Plugga och egentid med världens bästa mamma 💛

Work Hard, Play Hard & Be Kind. Det var bra ledord en fredag som igår när jag satt med näsan i studier. Idag har jag jobbat med formlager i ps, vektorgrafik. Olika lager och masker. En hel vetenskap innan man knäcker koden och förstår hur allt hänger ihop.

Är så glad att jag blev antagen till kursen och kan vidareutveckla mitt fotograferande och skapande. Man ska göra det man älskar att göra✨

Jag hittade så fina anteckningsblock, de föll mig i smaken. Budskapet också. Rosa och guldiga detaljer. Perfekt nu när jag pluggar.

Plugga3

Plugga1

Plugga2

En bra arbetsdator underlättar också. När man jobbar med bilder så blir det både roligare och framförallt enklare.

Plugga4

Några av er har frågat vad exakt det är jag pluggar och det är Photoshop som bildverktyg. Jag har ju jobbat i det här programmet länge nu men känner mig långt ifrån fullärd. Man kan göra så otroligt mycket i ps, och på många olika sätt.

Alla nya knep och effekter blir roliga att använda. Jag kommer ihåg när jag började med ps för några år sedan, då lärde mig att få fram fejksol. Alla mina bilder hade helt plötsligen små och stora solar haha. Det är väl så man lär sig leka med olika effekter. Det fina är när man lär sig använda alla dessa roliga verktyg på rätt sätt och på rätt plats. I och för sig så finns det väl egentligen inga rätt eller fel. Men en ljus sol/boll/cirkel kanske inte gör sig bäst i högt gräs. Ni förstår säkert hur jag menar!?

Jag kan visa er en av alla olika uppgifter vi har haft. Man ser väldigt tydligt skillnaden på dessa två bilder. Här har jag jobbat med retouch och lagat bilden. Väldigt roligt!

Redigera2

Redigera1

Gjorde klart nästan alla nya uppgifter igår, det firade jag med att åka iväg och ha egentid med min lilla mamma ✌🏼💛 Vi åkte till Linköping och gjorde Ikea. Så mysigt att få vara bara med mamma en stund, vet inte när det hände senast?

01a05528 34c5 4d22 b80b 5dc3b49f9447

5ab1fa32 f119 4dfe 870a 8d4adab4f765

536a0589 7aa1 4e25 8900 f306eb5513e9

05946753 65aa 4f27 9d70 03e3ef2a9d59

Älskar mina gula Adidas, skönare skor får man leta efter. Hittade den här tischan med gul text på Gina för ett tag sen och den matchar ju perfa 👌🏼

Fyndade sex stolar på Ikea, de hade kostat 400kr men nu endast 99kr. De blir perfekta i väntan på de andra stolarna som ska komma. Sen får de flytta ner till mina kontorslokaler. Ska visa er bild sen.

Just nu sitter jag i bilen på väg till Lindö. Det har tagit en evighet men snart framme. En otäck olycka på vägen satte stopp, stod still i över en timma. Ber till gud att ingen blivit allvarligt skadad. Men det såg otäckt ut.

Snart ska vi ta den lilla båten över till ön som är full av djur och kärlek. Och Toffie ska minsann få träffa sina syskon och sin mamma ❤️ Och som jag har längtat efter att få krama om fina Nathalie igen. Kommer bli en härlig dag!

Kram / Madeleine

 1. Skoj med fotokurs! Alltid roligt och utmanande med kompetensutveckling! Vilken skola går du på? Är det heltidsstudier? Hur lång är kursen?
  Lycka till!!

  1. Jag läser via Liljeholmens högskola. Jaa det är superkul 😄😄 Så otroligt glad över att jag blev antagen 🙏🏼

   Kursen är på 15 veckor, eller vad det 17? Nu blev jag lite osäker 😅 Men nått sånt. 50% studiefart.

   Sen avslutar vi kursen med en uteställning.

   Tack snälla 🙏🏼

 2. Hej vad heter dina fortbildningar och vad kostar dom? Vart hittar jag dom? Har länge letat eftee fotoutbildningar då jag gillar att fotografera.

  1. Har du pluggat något inom foto tidigare? Det finns många kurser på nätet som är toppen! Kolla på moderskeppet 😀🙏🏼

   Det finns ju både kurser som kostar pengar och kurser som är CSNgodkända.

 3. Kul att du nämnde din lokal. Är du där något? Skulle vara kul om du visa kort före och efter PS. Helst inte människor men andra saker man kan göra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..