Granjakt och befriande!

Granen står så grön och grann i stugan 🌲 Lille Adams största dröm var att i år få hugga sin egna gran. Första gången någonsin. Så vi gav oss ut på granjakt och han klarade uppgiften helt perfekt. En ståtlig gran står nu hemma i vardagsrummet och en ännu ståtligare Adam sträcker på sig av stolthet.

gran1

gran2

Men det var inte lika lätt som han trodde. Han fick kämpa ett tag men rackarns den som ger sig 🙂

gran3

Hemma väntade förväntansfulla barn på att se julgranen som Adam valt. Sen tog det inte lång tid förens alla satte fart att börja klä den.

gran4

Jag har lagt upp en liten filmsnutt på äventyret som ni kan se på Instagram och ni klickar HÄR! Och man behöver alltså inte ha ett eget instagramkonto för att ta del av allt som läggs upp där 🙂

Dagarna går i ett här hemma. Lite julstress har börjat smyga sig på, men vi hinner nog allt som vi har tänkt att hinna med. Hoppas jag haha. Har lovat mig själv att inte stressa i onödan, det blir ju inte bättre för att man stressar upp sig. Det blir som blir, och det blir bra. Känner ni av någon julstress?

Det känns förövrigt mycket bättre med situationen vi har haft i barnens skola. Det har tagit mycket energi som ni vet och säkert förstår. Att få släppa den oron som varit är underbart. Barnen är gladare och vi är gladare ♥

Inget barns ska behöva utsättas får mobbning och kräkningar. Inget.

Det är inget lätt uppdrag att få mobbning att försvinna. När tom. vuxna människor håller på med det. Lögner, sprider rykten, förtalar och beter sig illa. Det är obegripligt! Det här gångna året har även för mig varit stormigt, jag har valt att säga ifrån och avsluta en del vänskaper som har kostat mig mycket! Människor som jag ställt upp för, lyssnat på och stöttat i alla lägen. Människor jag litat på, men visat sig vara allt annat är pålitliga. Och vet ni än idag får jag höra att de både skriver om mig och pratar om mig. Vuxna människor!? Alla gör såklart fel ibland, men en ursäkt kan sitta låååångt inne för vissa och när de helt sonika fortsätter att prata och sprida lögner så är ju ursäkterna allt annat än genuina. När inte heller självinsikten finns så går det ju liksom inte komma framåt i kommunikationen heller. Det finns alltid de som vill hävda att det alltid beror på någon annan, och någon måste ju få skulden.

Ledsamt på ett sätt, men väldigt befriande på ett annat sätt. Jag har varit mycket gladare och tryggare i mig själv sedan allt detta. Ibland kan jag dock känna att det är orättvist, för det finns alltid två sidor av en historia och när jag sitter på saker som skulle förklara både en, två och tre saker så vill man ju helst bara skrika ut det! Förstår ni hur jag menar? Och dag kanske jag gör det, eller så väljer jag att tro  att sanningen alltid kommer fram på ett eller annat sätt. För det gör det ju, och jag  vill alltid tro att godheten vinner i längden.

Att vara elak är aldrig okej, gillar man inte varandra så kan man helt enkelt bara ge fasen i varandra. På ett respektfullt sätt. Jag försöker lära barnen det och man gör så gott man kan.

Nu ska jag sätta mig och försöka skriva ihop en liten inköpslista till julbordet. Vad får jag inte missa att köpa? Skulle vara kul att tillägga något på julbordet som vi inte har annars, förnya oss lite 🙂

Kram / Madeleine

 1. En av mina favoriter på julbordet är ugnsomelett med räkstuvning, helt fantastiskt 😍

  Hoppas ni får en fin jul ❤️✨

 2. Elin skriver:

  Sen älskar min son inte direkt julmaten så förra julen gjorde jag minipizzor med julskinka på, blev jättegott, och plättar med banan och nutella 😂

 3. Elin skriver:

  Brukar göra inlagda morötter, så enkelt gott och håller länge. Man gör en klassisk 2,2,3 låg (ättika, socker, vatten) sen strimlat man morötter till typ ”bandspagetthi” med en vanlig potatissallad och lägger i lagen minst dagen unbab men funkar ju flera dagar innan också. Blir så himla gott! 😊

  1. Elin1 skriver:

   1 2 3 låg ska det stå! 😊

  1. Elin skriver:

   Ha ha en 1 2 3 LAG och potatisSKALARE

 4. Hej!

  Och tack för en jättefin blogg. Du lägger ut fantastiska bilder!

  Vi brukar ha omelett med kantarellstuvning, syrad rödlök, varmrökt lax och hjortronsås, älgköttbullar. Hoppas det är något tips du fastnar för 😍.

  Jag har full förståelse för det du skriver! Själv varit med om det då jag varit hemma sjukskriven nu en månad. Fick höra det snackades. Men jag kunde inte vara tyst! Så de fick sig en indirekt skopa i fikarummet en dag när jag kände att det var ”rätt” tillfälle. Sen dess har det varit tyst! Hoppas det lugnar sig för dig snart 🙏🏼!

  Filmen om granen är fantastisk 😁👏🏼🙌🏼! Mysigt gå ut i skogen och hugga gran!

  Ha en riktigt fin jul!

  //Gabriella

 5. Kroppkakor har vi på julbordet på öland såå gott

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..