Anledning till min frånvaro, ett år av insikter och ingen lätt match!

Gott nytt år och god fortsättning ✨💗

Jag börjar alltid det nya året med att fira det finaste jag har. För 21 år sedan var jag 15 år, och redan då fick jag uppleva det största i livet nämligen att bli mamma till en liten pojke. Nyårsafton har sedan dess alltid varit väldigt speciell för mig. Och sedan dess har alla fyrverkerier på himlen varit avsedda för min Victor. Jag minns att värkarna började vid tolvslaget, vid tre tiden åkte vi upp till förlossningen. 6 timmar senare föddes Victor på morgonen. 3110 gram och 50 cm lång. Han var så perfekt, men jag förstod nog inte riktigt att det faktiskt var min bebis. Ännu mindre kan jag förstå att det är 21 år sedan 🙈

2018 var ett år av insikter och det har varit många på olika plan. Jag har vuxit så otroligt mycket i mig själv, i min självkänsla och mina värderingar. Jag har insett vilka som är mina vänner och vilka som inte är mina vänner. Detsamma gäller med familjen. Det var en oerhört jobbig tid, det blev helt enkelt för mycket för mig. Att stå människor väldigt nära under flera år för att sen inse att det inte alls var på riktigt kan vara fruktansvärt. Att dela saker med någon i förtroende för att sedan få det emot sig gör att man både blir ledsen och förbannad. Anklagelser hit och dit tagna ur sitt sammanhang för att andra inte har kurage nog att inse sina egna fel och brister. Det är inte annat än förbannat fegt. Även om man kan ha skilda åsikter så är lojalitet det enda som aldrig lämnar min kropp. Men en dag fick jag nog! Jag borde ha fått nog redan tidigare, men jag är så fruktansvärt dumsnäll och då bränner man sig rejält innan man förstår hur varmt det är.

När djungeltelegrafen börjar ringa mellan hökarna så sprider sig skitsnacket snabbare än vinden. Det tog inte lång tid förens jag förstod vem som hade pratat, och vart detta prat egentligen kom ifrån. Den som ”nämndet” han ”klämdet”, ett talesätt som inte alls ligger långt ifrån sanningen. Är det något jag ogillar så är det orättvisa, och när det sprids rent och skärt skitsnack för att dra igång hets mot personer då ser jag rött. Ibland är saker inte vad de verkar, i de lugnaste vatten i de snällaste personerna så kan det koka mest.

Det enda jag kom fram till var att dra mig tillbaka i detta snurriga spindelnät. Och nu såhär efteråt när det har gått en tid och jag kan se det hela från en helt annan vinkel så förstår jag hur sjukt det varit. Och hur mycket jag verkligen inte vill vara del utav den sjuka världen med de människorna. Är det något jag har så är det min självrespekt och min sanning och det är det viktigaste. Sen kan andra människor leva i lögner och skitsnack bäst fasen de vill. Jag är inte längre medlem djungeltelegrafen för inbördes beundran, jag slipper höra om den och den och den och den. När jag ser uppdateringar som en del människor gör ihop så skrattar jag för mig själv och tänker, ni skulle bara veta vad ni säger om varandra bakom ryggen 🤦🏼‍♀️😅 Men det är inte mitt problem längre! Det säger mer om dom än om mig. Jag tar inte skiten längre och jag accepterar det inte överhuvudtaget. Jag har en hel hög med insikter utskrivna som jag har lagt i ett kuvert. Det var nämligen det råd jag fick. Ett tag ville jag skicka ut detta brev till till alla berörda, så de fick se sanningen i det hela själva. Men jag tror sanningen ändå någon gång kommer komma fram. Nu är det ett avslutat kapitel för mig och det är så befriande och skönt. Nu fokuserar jag mera på det riktiga livet. Familjen, nära och kära runtomkring som finns där på riktigt. Så, vänskapsrelationer eller alla relationer ska byggas på ömsesidig respekt. Att vara dumsnäll är bara precis som det låter – dumt!

En annan insikt som 2018 gett mig är att tänka mera på sig själv. Lyssna på vad jag egentligen vill och hur jag mår. Jag vet inte när jag sist gjorde det? Men det ena gör det andra sägs det och när en dörr stängs så öppnas en annan. Det låter kanske klyschigt men så har det verkligen varit för mig. Jag började ta promenader och läsa böcker. Och det kändes befriande och uppfriskande. Lärde känna nya människor, gick en kurs och utvecklades. Fick nya drömmar och andra mål. Detta bara genom att tänka på mig själv 😀 Jag lärde mig också att meditera, sitta en stund varje dag och bara andas. Det mina vänner är inget hokus pokus, det gör så mycket för välbefinnandet. Är det någon som känner sig lite vilsen i själen så rekommenderar jag meditation.

Året 2018 var också kantat av mycket annat tungt, människor runtomkring gick bort. Något som aldrig är lätt för någon. Jag har tänkt mycket på det, men en del tankar och funderingar får man aldrig några svar på. Det känns bara orättvist! Jag har sörjt för andras skull. Vem har någonsin sagt att livet är lätt? Jag hoppas verkligen inte vi behöver förlora någon mera nu på väldigt länge.

Det har varit tuffa dagar för barnen i skolan. Vi har gjort allt vi kunnat för att det ska bli bättre. Det har tagit all våran tid ❤️🙏🏼 Barnens välmående är viktigast. Mobbning är aldrig någonsin okej. Nu är det bättre, mycket bättre och jag hoppas det håller i sig så.

Jag gick in för att komma i form igen. Få motion och träning. Jag kämpade verkligen och det kändes bra, men konstigt nog inte superbra. Den positiva effekt som träningen alltid gett mig försvann till slut. Varje promenad blev ångestfylld, att ta en dusch efteråt kändes som att bestiga ett berg. Jag blev trött och ännu mera trött. Jag fick ont i lederna och helt plötsligt oförklarliga svettningar. Ibland utan förvarning fick jag också hjärtklappning. Med allt detta så trodde jag att jag höll på att bli galen. Inte så konstigt kanske? Jag googlade och trodde att jag var på väg in i klimakteriet, haha det är sant! Men jag höll ihop och jag hittade lösningar för att klara mina dagar när det strulade. När hjärtat dunkade hårdare så hostade jag eller tog ett iskallt glas vatten. Då blev det bättre. Trots träning och bra kost så hände det knappt något på vågen. Och nej så kan det vara och jag hänger inte upp mitt liv på vågen. Men för att vara jag så är det konstigt för min kropp reagerar alltid bra på rätt mat och motion. Sen kom bältrosen och hälsade på. Den smärtan var fruktansvärd, usch! Sköterskan nämnde att det kunde ha med min livssituation att göra. Många barn, stress och mycket runtomkring. Men jag kände mig inte stressad, tyckte inte heller att jag hade så mycket runtomkring som jag inte hade annars. Det enda som jag tyckte var tungt var att kroppen inte var som den skulle och det hade den inte varit sedan jag väntade Mathilde med närmare eftertanke.

Redan på slutet av graviditeten med Mathilde så mådde jag otroligt dåligt. Jag blev sjuk hela tiden, jag var låg och tyckte det var pest och pina. Jag hade flimmer för ögonen och då trodde man att det kunde vara havandeskapsförgiftning. Men det var det inte. Däremot vet jag nu att jag hade en rubbning på sköldkörteln, min ämnesomsättning var inte som den skulle. Tyvärr reagerade ingen på det under den tiden eftersom det anses normalt att ha avvikande provsvar i slutet på en graviditet.

Så ja, jag kan ha gått länge med det här. Efter förlossningen så har det ju varit upp och ner i nästan två år nu. Och som jag skrev ovan så har det kommit flera besvär. Inte konstigt att min träning inte gett resultat och att det varit jobbigt. Ont överallt, svettningar och hjärtklappning. Jag har ju fel på min ämnesomsättning!! Jag är inte galen fast jag trodde det ett tag. Vem vet hur länge jag gått med detta?

Där har ni anledning till min frånvaro. Ber så hemskt mycket om ursäkt. Men jag har liksom ingen ork just nu, det är otäckt hur ”förlamad” man kan bli av tröttheten. Jag har somnat sittande i soffan på kvällarna, men när jag gått och lagt mig i sängen så har jag istället sovit oroligt. Jag har tänkt att det berott på en annan sak som jag ska berätta om senare. Men för ett tag sen så började jag tappa min ena tånagel. Alltså hur äckligt 😱 Fattade inte varför, men tänkte att jag kanske haft fel skor på mig. Tills jag tappade en till tånagel, då fattade jag att något var fel!

Dagarna har varit jobbiga, att ha ämnesomsättningsfel kan vara ett helvete. Just nu tittar de på om jag har Graves sjukdom eller diffus giftstruma. Alla dessa provsvar är komplicerad, jag har försökt läsa om det men blir inte klok på det. Höga T4 prover men även förhöjda TSH. Men om P–TRAK visar negativt dvs ingen Graves sjukdom eller giftstruma, vad betyder det då? Jag har så många frågor, men får väl snällt vänta med att få svar.

Är det någon av er som känner igen sig? Har haft eller har samma problem? Ni får gärna tips mig om saker som är bra att veta. Jag läste att man kunde tappa håret 😔 Jag ska inte måla upp det värsta nu men usch vad trist!

Men jag ska vara positiv, jag har ju mycket fina saker att se framemot 2019 💗 Dels ska jag ta itu med mående och har jag tur så kanske jag blir en helt ny människa efter lite levaxin (tror det heter så) annars kanske jag blir mig själv igen och det är precis lika bra, bara jag blir av med allt det här jobbiga.

Vi ska göra om hela övervåningen, barnen ska få byta rum och jag tror det kommer bli toppenbra! Vi har små semesterresor att se framemot. Och vi har sedan september (förra året) en ny familjemedlem här hemma som heter Cosmo Kramer. Världens finaste labrador som Micke tränar eftersök med. Det har varit så mycket att jag inte skrivit om det ännu. Jag har fått sällskap i mina jobblokaler, de har redan flyttat in och gjort sig hemmastadda. Till våren ska jag lära mig mera om studiofotografering, hur man jobbar med ljuset. Ska bli sååå roligt! I sommar som kommer så blir det ännu större förändringar, . Men fasen så taggade jag är på det här nya året 🎉🙌🏼 Några nyårslöften har jag dock inte, jag tar dagarna som de kommer. Eller jo ett löfte har jag, jag ska aldrig mera skriva att jag ska uppdatera bloggen dagen där på 😉🙈 Saker och ting kan ju faktiskt komma emellan. De flesta hoppas jag förstår det, men för de som inte gör det så är det bäst att lova mindre och leverera mera. Nu blickar jag framåt och har så mycket roliga inlägg som jag vill dela med er!

Har ni några nyårslöften?

BCB38576-A088-41BD-8780-A78DD0D9C505

EmmyLou har en hemlighet som hon inte får berätta för någon 🤫😂 Gulligaste pokerfejset ever!

3F99A836-34D6-42E4-8160-36234B1A1256

DB5132E5-F2B9-46CA-AFA9-FB7342CB95BE

CA960DCE-656D-4790-89B6-8490CC4A94A3

Idag har vi haft besök av barnens farbror Johan och kusinerna. Vi åkte tillsammans och tittade på Engla-Frejas dansuppvisning. Tjejerna är verkligen så duktiga, vilket dansgäng! Sen blev det tacosfredag hemma hos oss 🙂

Nu sitter jag helt utslagen i soffan med mjölkstockning 🤦🏼‍♀️ Japp, två dagar utan att amma Mathilde. Jag har bestämt mig för att sluta nu, det är dags. Ingen lätt match…

Hoppas ni får en fin fredagkväll!

Kram / Madeleine

 

 1. Vill bara sända styrkekramar till dig som kämpar på så bra. Mitt enda nyårslöfte är att vara snäll mot mig själv, känns bra tycker jag 🙂

 2. Om du har negativt trak kan det ju vara hashimotos, har din läkare nämnt den sjukdomen? KRAM från Sandra som fick Graves efter min senaste graviditet. Snart klar med 18 månders medicinbehandling, mår bättre!

  1. Hej Sandra, nej har aldrig hört talas om det? Vågar jag ens googla 😂🙈

   Allt detta känns så snurrigt, lite besviken på att man inte verkar ha tagit de tidigare provsvaren riktigt på allvar.

   Skönt att du mår bättre 🙏🏼❤️ Jag kan ju bara tänka mig hur du har mått med tanke på hur jag själv mår upp och ner.

   Kram

   1. Du vågar googla 😀 det är som en variant av Graves nästan. Hoppas du får hjälp på en riktigt bra Endokrin mottagning som är specialister och ej vårdcentralen. Jag födde min dotter på US ett par dagar innan du födde Mathilde. Sedan har det varit en berg och dalbana med värdena och låg förståelse från folk runt omkring. Sköldkörteln påverkar verkligen hela människan- kropp och psyke! Håller tummarna att felet hittas snart så du kan få rätt behandling! Kram!

 3. Hm? Tack för ditt LÅNGA inlägg där det även kommer en kommentar om att du ska berätta ”senare”.
  Nu missar du oss i klubben ”gilla Madde Annorlunda” iaf!!!

  1. Vissa saker kan man inte/eller vill man berätta senare av olika anledningar.

   Man behöver inte gilla mig överhuvudtaget 😅

    1. Tycker du att det är okej att anta att någon är gravid? Och dessutom gratulera. Ta och titta på Kenzas senaste video på youtube så får du se hur såna som du kan få andra att må mer era kommentarer.

     1. Ja jag tycker det är okej att anta att någon är gravid. Man antar saker hela tiden. Har inga problem med det alls.

     2. För övrigt så är det ett fritt val att skriva en blogg, dessutom i gåtor. Eller lägga ut filmer på youtube Gör man det får man räkna med att folk antar och spekulerar.

   1. Vissa inlägg ska du ignorera, t ex från M. Ingen har något att göra med hundarna och era bilar. Blir så irriterad på såna människor, de verkar inte ha något eget liv. Njut av din fina familj och dina pälsbollar. Och bli frisk och kry nu. Det är viktigast😍

 4. Snälla Madeleine kan du inte bara blockera den här ”M” hon är ju labil! Ena gången kan hon allt om allt och så världsvan gammal och vis. Och den andra gången är hon så förstående och trevlig fast mest av allt är hon bara en jävla kärring rent ut sagt!

  Ta bort denna sjuka människa hon verkar helt vrickad!

  1. Denna ”M” förekommer på många bloggar o framförallt på pernilla Wahlgrens blogg. Hon är förskräcklig o sprider så mycket dålig energi så jag fattar inte varför pw inte blockat henne för länge länge sedan:/

 5. Hej.
  Om man googlar struma och celiaki så får man intressant info. Båda är autionoma sjukdomar och struma kan då bli bättre med glutenfri kost.
  // ninna

 6. Hej! Skönt att höra från dig❤️Du är så tapper som orkar dela med dig av livet som inte är så roligt jämnt men vi är många som stöttar dig och vill dig väl. Se till och få ordning på din hälsa och att du får rätt behandling tänker på dig ska du veta.Ha det gott och var rädd om dig,allt kommer att bli bra Kramar😘😘

  1. AnnaLena du är alltid så snäll och omtänksam ❤️ Du ska veta hur tacksam jag är för alla dina hejarop 🙏🏼 Tack!

 7. Hej!
  Har aldrig kommenterat, men läser din blogg. Tycker du är en enastående mamma, håll huvudet högt o strunta i struntprat😊
  Jag är både mamma, mormor o farmor, så lite äldre än dig, men när jag lästa att du har problem med sköldkörteln, så vill jag tipsa dig om att gå med i sköldkörtelgruppen på fb, där kan du få mycket bra tips o även ställa frågor, en sluten grupp är det. Jag är själv med i den, då jag själv har fel på min sköldkörtel. Där finns många kunniga, som kan mer än läkarna😊 Sänder en värm kram till dig😍

  1. Hej Margareta, tack snälla för fina, omtänksamma och uppmuntrande ord ❤️🙏🏼 Jag brukar inte ta åt mig av struntprat, men ibland är man lite skör och då viker sig benen.

   Tack för tipset om gruppen på fb, ska gå med i den ☺️ Jag känner mig lite vilsen i allt. Men hoppas verkligen att de tar mina problem på allvar nu när ämnesomsättningsproverna påvisar att nått är galet. När jag läste själv om allt så föll det på plats, det var faktiskt väldigt befriande på något sätt. Låter kanske konstigt men när man får en massa konstiga åkommor så kan man ju tro att man blivit galen. Tur det finns en förklaring.

   Tack snälla igen 😍❤️ Kram

 8. Glöm inte att be dom mäta fritt t 3, det aktiva hormonet. Det bör lugga på minst 5,5 för att du ska vara pigg. Fungerar inte levaxin kan NDT hjälpa. Ffa läs på själv! Balder kliniken i Oslo kan också vara ett alternativ

  1. Var tvungen att kolla min journal på 1177, för jag har inte hört eller läst om fritt t3 🤔 De har kollat p— tyrotropin tsh, p— tyroxin T4 fritt och p— trak.

   Ska fråga om detta nästa gång jag har läkartid. Tack snälla för info 🙏🏼

   1. T3, t4 och TSH ska kollas för att få en klar bild av hur din sköldkörtel mår. Jag hade själv graves men opererade bort sköldkörteln för att få bukt med problemen.

 9. Hej Madde
  Hoppas att 2019 blir ett toppen år för er att din flicka får lugn och ro i skolan. För hon ska inte utstå massa skit helt enkelt. Att du mår bra och allt flyter på som du/ni vill. Bra att du inte gjorde något åt dina förra vänner då skulle de bara storma ännu mer med telefonsamtal osv. Bättre att låta de va du vet vem du är och vad du står för. Sist men inte minst GRATTIS till nya familjemedlemmen och ett riktigt GOTT NYTT ÅR😊🍻👍💖💕💗

  1. Tack Karin 💗✨🙏🏼

   Alla förändringar detta år har varit till dom bästa i många avseenden. Tuffa men bra.

   Man kommer ju till insikt med vem man är och vad man vill vara till slut. Jag blev lurad på en vänskap i flera flera år. Men människan pratade lika mycket skit om mig bakom rygggen som hon gjorde om alla andra. Och det borde jag ju fattat 🤦🏼‍♀️ Tycker synd om henne på ett sätt… Men jag är färdig där!

   Ja tack, ska visa Cosmo snart 😍

 10. Hoppas du mår bättre snart och att 2019 blir ett bra år för er 🙂 Kul med eftersökshund såna behövs alltid!! Ska inte du ta jägarexamen? Jag är sugen men har jag varit med varje år i över 20år så klarar jag mig utan bössa bara jag har hund haha. Kramar

 11. Har din stora son flickvän? Visst är hans ex mycket hos er ännu, känns det inte konstigt för honom? Hur gick det med allt runt henne, ordnade det sig med boende o s v? Minns inte om jag läst det, minns bara att det var en del som strulade där.

  Förstår att klimatet är hårt i bloggvärlden, särskilt tjejer har ju en tendens att tala illa om varann s a s. Märkligt hur det kan bli…

 12. Hur gammal är Mathilde? Var hittade du dina fotoutbildningar? Är de gratis och kan.man göra dem på helt distans?
  Har du blivit sviken nyligen menar du av andra bloggare? Inget roligt men det är bara att lägga det bakom sig och sikta framåt.

 13. Hej
  Har oxå problem med sköldkörteln. Eller nu har jag opererat bort min. Vill bara säga HA TÅLAMOD!! en djungel av symtom. Men gå med i fb grupper, där kan man ventilera och inse man inte är själv och man slipper tro man håller på att bli galen.
  Lycka till.
  Madeleine

  1. Är operation det bästa? Det känns som om många till slut kanske opererar bort sköldkörteln och mår bra sen.

   Jag försöker ha tålamod, vissa dagar är bättre men andra kan vara förbaskat jobbiga. Det värsta är att man kan få så många olika diffusa symtom. Jag ska ska absolut gå med i fb gruppen. Tack snälla ❤️

 14. Hej Madeleine
  Tack för du delar med dig. Skönt att du fått svar på vad som är fel. Hoppas du får bra hjälp så din vardag blir bättre. Dålig energi från personer i ens närhet ska man ändra på. Bra av dig. Ta hand om din familj och dig själv. Mysigt att ni har många djur. Vi trogna läsare finns kvar och läser när du vill och orkar dela med dig. Ha en fin helg.

 15. För min del var operation det bästa. Men känner såå väl igen mej i att man tror man håller på att bli galen.
  Jag har hashimotos. Googla det så förstår du. Jag har haft problem att hitta rätt medicin dos. Och det går mycket upp o ner. Även märkt att viktigt att få i sej vitaminer. B vitaminer och magnesium har räddat mitt mående periodvis. Läs o be om råd på fb sidorna. Och vill du ventilera får du gärna maila. Antar du ser min adress nånstans. Men som sagt tålamod är nyckelordet… Är 3 år sen Jag opererades. Men glad jag tillslut hittade vad som spökade i mej.

 16. Mjölkstockning… sluta amma nu, snart blir hon retad av barn. Det finns ingen näring í mjölken nu, bara lite gosigt för henne, men det måste hon ju hitta annat för än bröstet. Hu !
  Sen tycker jag inte du ska fråga dina läsare och internet vad som fattas dig. Gå till en vettig doktor och sök och få riktig vård.

  Hoppas du snart blir bättre, har märkt på din blogg ( länge) att allt står inte rätt till med dig. Är ju inte så konstigt med så stor failj runt dig jämt.
  Ha de så bra !

  1. Kan informera dig om att WHOs rekommendation är att barn ammas till två års ålder. Barn som ammats längre har statistiskt sett högre IQ (bröstmjölken skyddar nämligen nervsystemet i hjärnan) och lägre risk för diabetes typ 2, cancer och fetma och en rad andra sjukdomar. Dessutom ger lång amning skydd även för den som ammar, gällande exempelvis bröstcancer och diabetes typ 2.

   Därmed inte sagt att jag tycker att alla bör amma länge. Men innan man fäller kommentarer som din kanske man kan tänka snäppet längre på vilka positiva effekter amningen faktiskt har.

   Biologiskt sett är människans amningstiden 2,5-7 år. Så att häckla någon som ammar ett barn som inte ens fylt två känna ju ganska fånigt?

   1. Kunde inte sagt det bättre själv! HEJA DIG SOFIA 🙏🏻❤️💪🏼

    Ibland undrar man ju vad det är för människor som sitter och skriver på andra sidan 🤦🏼‍♀️

 17. Hej, se till att du kommer till en medicinläkare ( om du inte redan har det)
  För detta är jätteviktigt. Jag op bort min sköldkörtel när jag var 40 dvs 20 år sedan. Och mår jättebra efter detta. Levaxin måste man äta men det är ett hormon. Giftstruma är en väldigt farlig sjukdom så ge dig inte.
  Kram 💕

  1. Tack för råd och tips 🙏🏼 Jag ska verkligen kämpa för att de ska ta mig på allvar och försöka komma till en Medicinläkare, just nu är det en annan sorts läkare.

   Allt det här började faktiskt när jag var i New York. Jag uppräckte en knöl på halsen. Med på denna resa var det en läkare och jag frågade faktiskt henne om knölen på halsen för den var obehaglig. Men hon sa att det kunde vara en körtel bara, eftersom jag berättade att jag varit förkyld. Men sedan dess har den suttit där brevid sköldkörteln. Ett halvår senare blev jag sjuk och var på jouren och då frågade jag om knölen på halsen och den läkaren trodde att det kunde vara en ofarlig cysta. Jag har inte haft problem med den så har inte sökt mer för den. Väldigt dumt, eftersom den kanske har med sköldkörteln att göra inser jag nu 🤦🏼‍♀️🤯🤔

   Kram 💕

 18. Hej
  Försök få komma till en endokrinolog.Men sätt dig in i sjukdomen själv och se vilka behandlingar det finns. De flesta läkare är inte intresserade av dessa sjukdomar. Kram❤️

 19. Hej,
  Tråkigt att höra att sköldkörtelproblemen även hittat dig till, det är tyvärr väldigt vanligt.
  Min sköldkörtel slutade producera hormon för ca 7 år sedan, innan jag kom för mig att söka vård hade hormonnivåerna i kroppen sjunkit så lågt att mina organ höll på att lägga av. Det tog 6 månaders sjukskrivning på heltid och ytterligare 6 månaders sjukskrivning på halvtid ihop med levaxinbehandling för att komma någorlunda på fötter igen.
  Mitt tips till dig är att ge dig själv tid att må bra igen och som någon här ovan skrev gå med i sköldkörtelgruppen på fb, där hittar man som mest svar och stöttning. Den svenska sjukvården vet att vi är väldigt många som lider av sköldkörtelproblem men få läkare vill tyvärr se helheten av sjukdomen detta innebär att det oftast är enbart levaxinman blir ordinerad.

  God fortsättning på det nya året! ❤️

 20. Är sköldkörtelproblem något typiskt kvinnligt? Här hört väldigt många kvinnor som får problem uppåt medelåldern, men aldrig hört en man ha det!

 21. Falska vänner är inga äkta vänner o dem behöver man inte runt om sig. När man mår dåligt eller gå det nåt runt om en brukar man se vilka som är de äkta vännerna. Va rädd om dig o mys med familjen

 22. Jag var i många år sjuk i depressioner, djupa sådana och behandlades med ECT i flera omgångar. Inte särskilt roligt med andra ord. Vid några tillfällen kollade vi thyrodea (???) – prover men de var inte avvikande, någon gång i lägsta laget men inte oroväckande. Eftersom min syster, pappa och farmor hade giftstruma så är det ju ingen orimlig tanke annars, att sköldkörteln var inblandad. Detta gjordes via psyk. Jag har emellertid diabetes typ 1 sedan länge och den läkaren kollade också, då låg värdet också lite lågt (Typ som tidigare, alltså inte oroväckande men ändå) så han satte in levaxin och det var som att lyfta på ett lock. Helt plötsligt började jag vilja leva igen. Nu är jag back in business, jobbar osv. och jag trodde att det inte skulle hända igen. Självklart kan det vara mina andra mediciner, jag kan inte garantera att det var levaxinet men alltså. Det är inte en orimlig tanke… Hoppas det går bra iaf! Lycka till!!

  1. Men åh Åsa ❤️ Vilken historia! Så jobbigt det måste varit för dig 😔

   Underbart att du tills slut fick medicin och att man tog dig på allvar. Ännu mera underbart att du började må bättre 😍❤️🙏🏻 Heja dig!

   Tack för att du ville dela med dig! Och tack, KRAM!

 23. Hej!
  Kommentarer nästan aldrig men känner att jag vill det nu. Tyvärr har många läkare väldigt dålig koll om sköldskörteln eller hypotyreos som du säkert har. Jag upptäckte min emellan mina graviditeter då jag hade svårt att bli gravid (vanligt vid sköldskörtelproblem).
  Tyvärr är även mödravården dålig under graviditeten men jag hade tur att jag hade en jobbläkare som hjälpte mig. Men efteråt har inte varit roligt. Yngsta är nu 3,5 år och det går verkligen upp och ner. Det är inte roligt att inte få ordentligt hjälp när man mår så dåligt. Tröttheten vid hypotyreos går inte att förklara för någon som inte har sjukdomen. Den är verkligen förlamande. Idag mår jag bättre men periodvis väldigt dåligt fortfarande. Får du inte hjälp via vårdcentralen skulle jag rekommendera att ta hjälp via medicheck som är där man träffar läkare via nätet. Har fått en otrolig hjälp där och man har då inte bara kollat på värden utan även på hur jag mår. Hoppas du får bra hjälp och ge inte upp även om det är tungt!❤️

  1. Hej Eva, tack snälla för att du vill kommentera. Jag uppskattar det mycket 🙏🏻

   Sååå skönt att läsa att någon förstår mig. Att man inte är själv om att må såhär galet. Jag önskar ju ingen det här, men ja du förstår vad jag menar.
   Tröttheten är verkligen förlamande, oavsett hur mycket man vilar eller sover så är man trött. Och när man väl ska sova så kan man inte sova. Fruktansvärt.

   Vad skönt att du mår bättre periodvis, hoppas du får bukt med det helt och hållet så du kan få må bra ❤️ Tack för tipset ang medicheck.

   KRAM

 24. Härligt med en ärlig blogg om livets upp och nedgångar. Önskar att fler skrev om verkligheten och inte bara om yta. Många styrkekramar till dig, ni verkar vara ett härligt gäng i er familj.

  1. Tack snälla Caroline ❤️🙏🏼 Så är livet, upp och ner! Tur de bättre stunderna är fler.

   Kram till dig med!

 25. Leva i sirap..Så brukar jag beskriva för hc varför jag vill ta nya prover för ämnesomsättningen när det känns galet. Man orkar inte tänka,äta,sova, allt känns som det sitter fast i sirap.2 veckor senare med höjd dos må jag ha biverkningar från h-vetet av medicinen men den obehagliga känslan att inte ens orka tänka en mening klart i huvudet är borta(& känslan att vilja tårta för att allt känns så jäkla jobbigt). Så hoppas du får rätt hjälp/medicin & får må bättre snart

 26. Hej
  Tack för en bra blogg, läser den alltid😊.

  Har aldrig kommenterar något dock, men nu när jag läste om att du inte mår bra , pga trötthet osv.

  Jag mådde rätt dåligt i somras ,somnade på jobbet ( jobbar på förskola 🤔) efter en lång utredning och byte av läkare kom man fram till hög sänka som orsakades av sköldkörtel inflammation, fick kortison och mår bättre dag för dag, fortfarande trött men inte alls på samma sätt som då. Har förstått att sköldkörtel problem är vanligare än vad man tror. Värt att kolla upp 😊

 27. Hej, jag har Graves sjukdom, fick diagnos 2011. Började behandling med tabletter men blev sämre och fick i början av hösten samma år, radiojodbehandling som skulle stoppa min sköldkörtels produktion helt. För att göra en lång historia kort så blev det inte så utan den fortsatte med låg produktion. Äter sedan ett par år levaxin och mår rätt okej. Har även fått andra autoimmuna sjukdomar efter Graves, både Rosacea och Blefarit (osäker på stavning).
  Hoppas du får hjälp med endokrin-läkare då de är bäst på Graves och andra sköldkörtelssjukdomar.
  Jag skriver gärna mer om det är något jag kan svara på.

 28. Det kan definitivt vara nåt vajsing med sköldkörteln men är det någon som har nämnt fibromyalgi? Värk i olika delar av kroppen, hjärtklappning, svettningar, sjuk trötthet, dimsyn… Detta är bara en bråkdel av saker som händer vid fibro. Min fibro bröt ut vid en av mina graviditeter och diagnosen ställdes några år efter att jag sökt hjälp för alla diffusa värk problem. Har även avvikande värden på sköldkörteln men de ligger i gränszonen så ingen levaxin för min del.
  Hoppas de kommer fram till vad som spökar i din kropp, självklart vill man vara pigg och funktionabel och slippa känna sig utmattad för minsta lilla ansträngning. Kram på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..