Leksaker som låter, julen är ute och samtal!

Igår blev en tidig kväll, jag låg bredvid en sovande Mathilde i sängen och tittade på sällskapsresan. Jag älskar dessa filmer, de påminner mig om barndomen. Stig-Helmer och Olle Bramserud vilka underbara profiler 😄 Har ni också tittar på filmerna nu nör de har rullat på teven?

Igår bjöd Mathilde på skönsång, sin allra bästa musikaliska stämma skulle jag tro. I flera timmar hade hon konsert i köket 😅

kök3

kök2

Musikintresset ligger ju i släkten så det vore ju konstigt om inte några av barnen skulle bli musikaliska.

Visst är det väl härligt när barnen får leksaker i julklapp som låter. Det ska mormor få faen för 😂🤦🏼‍♀️

Vet ni, jag har redan plockat bort julen. Lika snabbt som jag vill börja pynta redan i november lika snabbt vill jag ta bort julen redan direkt efter julafton. Herregud vad knäpp man är haha. Men faktum är att jag tycker det är befriande på något sätt. Jag blir lugn i själen, allt blir i sin ordning igen. Och jag gillar ordning och reda.

Men jag har en liten tomte kvar i krukan på bordet i köket och en god jul dekoration hängdes på träkroken, det får väl vara kvar tills julen egentligen ska ut, är det tjugondag knut?

Har ju glömt bort att visa er hur det blev med de svarta hyllorna i köket. Jag glömmer visst mycket nuförtiden 🙈 Just nu står allt lite osymmetriskt men det är ganska charmigt.

kök1

kök5

Nu händer det något på väggen som varit tom så länge, i flera år har den faktiskt varit tom. Ett tag ville jag ha en teve på väggen, tänkte att det kunde vara mysigt att sitta i köket och dricka kaffe samtidigt som man tittade på nyhetsmorgon. Men nu är jag glad att jag släppte den tanken, det är så mycket teve och skärmar överallt ändå. Det är mycket trevligare att sitta ner och prata med de som sitter vid bordet.

kök4

kök6

Jag hade tänk skriva om ett samtal som jag fick igår , men ögonen går i kors på mig. Det är långt och komplicerat, men ändå så självklart. Det fick mig att inse både en och två saker. Har inte gjort annat än att tänka på det sedan dess. Jag fick åka upp och lämna en massa blodprover. Skriver och förklarar  imorgon.

Ta hand om er så länge 🖤 Tack för att ni finns!

Kram / Madeleine

 1. Anette skriver:

  Är det 9 barn, 2 vuxna, 4 hundar och 2 katter som bor i ert hus? Hur får ni plats? Och hur får man lugn och ro hemma? Går det? Vi är 3 personer vanligtvis i ett 160 kvadratmeter hus på 2 plan, nu under julen har vi haft främmande med 2 barn och 2 vuxna och en hund. Efter några dagar går man ju på varandra tycker jag, samsas om dusch, diskmaskin som går hela tiden osv. Jag är full av beundran hur ni fixar det 💕krya på dig! Hoppas att 2019 blir ett super år för er!

 2. Madde du skrev den 26 dec att du ville/Skulle sjukskriva dig. Kanske du gjort det precis som alla andra blir du också sjuk. Inte messar jag jobbet under tiden och skriver att jag mår si och så utan jag är hemma och är sjuk. Jag har också sagt på jobbet att jag berättar i morgon eller det gör vi imorgon men sen så har det hänt att jag blivit sjuk. Ta den tid du behöver. Jag blev sjukskriven för utmattninssyndrom en längre tid. Sen föll jag igen för att jag gick tillbaka för tidigt pga försäkringskassan. Då även mådde jag då väldigt psykiskt dåligt. Kbt och medecin sattes in. Vad du än är för sjuk eller om du valt att sjukskriva dig så är det ditt val, ditt mående inte läsarnas val. Vad än din paus beror på så är det ditt val det är du dom väljer när du vill skriva igen. Kram från en barnskötare i Stockholm.

 3. Gen skriver:

  Kära Madde nu blir jag orolig att det hänt något allvarligt när vi inte hör något här på så länge

 4. Barbro skriver:

  Här vara nog julen till påska. För andra eller tredje året i rad hamstrade jag toapapper på ica 10 kronor för 12 rullar. Felet jo det var tomtar på… fyra förpackningar följde med hem…

  1. Barbro skriver:

   I övrigt är allt uppe från första december till minst 13 januari…

 5. Du behöver inte skriva allt så andra får läsa. Vad det än är så sätt familjen i första rum. Du behöver inte förklara något eller berätta något som du själv kanske vill behålla för dig själv. Bry dig inte om vad andra nyfikna människor skriver. Skriv och berätta vad du själv vill. Valet är ditt. Jag tycker att du har en fantastisk familj. Ha det bra👍😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..