Finaste adventsljusstake Glory, och känslor inför jul!

Innehåller reklam

Idag är det två månader kvar till julafton. T v å m å n a d e r 🎅🏼🌲 Jag tycker det är sååå mysigt. Jag har ju alltid älskat julen, det har alltid varit min absolut bästa tid på året. Sedan jag var riktigt liten så har jag alltid haft varma och fina minnen från julen. Familjens tid på året.

Efter att min pappa gick bort så blev julen aldrig densamma på något vis. Han var länken i kedjan som gjorde att vi höll ihop, han hade nog önskat att vi förvaltat det han byggt upp på ett bättre sätt. Det gör mig ledsen ibland när jag tänker på det. Vi misslyckades och det gör att jag får otroligt dåligt samvete ibland. Det är inte längre samma traditioner, inte alls samma familj nu som då. I flera år hade jag så otroligt svårt att acceptera det här, julen som varit min lyckligaste stund blev något jag bara ville ska vara över. Så mycket jag bara kunde så tog jag på mig en mask och spelade teater under den här tiden. Jag hade ju själv barn och ett ansvar att skapa samma känsla som jag själv vuxit upp med. Det var nog min räddning i sorgen, att jag hade något att kämpa för. Det är nog inte förens nu egentligen som jag kan njuta av julen igen. En saknad kommer det alltid finnas, en saknad av vad man hade. Nu har jag/vi våra egna traditioner och det känns ändå bra i hjärtat. Man ska aldrig känna sig misslyckad över sådant man inte kan styra över. Det är bara så dumt att ge sig själv skulden över något som man inte kan påverka. Istället får man skapa något bra utifrån det man har. Jag vet inte vad jag ville säga med det här egentligen, det var inte alls meningen att skriva om det här faktiskt. Det kom bara ur mig, men jag vet att många mår dåligt under julen och oavsett varför så kan det bli bättre och det kommer någon gång bli bättre också. Kanske kan det vara en liten tröst om någon läser här och känner att julen är tuff ❤️

Som jag skrev igår så pysslade vi med kransar. Vi håller på att måla om i köket, det blir en kallare linbeige färg. Jag har beställt kroklister (heter det så?) trähängare som jag ska måla i samma färg som fondväggen, precis som jag har gjort i sovrummet. Sen ska jag hänga dessa vackra kransar på dom. Jag lovade att visa bättre bilder på den första kransen vi gjorde. Man kan ju fylla dessa kransar med allt möjligt, men jag ville ha det ganska ”rent”. Hade alla möjliga blommor att välja emellan, men så blev det enkelt bara eukalyptus och vita ljung 😅

krans2

Med ljusslinga så blev det mera ”juligt”, eller varför inte ha nu till hösten och vintern innan julen kommer. Jag köpte alla grejer i blomsterbutiken, är ni också sugna på att göra fina kransar så kommer ni med all säkerhet att kunna hitta detta hos eran lokala florist.

Eukalyptus är ju alltid fint, och de passar till allt. Jag köpte en gång ett stort eukalyptusträd, hade en vision om att jag skulle kunna sköta det. Haha det gick inte alls så bra 🙈 Det jämrar jag mig över ibland, för jag tycker det är så vansinnigt snyggt.

krans5

Jag måste visa er, den röda tråden som ger en helhet. När vi ändå pratar om kransar, titta vad jag hittade! Jag studsade som ett litet barn av lycka. Jag vet urfånigt, men hur fint skulle det inte vara att klä in dessa adventsljusstakar precis som kransen ovan!?

krans3

De kommer blir så fint i köket, jag längtar så mycket efter att få ta fram dessa små raringar. Måste man vänta till första advent?😅

Vill du också ha en adventsljusstake Glory precis som den här? Då hittar du dom HÄR! 

krans6

Letar du inspiration till jul så hittar du massor inspiration HÄR!

Vi hörs av imorgon, ta hand om er så länge.

Kram / Madeleine

 1. Karin skriver:

  Har du börjat fundera över julklappar? Jag har börjat köpa så kul!😊🤗🙂

 2. Kina skriver:

  Hej
  Så fina ljusstakar och blommornas. Du borde ha en inredningsaffär och ge oss tips som du brukar. Vill se i familjen annorlunda någon mer gång. Inte roligt att se på när ni inte är med. Trevlig helg

  1. Men åh tack vilka fina komplimanger 🙏🏻😍 Ja det skulle vara sååå roligt att ha en egen inredningsbutik.

   Och vad roligt att du vill se oss i programmet igen 😄

   Ha en fin helg!

 3. M skriver:

  Man gör julen till SIN. Varför ska det vara ”som det alltid har varit”?
  Barn växer upp och blir vuxna med egna barn.
  Föräldrar har fler barn och alla kanske inte har vare sig tid eller ork att vara och ha alla på samma ställe.
  Jag vill ju ha hem mina ungar och deras respektive men deras respektive har ju också föräldrar och släkt de kanske vill till.
  Så här gör vi det bästa av just julafton med mat osv även om vi är själva så kanske man får sprida ut det lite sen under julens andra dagar.
  Det går liksom inte att tro att allt ska vara vid det gamla.
  Sen kan det ju va så att när barnen skaffar egna familjer att de vill skapa sina egna traditioner.
  Det tycker jag är helt ok.
  Men även om jag älskar julen och att pynta så är adventsbelysningen ett stor NEJ. Här tänds de fredagkväll vid första adventshelgen.
  Förstör stämningen annars

 4. Annika skriver:

  Jag har också ”misslyckats” med julen… Jag och barnens pappa tog över en gammal fin tradition efter mina föräldrar, som tagit över den efter mina morföräldrar osv, och blev den nya länken i släkten. Allt var i princip som det skulle va, bara i ett annat hus
  Tills vi skilde oss…
  Nu finns denna fina sammanhållning inte kvar i släkten trots att jag försökt göra det så likt som möjligt ensam…i flera år. Länken blev bruten och det gick inte att få ihop det längre. Blir så otroligt ledsen och besviken både på mig själv och övriga i släkten som inte lyckades bevara den underbara traditionen vi hade. Men som du skriver, man får skapa något bra utifrån det man har. Även om våra senaste jular varit bra och mysiga har jag också haft en mask för att dölja min besvikelse över att den ändå inte var som förr…
  Jag måste börja acceptera att det inte kommer vara likadant varje år och samma människor som firar ihop… att saker och ting förändras men jag ska verkligen försöka inse att det ÄR jättehärligt iallafall och att barnen faktiskt kommer minnas sina jular precis lika fint som jag gjort.. bara på ett annorlunda sätt…
  Tack för ditt inlägg och påminnelse till mig och kanske många andra.
  Och vilka fina kransar ni gjort! Tror minsann jag ska göra såna också😊

 5. Samma dåliga samvete har gnagt mig sedan jag fick barn. Magiska släktjular när jag växte upp med massa magi byttes ut mot olika konstalationer varje år. Dessutom utan tomte då älsta varit dörädd tomten & haft panik från november för måsta träffa han. & när man hör henne prata om sina jular nu pratar hon om magiska jular,fyllda med kärlek & lycka 🤔. Så insåg att det dåliga samvetet över att vissa år firat själva & en del med någon annan,med julmat,ibland utan julmat osv kan jag släppa. Ifjol låg jag sjuk veckorna innan jul så inte ens julgranen kom fram men julen blev visst så bra att de tänkt flörta med mormor om en repris . (Minus sjuk mamma hoppas jag dock)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..