mest naturligt för de kan man ta med vart man ska.
  Jag tror säkert ni har hand om era hundar på bästa sätt och att ni och de trivs med varann.
  Men jag har haft två hundar som stått hemma och GRÅTIT högt som f-n när han tog med den tredje ut i skogen. Å det var INTE roligt.
  Men lycka till och hoppas Micke verkligen tänkt igenom VAD han huvudsakligen tänker jaga så att han gör rätt val.

  1. Ja det skulle inte bli någon skillnad mot hur vi har det nu. Antalet skulle vara detsamma.

   Idag var det en ”extrem” dag, vissa dagar blir ju så. Men för det sakens skull så var inte djuren ensamma för det. Victor var hemma. Och är vi iväg någonstans så brukar han vilja ha hundarna. Eller så skaffar vi hundvakt. Annars får de följa med, vi får ju anpassa oss. Skulle aldrig skaffa ett djur för att hela tiden lämna bort det. Och om det över förmodan skulle vara så att man måste åka iväg en kvart hit och en kvart dit så klarar sig djuren själva den lilla stunden.

   Vi har inte erfarenhet av att den ena hunden gråter för att den får följa med ut på något skoj. Ja förutom när Devil var iväg en längre stund, men ”gnället” var inte så allvarligt, det gick att avleda. Dock så är vi oroliga över att Buster kommer sörja sin vän när han inte finns mera. Men det får vi ta då. Kanske kommer han få en ny bästa vän då 😄

   Det låter som du har bra erfarenhet av hund, jag är ju uppvuxen med hund och har haft hund hela mitt liv också.

   Ja han kommer ha hunden som eftersökshund, inte som drivande eller ställande jakthund. Tror och hoppas att det ska bli bra 🙏🏼

   Tack så mycket 😀

 5. Ni kommer inte ångra er 😍

  Vi har en labbe i butiken där jag jobbar och en del kunder kommer in enbart för att hälsa på honom, underbara hundar !!

 6. Hej! Har du något tips på vad man kan köpa i present till en 4-årig pojke? Det står helt still och han har ju det mesta. Så himla svårt med presenter🤔 Tack på förhand😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..