ANNONS

Det är banne mig en omställning!

/

Godförmiddag från soffan. Började skriva ett inlägg igårkväll när jag låg i sängen, jag hade precis nattat Mathilde och tänkte att jag skulle få ner några rader. Men det gick ungefär lika bra som kvällen innan, och kvällen innan det. Jag somnade som en klubbad säl 🙈 Jag är så fruktansvärt trött. Det är mycket just nu helt enkelt. Inte bara jobbiga stunder, men ni vet ju att vi haft och har det lite tufft just nu. Jag blir faktiskt lite ledsen över att se kommentarer som ”ska du bibehålla din popularitet så måste du nog uppdatera bloggen lite flitigare”. För mig så handlar min blogg inte om popularitet, synas och höras mest för att få flest läsare. Även om min blogg är min inkomstkälla och mitt arbete så är jag faktiskt inte mer än människa, precis som vem som helst på sitt arbete. Blir man sjuk eller saker kommer emellan i livet som gör att man inte kan jobba så måste man ju ibland sjukskriva sig. Och tro mig, jag hade hellre mått bra och uppdaterat här hellre än att känt och mått som jag gjort senaste tiden. Allt detta jobbiga i skolan med mobbning önskar jag inte någon! Inget barn ska behöva må dåligt och gråta sig själv till söms på kvällarna, och ingen förälder ska behöva ha ont i magen när de tvingas lämna sina barn i skolan.Det sliter sönder hjärtat på en! Det kanske är svårt att sätta sig in i men när ens barn mår dåligt, ja då mår man som förälder nästan ännu sämre. Det är rent av frustrerade. Det börjar ändå kännas bättre, Engla-Freja känner sig tryggare av att veta att det finns människor runtomkring henne på skolan som bryr sig. Vi tar en dag i taget. Den nya klassen och alla fantastiska tjejer som verkligen gör allt för att Engla-Freja ska trivas är helt underbara.

De har gått ihop i många år och har blivit en tajt grupp, men de är så himla gulliga och bjuder med Engla-Freja så hon ska känna sig välkommen. Det säger mycket om människor, och det betyder mycket för Engla-Freja ♥Mitt upp i allt så fortsätter ju livet, man måste ju försöka hålla ihop. Victors flytt, det är en omställning både för honom och för oss. Trodde inte jag skulle vara så larvig som jag är haha, jag skyller på att jag just nu är lite extra ”hönsig”. Men det går bra, han fixar det galant och jag hade ju inte trott något annat. Men det är en stor händelse i ens liv och nya kapitel skrivs. Lite vemodigt, jaha och där har jag ”gjort mitt”!?. Ni som vet ni vet, vi är alla olika och känner olika saker men för mig så har ju Victor varit min stora kamp i livet på något vis. Redan från den dagen när jag satt i rummet på psyk dit jag tvingades att gå och prata med en kurator eftersom jag vara var 15 år, bestämde jag mig för att kämpa för mitt barn. Hennes två alternativ som ekade i rummet om och om igen tände en förbannad glöd i mig som gjorde att jag aldrig skulle sluta kämpa för mitt barn. Antingen ansöker vi om en väldigt sen abort eller så kan du adoptera bort barnet! Nej jag bestämde mig omedelbart för att ingen av dom alternativen skulle passa mig. Jag har nog aldrig varit så rädd som jag var då. Där satt jag ensam i det där rummet och visste inget om livet förutom att jag skulle göra allt för mitt barn. Följande tid efter det så har mitt föräldraskap blivit ifrågasatt både en och två gånger pga.

förutfattade mening för att jag alltid varit en ung mamma. Men nu står vi här idag och jag lyckades ändå ganska bra trots motgångar, även om det varit väldigt jobbigt många gånger. En flytt betyder inte att föräldraskapet är över på något sätt men det är banne mig en omställning. Om ett tag kanske jag tycker det är skönt, vem vet 🙂

Att livet är en bergochdalbana kan jag intyga, mellan tårar och stunder som känns övermäktiga så finns det otroligt fina och kärleksfulla tider. Jag ska berätta något för er snart, så fort jag kan. Nästa år kommer minst sagt bjuda på mycket roligt och spännande och det kräver sin egna speciella energi just nu😀

Vill visa er kransen jag satte upp på dörren, det var ett tag sen men den är fortfarande fin.

8A3AC83A-8EBB-4835-B199-4D10363C8109

Älskar allt pyssel kring jul. Lika mycket som jag älskar att plocka bort det när jag väl tröttnat på det 😂 Men när man inte har så ”juligt” pyssel i röda färger så upplever jag att man kan ha det längre utan att faktiskt tröttna.

Har helt snöat in på olika sorts kransar, så när julen är slut så ska jag nog byta ut den här till en annan.

På tal om något helt annat, våran teve har gått sönder. Man vill ju typ lägga sig ner och stortjuta 😭 Kan det komma mera olägligt!? Nu precis innan jul när man har utgifter ändå. Inte superkul att lägga en massa tusen på en ny teve. Som tur var så tecknade jag en extra försäkring på mediamarkt när vi köpte teven förra året. Jag har aldrig tidigare behövt utnyttja en försäkring, men jäklars vilken tur att vi nu hade en när olyckan var framme.

Efter ett besök på mediamarkt i Linköping igår så väntar vi nu på att få en ny teve levererad. Håller tummarna för att den ska komma innan julafton så vi kan titta på Kalle Anka och hans vänner ❤️

Igår var det Lucia på EmmyLous dagis (förskola). Som hon har varit spänd inför detta. I flera dagar så har hon övat här hemma. Så äntligen var det dags.

4CBA942E-F334-4D3E-9261-02F208A5E108

Två stolta tjejer sjöng det vackraste de kunde för en stor jublande publik. Vilken succé, alla barn var glada och glädjen lös i barnens ögon. En upplevelse som jag önskar Alex Shulman kunde få vara med om 😉 Med tanke på hans bittra uppsyn när det kommer till Luciatåg. Det finns alltid två sidor av en historia, men mycket ligger i hur vi själva väljer att uppfatta saker. Det blir vad man gör det till sägs det, ligger mycket i det tycker jag.

Imorse såg det ut såhär, tända ljus och pepparkakor. Samtidigt så lockade jag Engla-Frejas hår.

ljus1

Och nu kan vi bocka av ännu ett luciafirande.Vackert och stämningsfullt, Engla-Frejas klasskompis Isa var Lucia, så himla fin verkligen.

436519EA-8285-4593-9653-EB8B7EEE6881

Nu ska jag lyxa till lunchen med lite stuvade makaroner och falukorv, vad säger ni om det? Svårslagen husmanskost mums!

Hoppas ni får en fin Lucia ♥

Kram / Madeleine

24

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@madeleineilmrud
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00