Det är banne mig en omställning!

Godförmiddag från soffan. Började skriva ett inlägg igårkväll när jag låg i sängen, jag hade precis nattat Mathilde och tänkte att jag skulle få ner några rader. Men det gick ungefär lika bra som kvällen innan, och kvällen innan det. Jag somnade som en klubbad säl 🙈 Jag är så fruktansvärt trött. Det är mycket just nu helt enkelt. Inte bara jobbiga stunder, men ni vet ju att vi haft och har det lite tufft just nu. Jag blir faktiskt lite ledsen över att se kommentarer som ”ska du bibehålla din popularitet så måste du nog uppdatera bloggen lite flitigare”. För mig så handlar min blogg inte om popularitet, synas och höras mest för att få flest läsare. Även om min blogg är min inkomstkälla och mitt arbete så är jag faktiskt inte mer än människa, precis som vem som helst på sitt arbete. Blir man sjuk eller saker kommer emellan i livet som gör att man inte kan jobba så måste man ju ibland sjukskriva sig. Och tro mig, jag hade hellre mått bra och uppdaterat här hellre än att känt och mått som jag gjort senaste tiden. Allt detta jobbiga i skolan med mobbning önskar jag inte någon! Inget barn ska behöva må dåligt och gråta sig själv till söms på kvällarna, och ingen förälder ska behöva ha ont i magen när de tvingas lämna sina barn i skolan.

Det sliter sönder hjärtat på en! Det kanske är svårt att sätta sig in i men när ens barn mår dåligt, ja då mår man som förälder nästan ännu sämre. Det är rent av frustrerade. Det börjar ändå kännas bättre, Engla-Freja känner sig tryggare av att veta att det finns människor runtomkring henne på skolan som bryr sig. Vi tar en dag i taget. Den nya klassen och alla fantastiska tjejer som verkligen gör allt för att Engla-Freja ska trivas är helt underbara. De har gått ihop i många år och har blivit en tajt grupp, men de är så himla gulliga och bjuder med Engla-Freja så hon ska känna sig välkommen. Det säger mycket om människor, och det betyder mycket för Engla-Freja ♥

Mitt upp i allt så fortsätter ju livet, man måste ju försöka hålla ihop. Victors flytt, det är en omställning både för honom och för oss. Trodde inte jag skulle vara så larvig som jag är haha, jag skyller på att jag just nu är lite extra ”hönsig”. Men det går bra, han fixar det galant och jag hade ju inte trott något annat. Men det är en stor händelse i ens liv och nya kapitel skrivs. Lite vemodigt, jaha och där har jag ”gjort mitt”!?. Ni som vet ni vet, vi är alla olika och känner olika saker men för mig så har ju Victor varit min stora kamp i livet på något vis. Redan från den dagen när jag satt i rummet på psyk dit jag tvingades att gå och prata med en kurator eftersom jag vara var 15 år, bestämde jag mig för att kämpa för mitt barn. Hennes två alternativ som ekade i rummet om och om igen tände en förbannad glöd i mig som gjorde att jag aldrig skulle sluta kämpa för mitt barn. Antingen ansöker vi om en väldigt sen abort eller så kan du adoptera bort barnet! Nej jag bestämde mig omedelbart för att ingen av dom alternativen skulle passa mig. Jag har nog aldrig varit så rädd som jag var då. Där satt jag ensam i det där rummet och visste inget om livet förutom att jag skulle göra allt för mitt barn. Följande tid efter det så har mitt föräldraskap blivit ifrågasatt både en och två gånger pga. förutfattade mening för att jag alltid varit en ung mamma. Men nu står vi här idag och jag lyckades ändå ganska bra trots motgångar, även om det varit väldigt jobbigt många gånger. En flytt betyder inte att föräldraskapet är över på något sätt men det är banne mig en omställning. Om ett tag kanske jag tycker det är skönt, vem vet 🙂

Att livet är en bergochdalbana kan jag intyga, mellan tårar och stunder som känns övermäktiga så finns det otroligt fina och kärleksfulla tider. Jag ska berätta något för er snart, så fort jag kan. Nästa år kommer minst sagt bjuda på mycket roligt och spännande och det kräver sin egna speciella energi just nu😀

Vill visa er kransen jag satte upp på dörren, det var ett tag sen men den är fortfarande fin.

8A3AC83A-8EBB-4835-B199-4D10363C8109

Älskar allt pyssel kring jul. Lika mycket som jag älskar att plocka bort det när jag väl tröttnat på det 😂 Men när man inte har så ”juligt” pyssel i röda färger så upplever jag att man kan ha det längre utan att faktiskt tröttna. Har helt snöat in på olika sorts kransar, så när julen är slut så ska jag nog byta ut den här till en annan.

På tal om något helt annat, våran teve har gått sönder. Man vill ju typ lägga sig ner och stortjuta 😭 Kan det komma mera olägligt!? Nu precis innan jul när man har utgifter ändå. Inte superkul att lägga en massa tusen på en ny teve. Som tur var så tecknade jag en extra försäkring på mediamarkt när vi köpte teven förra året. Jag har aldrig tidigare behövt utnyttja en försäkring, men jäklars vilken tur att vi nu hade en när olyckan var framme.

Efter ett besök på mediamarkt i Linköping igår så väntar vi nu på att få en ny teve levererad. Håller tummarna för att den ska komma innan julafton så vi kan titta på Kalle Anka och hans vänner ❤️

Igår var det Lucia på EmmyLous dagis (förskola). Som hon har varit spänd inför detta. I flera dagar så har hon övat här hemma. Så äntligen var det dags.

4CBA942E-F334-4D3E-9261-02F208A5E108

Två stolta tjejer sjöng det vackraste de kunde för en stor jublande publik. Vilken succé, alla barn var glada och glädjen lös i barnens ögon. En upplevelse som jag önskar Alex Shulman kunde få vara med om 😉 Med tanke på hans bittra uppsyn när det kommer till Luciatåg. Det finns alltid två sidor av en historia, men mycket ligger i hur vi själva väljer att uppfatta saker. Det blir vad man gör det till sägs det, ligger mycket i det tycker jag.

Imorse såg det ut såhär, tända ljus och pepparkakor. Samtidigt så lockade jag Engla-Frejas hår.

ljus1

Och nu kan vi bocka av ännu ett luciafirande.Vackert och stämningsfullt, Engla-Frejas klasskompis Isa var Lucia, så himla fin verkligen.

436519EA-8285-4593-9653-EB8B7EEE6881

Nu ska jag lyxa till lunchen med lite stuvade makaroner och falukorv, vad säger ni om det? Svårslagen husmanskost mums!

Hoppas ni får en fin Lucia ♥

Kram / Madeleine

 

 

 

 

 1. Jag har älskat att gå på luciatåg som förälder. Som lärare vet jag dock att det för en del elever är lika jobbigt som för Engla-Freja att gå kvar i gamla klassen. Som du skriver har allt två sidor och jag önskar att vi vuxna slutar utgå från alla barn är som våra egna utan istället lär våra barn att vi människor är olika och att det RÄ något bra och berikande i livet.

  1. Ja och det är ju precis det jag försöker göra! Alla är olika och alla tycker olika. Alla uppfattar saker på olika sätt också. Precis det har jag skrivit i mitt inlägg… Men jag pikade specifikt också på Alex Schulmans krönika där han skriver från sina personliga erfarenheter! ”Det luktar blöta kläder och kissiga blöjor. Och allt är så jobbigt och förskräckligt” Där menar jag lite att det blir vad man gör det till! Man behöver ju inte utgå ifrån allt det negativa för då blir det oftast skit!

   Sen undrar jag vem utgår alltid ifrån att andra barn är som ens egna? Det gör inte jag…

 2. Min mamma jobbar på ett offentligt ställe i Motala. Hon pratar alltid väldigt varmt om Victor om han varit där. Han är visst väldigt artig och trevlig och charmig 😉
  (Min mamma har väääääldigt höga krav dessutom. Haha)
  Tänkte det kunde vara skönt med lite värme mitt i det tuffa ni har nu <3

 3. Hej
  Så fin krans såg den också på Instagram. Tyvärr har jag ingen dörr att hänga på får njuta av din och andras. Jag har blommor inne istället. Vad konstigt att bloggare inte får vara sjuka. Förstår inte varför man läser bloggar för att sedan lämna negativa kommentarer. Jag kollar bloggar för det ger mig något skulle jag inte tycka samma. Jag då avstår jag läsa. Ta hand om dig och familjen. Förstår din känsla när barnen flyttar hemifrån .Styrke kramar till Engla-freja. Njut i adventstider.

 4. Kollar in här varje kväll ändå oavsett nya inlägg eller ej.
  Det du behöver nu är en stor KRAM ❤️
  Ta hand om er först, trogna läsare har du kvar det kan ja lova 😘

 5. Jag tycker att du verkar vara en fantastisk mamma, bry dig inte om vad andra skriver för knäppa saker till dig. Det viktigaste är att du själv mår bra. Då kan du bättre tag i allt som händet runt omkring dig. Engla-freja verkar ha bra kompisar, och det är fantastisk bra, då står hon inte ensam i skolan. Jag tror att din son Victor klarar sig bra i sin egna bostad. Det är en omställning när ens barn flyttar hemifrån. Min dotter flyttade hemifrån för några år sedan, och fortfarande, varje dag undrar jag hur hon mår, om hon har tillräckligt med mat hemma, om hon har pengar så det räcker till hyra, räkningar, mat och annat som hon behöver. Hon bor ett par mil ifrån mig, långt ut på landet i en lägenhet, hon bor själv Hon stormtrivs där på landet i sin lägenhet. Vi pratar med varandra i stort sett varje dag, ibland tycker hon att jag ringer väldigt ofta, typ varje dag, men jag säger då att det är min rätt som mamma att göra det.😁👍💖 klart att jag tänker på henne och oroar mig för henne, hon har diabetes och har haft det i 18 år hon är 23 år idag, men hon är ändå min dotter som jag älskar mycket högt. Från mitt hjärta till dig säger jag, sluta ALDRIG att kämpa för dina barn.❤❤❤

  1. Tack snälla för din kommentar 🙏🏼 Och tack för att du delar med dig av din historia. Inte bara jag som känner som jag gör ❤️😂

   Fina starka och betydelsefulla ord, aldrig ska vi sluta kämpa för våra barn 💕

   Kram

   1. Hej du verkar vara en riktigt bra mamma, en som alltid ställer upp! Dina barn kommer ha dig som förebild när de blir föräldrar. En rikedom med många barn som man har bra relationer med.härligt att få tag på bostad åt äldste man, inte lätt nuförtiden. Undrar hur barnen kommer bo nu. Får William Victors rum? Har Oliver något rum? Så kul med barnrum! Vi med många barn får verkligen njuta av att inreda många barnrum, ännu ett plus för oss storfamiljer!

 6. Ber om ursäkt ( lite ) för att även jag är en av dem som ibland tycker du uppdaterar dåligt.
  Tro mig, jag har gått igenom samma saker som ni samt ytterligare lite till. Skulle bli en bok om jag skulle skriva allt.
  Men man undrar ( jag i alla fall) mest bara om det är nåt fel när inläggen uteblir? För efter vad jag förstår uppdaterar du instagram.
  Sen behöver man ju inte skriva långlånga inlägg heller.
  Jag förstår om det är jobbigt med tjejen i skolan men vi håller tummarna för henne och att allt ska bli till det bästa.
  Ang killens flytt så är ju inte det nåt negativt i alla fall
  Alla ska ju hemifrån vad det lider och har de bara försörjning så de kan klara sig så går det med all säkerhet bra.
  Visst det blir tomt och barn har man ju för livet och man oroar sig ofta. Men när ”kontrollbehovet” släpper lite hos mamma så ska du se det blir mer glädje i det hela.
  Ang, tv så var det ju bra att ni har försäkrat, men ett tips, oavsett VAD man ska köpa, hushållsmaskin, telefon, tv, eller annat, kolla ICA hemma först. Vi har tjänat en hel del på det när det gäller elektronik och då är det ändå samma märken som hos de andra.
  Ha en bra tredje advent nu och tänk på att det skrivna ibland verkar hårdare än vad det är tänkt.
  Kramar till alla.
  ( förresten, om man får fråga, självklart behöver du inte svara, vad jobbar Victor med?)

  1. Tack för dum ursäkt och för din förklaring. Ibland kommer saker och ting ut fel, och ibland kan man tolka fel.

   Jag är väldigt glad för Victors skull och det är helt fantastiskt att få vara del av hans liv. Det kanske är lite speciellt när första ungen ska flyga ur boet och testa sina vingar helt själv.

   Tack för tipset ang Ica hemma, ska verkligen hålla ögonen öppna.

   Victor jobbar på ISS eller ja nu har han bytt bolag.

   Hoppas du får en trevlig tredje advent också 🎄

 7. Madeleine, det bästa med dig är att du sätter din familjs mående före bloggen vilket säger mkt om dig som person. Jag hoppas innerligt att dina barn ska få må bra och att det blir en bra miljö i skolan för din dotter. Önskar dig och din familj samtidigt en riktigt god jul

 8. Hur ska du ha de Madelene? Du har ju alltid hävdat att graviditeten med Viktor upptäcktes alldeles för sent för att göra något åt? Nu drar du snyftare att du skulle bli övertalad att göra sen abort. SÅÅ sena aborter görs definitivt inte. Du har väl ett uppseendeväckande livsöde som det är utan att du behöver spetsa till det med lögner? Speciellt när du inte håller reda på vad du själv skriver.

  1. Kära du! Det här var innan man gjort ett ultraljud. Det enda man visste vid mötet med kuratorn var att man misstänkte att jag gått längre eftersom barnmorskan jag träffade på ungdomsmottagning undersökt mig på plats och tyckte min mage kändes för stor för att jag enbart skulle gått ett par veckor.

   Givetvis kunde man inte genomföra en SÅÅÅÅ sen abort när vi väl visste hur långt gången jag faktiskt var!

   Vet du, jag har lärt mig med åren att ibland ska man ta redan på fakta innan man häver ur sig en massa skit och påstånden! Det kanske är något du borde anamma 🙂 Jag vill inte verka märkvärdig eller kontroversiell på något sätt men jag tror faktiskt att känner till min livshistoria liiite bättre än dig 😅

   Hahaha snyftare, herregud 🤦🏼‍♀️😆

   Hoppas du trots allt får en trevlig kväll och att du kanske efter den här kommentaren tänker ett steg längre!

 9. Finaste du så rätt av dig.Det inte för oss läsare du ska slita livet ur dig. Du ska såklart finnas för din familj och dig själv i första hand. Jag läser så glatt här när du skriver, men är glad att du prioriterar dig själv och familjen <3
  Ha en fin 3e advent.Kram

 10. Håller med dej att visst känns det då första barnet lämnar föräldrahemmet, men man är på samma gång glad för dem . Vårbdotter börjar högskolan nu i Jan och flyttar till Skövde. Känns super konstigt men vet att det är bra för henne, Utvecklas , bli mer en egen person. Men tomt blir det

 11. Hej! Undrar om du har fött någon av dina barn hemma?? Om det har gått så fort att du inte hunnit in.? Väntar nr 7 om två veckor och har ingen barnvakt. Ingen vill ställa upp pga barnantal. Min familj har helt vänt oss ryggen. Nu har jag funderingar på om jag skall föda hemma och hoppas på att det går bra. Brukar ha snabba och enkla förlossningar. Men OM något skulle hända kan man aldrig förlåta dig själv. Detta är ett stort orosmoment för mig. Min bm förstår nog inte hur jag känner. Vad skall man tänka på praktisk när man föder hemma? Tacksam för svar! God jul och gott nytt år!!

  1. Victoria,jag blir så ledsen när jag läser ditt inlägg. Jag förstår inte att man kan vända någon ryggen,bara för att man har många barn Jag skulle aldrig vända mina barn ryggen,hur många barn dom skaffar eller vad som helst annars Jag önskar dig lycka till med nr 7, och hoppas att det ordnar sig för er.

  2. Jag var i samma sits när jag fick mitt fjärde, ja inte att alla vänt oss ryggen, men vi var nyinflyttade på en ort långt bort från släkt och vänner och kände ingen. Vårt hopp var att jag skulle föda när barnen var på skola och dagis, så blev det inte utan jag fick ta en taxi och åka in och föda själv medan pappan var hemma hos de andra. Ingen drömsituation och inget man vill göra, men skulle nog ändå rekommendera dig det före å föda hemma, för mig kändes det iallafall som ett tryggare val, även om jag också övervägde hemmafördel pga omständigheterna! Hoppas allt löser sig för dig, ingen ska behöva ha denna oro inför sin förlossning, räcker gott med allt annat man funderar på!

 12. Gulle-lucia! 😍
  Usch, får en tår i ögat när jag läser hur kämpigt ni har det. Mobbing, fruktansvärt. Vidrigt att vara i. Förstår din frustration! 😥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..