Krämig dragonkyckling som ni måste testa! Och kommentera gärna ♥

Vaknade med ryck tidigt imorse, Victor hade tappat bort sina hörlurar och bjöd på ett riktigt morgonhumör. När han sen kom ner i köket och inte hittade sin älskade oboy så kom nästa utbrott. Han rusade in i sovrummet och var inte alls speciellt tyst när han med stressad och uppretad ton frågade mamma vart har du gömt oboyen!? Jag började bli irriterade redan när jag hörde hur han vände uppochner på sitt rum klockan 04.30 när han skulle hitta sina jäkla lurar. Men att storma in i mitt sovrum och tjata efter oboy fick bägare att rinna över. Förbaskade unge! Mitt tuffaste svar tillbaka var dock inte så tufft kanske haha, men det retade upp honom ännu mera, och det kunde han ha. Oboyen har dina syskon druckit upp! Så det så!  Gaaah vilken unge jag har, jag tjatar på honom att det kanske är dags att skaffa något eget.

Även om han är stor nog att sköta sig själv, och bestämmer själv när han kommer och går så blir det ändå ett stressmoment när han är ute med sina kompisar sent på kvällarna och nätterna. De sitter och spelar, kanske går på fest eller gör något annat. Men faktum är att jag inte kan slappna av när jag vet att han är iväg. Det kanske är inbyggt i oss föräldrar? Man stannar uppe tills alla kommit hem. Och skulle jag somna så vaknar jag ofta flera gånger och då måste jag kolla om han kommit hem, annars vaknar jag ju definitivt när han kommer hem. Sömnen blir helt förstörd. När han flyttar så måste jag släppa det för jag kan ju omöjligtvis hålla koll på hur han är hemma och inte är hemma. Jag slipper dessutom morgonhumöret när han tappar bort sina grejer 😉

Eller börjar man med andra dumheter när barnen flyttar? Åker hem och hälsar på dom ofta? Hjälper till att handla? Tvättar deras tvätt? (det skulle dock aldrig hända) Men ni förstår vart jag vill komma, blir man lite knäpp fast på ett helt annat sätt då? Små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer. Det spelar ingen roll vad du har för vision om dig själv som förälder när barnen är små, det blir ändå annorlunda sen när barnen är stora. Så tell me! Alla ni med vuxna och utflugna barn, oroar man ihjäl sig när barnen flyttar hemifrån? Eller tycker man rent utav att det är lite skönt? Vågar någon erkänna det? Allt detta är med blandade känslor såklart. Tror ens barn alltid kommer vara ens små bebisar, man är alltid lite överbeskyddad och oroar kanske alltid lite?

Alla ni med erfarenhet, berätta gärna hur ni upplevt det när barnen blivit stora 🙂

Tänkte jag skulle bjuda er på en ny helt magisk god kycklingrätt som jag inte har delat på bloggen förut. Egentligen ska man nog servera potatis till den här rätten men nu hade jag inget annat än jasminris hemma så det fick det bli. Det finns många varianter på den här rätten, men jag har gjort om den till min egna så som jag gillar den. Väldigt enkel rätt att göra och en favorit hos hela familjen.

kyckling1

kyckling2

Krämig dragonkyckling med persilja och morötter.

 • ca 1 kilo potatis (eller jasminris)
 • 4 morötter
 • 1 kilo kycklingfilé
 • 4 dl crème fraiche
 • 1 1/2 dl grädde 40%
 • 4  tsk torkad dragon
 • 1 1/2  hönsbuljongtärning
 • 1 1/2 dl riven gratängost
 • 4 msk hackad färsk persilja
 • Svartpeppar och grillkrydda efter smak och tycke

Börja med att skala och koka potatisen. Skala och skiva sedan morötterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 7 min. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna och krydda efter smak och tycke. Svartpeppar och grillkrydda.Vispa ihop crème fraiche, grädde, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka ca 5 min under lock. Strö över ost och persilja. Servera sedan med potatis och kokta morötter! Ljuvligt gott 😀

Vill man så kan man byta ut grädde mot vatten, och välja lätt crème fraiche. Då får man en sås som inte är lika krämig. Har man barn som är lite känsliga för att det fins kryddor i såsen så kan man göra som jag. Lägga dragonen i en mortel och krossa den lite. Smaka gärna av såsen så ni får en perfekt touch av dragonen. Jag tycker det är gott att krydda lite extra.

Hoppas ni vågar prova, för det är supergott! Gillar ni när jag delar med mig av recept? Ni får gärna kommentera här nedan om det är något ni vill att jag ska fortsätta med. Eller saknar ni kanske något annat i bloggen?

Idag efter maten gick ögonen i kors, det blev total matkoma. Har man dessutom inte fått sin skönhetssömn som man brukar få så känns det nästan som om man är lite bakfull tycker jag. Tjejerna spelade sällskapsspel efter skolan.

leksaker5

leksaker3

Visst är det ett gulligt ”fia med knuff” 🙂 Barnen älskar att spela det här.

leksaker6

leksaker1

Kika in på Instagram där har jag just nu en tävling där ni kan vinna just ett sånt här spel om ni väljer det. Många vinnare kommer art utses så missa inte att vara med att tävla 🙂

Det blir en tidig kväll, men först ska jag unna mig själv en ansiktsmask. Vi hörs imorgon, och glöm inte att kommentera ♥

Kram / Madeleine

 

 1. Sabina skriver:

  Älskar när du delar med dig recept! 😋👍 Tack för middagstipset!

 2. Jag tror nog inte du tycker det är skönt.Jag upptäckte när min äldsta åkte till pappa varannan fredag så blev jag låg det fattas något hemma,fast det var fullt upp med 2små syskon.Den känslan kom även när han flytta själv,men jag fick en avslappnad inställning till att jag kunde inte kolla när han kom hem om allt var okej.Så det går bra och mammor kan ställa om sig efter situationer som är😁

 3. M skriver:

  Du är nog en mamma precis som jag, med stort kontrollbehov.
  Båda mina flyttade i princip hemifrån vid 16 års ålder ( för skolors skull)
  Visst hände det DÅ att de kom hem med tvätt och att de fick matlådor med, men det var DÅ.
  Sen gick de direkt från det till egna jobb och lägenheter och då får de sköta det själva.
  Oron för dem har man hela tiden, men den blir på ett annat sätt.
  Visst, jag vill veta vad de gör, att de kommer hem ordentligt från resor och fester. Men det gör de! Daglig kontakt i telefon ( de bor en bit ifrån ) och de kommer ofta hem.
  Trots att den yngsta inte är så gammal så umgås vi som vuxna med varann.
  Visst, mammatjatet slipper de inte alltid ifrån och det tror jag inte de vill heller.
  Men du ska säga ifrån till sonen att han ska inte störa er sömn. Det är ju så många fler som behöver ro i ert hem.
  Men så fort de får jobb ska de skaffa eget boende tycker jag.
  Kontrollbehov har jag fortfarande men mycket mindre än när de bodde hemma.
  Allt behöver man som förälder inte veta heller och bor de inte hemma är ju det lättare att undvika. Att man vet och oroar sig för allt alltså
  Det viktigaste är att de vet att de alltid kan höra av sig om vad det än är även om de inte bor hemma och att man trots att de är vuxna tar sig lite tid med dem. Ensamtid med vuxet barn är härligt.
  Jag njuter faktiskt nu.

 4. Nennan skriver:

  Försökte gå in och tävla via insta.men hittar inte något om tävlingen. 🙈 Det var ju ett sååå sött spel som jag gärna hade vunnit till min 4åring.😍

 5. Lovisa skriver:

  Oj så gott det lät, måste testas. Tack för recept! ☺️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..