ANNONS

Mycket på hjärtat, kärlek på Lindö och är du den rätta för Buster!?

/

Följde ni valvakan i söndags? Jag gjorde det från och till. Jag känner mig själv vid det här laget, jag måste ta ett kliv åt sidan och inte engagera mig för mycket. Det tar annars hela min tankeverksamhet och då går jag in för det till 110%

Jag blir både arg, riktigt förbannad, ledsen och mållös. Det här valet med sina pajkastningar hit och dit, mer likt småbarn och på sandlådenivå. Politiker som lovar och återigen lovar. Vilka av alla de som lovade sist när det var val har handgripligen gjort något som de lovat och vem av dom har stått för sitt ord? Det låter alltid så bra precis innan ett val, allt som alla säger låter så rimligt och i ärlighetens namn bara som rent jäkla sunt bondförnuft! Men i vår samhälle så som det ser ut idag så kan man inte ens tänka förnuftigt för det finns tydligen inte resurser för det? Allt de viktiga verkar stramas åt. Har jag fel?

I mitt hjärta och det jag främst sätter först rent personligt är välfärd. Barn, gamla och sjuka. Det måste alltid vara prio 1 tänker jag. Människan måste alltid gå före systemet. Jag vill kunna lita på mitt Sverige och idag gör jag inte det!

Många partier har ju lite av vad jag tycker är otroligt viktigt! Om man skulle kunna sätta ihop lite av allas olika viktiga punkter så skulle man kunna få till en helt fantastiskt helhetspolitik! Men vägen dit känns långt borta om inte tom omöjlig.Vi går inte in på det djupare. Jag sätter nog stopp där. Vi är ett demokratiskt land sägs det, jotack bara man röstar rätt! Annars kan man bli utesluten, utfryst och rent av mobbad. Jag har vänner i media, kollegor som ”valts bort” pga sin politiska ställning (och nej jag syftar inte på något specifikt parti lika bra att understryka det annars kopplar man det genast till SD).

Hur skevt är inte det? Alla har rätt till sin egna politiska åsikt. Men bara så länge man tycker och tänker rätt. Hörde att ”Lövet” manar till pragmatism, jaha ja så fint sagt, men jag är inte så övertygad! Tycker inte alls att han är realistisk. Som sagt, nu sätter jag punkt. Även om det svårt.

Igår var jag trött, ögonen gick i kors. Månaden spenderas i sovrummet med yrsel. Låter kanske helt galet men jag har börjat se ett mönster av denna yrsel. Det har med min ägglossning och menstruation att göra. Man skulle ju logiskt kunna tänka att yrseln skulle kunna komma från att man blöder så mycket och att man får blodbrist och därför blir yr. Det har hänt mig tidigare eftersom jag har endometrios. Men det här kommer alltså innan mens. Jag försökte hitta info om detta på nätet, och det verkar som flera upplever samma mysko yrsel i samband med ägglossning innan menstruation. Liknande symptom läste jag också att man kunde få när kommer i förklimakteriet. I 10 år kan man vara i förklimakteriet tydligen. Alltså va 🙄🙈😅 Jag kan väl ändå inte hamnat i det redan? Eller? Äsch jag vet inte, men yrseln är återkommande men den verkar ju ofarlig och försvinner. Idag känner jag mig mycket bättre och är pigg.

Men jag måste bara berätta lite om vad vi gjorde i lördags. Om himmelriket fanns på jorden så skulle detta vara en utav de vackraste av alla himmelriken, Lindö. Det är inte bara Toffies uppfödare som bor på den här vackra platsen utan också någon som jag verkligen gillar, Nathalie. Om jag skulle beskriva henne med ett ord så skulle det vara beundransvärd. Ja för hon är med sin sinnesnärvaro och sitt lugn en admirabel kvinna. Modig och driven. Det är omöjligt att förklara för er som inte träffat henne, hon är bara kort och gott en förbaskat häftig människa som jag fått turen att lära känna.

Det hade blivit dags för valpträff. Dessvärre så var det bara vi och en till familj som kunde närvara, de hade varit roligt att träffa alla valpsyskon såklart. Men det kommer flera tillfällen hoppas jag. Toffie är minstingen i kullen fortfarande, väldigt rastypisk som jag förstår. Det hade väl varit roligt att ställa ut henne men det är inte därför vi har henne. Hon är våran familjehund. Toffie väger knappt 1,6 kilo medans mamman och syskonen väger dubbelt så mycket så då förstår ni vilken skillnad de är på dom. Men man ska inte luras av storleken, Toffie är en cool liten dam med mycket självförtroende. Hon anpassar  sig till flocken utan att göra så mycket väsen av sig. Som när hon fick för sig att hälsa på inne hos fåren och hästarna. Jaha ja här var det stora djur, men det gör inte mig något! Så traskade hon in i hagen, jag fick dock panik och ropade i panik på henne. Hon fick ett varmt välkomnande, ingen fara på taket att Toffie kliver in.

Valptraff21

Tjena kompisar! 

Valptraff19
Valptraff18

På promenaden runtom på ön så följde katten Iams med oss. Han gick bakom och lurade på både Toffie och Buster. Ja Buster fick följa med oss på det här äventyret! Åka båt ut till ön, jag trodde aldrig att det skulle gå vägen, men det gjorde det 🙂 Vi fick hjälpa honom ner i båten men sen brydde han sig inte nämnvärt över att han faktiskt satt i en båt.

Valptraff23
Valptraff22

Det var så skönt att Nathalie som är så djurvan och som besitter en så otrolig erfarenhet fick träffa Buster igen. Han är en turbohund, ett riktigt energiknippe h e l a tiden. Ni vet ju kanske vad jag skrivit tidigare? Vi visste ju att det var en krävande ras men ja, Burre är det fast gånger 10!

Vi har verkligen gjort allt och lite till för vårt energiknippe. Långa promenader, mera långa promenader. Bus och hjärngympa och ännu mera hjärngympa. Men vi lyckas liksom inte tillfredsställa hans energi på något sätt. Det känns lite som ett nederlag, jag har haft hund hela mitt liv och har aldrig varit med om detta. Jag vet att man inte ska jämföra hundar, man ska inte jämföra någon egentligen men man gör det ändå för att hitta någon slags likhet. Frustration. Vi älskar honom sååå mycket och jag ska erkänna att vi ibland känt att vi inte mäktar med allt runtomkring honom som tar så fruktansvärt mycket energi. Att omplacera honom skulle kännas som att omplacera ett barn, förstår ni? Usch hemskt! Jag får ont i magen bara jag liksom skriver det. Jag liksom vägrar att göra en blocketannons av mitt barn.

Buster är den vackraste av alla flattar i hela världen. Han har en fin stamtavla (oviktigt kanske) och välmeriterade föräldrar. Han är en utav de största nallebjörnarna man kan ha, han vill gärna sitta i knät. Han vill hemskt gärna kramas och går ihop med både andra djur och barn. Han har aldrig gjort en fluga förnär. Han har liksom bara mycket energi MYCKET ENERGI! Han skulle behöva tränas av något proffs, någon som verkligen vill lägga all sin tid på honom. Han fyller 3 år i januari, så ja vi har jobbat länge med honom utan att ge upp. Han är inte kastrerad.Men efter kloka ord och visdom så kanske jag måste inse att jag inte fixar det 🙁 Det blir ingen harmoni i flocken. Det handlar inte om prestige eller att vi är dåliga hundägare. Det handlar om att alla måste må bra. Har ni varit i samma situation? Kan ni ge mig några tips? Har jag någon här som läser som är proffs på flatcoated retriver, eller problematiken?

Kanske någon som rent av känner att de har tid för en nallebjörn? Hör av er i så fall madeleineilmrud@hotmail.seOch snälla, bara ni som genuint och seriöst är intresserade. 

Valptraff13 5b97cbdb03f75

Buster träffar grisarna…

Valptraff31
Valptraff32

Mathilde och Iams på promenad i trollskogen, som om de känt varandra hela livet. Följa John upp på stenar och genom snår. Toffie blev lite avundsjuk så hon tog följe efter en stund. Så fascinerande att se barn och djur ihop, hur de kommunicerar och gör sig förstådda på något sätt. Solens strålar trängde igenom alla grenar och det blev ett magiskt ljus.

Valptraff25
Valptraff27

Man kan ju inte annat än att älska livet på den här ön! Jag har skrivit om Nathalie och hennes lilla familj tidigare om ni missat det så kan ni hitta bilder på en liten toffiebebis och inlägg HÄR!

Valptraff14

Nathalie har kattungar just nu, är ni intresserade av att skaffa en liten sötnos av rasen birma/ragdoll så kan jag varmt rekommendera er att höra av er till Nathalie. Tror inte hon lagt ut dom små raringarna ännu men nu har ju jag skvallrat så skyll på mig 😉

Valptraff26
Valptraff8
Valptraff35

Och här är Toffie med sin mamma och syster. Mamma i mitten och Toffie till höger och syster Tessie till vänster. Ja ni ser på bilden längst ner att våran Toffie är av modellen mindre.

Valptraff1
Valptraff4

Vi blev bjudna på öns egna tomatsoppa och ett bröd som var himmelsk gott. Nathalie delar med sig av recept på sin blogg som ni hittat HÄR! 

Valptraff28

Vi hade en härlig lördag och kom inte hem förens väldigt sent! Det går fort när man har roligt. Vi kan ju sitta och prata hur länge som helst om livet i stort.

Vill passa på att visa er den här charmiga filmen om Nathalie och hennes fina Anders. Hur det är att leva på Lindö ♥

Ledsen för ett väldigt långt inlägg, hoppas nu gillar det ändå. Hade helt enkelt mycket på hjärtat idag.

Ta han om er fina ni så hörs vi snart igen !

Kram / Madeleine

31

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00