Oemotståndliga och busiga barn. Livet och EmmyLou!

Trött är bara förnamnet, jag har känt mig som en zombie i ett par dagar nu men bara tuffat på. Sovit alldeles för lite och vaknat på nätterna. Konstigt att man på något sätt ändå håller ihop. Kalas i dagarna två, det tar på krafterna. Och mycket som spökat i huvudet. Tänkt mycket på en vän, någon som jag bryr mig väldigt mycket om. Vi har haft kontakt via sms, och igår fick jag till mig att hennes mamma gått bort.

Så oerhört ledsamt. Jag känner så mycket för hennes skull, förstår alla hennes känslor. Har varit där, i den situationen. Det är tungt. Hon vet att jag finns ett samtal bort, men det hjälper ju i nuläget kanske inte så mycket.

Ännu en gång blir man påmind om hur skört livet är. Hur värdefulla alla dagar är. Och hur viktigt det är att ta till vara på det man har. Man ska aldrig stänga känslor och ord inne, en dag kan det ju vara för sent för att säga just det där som man vill säga eller göra ❤️ Hur många gånger ska man behöva bli påmind innan man faktiskt lyssnar till dom orden? Jag menar vad skulle kunna hända? Mer än att man skulle känna befrielse och lugn?

Imorse sjöng jag och barnen för EmmyLou. Hon vaknade inte förens vi hurrade för henne. Med våran sång skulle vem som helst vakna men inte hon inte.

Hon fick en frostdocka som spelar och sjunger samtidigt som den snurrar och dansar i olika ljus som formar små söta hjärtan. Direkt när jag såg dockan så tänkte jag den måste bara EmmyLou ha, hon som älskar Frost. Men nu ångrar jag mig sååå mycket 😅🤦🏼‍♀️ Från klockan sju på morgonen igår tills sent på kvällen lekte hon med dockan. Hoppas bara det är nyhetens behag och att hon tröttnar snabbt, lika troligt som att det kommer börja snöa idag. Man gör ju allt för barnen.

Kusinerna Amanda och Olivia kom över, deras pappa Johan skulle på ett möte och då fick tjejerna vara här och busa. Och ja det var precis vad det gjorde. Rätt som det var när jag tittade ut på trädgården så ser jag att de har plockat bort nästan varenda blomma på mina växter. Jag ville typ börja tjuta, mina kära underbara vackra blommor som jag vårdat så ömt hela våren och sommaren. Jag ropade in dom allihop och sa ett par väl valda ord. Jag tror de förstod hur ledsen de hade gjort mig. Tuva-Li och Olivia skämdes och skyllde på varandra. Det är ju inte hela världen såklart men jag tror inte de gör om det. De är ju så söta så man har svårt att bli arga på dom 🙂

Johan åkte och köpte några fina höstljung, sen skickade han in tjejerna till sovrummet där jag höll på att greja. Förlåt för att vi plockade alla dina blommor ♥ 

Kalas19

Kalas20

Oemotståndliga. Busiga och världens sötaste. Amanda och EmmyLou fnissar mest hela tiden. Går runt och viskar och säger att tjejer är bäst!

Kalas21

Kalas23

Adam kom hem och satte sig med läxorna på en gång. Reglerna är – läxor först sen lek. Gör ni likadant? Syrran och kusinen var tvungna att störa lite.

Kalas25

Kalas24

Idag kan barnen göra sin läxor och träna på nätet. Det är bra med alternativ, men jag lär mig alltid bäst genom att skriva på traditionellt sätt. Adam tycker det är bättre att göra det på datorn.

Kalas26

Kalas27

Oliver kom och kramade på födelsedagsbarnen. Sen gick han ut och åkte elscooter med Adam. Micke kom och hämta Engla-Freja, det hade blivit dags för utvecklingssamtal. Det var inga konstigheter, förutom en liten detalj matematiken. Micke tog upp det här med att vi skulle vilja utreda hennes svårigheter med matten. Men skolan tyckte att vi skulle köra intensivt i 6 månader med extra hjälp och sen utvärdera. De menade på att de stöter på barn med ännu större problematik när det kommer till matematik. Men faktum kvarstår ju,  hon är fortfarande inte är godkänd i matematiken och har inte varit på länge. Vi får helt enkelt lita på att de har mera erfarenheter kring det här och ge det ett halvår till. Samtidigt känns det jobbigt ifall det nu ska gå ännu längre tid utan resultat. Vi kämpar på.

När alla kommit hem och även mormor och morfar kommit på besök så blev det äntligen dags för mat och tårta. Vi bjöd på köttbullar och potatis. Sen sjöng vi igen.

Kalas18

Kalas17

Av mormor fick hon så fina kläder, örhängen (nej hon har inte tagit hål i öronen ännu utan det är sådana örhängen med clips), lila tofsar med flätor, ringar och en jättefin trollstav med Frost. Unicornsetet fick hon av sina kusiner och Johan.

Kalas15

Kalas16

Så lycklig tjej, min älskade EmmyLou. För fyra år sedan tog du mig med storm efter att jag gått två långa veckor över tiden och lyssnat på First Aid Kit vareviga dag. Ja Håkan Hellström spelades flitigt också men jag tyckte EmmyLou passade dig bättre än Håkan, därav namnet 😂 Den längsta graviditet jag någonsin upplevt. Men den som väntar på något gott… EmmyLou Madeleine Eleonora ♥

Kram / Madeleine

   1. Jo de är sant. Men bra att våga ringa det är svårt ibland vid hemska saker som har hänt man blir ställd och vet inte riktigt vad man ska säga. Men du är alla gånger en fin vän😊

 1. Vilka fina barn ni har🙂 Ni ser varje och gör så fint och speciellt för dom på deras födelsedagar och annars också. Jackan EmmyLou fick, var är den ifrån? Jag tycker ni ska stå på er ang utredning med Engla-Freja, om 6 mån har ju vt redan börjat sedan länge och det måste ju finnas tid för henne att få hjälp innan sommarlovet kommer. Stå på er, tryck på och ge er inte. Skolan vet inte alltid bäst! Jag önskar henne lycka till❤️ Hoppas ni får en fin torsdag😃 Vi ska fira lilla mamma som fyller 70 år idag och imorgon är det 130 årsfest då min miste fyller 60 på lördag och vi slår ihop och firar båda med hejdundrande kalas😃 Kram kram

  1. Tack snälla <3 Vi försöker verkligen göra födelsedagarna speciella, och barnen är verkligen tacksamma.

   Jag ska fota EmmyLou och lägga ut henne i nya outfiten, jackan är sååå fin verkligen. Tror man köper jackan och byxer i ett set faktiskt. Håll utkik imorgon 🙂

   Visst känns det som om man kanske borde stå på lite med utredningen, tyvärr också 6 månader är långt bort. Och sen det också att Engla-Freja inte känner att de tar hennes problem på allvar eftersom de jämför henne med andra barn. Lite konstigt i mina öron.

   Vad roligt med kalas! Hälsa och gratulera från mig 😀

   Kram

 2. Stort grattis i efterskott till alla fina underbara barn!

  Förlust är aldrig lätt oavsett och bara man vet att man har människor runt om som bryr sig betyder mycket, har själv förlorat min bror och det tog på mig väldigt mycket men bara att man visste att det fanns nära och kära ett samtal ifrån gjorde väldigt mycket.

  Barnens skola har faktiskt beslutat att vara en läxfri skola , så inga läxor skickas hem !

  Ha en underbar kväll med fina familjen <3

 3. Undrar om inte dina barn blir lite ”bortskämda”? Måste bli svårare och svårare för varje år att överträffa sig själv med presenter så att ungarna varje gång ” får den bästa födelsedag de haft”.
  Men det är upp till var och en efter förmåga.
  Sen läxor, det tycker jag inte alls om. Vilka vuxna är tvungna sitta kanske timmar EFTER jobbet med uppgifter de kanske inte klarar eller kan få hjälp med. Nej, skola på skolan och kanske läsa på inför prov, det räcker!
  Inför din tjejs matteproblem så tycker jag nog ni ska stå på er att få hjälp. Mina ungar fick en extra lektion ibland men trots det FATTADE de ingenting. Vi här hemma kunde inte hjälpa heller då vi inga mattesnillen är.
  Se till att hon får hjälp. Nu! Annars kommer problemen bara fortsätta följa med henne upp i ålder och kanske vill hon utbilda sig till nåt där matte krävs så småningom. Låt det inte gå till våren på varje läsår för då är det lika illa varje skolstart.
  Stå på er! Lycka till.

 4. Skolan tar inte er dotter på allvar, inte er heller när de ignorerar att ni vill ha hjälp med detta och framför allt eran dotter vill ha hjälp och klara matten! Jag tycker att ni bestämmer ett möte och förklarar åter igen att detta måste åtgärdas. Jag minns när jag gick i skolan, jag hade skriv och lässvårigheter och lite problem med matte. Här jag bor hade vi på den tiden ett mattesnille som heter Sten Ryd, han lekte fram och visade vad enkelt det kan bli om man gör si eller så, gör bra för det lärde mig och många andra. Tänker att det kanske finns i eran kommun också någon som lär ut? Om inte vet jag inte hur ni kan gå tillväga mer än att tjata på skolan som troligen lär skita i det. Förlåt men man blir förbannad när man vet vad slappa de är. Ha det gött annars. 🙂

 5. Tyvärr säger ofta skolan att det finns dom med större svårigheter och att man inte blir tagen på allvar. Sex månader är en lång tid och ofta är det lång kö för utredning. Skriv en egenremiss för utredning och skulle det visa sig att det inte behövs när ni kommit först i kön kan man bara avstå.

 6. När du tar bilder på dig själv, varför putar du alltid ut med rumpan då? Ser konstig ut. Är det för att du försöker se smalare ut? En fråga bara..

  1. Putar inte ut med rumpan, jag har så stor rumpa 🍑🍑🍑 Hehe!

   Och nej, jag försöker inte vara smalare, varför skulle jag? Gillar mina kurvor.

   Du får tycka att jag ser konstig ut ☺️

 7. Hej Madde.
  Hoppas att du orkar svara på lite frågor funderingar. Vi har nu två en mastiff en cane Corso och en liten chihuahua. Funderar på att skaffa en till cane Corso, eller en pomeraniam vi har stort hus stora barn och lägger mycket tid på våra hundar. Min fråga till dig är hur många hundar har ni (om ni räknar in er lilla ”kanske ” blivande labbe bäbis. Hur tycker su set dunkar med många hundar. Grannar och vänner tror ju man är galen 🙂 hur har sina nära och kära reagerat på att ni har många hundar, har du råd åsikter vore jag tacksam. Kan ju cane corson men hur är pomeranian skälig lätt att hantera funkar den med de stora hundarna. Hoppas på lite kloka råd från dig ❤️

  1. Ha ha såg att jag fått in konstiga ord (autokorrigering ) Hur tycker du det funkar med många hundar skulle det självklart vara. Samt att vi har tre nu , chihuahua, mastiff och cane Corso 😉
   Puss på nosen

 8. Härligt firande! Jobbar själv som lärare och utifrån din beskrivning hade jag nog också sagt som skolan. Förstår helt din oro men ge det hela lite tid. Resultatet med eller utan diagnos är ändå inte så stor nu när hon ska få extra hjälp. Men som sagt, frustrerande.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..