Leksaker som låter, julen är ute och samtal!

Igår blev en tidig kväll, jag låg bredvid en sovande Mathilde i sängen och tittade på sällskapsresan. Jag älskar dessa filmer, de påminner mig om barndomen. Stig-Helmer och Olle Bramserud vilka underbara profiler 😄 Har ni också tittar på filmerna nu nör de har rullat på teven?

Igår bjöd Mathilde på skönsång, sin allra bästa musikaliska stämma skulle jag tro. I flera timmar hade hon konsert i köket 😅

kök3

kök2

Musikintresset ligger ju i släkten så det vore ju konstigt om inte några av barnen skulle bli musikaliska.

Visst är det väl härligt när barnen får leksaker i julklapp som låter. Det ska mormor få faen för 😂🤦🏼‍♀️

Vet ni, jag har redan plockat bort julen. Lika snabbt som jag vill börja pynta redan i november lika snabbt vill jag ta bort julen redan direkt efter julafton. Herregud vad knäpp man är haha. Men faktum är att jag tycker det är befriande på något sätt. Jag blir lugn i själen, allt blir i sin ordning igen. Och jag gillar ordning och reda.

Men jag har en liten tomte kvar i krukan på bordet i köket och en god jul dekoration hängdes på träkroken, det får väl vara kvar tills julen egentligen ska ut, är det tjugondag knut?

Har ju glömt bort att visa er hur det blev med de svarta hyllorna i köket. Jag glömmer visst mycket nuförtiden 🙈 Just nu står allt lite osymmetriskt men det är ganska charmigt.

kök1

kök5

Nu händer det något på väggen som varit tom så länge, i flera år har den faktiskt varit tom. Ett tag ville jag ha en teve på väggen, tänkte att det kunde vara mysigt att sitta i köket och dricka kaffe samtidigt som man tittade på nyhetsmorgon. Men nu är jag glad att jag släppte den tanken, det är så mycket teve och skärmar överallt ändå. Det är mycket trevligare att sitta ner och prata med de som sitter vid bordet.

kök4

kök6

Jag hade tänk skriva om ett samtal som jag fick igår , men ögonen går i kors på mig. Det är långt och komplicerat, men ändå så självklart. Det fick mig att inse både en och två saker. Har inte gjort annat än att tänka på det sedan dess. Jag fick åka upp och lämna en massa blodprover. Skriver och förklarar  imorgon.

Ta hand om er så länge 🖤 Tack för att ni finns!

Kram / Madeleine

 1. God fortsättning 😊
  Jag plockade också bort julen igår. Så skönt 👍 Satte upp vita gardiner istället för röda, ljust och fräscht.

 2. Hej, du har så fint i ditt kök❣️ Har tänkt att skaffa en köksö som man kan sitta vid – hur många cm går er skiva ut över skåpen? Funkar det bra även för vuxna att sitta vid med barstolar ( får man plats med knäna😄)?
  God fortsättning & Gott Nytt År

 3. Vi slängde ut granen och alla röda ljus igår men tomtar och adventsstjärnor/stakar få stå kvar till Tjugondag Knut, 20 dagar efter jul = 13/1. Hoppas du mår okej trots proverna!!

 4. Så skönt att få undan julen. Jag börjar direkt efter nyår! Min dotter på 12 har redan plockat undan från sitt rum!
  Helt rätt tänkt att inte ha tv i köket. Vi hade det förr men det blev mest att man satt och hyschade barnen då man hörde men det är ju inte så man vill ha det kring ett matbord! Nu sitter vi tillsammans och samtalar vid matbordet! Mycket trevligare💖

 5. Ja, julen är bortplockad och nu är det lite ljusare textilier istället.
  Sällskapsresorna är roliga men har sedan länge tröttnat på dem. Såg nya ’ Sune-filmen’ med dottern istället. Finns det biograf i Motala? Har inte sett att ni går på bio så ofta med era barn.
  Gott Nytt År!

 6. Så fint med hyllorna 👍😊 Letar efter liknande till våran hall, var har du köpt dom?
  Gott nytt år till dig och din fina familj 🎉🥂😍

 7. God fortsättning med önskan om ett gott 2019❤️Njut av dagen(nyårsafton)och ha en trevlig kväll med mycket kärlek och god mat Gott Nytt år🤩🥳

 8. Tycker att det är tråkigt när du skriver att du skriver mer och ska förklara i morgon och sen inte gör det. Som nu skriver du det 28/12 men fortfarande idag, 1/1, har du inte gjort det. Och det är inte första gången. Det är bättre att du skriver att du gör det så småningom i stället.

  1. Håller med! Jag vet inte om hon gör så med avsikt för att man ska bli nyfiken och klicka in här eller om livet helt enkelt kommer emellan. Oavsett så är det tråkigt när hon lovar saker som sedan inte hålls. Är man inte 100% säker på att man kommer publicera när man har sagt så är det bättre att inte säga något alls tycker jag. Som du sa, det är inte första gången.

   1. Håller också med om att det är tråkigt. Men tror inte att hon gör så med avsikt. Hon har trots allt ett gäng ungar. Det har varit jul, nyår och barnen är lediga. Jag har bara 3 och jag hinner inte med alls 😂
    Blir nog annorlunda när det blir vardag igen 😊

    1. Emelie, Kanske att man ändå kunde skapa ett inlägg med 2 meningar och önska sina följare gott nytt år, och skriva att man återkommer, det kan ju inte ta mer än 2 minuter….

     1. Absolut, det hade hon kunnat gjort. Men jag hoppas hon mår bra och passar på att njuta innan skolorna börjar och det är vardag igen 😊
      Tar bara några få sekunder att klicka in här och kolla om det uppdaterats något. 😊

  2. Det är tråkigt och det är inte första gången heller. Om man vet att man har fullt upp och inte hinner med bloggen är det väl bättre att inte lova något. Nu blir det väl som vanligt en diskussion mellan läsarna där folk måste försvara sig. Känner igen mönstret men det brukar vara då Madde dyker och talar om hur det ligger till.

   1. Jag har skrivit flera gånger tidigare vid såna här inlägg att antingen gör hon det med avsikt ELLER så HAR det hänt nåt.
    Det kan ju vara nåt tråkigt och hon brukar trots allt så småningom ge en förklaring.
    Hon skulle ju och lämna blodprover så man vet ju inte…
    den här gången ska vi kanske ge oss till tåls och avvakta hennes inlägg ?
    Hon behöver ju egentligen inte förklara vare sig det ena eller det andra för oss.
    Men jag kan känna att hon ( och andra bloggerskor) helt enkelt kan låta bli att skriva ”skriver mer imorgon”.
    Det är just DET som gör att folk undrar och det är det som gör att folk börjar knorra( oavsett vad det än är som hänt)
    Så kom igen Madde när du känner för det och jag hoppas innerligen att allt är OK med er alla.

 9. Ja jag slängde oxå ut julen idag. Känns som att nu är de nytt år o bort bort bort… Är ju en smaksak och eg är de ju för snabbt med tanke på vad julen innebär. Förr hade man kvar julen in i de sista men då firade man mer själsligt o tog de mer lugnare om du förstår vad jag menar 😉

  På tal om dessa j.vla filmer dom sänder år ut o år in får mig att kräkas. Tänk om de ändå kunde komma lite nytt. Men det är jag de😉

 10. Du behöver inte skriva allt så andra får läsa. Vad det än är så sätt familjen i första rum. Du behöver inte förklara något eller berätta något som du själv kanske vill behålla för dig själv. Bry dig inte om vad andra nyfikna människor skriver. Skriv och berätta vad du själv vill. Valet är ditt. Jag tycker att du har en fantastisk familj. Ha det bra👍😍

 11. Här vara nog julen till påska. För andra eller tredje året i rad hamstrade jag toapapper på ica 10 kronor för 12 rullar. Felet jo det var tomtar på… fyra förpackningar följde med hem…

 12. Madde du skrev den 26 dec att du ville/Skulle sjukskriva dig. Kanske du gjort det precis som alla andra blir du också sjuk. Inte messar jag jobbet under tiden och skriver att jag mår si och så utan jag är hemma och är sjuk. Jag har också sagt på jobbet att jag berättar i morgon eller det gör vi imorgon men sen så har det hänt att jag blivit sjuk. Ta den tid du behöver. Jag blev sjukskriven för utmattninssyndrom en längre tid. Sen föll jag igen för att jag gick tillbaka för tidigt pga försäkringskassan. Då även mådde jag då väldigt psykiskt dåligt. Kbt och medecin sattes in. Vad du än är för sjuk eller om du valt att sjukskriva dig så är det ditt val, ditt mående inte läsarnas val. Vad än din paus beror på så är det ditt val det är du dom väljer när du vill skriva igen. Kram från en barnskötare i Stockholm.

 13. Är det 9 barn, 2 vuxna, 4 hundar och 2 katter som bor i ert hus? Hur får ni plats? Och hur får man lugn och ro hemma? Går det? Vi är 3 personer vanligtvis i ett 160 kvadratmeter hus på 2 plan, nu under julen har vi haft främmande med 2 barn och 2 vuxna och en hund. Efter några dagar går man ju på varandra tycker jag, samsas om dusch, diskmaskin som går hela tiden osv. Jag är full av beundran hur ni fixar det 💕krya på dig! Hoppas att 2019 blir ett super år för er!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..