Tråkigheter, julkänsla och kompisar.

Innehåller reklamlänkar

Sitter och grejar med tråkigheter. Men kände att jag behövde ett break, så därför kikar jag in här hos er och tankar lite bra energi! Vad glad jag blir när ni kommenterar, och vad roligt att ni också vill dela med er av era erfarenheter emellanåt.

Har ni sett här, liten blir stor. När hände det egentligen? Helt plötsligen pratar hon hela meningar också, gör sig förstådd i väldigt mycket. Och som pricken över i:et så kan hon nu  också ha tofs. Det måste ju bero på det va? Det är tofsen som gör henne så plötsligt stor 🙂 Min lilla söta rara Mathilde-Isabelle.

leka7

Idag har vi varit hos Mathildes kompis Leona. När vi kom dit så hade Leona precis somnat, så Mathilde fick leka med alla leksaker helt själv. Det var ju lyxigt att få både all uppmärksamhet och tillgång till alla leksaker. Det är ju alltid roligare att leka hemma hos någon annan.

leka8

Men flera gånger så smög Mathilde in och tittade på sin kompis som sov, hon ville nog väldigt gärna leka. Till slut gick mamman med på att väcka det lilla busfröet till Mathildes stora förtjusning 🙂

leka5

leka4

Det finns nog inget gulligare än små barn som leker ihop ♥ Så charmigt så man får tårar i ögonen. Raringar.

leka1

Nyvaken Leona, hon tittar lite skeptiskt på mig och undrar nog vad jag gör i hennes rum när hon precis vaknat. Men det blev ju så mycket roligare.

Efter en trevlig fika och lekdejt så hade klockan blivit så mycket att det var dags att hämta barn på skola och dagis. EmmyLou var överlycklig för det hade blivit hennes tur att ta med en speciell katt (gosedjur) hem. Den ska sova över hemma hos oss tills imorgon. Vilket äventyr kan ni tänka er. Colin följde med sin vän Loke  hem efter skolan, ja han hade tänkt följa med honom hem utan att säga något. Rackarungen. Så två barn fick jag med mig hem, Charlie och Tuva-Li. Engla-Freja och Adam hämtades vid nästa körning. Skulle börja med taxiverksamhet kanske?

Jag hittade så fin juldekoration som jag vill visa er. Jag ska överraska EmmyLou och Tuva-Li med varsina ballerinor. De är ju galna i ballerinor. Ska försöka hitta varsin dekoration till de andra barnen också. Sen har vi en alldeles speciell julgranskula den här julen, den ska blir extra rolig att visa för alla ♥

jot_1534470-01_De_02

jot_1534470-01_Fm

Jag tror mina minsta tjejer kommer bli överlyckliga för dom här ballerinorna som ni hittar om ni klickar HÄR!

Måste bara passa på att visa de här vackra juliga fyrverkeri-lamporna när jag ändå skriver om juldekoration. Bilden nedan är inte riktigt rättvis, för i verkligheten är lamporna ännu finare! Bilden är väldigt suddig och av dålig kvalitet så därför kan ni inte riktigt se hur fina de är. Men jag lovar, de här lamporna är sååå vackra i verkligheten!

lampa2

jot_1536336_Fm

Foto: Martin Savara

Min mamma har en sån här lampa som hänger i ett fönster hemma, och jag fastnade för den så nu har jag också beställt en 🙂 Ni hittar lampan firework HÄR!

Är ni sådana som planerar färger och julpynt år för år, eller kör ni på samma varje år? Blandar ni färger eller gillar ni att ha de traditionella röda tonerna? Jag själv kan få för mig att byta lite från år till år ska jag erkänna. Jag gillar de riktigt mörka röda tonerna, och det som är lite gammaldags. Men annars gillar jag de kalla, silvriga och gråa färgerna. Tråkig som jag är. Mässing hade jag ett år ihop med marinblåa detaljer, det var också fint.

Den här julen har jag inte bestämt mig ännu, Micke blir galen på mig haha. Men jag hittade mycket fint HÄR, det måste ni titta på. Dessutom är det 20% ♥

När det kommer till julklänningar så har jag alltid varit väldigt svag för spets. Det behöver inte bara vara till jul såklart, spets är alltid tjusigt. Såg den här nyheten, visst är den söt! Jag hade gärna velat att den var lite lite längre kanske. Men om man har tjockare strumpbyxor så skulle man lika gärna kunna ha klänningen som en tunika. Det bästa är att klänningen finns upp till stl 52 och den finns också i svart. Ni hittar klänningen HÄR!

klänning

Jag längtar verkligen till julen nu, det ska bli så mysigt. Har ni också börjat få julkänslor? Bara det blir december så ska jag börja plocka fram lite julpynt, men jag kan knappt håll mig. Skulle kunna göra det redan nu.

Nu ska jag fortsätta med dom där tråkigheterna. Men det var skönt att släppa det för en stund. Jag sitter och fyller i en anmälan till skolinspektionen. Jag är så trött på situationerna som blir i skolan, det har gått till en gräns där jag nu inte längre kommer att acceptera det. Och varje gång det blir en ny situation så kommer jag att göra en ny anmälan. Jag vet att man jobbar med åtgärder i skolan, och att man gör så gott man kan. Men det är inte tillräckligt! Och då måste jag som förälder försöka att göra skillnad.

Engla-Freja bytte klass för att hon blev mobbad och slagen upprepade gånger av samma barn. Ofta fick hon höra att hon var en hora. Även om Engla-Freja är en tuff tjej med skinn på näsan så blev det för mycket för henne. De här barnen påverkade även andra barn som också ibland kunde vara riktigt elaka. När hon till slut fick byta klass efter mycket om och men så har allt blivit mycket bättre. Men det är fortfarande inte bra. Idag tex, gick en av de gamla klasskompisarna fram till en av Engla-Frejas nya klasskompisar och sa tycker ni det är roligt att Engla börjat i eran klass eller? Ja svarade den nya klasskompisen och tittade lite undrande? Ja det tycker vi med i våran klass, för vi hatar fortfarande Engla hon är så jävla dum i huvudet! 

Jag har haft så jävla hög toleransnivå, det har varit synd om de här barnen och därför har de betett sig så eller så eller så. De har en diagnos och då måste vi helt enkelt bara förstå det och nästan lite grann acceptera att min dotter blir kallad för hora, och kanske blir slagen då och då. Nej nu får det fan vara bra! Jag vill inte ens lämnat min dotter på skolan, och jag vill inte se henne såhär ledsen mera. Jag går sönder inombords, hur mår då Engla-Freja 🙁

Det var inte meningen att skriva det här nu, men ja det finns ju och påverkar oss hela tiden. Imorgon tar vi nya tag, och försöker göra något åt det.

Kram / Madeleine

 1. Styrkekramar till er ❤️
  Hälsa Engla-Freja att hon är en kämpe, att INGEN ska få sätta sig på henne.
  Har själv ett barn som blivit illa behandlad av både lärare och andra elever. Så jag vet vad du, Madde går igenom som förälder och kan tänka mig vad Engla-Freja går igenom.
  Än en gång: styrkekramar till er ❤️

  Och du Madde, du gör rätt i att anmäla skolan.
  Och tänk på att Engla-Freja kanske stänger mycket inom sig (gjorde min) ett tips bara.

 2. Mitt hjärta går sönder när jag läser dina rader om hur elaka barn kan vara mot varann,o att de börjar i låg ålder också😳Hoppas du sätter ner foten en gång för alla o att ni tillsammans kan få ett slut på detta🤔Ingen förtjänar en otrygg skolgång,de är ju så tufft som det är med kraven o allt i dagens skolor. Inte vill man ha ett barn som mår dåligt under den tiden.
  Hejja Engla-Freja❤️
  Kram till er

 3. Alltså fullständigt oacceptabelt. Stackars barn ❤️ Håll henne hemma och kräv hemundervisning. Det är skolans skyldighet att lösa detta. Kramar o styrka till er ❤️

  1. Att hålla HENNE hemma är väl att ge efter. Inget bra alternativ alls. Om det är så att mobbarna inte ger sig, eller om de är på fler ungar, då är det mobbarna som ev. ska flyttas. Fast egentligen är inte det nåt bra alternativ heller för då kanske de ger sig på nån annan.
   Man får se till om det är fler som mobbar, är det liksom en ”ledare” bland dem? osv. Skolan kan dra in kurator och de kan samlas till samtal, både vuxna och barn. Skulle det vara såna föräldrar som inte brys sig eller vill delta då kan man åka hem till dem. Eller blanda in soc, för sånt här är inte bra för nån, vare sig den som mobbar ( som ofta mår dåligt själv) eller för den mobbade.

 4. Jag tycker att det är mycket bra att du tar ett ordentligt tag mot skolan, ni ska absolut inte acceptera att er dotter mår dåligt av att gå till skolan och bli utsatt för sådan här behandling. Går vi till våra arbetsplatser och blir utsatta för sådan här behandling så reagerar vi definitivt på det och vägrar att acceptera det. Så varför ska våra barn acceptera sådan här behandling? Nej det ska de inte. Detta är ingen lek utan din dotter kan få psykiska besvär längre fram i livet pga det som hon blir utsatt för i skolan. Så absolut, reagera, gör allt du kan för din dotter, anmäl till skolinspektionen, om hon blir slagen så gör en polisanmälan om misshandel, för det är ju misshandlad hon blir. Detta kanske är starka ord, men när inte skolan gör något åt det så måste vi föräldrar göra det. Barn mobbar för att de vuxna tillåter det. Då kanske ni tänker att det tillåter de väl inte, jo i och med att de inte förhindrar mobbning så på automatik tillåter de det. Madeleine du älskar dina barn, gör allt du kan för dem. Jag skickar styrkekramar till er💖💖💖

 5. Jag lider med er och vet precis vad ni genomgår. Vi går igenom samma sak. Anmäl, anmäl, anmäl, varenda grej ska anmälas direkt samma dag. Har ni kallat till möte med lärare, rektor och skolchefen i kommunen? Har ni haft möten med lärare, rektor och föräldrar till dom elaka barnen? Har skolan haft möten och varnat barnen som mobbar och slår? I vår skola har man det och tillslut blir det elaka barnen avstängda. Men möten och anmälan måste ske!

  Engla – Freja, det hjälper inte alls, jag vet, men jag vill säga till dig att du är så bra, så stark och ingen klarar av hur mycket som helst. Försök håll huvudet högt för det enda som räknas är att DU vet vem du är och hur speciell du är, var stolt över dig själv för det vet du att du ska vara. Skolans värld är grym och svår, tyvärr får du erfara det och även min dotter som går i 6:an. Ni barn som går igenom det här är dom absolut modigaste och starkaste personerna jag vet! Ingen vuxen hade klarat av att kämpa varje dag på det viset ni gör när ni tvingas vara i en miljö som är så dålig. Kämpa tjejen! Jag står alltid bakom min dotter Nikolina och jag står, om än på håll, bakom dig.

  All kärlek❤️ // Johanna

 6. Att säga att de har en diagnos är väl ett frågetecken ! Det vet du väl inte.
  Jag undrar om någon ( inte du) pratat med de här barnen och deras föräldrar. Kanske en kurator ?
  Har nån försökt få fram VARFÖR de mobbar?
  Jag tycker så synd om din dotter och detta måste stävjas nu.
  Vad gör skolan ?
  Kanske skulle de försöka få till ett möte med mobbarna, deras föräldrar och er.
  Ungarna måste bli medvetna att de gör fel.
  Är det bara henne de ger sig på?
  Hon har bytt klass på samma skola eller ?
  Det måste få ett stopp

 7. Vad är det du anmäler till skolinspektionen? Att några ungar skitsnackade Engla-freja idag?
  Du kan ju inte anmäla det gamla, som ni formellt sett har löst genom att byta klass.

  Förmodar att ni, tillsammans med EF, haft möte med rektorn och skrivit handlingsplaner med uppföljning innan denna anmälan, annars går du krokig väg.

  1. Nej hon går ingen ”krokig” väg. Som förälder så har vi ingen utbildning på hur och vilken väg som är den korrekt att ta när det gäller om vi vill göra någon anmälan. Vi älskar våra barn och är rädda om dem. När vi märker att det inte blir bättre för våra barn i skolan, trots att vi har pratat med skolan, så måste vi gå vidare och göra anmälningar, skolan kan uppenbart inte klara av sådana här saker, eftersom det har fortsatt. Det är inte heller vi föräldrar som ska prata med de andra barnens föräldrar, det är skolans ansvar. Detta inträffar på skoltid och då är det skolan som ska agera. Görs inte detta utan mobbningen fortsätter så är det upp till föräldrarna att anmäla, anmäla och åter anmäla tills allting funkar. Vad gäller barn med ”bokstavskombinationer”, så är det inte fritt fram för dem att behandla andra barn illa, det är ingen ursäkt. Madeleine kämpa på👍💖

 8. Ifrågasätter Johannas kommentar med ” De elaka barnen” Självklart så ska det vara nolltolerans mot kränkningar i skolan men börjar man dela upp barnen i elaka och då kanske de goda barnen så är man fel ute tror jag. De sk elaka barnen behöver också stöttning för att klara av skolan. Att de beter sig felaktigt kan också bero på att skolan inte stöttar de efter deras behov. Tex, ofta har skolor outbildad personal (spec fritidspersonal) som inte har kunskap att tex förebygga och lösa konflikter. Det jag menar är att man i första hand inte ska peka ut enskilda barn i den åldern utan detta är ett skolproblem. Att de inte har kompetens att skapa en lugn och trygg skolmiljö för alla barn.

 9. Undrar också om du Madeleine har pratat med barnets föräldrar? Det skulle jag rekommendera som första alternativet till att lösa problemet.

 10. Jag vet hur de känns att vara i Engla -Frejas situation, jag var mobbad och utsatt fram tills de att jag tog studenten. I gymnasiet sa två av mina klasskamrater till mig att jag var totalt värdelös och aldrig skulle bli som dem, jag kunde lika väl gå och dö enligt dem. Min mamma var med mig till skolan när jag berättade om detta, rektorn gjorde inget alls, de var okej för de andra tjejerna att mobba för de var synd om dem av diverse anledningar. Ärren kommer alltid vara kvar men i allt detta har jag också blivit starkare och varje gång jag klarar av något jag inte trodde tänker jag att ni skulle se mig nu! Du är en fantastisk mamma som agerar för din dotter om du går rätt eller fel väg kan jag inte svara på men du gör de som känns bäst för er, jag hoppas att ni får ett slut på skiten snart, massor kramar till er ❤

 11. Blir så arg och irriterad när jag läser om Engla. Jag var själv mobbad i skolan under alla år jag gick, och det var ett helvete ibland. Nu har jag egna barn, både med och utan ”diagnos”. Det har varit lite si och så i skolan hur de har hanterat mobbing, som tur är har jag en man som sätter ner foten. När mellan-dottern kom hem från skolan mitt på dagen och var både arg och ledsen för att killarna kallade tjejerna för horar släppte han allt på jobbet och åkte till skolan. Han tog ett snack med hela klassen och att det inte är ok med ett sådant språk. Läraren sa inte ett knyst, det gjorde hon aldrig. Efter det var det aldrig några problem, inget sådant snack för huvudtaget. Flera år efteråt har killarna faktiskt sagt att det var helt rätt det han gjorde och tackade för att han sa ifrån.
  Och för att citera min dotters läkare som jobbade nästan uteslutande med ”diagnosbarn” -”bara för att du har adhd behöver du inte bete dig som du har adhd” med det sagt att det inte ger en rätt att bete sig hur som helst.
  Hoppas det löser sig för Engla

 12. Vad spelar det för roll om mobbarna har diagnoser eller ej?? Självklart är det inte accepterat beteende oavsett. Jag har en son med diagnos och skolan (en fantastisk underbar skola) skulle ALDRIG acceptera det beteende trots autismen. Sen hur man bemöter barnen är något annat, men det ska ju inte er familj behöva tänka på! Varken barnen, deras föräldrar eller skolan bör använda diagnosen som en ursäkt/ anledning!! Min son skulle aldrig mobba någon och det har med uppfostran att göra, INTE hans diagnos!!

  1. Många barn har inte fått sin diagnos pga långa väntetider och utredningstider. Det gör att skolan inte får resurser. Lärarna har ingen utbildning för barn med npf.
   Det är verkligen inte lätt för någon. Varken lärare, elev som blir utsatt, eleven som har svårigheter eller båda elevgruppernas föräldrar.

   Min dotter går i en klass där en av killarna utreds just nu. Han har gett sig på vår dotter flera gånger, örfilar, sparkar och mycket hårda ord.
   Vi har haft många samtal med läraren i klassen och rektor. Jag känner att de gör allt de kan och spenderar varenda liten krona för att det ska bli så bra som möjligt. Rektorn har öppen dörr för vår dotter, det är bara för henne att knacka på om hon behöver. Alla har ett öga på vår dotter så att hon inte ska råka illa ut igen. Rastvakterna är mycket observanta. Men likväl händer det i små, obevakade ögonblick.
   Jag hoppas att det ordnar sig för grabben och att han får den hjälp han behöver. Till dess litar jag på att skolan gör vad de kan.

  2. Tycker det är oförskämt att säga att det är brist på uppfostran!

   Föräldrarna till grabben som går o min dotters klass gråter av förtvivlan över sonens beteende emellanåt. Det är en mycket trevlig och bra familj, de har tre barn och de båda äldre barnen, utan adhd, är exemplariska på alla sätt och vis. Yngste sonen är också en fin kille, men hans adhd (förmodad, utreds just nu) gör det jättebesvärligt för honom.

   Så trots att vår dotter har fått så mycket skit i skolan pga honom, respekterar jag familjen, deras uppfostran och jag önskar dem allt gott i sin kamp.

  3. Oj så provocerande…

   För att vara mamma till ett autistiskt barn så verkar du inte särskilt påläst när det gäller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

   Självklart är det ingen ursäkt men en npf- diagnos kan faktiskt förklara varför ett barn uppför sig på ett visst sätt. Så att påstå att det endast handlar om dålig uppfostran är som ett slag i ansiktet på all föräldrar som kämpar med sina barn.

   1. Självklart kan diagnoser och funktionsnedsättningar påverka ett barns uppförande. Jag är helt på din sida, det är inget konstigt med det.

    Det handlar ABSOLUT INTE uteslutande om dålig uppfostran! Herrgud, jag blir mörkrädd! Hur kan man ens påstå det?

    Sen finns det alltid undantag, och tyvärr så tror jag att en del dessvärre utnyttjar sina diagnoser.

 13. Blir så illa berörd när jag läser om vad Engla-Freja tvingas gå igenom. Barn kan vara så otroligt grymma.. Skönt att hon blir stöttad av kompisarna i nya klassen, men otroligt tråkigt att hon fortfarande ska behöva ta så mycket skit från den gamla klassen.. Hejar på henne, och vill bara hälsa henne hur fantastisk hon är, inifrån och ut ♥

  1. Barn kan vara grymma, och de kan också dölja det oerhört bra. Det är svårt att bemöta hatet med kärlek ibland, egentligen skulle man ju bara vilja krama om dessa barn. De behöver uppenbart en kram. Men usch, just nu känner jag bara ilska!

   I det mörka är det väldigt skönt att hon fått en ny fin klass. Engla-Freja hälsar tack ❤️❤️❤️

 14. Blir såå arg ,när jag läser allt detta ,, du är sååå duktig som nu skriver till skolinspektionen , för dom ska ha anmälningar på sig för allt nu , så kanske de börjar ta tag i problemet ,, och från första början skulle inte ens Engla ha behöva bytt klass ,, det är väl problemen som ska flyttas på enligt mig ,, lycka till och stå på dig ,, ge dig inte , så här ska det inte få vara i skolorna , kram 😘❤️

  1. Tack snälla du ❤️🙏🏻 Vi känner också att det måste vara bra nu. Herregud hur ser vårt samhälle ut idag egentligen!?
   Barnen kan inte känna sig trygga i skolan och det fruktansvärt.

 15. Gör så jäkla ont i hjärtat att läsa om detta😢

  Engla- Freja hoppas verkligen du ser hur fin och omtänksam tjej du är, lätt att säga för oss andra MEN låt dom inte ”vinna”.
  Du är bäst!

  Största kramen ❤️

  1. Är utbildad lärare men fick tyvärr säga upp mig fån min arbetsplats. Fixade inte att få höra hora och dylikt dagligen från elever i en årskurs 3. Klarade heller inte att se att andra barn blev utsatta från flera andra elever. Jag vet inte hur många anmälningar och samtal jag har gjort/haft, det hände ingenting. Besviken och ledsen. Nu arbetar jag inom en annan sektor och kommer inte få tillbaka som lärare.

   1. Det förekommer tyvärr mer och mer av sådant här och lägre och lägre ner i åldrarna.
    De flesta skolor har någonslags konsekvenstrappa där man pratar med eleven, sen med vårdnadshavare, sen elevvårdsteam då kanske även rektor är med. Om det inte funkar kan barnet bli avstängt i upp till 2 veckor eller flyttad till annan skola under 2 veckor.
    Ofta leder dessa fall till anmälan till socialtjänst då de i de allra flesta fall beror på dysfunktionella eller problematiska hemförhållanden.

    Det är oerhört tungt med dessa fall. Som lärare måste man slussa vidare dessa barn till elevvård och kurator/soc för att själv orka med sitt huvuduppdtag.
    Att undervisa och lära ut till de övriga 24 eleverna.

 16. Det skär i hjärtat att höra vad de sagt och gjort mot din dotter, lider med alla när ens barn blir behandlad på sådana hemska, orättvisa sätt. Var finns skolan i detta? Var finns mobbarnas föräldrar? Vissa tycker säkert att det är att göra det lätt för sig, men meddela mobbarna att de är avstängda från skolan tills de lägger av. Behöver det vara svårare? Då kanske deras föräldrar vaknar upp och agerar. Sänder all styrka till er alla!!

  1. Det har allt för länge varit jobbiga situationer som dessa i skolan. Det känns ärligt talat som engagemanget för dessa problem varierar. Är man inte på själv som förälder så känns det inte som något händer. Jag vet ärligt talat inte de andra föräldrarna blir informerade om detta?

   Vid ett tillfälle innan Engla-Freja bytte klass så kontaktade en annan förälder mig när Engla-Freja fick ta emot hat via en privat grupp som hela klassen hade. Alla i hela klassen kunde se dessa rader som skickades till Engla-Freja.

   Det kändes väldigt skönt att den här förälder faktiskt ringde mig.

   Tack ❤️ Vi kämpar på!

 17. Om vi föräldrar hade den arbetsmiljön som barnen har hade vi aldrig stannat kvar men barn måste ..Jag tycker att lärararna ska frpga barnen vad hora,andra grova ord är för nåt.
  Man kan inte alltid skylla på att dom har en diagnos för det är så lätt o skylla på ..
  Jag är en jobbig förälder o mina barn har haft det tufft iskolan..Men nu går dom i andra skolar o trivs..
  Aldrig att man ska blunda för skolsituationen.

 18. Jag förstår precis känslan över att ditt barn blir utsatt för påhopp. Det är samma på min dotters skola. Hon har under 4 år blivit kallad- tjockis, lat, konstig, fetto, ful, dum i huvudet, idiot, hora… Skolan säger att dom gör allt dom kan men eftersom en del av barnen som säger dessa saker har ”en diagnos” så ska mam heöt enkelt svälja skiten.. Att min dotter mår dåligt och inte vill gå på skolan, det är min uppgift som förälder att tvinga henne dit.
  Självkänsla som ska byggas från grunden blir trampad på och förstörd.. Mitt jobb som förälder blir förstört.. Min dotters barndom blir förstörd.. Hon blir förstörd.. Törs inte lita på vuxna och vågar inte längre berätta för läraren om vad som hänt, för enligt henne så gör dom ingenting när hon väl vågar berätta… SKA DET VARA SÅ HÄR?!?! blir så jävla förbannad!! Jag hoppas verkligen att det blir bättre för er. Mobbning är fan det värsta jag vet!! Fy fan.
  I övrigt så tackar jag för jul inspon ❤😊

 19. Varit i liknande situation, dock ville föräldrarna inte hjälpa och stötta sitt barn som mobbade. Tillslut anmälde vi till skolinspektionen, och skolan fick på sig att dom inte gjort tillräckligt för att hjälpa vårt barn. Inte heller barnet som mobbade. Allt blev bättre efter anmälan och skolan förstod att vi kommer att fortsätta om dom inte åtgärdar.
  Har även själv barn med diagnoser, och att barnet utnyttjar son diagnos är inget fint sätt att se på dessa barn. Dom flesta lider och vill att vuxna ska vägleda och stötta dom. Om dom däremot får klara sig själva och förväntas att klara av samma ansvar som övriga i klassen så brister det rätt snabbt för dom.
  Bra att ni markerar att detta är oacceptabelt.

 20. Usch blir så ledsen att läsa denna blogg. Hatar mobbning och är rädd att min dotter ska blir det hon blir 10 år nästa år. Jag har själv blivit mobbad högstadiet och gymnasiet kommer jag så väl ihåg mellanstadiet minns jag inte jo att pappa körde mig till skolan och satt en heldag i klassen för jag tjatade om vill ej till skolan var i 3an. Sen hade jag inte många vänner ibland gick bra och leka med kompisar sen inte. Högstadiet var man inte för tuff och igonerade mig för jag inte drack m.m att tjejgäng från klassen kom till unkan tillsammans och igonerade en m.m var med andra som var 2 år yngre min mamma sa du måste säga ifrån och idag är man arg att man var för blyg. Gymnasiet fick jag
  Går om ett år trodde det skulle blir bra men blev ej så man fick höra att man luktade höns m.m har detta i mig idag och när jag vet att något säger något konstig på jobbet så tar jag åt mig varför ska man vara så feg. Vill bara ryta ifrån att dom ska fatta. Så man är rädd att sina barn ska vara med om detta. Hoppas det löser sig för er dotter.

 21. Åh, det gör så ont i hela mig att läsa detta. Jag vet att du kämpar och aldrig ger dig men vill ändå säga ”GE DIG ALDRIG”. Blir så arg över hur samhället ser ut! Eller arg… ledsen, frustrerad, rädd…. ❤❤❤ till er!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..