ANNONS

Hur ska man förklara för en sexåring? Och Emmy har varit på island!

/

En lugn stund innan barnen kommer hem. Jag ska byta gardiner i köket i eftermiddag. Min gulliga lilla mamma har beställt nya till mig. Du behöver få in lite liv och färg Madeleine! Jaha ja, då är det bara att lyssna på det 😀 Jag tror det kommer bli superfint! Hon visste att jag ville ha just dessa gardiner eftersom jag gett henne så fina komplimanger för dom hemma hos henne. Ska jag vara ärlig så hade jag nog inte själv beställt dom om jag bara hade sett dom på nätet. Men efter att jag fick se dom i mammas fönster så fastnade jag för dom direkt. Där ser man hur olika det kan vara att se en sak i verkligheten och på nätet. Jag visar er senare ikväll!

Morgon6

Jag har tagit en kopp kaffe och pluggat lite medan Mathilde och Toffie har sovit en stund. Våran lilla räv ligger alltid i vagnen, ibland vill hon ligga i varukorgen där uppe på vagnen och då går hon fram och ställer sig bredvid vagnen och skäller. Innan jag fattade vad det var hon ville när hon gjorde så, jag höll på att bli galen. Gå fram till vagnen och pipa sådär, det borde jag ju fattat att det var i korgen hon ville ligga. Annars ligger hon under vagnen.

Morgon9
Morgon8
Morgon7

När Mathilde vaknar ska hon få sin favoritmat, korvstroganoff. Allt med korv älskar hon, annars är hon svårflörtad när det kommer till mat. Chilipasta, pizza och all sorts sallad hör till favoriterna också men det kan man ju inte äta varje dag. Eller ja sallad har vi ju till varje måltid, det är mitt lilla cravings. Men annars äter hon inte några andra rätter. Jag är så trött på att laga korv till henne jämt.

Morgon5
Morgon10

En trött Tuvis efter skolan. Hon hade inte haft en bra dag idag var det första hon sa när hon kom hem. Engla-Freja berättade att hon hade fått trösta lillasyster i skolan och även hennes bästa kompis som längtade efter sin mamma.

Det är inte lätt att börja skolan. Att gå från sitt lilla dagis/förskola till en stor skola  med en masa stora barn är påfrestande. Hon har haft så stora förväntningar, varit glad och verkligen sett framemot att gå på skolan. Och allt var bra fram till förra veckan. Då var det två stora pojkar, dubbelt så stora pojkar som hade gått fram till henne när hon stod vid gungorna och sagt att hon var en jävla fitta och en ful hora. Det där låter inget snällt! sa Tuva-Li då. Men killarna fortsatte och säga dumma saker och gick fram emot henne. Hon kände sig hotade och började gå därifrån men då sprang de efter och hotade henne med stryk ifall hon skulle skvallra för sin fröken. Jag märkte direkt i fredags att det var något störde Tuva-Li men det tog ett tag innan hon berättade för mig vad som hade hänt. Mamma vad betyder det? Vad är en hora? Vad ska man svara sin sexåring? Jag vill inte ens förklara det, hon ska fasen inte behöva höra det ordet ännu.

Den här pojken går i Engla-Frejas förra klass, den klassen hon lämnade. Så Engla-Freja tvekade inte dagen efter gå upp till sitt förra klassrum och berätta för läraren vad den här pojken hade sagt till hennes lillasyster. Det hela slutade med att läkaren tog in de båda barnen i ett rum och pratade med dom. Pojken förnekade och Tuva-Li var livrädd, hon vågade knappt prata sa hon.Inte en gång så har skolan hört av sig angående detta, det är såklart upp till mig med att kontakt.

Men jag hade uppskattat som förälder att få ett samtal om att de haft ett samtal. Hade inte Tuva-Li själv berätta det så hade jag aldrig vetat om det.  För mig är det otroligt allvarligt att barnen har så hårt språk. Mina grabbar kan slänga ur sig både det ena och det andra och jag blir vansinnig. Är det något som får mig att tända till här hemma så är det ovårdat språk, det är oacceptabelt. Det låter verkligen så illa.

Jag försöker peppa Tuvis här hemma nu att det blir bra och att pojken säkert inte menade något illa. Samtidigt blir jag förbannad över att jag ska behöva be om ursäkt för andras ungar. Det låter kanske hårt, men jag blir så frustrerad över att skolan inte får mera resurser. Det är aldrig okej att mobba och det får bara inte förekomma på skolorna!

Morgon1

Colin var gladare när han kom hem, morsan jag har med mig läxor hem! Ja vad bra Colin att du fick med dom hem för en gång skull haha. Slarver ett och två, det är Charlie och Colin.

Idag hade de båda pojkarna i läxa att lära sig klockan. Kvart i och kvart över. Vi satt och jobbade med det efter maten och det verkar som de båda har knäck det nu.

Morgon2

EmmyLou har i dagarna två pratat om att hon varit på island med dagis/förskolan. Och där fanns det ett berg som sprutade rök och lava, det var häftigt! Roligt att leka med fantasin, det finns ju liksom ingen gränser för vad man kan uppleva i fantasins värld. Lilla Emmy hon älskar verkligen sin förskola.

Morgon4

Nu ska jag sätta mig och jobba en liten stund, om det går. Det är alltid lite som att spela på lotto det där. Leker barnen snällt ja då är det bara att tuta och köra. Annars får jag skjuta fram alla jobb och måsten till Micke kommer hem så får han ta över.

Kram / Madeleine

23
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00