Mycket på hjärtat, kärlek på Lindö och är du den rätta för Buster!?

Följde ni valvakan i söndags? Jag gjorde det från och till. Jag känner mig själv vid det här laget, jag måste ta ett kliv åt sidan och inte engagera mig för mycket. Det tar annars hela min tankeverksamhet och då går jag in för det till 110%

Jag blir både arg, riktigt förbannad, ledsen och mållös. Det här valet med sina pajkastningar hit och dit, mer likt småbarn och på sandlådenivå. Politiker som lovar och återigen lovar. Vilka av alla de som lovade sist när det var val har handgripligen gjort något som de lovat och vem av dom har stått för sitt ord? Det låter alltid så bra precis innan ett val, allt som alla säger låter så rimligt och i ärlighetens namn bara som rent jäkla sunt bondförnuft! Men i vår samhälle så som det ser ut idag så kan man inte ens tänka förnuftigt för det finns tydligen inte resurser för det? Allt de viktiga verkar stramas åt. Har jag fel?

I mitt hjärta och det jag främst sätter först rent personligt är välfärd. Barn, gamla och sjuka. Det måste alltid vara prio 1 tänker jag. Människan måste alltid gå före systemet. Jag vill kunna lita på mitt Sverige och idag gör jag inte det!

Många partier har ju lite av vad jag tycker är otroligt viktigt! Om man skulle kunna sätta ihop lite av allas olika viktiga punkter så skulle man kunna få till en helt fantastiskt helhetspolitik! Men vägen dit känns långt borta om inte tom omöjlig.

Vi går inte in på det djupare. Jag sätter nog stopp där. Vi är ett demokratiskt land sägs det, jotack bara man röstar rätt! Annars kan man bli utesluten, utfryst och rent av mobbad. Jag har vänner i media, kollegor som ”valts bort” pga sin politiska ställning (och nej jag syftar inte på något specifikt parti lika bra att understryka det annars kopplar man det genast till SD). Hur skevt är inte det? Alla har rätt till sin egna politiska åsikt. Men bara så länge man tycker och tänker rätt. Hörde att ”Lövet” manar till pragmatism, jaha ja så fint sagt, men jag är inte så övertygad! Tycker inte alls att han är realistisk. Som sagt, nu sätter jag punkt. Även om det svårt.

Igår var jag trött, ögonen gick i kors. Månaden spenderas i sovrummet med yrsel. Låter kanske helt galet men jag har börjat se ett mönster av denna yrsel. Det har med min ägglossning och menstruation att göra. Man skulle ju logiskt kunna tänka att yrseln skulle kunna komma från att man blöder så mycket och att man får blodbrist och därför blir yr. Det har hänt mig tidigare eftersom jag har endometrios. Men det här kommer alltså innan mens. Jag försökte hitta info om detta på nätet, och det verkar som flera upplever samma mysko yrsel i samband med ägglossning innan menstruation. Liknande symptom läste jag också att man kunde få när kommer i förklimakteriet. I 10 år kan man vara i förklimakteriet tydligen. Alltså va 🙄🙈😅 Jag kan väl ändå inte hamnat i det redan? Eller? Äsch jag vet inte, men yrseln är återkommande men den verkar ju ofarlig och försvinner. Idag känner jag mig mycket bättre och är pigg.

Men jag måste bara berätta lite om vad vi gjorde i lördags. Om himmelriket fanns på jorden så skulle detta vara en utav de vackraste av alla himmelriken, Lindö. Det är inte bara Toffies uppfödare som bor på den här vackra platsen utan också någon som jag verkligen gillar, Nathalie. Om jag skulle beskriva henne med ett ord så skulle det vara beundransvärd. Ja för hon är med sin sinnesnärvaro och sitt lugn en admirabel kvinna. Modig och driven. Det är omöjligt att förklara för er som inte träffat henne, hon är bara kort och gott en förbaskat häftig människa som jag fått turen att lära känna.

Det hade blivit dags för valpträff. Dessvärre så var det bara vi och en till familj som kunde närvara, de hade varit roligt att träffa alla valpsyskon såklart. Men det kommer flera tillfällen hoppas jag. Toffie är minstingen i kullen fortfarande, väldigt rastypisk som jag förstår. Det hade väl varit roligt att ställa ut henne men det är inte därför vi har henne. Hon är våran familjehund. Toffie väger knappt 1,6 kilo medans mamman och syskonen väger dubbelt så mycket så då förstår ni vilken skillnad de är på dom. Men man ska inte luras av storleken, Toffie är en cool liten dam med mycket självförtroende. Hon anpassar  sig till flocken utan att göra så mycket väsen av sig. Som när hon fick för sig att hälsa på inne hos fåren och hästarna. Jaha ja här var det stora djur, men det gör inte mig något! Så traskade hon in i hagen, jag fick dock panik och ropade i panik på henne. Hon fick ett varmt välkomnande, ingen fara på taket att Toffie kliver in.

Valptraff21

Tjena kompisar! 

Valptraff19

Valptraff18

På promenaden runtom på ön så följde katten Iams med oss. Han gick bakom och lurade på både Toffie och Buster. Ja Buster fick följa med oss på det här äventyret! Åka båt ut till ön, jag trodde aldrig att det skulle gå vägen, men det gjorde det 🙂 Vi fick hjälpa honom ner i båten men sen brydde han sig inte nämnvärt över att han faktiskt satt i en båt.

Valptraff23

Valptraff22

Det var så skönt att Nathalie som är så djurvan och som besitter en så otrolig erfarenhet fick träffa Buster igen. Han är en turbohund, ett riktigt energiknippe h e l a tiden. Ni vet ju kanske vad jag skrivit tidigare? Vi visste ju att det var en krävande ras men ja, Burre är det fast gånger 10! Vi har verkligen gjort allt och lite till för vårt energiknippe. Långa promenader, mera långa promenader. Bus och hjärngympa och ännu mera hjärngympa. Men vi lyckas liksom inte tillfredsställa hans energi på något sätt. Det känns lite som ett nederlag, jag har haft hund hela mitt liv och har aldrig varit med om detta. Jag vet att man inte ska jämföra hundar, man ska inte jämföra någon egentligen men man gör det ändå för att hitta någon slags likhet. Frustration. Vi älskar honom sååå mycket och jag ska erkänna att vi ibland känt att vi inte mäktar med allt runtomkring honom som tar så fruktansvärt mycket energi. Att omplacera honom skulle kännas som att omplacera ett barn, förstår ni? Usch hemskt! Jag får ont i magen bara jag liksom skriver det. Jag liksom vägrar att göra en blocketannons av mitt barn.

Buster är den vackraste av alla flattar i hela världen. Han har en fin stamtavla (oviktigt kanske) och välmeriterade föräldrar. Han är en utav de största nallebjörnarna man kan ha, han vill gärna sitta i knät. Han vill hemskt gärna kramas och går ihop med både andra djur och barn. Han har aldrig gjort en fluga förnär. Han har liksom bara mycket energi MYCKET ENERGI! Han skulle behöva tränas av något proffs, någon som verkligen vill lägga all sin tid på honom. Han fyller 3 år i januari, så ja vi har jobbat länge med honom utan att ge upp. Han är inte kastrerad.

Men efter kloka ord och visdom så kanske jag måste inse att jag inte fixar det 🙁 Det blir ingen harmoni i flocken. Det handlar inte om prestige eller att vi är dåliga hundägare. Det handlar om att alla måste må bra. Har ni varit i samma situation? Kan ni ge mig några tips? Har jag någon här som läser som är proffs på flatcoated retriver, eller problematiken? Kanske någon som rent av känner att de har tid för en nallebjörn? Hör av er i så fall madeleineilmrud@hotmail.se Och snälla, bara ni som genuint och seriöst är intresserade. 

Valptraff13 5b97cbdb03f75

Buster träffar grisarna…

Valptraff31

Valptraff32

Mathilde och Iams på promenad i trollskogen, som om de känt varandra hela livet. Följa John upp på stenar och genom snår. Toffie blev lite avundsjuk så hon tog följe efter en stund. Så fascinerande att se barn och djur ihop, hur de kommunicerar och gör sig förstådda på något sätt. Solens strålar trängde igenom alla grenar och det blev ett magiskt ljus.

Valptraff25

Valptraff27

Man kan ju inte annat än att älska livet på den här ön! Jag har skrivit om Nathalie och hennes lilla familj tidigare om ni missat det så kan ni hitta bilder på en liten toffiebebis och inlägg HÄR! 

Valptraff14

Nathalie har kattungar just nu, är ni intresserade av att skaffa en liten sötnos av rasen birma/ragdoll så kan jag varmt rekommendera er att höra av er till Nathalie. Tror inte hon lagt ut dom små raringarna ännu men nu har ju jag skvallrat så skyll på mig 😉

Valptraff26

Valptraff8

Valptraff35

Och här är Toffie med sin mamma och syster. Mamma i mitten och Toffie till höger och syster Tessie till vänster. Ja ni ser på bilden längst ner att våran Toffie är av modellen mindre.

Valptraff1

Valptraff4

Vi blev bjudna på öns egna tomatsoppa och ett bröd som var himmelsk gott. Nathalie delar med sig av recept på sin blogg som ni hittat HÄR! 

 

Valptraff28

Vi hade en härlig lördag och kom inte hem förens väldigt sent! Det går fort när man har roligt. Vi kan ju sitta och prata hur länge som helst om livet i stort.

Vill passa på att visa er den här charmiga filmen om Nathalie och hennes fina Anders. Hur det är att leva på Lindö ♥

   

Ledsen för ett väldigt långt inlägg, hoppas nu gillar det ändå. Hade helt enkelt mycket på hjärtat idag.

Ta han om er fina ni så hörs vi snart igen !

Kram / Madeleine

 1. Vad härligt att äga en Flatte.Vår dotter äger en 7 årig hane som också är ett energiknippe. Han är hos oss varannan helg när matte och husse jobbar. Han får ordentligt med motion men han har också fått träna på att slappna av. Hoppas att ni kan behålla honom. Lycka till.

  1. Jag röstade på SD.
   Man röstar väl på det parti man själv tycker har bäst politik? Det du tycker är viktigt kanske inte någon annan tycker är av någon betydelse alls. Det är ju det som är toppen, att man röstar på det man tycker är bäst 🙂

 2. Jag undrar nyfiket vad man varit missnöjd med hittills? Tycker alla klagat på att det varit katastrofalt. Jag har nog bara sett det som gjorts, och är därför ovetandes om det dåliga som folk tycks haka upp sig på 🤔☺

  Man röstar på det som passar en själv bäst. Hur andra gör får man bara acceptera, liksom dem får acceptera vad en själv röstar på. Däremot kan man ju av ren undran fråga VARFÖR folk röstar på sitt valda parti. Alltså vilka punkter man röstar för. Det behöver med andra ord inte vara negativ mening då man får frågan VARFÖR 😊

  Jag tycker att det är intressant att höra vad andra tycker och det kan ju ibland öppna upp ens egna ögon. Och ibland inte.

  1. Håller med, trots att jag inte ens röstar röd-grönt. Här är ett utplock av vad de hunnit med på 4 år.

   1. Höjt barnbidrag med 200 kr/mån.
   2. Höjt studiebidrag för gymnasieelever med 200 kr/mån
   3. Höjt studiemedel för högskolestudenter med 300 kr/mån
   4. Avgiftsfri kollektivtrafik för skolelever på sommarloven
   5. CSN-lån för att ta körkort.
   6. Avgiftsfri tandvård upp till 23 år
   7. Fördubblat tandvårdsbidrag för unga mellan 22-29 år
   8. Lägsta ungdomsarbetslösheten på 15 år
   9. Uppfylld 90-dagarsgaranti
   10. 200 miljoner mer årligen på elevhälsan
   11. 250 miljoner mer årligen till den sociala barn-och ungdomsvården
   12. Avgiftsfria receptbelagda mediciner för barn
   13. 6 miljarder mer per år som fördelas efter behov för en jämlikare skola
   14. Avgiftsfria preventivmedel för unga upp till 21 år
   15. Avgiftsfri simskola
   16. 100 miljoner för 10 000 fler sommarjobb
   17. Infört samtyckeslag
   18. 50 miljoner till tjej-och kvinnojourer efter #metoo
   19. 70 miljoner till fritidsgårdar och kultur och idrott för barn och unga
   20. 1 miljard till förlossningsvården
   21. Bidrag för billigare glasögon till barn
   22. Lagförslag för att återinföra högskolebehörighet som norm på yrkesprogram
   23. 20 000 fler anställda inom skolan idag jämfört med 2014
   24. Utreder betygssystemet för att ersätta kursbetyg med ämnesbetyg
   25. 140 miljoner för sänkta avgifter i musik-och kulturskolan
   26. 50 miljoner för bättre sex-och samlevnadsundervisning i skolan efter #metoo
   27. Obligatorisk prao i högstadiet
   28. Läsa, skriva, räkna-garanti
   29. Fler böcker i förskolan, mer resurser till skolbibliotek och insatser för ökad läsning
   30. 360 miljoner för läxhjälp åt alla elever
   31. Högre anslag till idrottsrörelsen
   32. En halv miljard i jämlikhetspeng till skolor med störst behov
   33. Insatser för att fler ska klara gymnasiet
   34. Rätt till komvux för alla
   35. Blocköverskridande överenskommelse om 100% förnybar energi till 2040.
   36. Minsta barngrupperna i förskolan på 25 år
   37. Infört barnkonventionen som svensk lag
   38. 100 miljoner för att motverka hedersförtryck
   39. Fördubblat satsningar på ökad psykisk hälsa och bättre psykiatri. Ca 2 miljarder årligen
   40. Uppdrag att stödja arbetet med unga som varken arbetar eller studerar
   41. 10 välfärdsmiljarder till kommuner och landsting
   42. 250 miljoner till kostnadsfria lovaktiviteter
   43. Bättre sjukförsäkring för studenter
   44. Största miljö-och klimatsatsningen i modern tid, 13 miljarder fram till 2020, en 185%-ig ökning i jämförelse med förra mandatperioden.
   45. Subvention av elcyklar, fyrdubbling av antalet laddstolpar och ökat stöd till solceller.
   46. Flygskatt har införts för att flyget ska bära sina klimatkostnader och bränslebytet samt bonus-malus-system har införts för att ställa om transportsektorn.
   47. Stopp för staplande av visstidsanställningar
   48. Utredning för att sätta stopp för sms-anställningar och hyvling
   49. Enklare för unga transpersoner att byta juridiskt kön
   50. Förstärkning av psykiatrin för barn och unga. 250 miljoner kr mer till landstingen
   51. Statsbidrag för att rusta upp skollokaler
   52. 500 miljoner för fler speciallärare och specialpedagoger
   53. Satsning på utökad lovskola för elever på språkintroduktionsprogram
   54. 2 miljarder till lågstadiet för fler lärare och mindre klasser
   55. Avgiftsfri screening för livmoderhalscancer
   56. Höjt underhållsstöd för äldre barn med 350 kr/mån för barn som är 15 år eller äldre och 150 kr/mån för barn som är mellan 11-14 år.
   57. 130 miljoner kronor mer till ungdomsmottagningar.
   58. 2,2 miljarder i statsbidrag till kommuner med socioekonomiskt utsatta områden
   59. Avdragsrätt för fackmedlemskap
   60. 500 miljoner för att stärka fritidshemmen
   61. 80 miljoner årligen för barnomsorg på obekväm arbetstid
   62. 14 000 fler högskoleplatser
   63. 830 miljoner för minskade barngrupper i förskolan.
   64. 5000 fler folkhögskoleplatser
   65. 2500 platser på yrkeshögskolan
   66. 7 miljarder mer till polisen, största polissatsningen på över ett decennium
   67. 1,2 miljarder för att hela Sverige ska leva
   68. Fri entré på statliga muséer
   69. 150 miljoner för lovskola åt alla
   70. 137 miljoner till förstärkt barnhälsovård
   71. Ny timplan i grundskolan för att garantera undervisningstid åt alla elever
   72. Lärarlönelyft och fler lärare
   73. Regionala lärcentra för att man ska kunna utbilda i sig i hela landet
   74. 50 miljoner kronor årligen för att motverka psykisk ohälsa hos asylsökande och nyanlända barn och unga samt 390 miljoner för bättre mottagande av ensamkommande barn och unga
   75. Höjt tak i A-kassan
   76. Utökad möjlighet tillsammans deltidsstämpling för att få A-kassa
   77. Platserna på polisutbildningen har utökats och antalet antagna fördubblats till 1400 per år.
   78. Krafttag mot organiserad brottslighet. 30 straffskärpningar för allt från vapeninnehav till narkotikabrott.
   79. Skatteverket har fått i uppdrag att jaga rika skattesmitare. Idag försvinner 130 miljarder skattekronor från Sverige varje år.
   80. Stärkt rätt till målsägandebiträde till offer för sexualbrott, samt extra satsning på brottsofferjourer.
   81. Kunskapslyftet – 93 000 fler utbildningsplatser
   82. Den största bostadssatsningen på 20 år – 3,2 miljarder årligen för fler billiga hyresrätter
   83. Höjt flerbarnstillägg
   84. Höjd garantinivå i sjuk- och aktivitetsersättningen
   85. Rättvist karensavdrag
   86. Totalförbud av barnäktenskap
   87. 47%-ig ökning av medel till järnvägsunderhållet
   88. 2 600 nya utbildningsplatser för sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och barnmorskor
   89. Obligatorisk skola för alla barn från 6årsålder
   90. Avskaffande av FAS 3 och Lex Laval (lika lön för lika arbete)
   91. Skärpta straff för sexualbrott
   92. Återinförande av den allmänna värnplikten
   93. Lagförslag för att begränsa vinsterna i välfärden
   94. Halverat tiden för nyanlända att komma i arbete
   95. 11 000 fler extratjänster i välfärden
   96. 100 000 fler som arbetar i välfärden
   97. 100 miljoner mer för att stärka tillgängligheten till Barn-och ungdomspsykiatrin
   98. Investeringsstöd för 11 000 fler billiga hyresrätter
   99. Infört tredje reserverad månad i föräldraförsäkringen
   100. 4,7 miljarder mer till sjukvården. Största satsningen i modern tid.

   /Pennryd

   #dinröst #val2018

   1. BRA DÄR, JENNIE!!!
    Det är ett jäkla gnäll på att politiker inget gör, att de bara lovar och lovar osv. De gör ett fantastiskt arbete för att göra livet bättre för tio miljoner gnällspikar som inte bryr sig om att ta reda på vad som händer.

    1. Ja det må vara gnäll men det är gnäll som är befogat. Saker som faktiskt kan vara avgörande för om du ska överleva om du tex blir sjuk! Det är fortfarande en sjukt lång vårdkö, det är inte okej.
     Det viktigaste är välfärden, hur människan mår! Det spelar liksom ingen roll att Jennie raddar upp hundra punkter som blivit bättre när Kalle, Oskar och Margareta och Klara håller på att dö för att dom inte fått någon vård!!!!

     Så jag må vara en jäfla gnällspik och det kommer jag fortsätta att vara tills jag ser någon skillnad!

     Men absolut, förändringarna som gjort är ju bra! men inte tillräckligt bra enligt mig… Dags för en ny stadsminister! Det kan nog fasen inte bli värt i alla fall.

   2. Ja man ska nog inte stirra sig blind på vad som inte gjorts! Väldigt mycket bra saker såklart. MEN det finns fortfarande sååå mycket brister och saker som man borde jobbat mera med. Fortfarande finns det flera hundra tusen som står i vårdkö!!!!! Det är sjukt dåligt att det ska behöva vara så, och vad har lövet sagt om det? Helt oacceptabelt om du frågar mig.

   3. Ja precis Jennie! Jag har sett detta som uppfyllts, och det är många procent de lyckats med! Klart man blir besviken om inte ALLT uppfylls, men man ska vara väldigt glad för det som faktiskt gjorts!

 3. Ni kan inte testa o kastrera då? De kan ju faktiskt göra enorm skillnad. Finns ju kemisk kastrering att testa om ni inte vill klippa hans bollar ☺️ Och sedan är ju faktiskt tiden mellan 1-3 ofta väldigt mycket värre än senare år.. vore tråkigt om ni måste göra er av med fina Buster. Kram

 4. Jag har en kompis som har en flat med sjukt mycket energi ,som ständigt och jämt är på rymmen.familjen är som din hundvan men den här hunden är något alldeles extra.Det kanske är så med rasen helt enkelt ska tillägga att hunden är 7 år.Har inget tips mer än att du är nog inte ensam.

 5. Halleda så söta kattungar 🙂 Vi tog hem en förra helgen men det är en som varit hemlös och hon är världens gosigaste nu.

  Vi fick ju omplacera Oden till slut för han var likadan, ett sådant energiknippe och jag gick ett par hundkurser med honom men till slut fick han flytta. Det är sorgligt men han kom till någon som hade all tid till honom.
  Lycka till vad beslutet än blir❤

 6. Hej!

  Vi har 2 portisar som båda har MYCKET energi. De är lika gamla och är 3 år. Kan säga att mina gråa hårstrån kommer inte från barnen..😂😂
  Det gäller att träna dem inte bara konditionsmässigt utan mentalt. Vill jag att de ska bli trötta räcker det med 10 – 15 min mental träning där jag vill att de ska utföra något och belöningen blir med klicker plus godis el leksak.

  Ett tips bara!!

  Lycka till med vovven!

 7. När det gäller valet så är det väl tur att vi alla FÅR tycka vad vi vill och att vi inte behöver redovisa VAD vi röstar på.
  När det gäller hunden så är jag nog av den åsikten att man tänker både en, två och tre gånger innan man skaffar hund och helst tänker till flera gånger när det gäller ras. ( har haft hundar, mestadels mer än en åt gången, så jag är ingen novis)
  Men är man så stor familj som er så är valet av just ras kanske ännu viktigare. Alla hundar kräver sitt och just er Buster kräver ju enormt mycket tydligen.
  Alla hundar ”fogar” sig inte efter en plats i flocken utan kör helt enkelt sitt eget race.
  En bekant kastrerade sin hund ( en annan ras dock) efter att den var omöjlig att ens kunna gå med i koppel.
  Det blev en helt annan hund men han fick lätt att lägga på sig vikt.
  En annan nackdel var att han gillade inte andra hundar alls efter detta och skulle det bli så är det ju besvärligt när ni nu har fler.
  Men en fråga ( ta inte illa upp nu) VARFÖR kände ni att ni måste ha mer än ETT djur? De kräver ju verkligen sitt och att tro att man ska ha hjälp av barnen, tja, det vet man hur det är, det är roligt en tid bara.
  Att Micke ev skaffar hund för jakten, det är liksom en annan sak, men även den hunden kommer att kräva enormt mycket.
  Men jag hoppas ni finner nån lösning med Buster, kanske nån som kan ta honom och träna med honom men ni ändå har honom kvar. Att låta hundarna bo på olika ställen, typ ”avlastningsplats” under vissa tider, det tror jag inte på dock.
  Lycka till !

  1. Visst är det så, alla får lägga sin röst på vad de vill utan att behöva redovisa det.

   Ang hund. Man kan aldrig veta innan vad man får för sort hund, oavsett hur mycket man läser på innan. Hunden behöver ju absolut inte leva upp till den beskrivning eller förväntan. Vi har tänkt på kastrering, i nuläget så har vi kört på kemisk kastrering. Det har funkat mycket på ett sätt och vis, men samtidigt så är han en explosiv och högenergisk hund. Buster är världens mest sociala och supersnälla mot allt och alla, det finns ju inget ont i honom. Men trots all träning som han får så blir han inte nöjd på något vis. Det verkar som många haft detta problem med sina flattar, efter mitt inlägg så har jag fått sååå otroligt många mejl från flattägare som upplevt detsamma. Kanske är ett strakt karaktärsdrag ändå?

   Jag tror inte heller på att lämna bort sin hund hit och dit, en hund behöver sin fasta punkt och trygghet. Annars tror jag att man kan skapa ett inre kaos.

   Man ska alltid vara medveten om att ett djur tar tid, och lever i flera flera år. Man kan inte skaffa ett djur för att sen lämna bort det eller sälja det. Big no no!!! hHr bekanta som skaffat hund och lämnat bort den och sen återigen skaffat en ny hund och lämnat bort den också. Det är oansvarigt enligt mitt tycke! Så gör man inte!

   Vi har jobbat med Buster i snart 3 år, och ja jag har inte gett upp ännu. det är ju inte så att man viftar bort sin lilla pälsälskling bara sådär. Vi älskar djur, och älskar att ha djur omkring oss.

 8. Tog du inte reda på hur flattar är, innan du köpte honom? Dom är ju otroligt aktiva och behöver massor av motion och jobb. Jag har haft flera stycken själv och det du skriver är ju precis som du beskriver. Man måste ha den energin och tiden själv . Otroligt mysiga hundar men dom kräver väldigt mycket av oss hussar och mattar.

  1. Klart vi läste på om rasen innan, och jag vet att rasen är krävande! Men det finns också undantag, Buster är extrem trots träning och ännu mera träning.

 9. Lägger ingen värdering i ert beslut att leta efter en ny ägare till Buster.
  Men att samtidigt då titta på att köpa en jakthund. Jakthundar behöver under jaktsäsongen mkt stimulering i form av just jaktdagar. Däremellan behöver den motionsträna både huvud & kropp för att under jaktsäsongen klara av att springa flera mil per dag. Det är ofta väldigt aktiva hundar och som behöver aktiveras.
  Ni ska nog ställa er själva frågan igen hur många jaktdagar hunden får per vecka/månad.

  1. Nu har vi inte tittat på en ren jakthund, utan en labrador som är väldigt duktig på eftersök som Micke är intresserad av och som dessutom är en väldigt fin familjehund. Vi har haft våran tabbe här hemma i snart 12 år!

   Så tack för informationen, vi är pålästa! Och om du vill lägga värdering i att vi tittat på en annan hund så är det upp till dig. Jag får inget dåligt samvete över det.

   1. Skrev ju att jag INTE lägger någon värdering i beslutet om Buster. Det är helt & hållet upp till er. Men att gå eftersök någon gång i bland…..
    Jag snittar ca 4 eftersök i veckan och märker skillnad på intensiteten hos hunden om det blir mindre arbete någon vecka.
    Labben i sig är en jätte trevlig hund, men arbete krävs massor för att få en bra eftersökshund (oavsett ras).
    Tack Föresten för alla inredningstips, jag som är totalt okunnig & ointresserad norpar ofta små idéer du lägger ut. Annars skulle huset vara mer eller mindre kalt 😊

    1. Såklart en hund lär sig ju mera man tränar, men som vi förstått så ska man inte trötta ut hunden med för mycket eftersök heller.

     Våran gamla gubbe (hund) har alltid varit en fena på att söka även om vi inte använt oss av honom som brukshund på det sättet.

     Micke är ute i skogen minst 3-5 ggr i veckan, sen blir det ju inte eftersök alla gånger. Förhoppningsvis slipper man ju det momentet 😅

     Vi tränar/motionerar hundarna nästan varje dag på ett eller annat sätt. Men de har lärt sig att när det är skarp läge, då åker det speciella kopplet fram och då får de jobba. Det tycker dom är roligt!

     Skulle du se Burre och ännu bättre träffa honom så skulle du förstå vad jag menar. Men jag ger mig inte, jag gör allt för min studsboll!

     Vad roligt att du gillar inredningstips, det är ju sååå roligt 😄😄

 10. Buster kanske blir stressad i sin stora flock? Om han nu är ett energi knippe😂i sig själv samt att han är unghund, då är det inte lätt att koppla av i ett hem med många människor, hundar o katter. Det blir kanske aldrig lugn o ro runt honom. Hoppas ni finner en lösning för det måste vara jättejobbigt för honom också. Du får kanske kontakta de personer som kan o vet hur rasen fungerar o lägga all tid på honom först innan du skaffar fler hundar.

 11. Kan det vara så att han kanske får för mycket ”hjärngympa”? Jag skulle vilja tipsa dig om att kontakta David selin.
  När vi pratar om att stimulera våra hundar så ser vi oftast inte till vad hunden har för beteendebehov, utan tänker att så länge den får jobba så räcker det. Det är inte hela sanningen. En hund har beteendebehov som är autonoma (beteenden som måste få utföras och inte går att ”jobba bort”). Exempel på sådana behov är att jaga, söka föda tugga mm. En hund måste tex få utlopp för sitt jaktbehov (kan vara olika stort beroende på ras) och ett sätt att ge hunden det är att jobba med blodspår eller annan typ av berikning. Ju mer verklighetstrogen berikningen är, desto längre tid tar det innan hunden behöver få utlopp för beteendet nästa gång för att må bra.
  Som sagt jag skulle kontakta David selin i syfte att prata med honom om berikning om jag var du, som ett alternativ till det du kallar ”hjärngympa”.

  Vill också tillägga att forskningen som finns gällande kastrering är alldeles för liten och att den forskning som finns visar att de flesta hundar är precis lika stressade som innan kastrering, i vissa fall mer stressade. Du som ägare kan dock uppleva att hunden agerar mindre stressat, men hunden i sig är många gånger när man mäter stressnivån lika stressad som innan kastrering.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..