Magiskt goda bullar och en kväll utav inspiration!

Lite trötta efter gårdagens galej, men glada i själen efter en så trevlig kväll. Vi gick upp sent imorse och åt en gemensam brunch. Äggröra och bacon, ibland får man lyxa till det. Idag smakade det extra gott.

Barnen kom på den briljanta iden att jag skulle baka idag igen. Tänk att man kan komma in i perioder då man gillar att göra saker mer än annan dagar. Jag har alltid haft perioder då jag gillar att laga mat och baka mera. Sen ibland har jag ingen lust alls. Barnen har tur för just nu tycker jag det är jätteroligt. Har gjort så mycket gott senaste tiden som jag tänkt att dela med mig av i blogginlägg framöver.

I veckan som var så bakade jag magiskt goda bullar. Jag som aldrig lyckas med bullar blev väldigt glad när de blev sååå himla goda. Wille tyckte de var godare än köpebullar, och det antar jag är ett väldigt gott betyg. Saftiga stora och blanka bullar som t.o.m. jag gillade som vanligtvis inte äter bullar annars.

bullar2

bullar1

Har testat sååå många olika recept innan men inte fått till det som jag velat. Men den här gången blev de perfekta! Man får höfta lite tills det blir perfekt. Men här kommer receptet som ni bara måste testa!

Magiskt goda bullar!

Vetedeg

 • 30 gram jäst
 • 9,5 dl vetemjöl
 • 2,5 dl mjölk
 • 0,5 tsk salt
 • 1 dl strösocker
 • 1 st ägg
 • 110 gram smör (rumstempererat)
 • 1 st ägg till pensling
 • pärlsocker att strö på

Kanel och mandelfyllning

 • 200 gram mandelmassa
 • 1 msk vaniljsocker
 • 0,5 dl kanel
 • 150 gram smör (rumstempererat)

Sockerlag ♥

 • 1,5 dl vatten
 • 1 dl strösocker

bullar3

Börja med att smula jästen i bunken till din matberedare. Värm mjölken till ljummen, slå över jästen och blanda runt ordentligt.

Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter smöret lite i taget. Kör degen 10 minuter i maskin tills den känns elastisk, glansig och fin på ytan. Sen lägger du ut degen på ett mjölat bord och låter den vila 20 minuter.

Blanda mandelmassa, vaniljsocker och kanel. Tillsätt smöret lite i taget tills du har en slät fyllning.

Kavla ut degen 3-4 mm tjock, degen ska vikas på mitten så det är bra om man kavlar ut degen så den blir mer hög än bred. Sedan breder du ut kanelfyllningen på den utkavlade degen och viker den dubbelt. Sporra/skär ut remsor med exempelvis med en pizzaroller sen tvinnar du till remsorna innan du formar till bullar.  Lägg på plåt med bakplåtspapper. Vill du inte göra knutar då kavlar du ut degen 3-4 mm tjock, mer bred än hög och rulla ihop till en rulle. skiva till lagom stora bullar, lägg i formar. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1,5-2 timmar.

Tips på hur du kan forma en fin bulle är svårt att förklara. Men ta en remsa och vira runt två fingrar på ena handen. Den bit som blir över,  inte snurrats, träs rätt över bullen och fästs på undersidan. Då blir det en fin och läcker kanelsnurra. Är det svårt att förstå hur jag menar så hittar ni en film på det HÄR!

Under tiden som bullarna jäser så passar du på att blanda samman vatten och socker i en kastrull och koka upp tills alla sockerkristaller har smält. Sen ställer du den åt sidan.

Sätt ugnen på 190 grader varmluft. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 9-11 minuter och tänk på att dom ska få en fin gyllenbrun färg. Precis när bullarna kommit ut från ugnen så är du snabb att pensla dom med sockerlagen. Det är hemligheten bakom att få bullarna sådär fina och glansiga. dessutom så behåller bullarna saftigheten.

bullar4

bullar5

Nu blir det bullkalas för hela slanten med lagom nöjda barn ♥

bullar6

Själv ska jag hoppa in i en dusch nu. Jag och en vännina ska gå på Mia Skäringer ikväll. Köpte biljetterna för väldigt länge sedan, men hade glömt bort det. Så kan det gå när man är smått förvirrad. Tur jag har så fina vänner som påminner mig om saker och ting haha.

Jag ser verkligen framemot att gå på den här föreställningen. Och kanske får den mig att faktiskt publicera ett inlägg som just nu ligger som ett utkast. Det handlar om kvinnor, och hur otroligt elaka och manipulativa kvinnor faktiskt kan vara. Hur falskt det kan vara i den här ibland ytliga ”världen”. Det handlar om utseende och ideal och hur det påverkar oss alla. Smutskastning. Väldigt länge har jag påverkats av att vilja passa in, hållit med i saker fast jag egentligen inte alls har velat det. Jag tappade bort mig själv ett tag, men när man fått tid till att reflektera och enbart i tystnad titta på så inser man –  sådant vill jag inte vara del utav det längre! Jag är min egen, och jag står för mina egna åsikter och tankar även fast dom alltid inte är rätt. Man lär så länge man lever. Men jag känner ändå att inget egentligen någonsin ska få tysta mig!

Det handlar om att kvinnor bör lyfta varandra, istället för att vända kappan efter vinden. Det handlar om självinsikt och hur verkliga incidenter har format mig som person. Man kommer så otroligt mycket längre i livet om man har positiva människor omkring sig. Det handlar om att ge och ta. För oftast är det bara åt ett håll!

Så nu ser jag framemot att bli riktigt inspirerad och upprymd av härliga Mia!

Kram / Madeleine ♥

 1. Linda skriver:

  Åh bullarna såg smarriga ut. Men en dum fråga. Kan man frysa när det är sockerlag på?

  1. Malin skriver:

   Klart man kan! Det är bara att lägga dem i frysen, och vips blir de frysta. 😉

 2. Kina skriver:

  Fina bilder blir glad varje gång jag läser och tittar.

 3. Malin skriver:

  Har precis nominerat dig till årets influencer inom inredning! 😃
  Jag tror inte att du vinner eftersom du inte har en inredningsblogg på så vis, men älskar dina inredningsinlägg så det kan ju vara värt ett försök! 😃

  1. Nämen åh va!!! Men guuuud vad glad jag blir <3 😀 Tack snälla snälla du, så himla gulligt av dig. Du gjorde min kväll <3

 4. Gunilla skriver:

  Mycket fina bilder, och bullarna ser jättegoda ut. Tror att normalt funtade människor förstår att inte lavendelkvistarna och boken ingår i bullreceptet. Utan används som rekvisita. Läser man en blogg får man ta seden dit man kommer. Det är inget tvång att läsa och titta. Finns receptböcker i bokhandeln för den som inte gillar Maddes bilder. Ha en positiv dag🤗💕

  1. Tack snälla Gunilla 😀 Bullarna blev supergoda! Hoppas du får en härlig kväll <3 Kram

 5. Karin skriver:

  Många bloggare skriver ju och lägger ut mycket yta.

  1. Ja usch för oss bloggare som gillar vackra ting och tjusiga bildkompositioner! 😀

   1. Karin skriver:

    Ja vissa bloggare andra kan visa vardagen som den är. 😘

    1. Jag visar min vardag 🙂 Hur andra har det får stå för dom! Säger inte att något är rätt eller fel.

     Hoppas du får en trevlig kväll! 😀

     1. Karin skriver:

      Detsamma och förlåt om det lät lite taskigt menade inte de. Kram Madde. Du är en fin och godhjärtad kvinna😍😍💖

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..