Hockey, idoler och en extra ledig dag!

Ikväll somnar barnen nöjda, glada och väldigt lyckliga. De har fått träffa sina idoler i LHC. Alla spelare satt på rad och det var många barn som ville ha autografer.

lhc5

lhc6

Jag tycker det är härligt att alla i LHC så engagerat hälsade på alla som kom dit 🙂

lhc7

lhc9

lhc11

lhc8

EmmyLou och Mathilde sprang fram till lejonet, om de hade kunnat så hade de nog helst velat ta med det hem.

lhc10

Och inte bara det, klubben hade anordnat med fiskedam och annat roligt för barnen också. Det fanns något för alla barn.

lhc1

lhc2

lhc3

LHC´s damlag spelade idag, det blev en härlig vinst hemma mot AIK. Så sjukt grymma tjejer, jag är impad. De är bara en sak jag inte riktigt förstår. Varför är reglerna inte samma i damhockey som i herrhockey? Säger man herrhockey förresten? Jag frågade Micke och han sa att man bara säger hockey, alltså rent spontant så blir jag ju fasen lite provocerad. Så när tjejer spelar så heter det damhockey men när herrarna spelar så heter det bara hockey 🤔 På lika villkor var det va? Suck… Och jo tjejerna borde ha exakt samma regler. Vadå inte tacklas bara för de är tjejer, ibland kräver väl närkamperna det precis som när herrarna spelar?

Sånt där kan störa mig. Rent fysiskt så skiljer sig givetvis kvinnans kropp mot mannens, det är liksom bara så det är. Men det finns alltid undantag. Oavsett så handlar det ju inte om att kvinnan ska spela mot mannen i denna sport. Här möter kvinnor andra kvinnor och då spelar man ju faktiskt lite mera på samma villkor. Och varför i helskotta skulle inte dom få ha samma regler som männen?

Mathilde klarade uppvärmningen sen fick hon myror i brallan 😅🙈 Hon sprang upp ner med Micke efter sig.

lhc13

lch12

De andra barnen satt som tända ljus, jag är faktiskt glatt överraskad att de var så duktiga. Barnens farbror Johan hade koll på de som ville sitta högt upp och ha bra utsikt.

lhc14

lhc16
Entren var häftig tyckte Colin, eld och grejer. Sånt är coolt.

lhc15

Efter två perioder så ville EmmyLou köpa glass i Bosses glassbar, det var ju en av höjdpunkterna hon hade blivit lovad. Men så blev det inte. Kön var sååå lång, istället köpte vi med oss glass hem istället.

Barnen var glada att vi hittade på något roligt tillsammans, det blev en liten lagom utflykt. Själv är jag precis slut i kroppen nu, vill inte ens tänka på hur trött jag kommer vara imorgon. Det är lite så det är just nu, gör jag något ”ansträngande” så får jag lida för det dagen efter. Är det typiskt när man har problem med sköldkörteln och ämnesomsättningen? Och förlåt om jag tjatar om denna ämnesomsättning, men sedan jag fick reda på att det var lite galet så faller så många bitar på plats samtidigt som jag undrar så mycket. Jag vill veta allt och just nu kretsar mitt liv lite runtomkring det. Jag vill inget annat än få bukt med allt 💪🏼👊🏼

Imorgon är jullovet slut, men vi börjar vårterminen med att njuta av en extra ledig dag. Barnen har studiedag. Vi ska titta på film och bara vara har vi bestämt. Inte alls fy skam 😍💗

Kram / Madeleine

 1. Så kul med hockey. Vi burkar åka dit när LHC spelar, men damhockeyn verkar också spännande. Jobbigt att bli dålig dagen efter man gjort något annat. Vet själv hur det är, går också på utredning ang sköldkörteln. Vissa dagar orkar man inget. Hoppas du får hjälp så fort som möjligt.

  1. Tänkte samma sak! Kan ju vara en kombination. Orkade inget när jag var utmattad.Allt var jobbigt. Helt tömd på energi!

 2. För att mannen är norm i vårt samhälle. All sport heter bara namnet för att det är givet männen. Om kvinnor utövar sporten lägger man till -dam innan. Damfotboll, damhandboll, dambasket etc etc etc . För att ” förr i tiden” FICK kvinnorna inte utöva någon sport. Tack och lov förändring nu, men mannen är fortfarande norm.
  Sjukt enligt mig, att man är TVUNGEN arr lägga till ordet -dam innan, för att förtydliga att detta ör damer, inte på riktigt liksom. Andra regler etc etc. En bråkdel av samma ekonomi/sponsorer etc etc för damer som utövar samma sport och ett svalt intresse från publiken. Att intresset är svalt beror givetvis på en mängd faktorer. Dels för att det relativt nytt, kvinnorna skulle behaga och passa upp på männen. Inte sporta. Dels så finns det fortfarande en utbrett uppfattning om att damsporter liksom inte ÄR på riktigt. Mer en lek. Kvinnliga utövare får frågor om de kan flossa när de är världsbäst på sin sport, kvinnor intervjuas och får frågan hur det känns stt lämna sina barn när de är på turnering. etc etc etc etc

  1. Radiosporten har blivit väldigt bra på att säga Herr- och Damxxx på många sporter. Har en dotter som spelat fotboll så bara för att säger jag fotboll och herrfotboll. Det är landskamp på lördag om damer och herrararna spelar på lördag om det är herr.
   Det är som skidåkning i OS herrar åker fem mil och damer tremil???
   Tror ibland att det är för att deg inte ska framgå hur pass nära damer är herrar i tid.
   Tror inte dom åker i samman slalombacke i världscup mm.

 3. Din kropp går på högvarv om det är giftstruma. Jag kunde stå o sova!
  Har man som i mitt fall innan jag fick hjälp 120 i vilopuls. Det tar på krafterna.
  Idag hoppas jag din läkare skickar dig till medicinmottagningen så att du blir utredd vad det är du har. 💕🌸

 4. Jag har hasimotos (hypotyreos fast även med antikroppar där kroppen själv också angriper sköldkörteln) men inte känt av det du beskriver som ’dagen efter’. Däremot mer en konstant förlamande trötthet 😢 Med medicinering så mår jag bra de flesta dagar men några gånger per år dippar jag och måste då justera min dos Levaxin och Liothyronin. det gäller att ha en bra läkare som bokar in konstanta provtagningar för att kunna justera dosen. Jag lämnar nog prover ca 3-4 ggr per år.

 5. Så tråkigt att det verkade vara så lite publik ! Hade det varit killar så hade det varit fullt .
  Varför stannade du inte hemma och vilade när dom andra var iväg ? Den frågan ställde jag mig då jag läste vad du skrev.. Din man verkar vara helt kapabel att ta hand om alla barn.
  Hoppas du snart blir bättre.

 6. Vet inte om du följer Therese Wickman? Men nu helt plötsligen har hon också fel på sköldkörteln?

  Jag vill inte vara sån men varför är det så att många bloggare som får samma helt plötsligen? Vill man som bloggare hänga på andras olycka för att få trafik?

  Hoppas ni båda får må bra snart i alla fall ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..