God Jul!

God Jul och god fortsättning ♥

Hoppas ni har haft en helt fantastisk julafton med alla era nära och kära. Och en ännu bättre juldag.

Ni har fått få uppdateringar från mig, lite då och då har jag flikat in på instagram. Filmade när tomten kom på julafton och delade med mig av det på instagram story, men annars så valde jag att helt koppla bort social media på julafton. Både skönt och befriande. Kändes väldigt bra i hjärtat. Jag tog några bilder, men bara några. Helt oplanerade (förutom den traditionella familjebilden) och när tillfälle gavs.

Såå många gånger som jag ställt frågan till mig själv. Firar jag för min skull eller för alla som ska uppdateras? Jag älskar er, jag älskar mitt jobb och jag vill mer än gärna bjuda på våran tokiga galna familj och våran vardag. Men när allt kommer omkring så är det väldigt krävande, och inte ska jag väl ändå behöva oroa mig över material till bloggen på självaste julafton?! Bilder som ska redigeras, en text på det också. Jag springer mellan familjen och datorn. Ska bara fixa en sak

Nej då har det gått för långt, sedan en tid tillbaka så har jag reflekterat över detta. Jag har liksom ”rehabat” mig själv från ett väldigt långt ”missbruk”. Jag har bloggat i många många år, det har tagit sin tid både från mig själv och från min familj. Jag har alltid satt bloggen högst upp på min lista, så himla mycket att jag faktiskt mått dåligt. När jag inte uppdaterat på en dag så har jag fått ångest. Det är ju väldigt bra med arbetsmoral men det här är något annat, något som inte alls varit nyttigt för mig eller någon i min omgivning.

Så kom livet emellan, så som det gör ibland och jag tvingades att fokusera på något annat. Ja bokstavligt talat, det har verkligen inte funnits tid eller ork. Jag har tvingats att ”sjukskriva” mig från min ”identitet” för bloggen betyder ju mycket för mig. Den är jag, Samtidgt som den är mitt jobb. Många gånger har jag velat skriva, exakt vad jag känner och hur jag mår och varför. Lite av allt har jag ju delat med mig av men inte på långa vägar allt. Engla-Frejas skolproblem har varit en sak, det andra har jag inte skrivit om. Antar att jag är en person som ibland måste anpassa mig till situationen innan jag pratar om det. Smaka av såsen innan jag serverar den. Haha sjukt dålig jämförelse men det var det första jag kom på.

Så ja, livet. Tänk vad det kan vara underligt. Oförutsägbart, skört, hemskt, jobbigt och väldigt väldigt vackert. Jag har sett det med lite andra ögon nu ett tag när jag pausat i bloggen, det låter kanske klyschigt. Men det känns som om jag har hittat mig själv lite i allt det här.

Däremot så blir jag ledsen och upprörd över oförståelsen. Efter allt jag gett av mig själv och oss i bloggen så hoppades jag kanske att de flesta förstod och kunde ge mig den tiden! Jag har absolut inte slutat blogga och har inte planer på det heller. Jag har bara behövt ett litet break pga familjära angelägenheter 🙏🏼 Jag kommer till det i ett senare inlägg. Så snälla, döm mig inte och ge mig tid.

Julafton hemma hos oss var som alltid lite stressig innan allt blev klart på förmiddagen. Men sen så fylldes huset utav värme och kärlek. Mormor och morfar Håkan kom och Angelica och Amanda. Familjen växer med flickvänner och snart blir det väl säkert pojkvänner med. Underbara kaos ❤️🎅🏼

julafton4

julafton9

Tuvis blev lite uttråkad och undrade när tomten  skulle komma. EmmyLou och Oliver fördrev tiden med att spela spel på teven.

julafton10

julafton7

julafton8

Julmaten orsakade matkoma som varje år…

julafton12

och till Kalle Anka och hans vänner så somnade några av oss 😂

julafton5

julafton6
Tradition på julafton är trots allt familjebilden. Kan vara den enda gången när vi alla är samlade samtidgt.

Jag säger som varje år, jag är rikast i världen. Att alla dessa raringar är mina, det är inte klokt! Måste nypa mig i armen för att förstå.

julafton2

julafton1

julafton3

❤️❤️❤️

julafton11

Många varma kramar från mig och familjen! Nu blickar vi framåt mot nyår ✨

Kram / Madeleine

 1. Emma skriver:

  God fortsättning Madde till dig och din familj ❤ Tittar in här titt som tätt men tror aldrig jag kommenterat. Även en influencer kan väl behöva lite julledigt precis som många andra behöver kring jul. Helt rätt att du fokuserar på nära och kära då. Hoppas och tror de flesta av oss ”här inne” förstår det. Tack för en fin blogg! Kram Emma

 2. Hej Madde. Jag kikar in här med jämna mellanrum. Livet som pågår är viktigare än bloggen. Du kanske ska ta ner ambitionsnivån lite. Lite kortare inlägg som inte tar dig lika lång tid att skriva och därmed kunna lägga mer tid på familjen. Jag som följt dig några år har märkt att inläggen blivit väldigt långa och jag kommer på mig själv med att bara scrolla för jag orkar inte läsa allt. Skriv lite mindre och kortare, du behöver inte berätta allt i detalj alltid. Jag kommer iaf fortsätta kika in här ibland. Det är trevligt att följa dig och din fina familj. Allt gott till er! Kram

  1. Malin skriver:

   Tycker precis lika. Blir det för långt orkar man inte läsa så noga och kanske därmed scrollar förbi och missar det som eg var läsvärt. Och redigera bilder? Lägg den tiden på nåt vettigare. Det skulle jag nog inte se nån skillnad på.

  1. Tack snälla Angelica för omtanken 🙏🏻 Kram

 3. Emma skriver:

  God fortsättning!

  Jag är en av dem som läser varje dag men sällan kommenterar. Bry dig inte om de som tjatar Madde! Tänk att de som gör det måste leva i något parallellt universum där det aldrig finns något som är jobbigt eller så har de ingen förmåga till empati. Vi andra förstår att det händer saker och att du delar med dig av bitar av det som händer men inte allt vilket är som det ska vara. I vår familj har vi fyra barn som bor i tre olika städer (bonusfamiljen de luxe) och det är saker att hantera och reda ut nästan jämt. Har man dubbelt så många barn händer säkert dubbelt så mycket. Ta hand om familjen och framförallt sig själv och dela med dig av det du vill! ❤️

  1. Tack ❤️ Du anar inte hur glad jag är för din kommentar, behövde läsa det där precis nu 🙏🏻

   Ibland kommer livet emellan helt enkelt. Ett underbart kaos.

   Kram

 4. M skriver:

  Är det nån som sagt du ska blogga specifikt på julafton?Just det kan jag inte läsa nånstans.
  Men eftersom det ju är ditt jobb ( som du själv skriver ) så får du förstå att folk undrar när det går mer än en vecka.
  Jag förstår om du inte vill skriva varje dag och respekterar det, respekterar även att du vare sig vill, kan eller behöver skriva allt.
  Men du har gjort ett val att vara en offentlig person genom ditt bloggande och då får du nog tänka på att folk undrar
  Men kanske är det så att bloggande tar för mycket tid, blir för personligt osv?Kanske är det så att annan social media är snabbare att dela med sig på? Å ni får ju betalda samarbeten även där.
  Personligen tror jag att bloggande överhuvudtaget kommer att så sakteliga dö ut för jag tror det tar för lång tid i anspråk,både för er som skriver och vi som läser.
  Allt ska ju ske så snabbt idag.
  Men så länge ni bloggar så blir folk fundersamma om det tar för lång tid mellan inläggen.
  Jag tänker att det kanske hänt nåt tråkigt ( sjukdom osv) eller så tänker jag lite ”fult” att det kanske är lite ”taktik” bakom det hela, att folk kikar in och kikar in för att se om ni skrivit nåt. Kanske ett sätt att hålla oss läsare kvar för vi är ju alla ett nyfiket släkte.
  Hursomhelst,du skriver vad du vill,när du vill.
  Jag har en ”ful” fråga förresten.Du skriver bilder på ”din familj”! Hör inte Micke till den familjen ? Annars är det ju en bild på dig och dina barn. He he, jag vet att jag kommer få f-n och hans anhang på mig för det jag skriver men det bästa är att jag nått en ålder och har så mycket i bagaget och så mycket erfarenhet att jag bryr mig inte om alla försvarsadvokater.
  Jag bryr mig om Madde och hennes och hennes familjs välbefinnande även om jag har mina funderingar om en del.
  Ha det bra ! Delge det du vill och skit i resten. Vi behöver inte veta allt.

  1. Nödvändigt…

   Ibland kan det vara bäst att bara hålla inne med sitt tyckande och tänkande.

 5. Andrea skriver:

  Ta hand om bara er först ❤️
  God fortsättning till er alla 😘

  KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..