Sköldkörteln, första dagen i skolan och förälskad i nya produkter!

Så var första skoldagen avklarad. Jag har i vanlig ordning sovit som en kratta. Gaaah jag blir så trött på att vara trött. Men nu är det pga av att jag slutar att amma, inte bara den ”andra” tröttheten. Vi kämpar på och även om det tar lite längre tid för Mathilde att somna på kvällen så går det ganska bra. Det är när hon vaknar på natten som det blir jobbigt. Men jag vet ju att det bara är en övergångsperiod. Snart har vi klarat av det här och då sover både jag och Mathilde bättre.

Jag vet inte hur många gånger jag tittade på mobilen när jag vaknade inatt. Rädd för att försova mig 😅 Vi hade bokat in leverans av nya tvättmaskiner och installation på morgonen också så därför var det extra viktigt att jag var uppe i god tid och förberedde. Men vi kom upp och barnen var faktiskt väldigt pigga. Aningens förväntansfulla över att få träffa alla klasskamrater igen efter lovet.

Och våran nya tvättmaskin och torktumlare, alltså åhhhh jag älskar dom 😍 Trodde aldrig kan kunde känna kärlek till sådana produkter haha, men jag är upp över öronen förälskad i dom. Vi har även låtit installera en LG Styler, och den är minst lika omtyckt ska jag säga. Det är ett helt nytt klädvårdssystem, när jag gjort mig bekant med den närmare så ska jag visa er. Men för oss som är en så stor familj och som tvättar väldigt mycket så underlättar det här oerhört mycket för oss. Tomma tvättkorgar och rena fräscha kläder är det bästa som finns 😀

Till lunch idag blev det Rapunzels torn av ris och korvstroganoff. Då blir det mycket roligare att äta tycker EmmyLou. Hela hennes värld består av prinsessor och tecknade figurer.

korv4

korv2

Lycklig!

korv1

korv3

Undra vad vi ska kontra med imorgon? Svårt när vissa av barnen är lite kräsna. De tre minsta tjejerna är väldigt larviga när det kommer till mat och då blir menyn begränsad.

korv5

korv6

Mathilde är nog den som är svårast när det kommer till mat. Hon har tre, max fyra rätter som hon faktiskt äter. Bröd totalvägrar hon, så frukostmackor på morgonen är ju bara att glömma. Däremot så går det bra att äta bröd i form av pizza, men bara ibland 🙈 Annars är det godaste sallad om hon får välja, men man kan inte överleva på enbart sallad. Redan sedan hon började äta mat så har hon strejkat. Men vi ställer alltid fram mat och sen får hon plocka med den som hon vill. Jag skulle aldrig tvångsmata henne som en del tycker att man ska göra.

Usch det kan ju framkalla en konstig syn och känsla på mat då tänker jag. Det kommer så småningom, av min erfarenhet så brukar det ”rätta till sig”.

Igår fick jag ett samtal från sjukhuset. Svar på mina senaste prov på ämnesomsättningen. Och det var både positiva och negativa svar. Det som gnagt lite i mig var ju det här P–TRAK provet eftersom man då ville veta om jag hade Graves sjukdom. Men hurra det var negativt 🙏🏻 En otrolig lättnad, det var verkligen sååå skönt att få det svaret. Så jag antar att jag kan andas ut lite i alla fall.

C320F06B-E1BE-4AD7-A6CC-1A669A539CF7

Däremot så var de andra proverna precis likadana som gången innan, alltså för låga. Både Tyrotropin (TSH) och Tyroxin (T4 fritt) var för låga. Men tydligen inte tillräckligt för att de ville sätta in Levaxin ännu 😏☹️ Nu vill man ta prover igen om 3 veckor. Och sen får jag vänta ytterligare innan jag får svar.

Jag förstår inte riktigt hur de resonerar i behandling och utredning? Och då ska jag tillägga att de som tar dessa prover inte är specialister på det, eller jag tror inte det. Proverna är inte tagna på en endokrin mottagning eller kontrollerade av en ”ren” medicinläkare. Många av er läsare har ju kommenterat hur viktigt det är att man får hjälp av rätt läkare.

En annan sak som jag funderat på är att dessa referensvärden kan skilja sig från kommun till kommun. Hur kan det komma sig? Skulle jag tex bo i Linköping eller någon annanstans så har jag hört att referensvärdet på TSH ligger på 2 och har man under det så får man medicin insatt. Och jag har långt under 2 men ska nu alltså lämna prover igen innan man ska ta ställning till det här.

Jag blir förvirrad och utmattad av bara tanken på allt. Kan man själv ringa till en endokrin klinik? Jag har ju uppenbart problem med sköldkörteln, mina prover visar ju trots allt det eftersom de är för låga och med min historia och mina symptom så känns det ju glasklart. Eller vad jag tror och känner i alla fall. Känns jobbigt att behöva gå 3 veckor till för att sen lämna prover igen…

Men jag försöker vara positiv. Om 4 veckor ser jag framemot att kunna berätta något för er. Så nu har jag något att längta efter, om det inte skulle råka slinka ur mig tidigare 😉 Jag vet att ni avskyr cliffhangers, men det kliar i fingrarna på mig. Fick ett roligt mejl imorse också ännu något annat att se framemot. Newbie lanserar tapeter och sängkläder. Jag som tycker Newbie är så fint. Kommer bli ruinerad!

9AF48228-468B-4ED2-9C64-5AA9BFE41CDB

Nu ska familjen äta kvällsmat och sen ska vi läsa lite i läxboken innan vi somnar. Vill passa på att säga tack för att ni ger mig så mycket energi 💗 har läst alla era kommentarer igen och blir varm i hjärtat!

Kram / Madeleine

 1. Tog dom antikroppar prov?? Mina sköldkörtel prov var bra men antikroppar 100gr för högt. Dvs hashimotos. Googla. Som sagt är en sjukdom där tålamod behövs och dra den inte för att fråga en annan doktor om du inte känner dej nöjd.

 2. Lena skriver:

  Man får inte levaxin av låga värden. Det är när värdena är för höga. Jag hade tsh på över 500, mina värden var mätbara. 2012 blev jag sjuk och 2017 började jag bli människa efter en tuff resa

 3. Kolla om närmsta endokrina mottagning tar emot egenremisser.

 4. Fin blogg❤
  Fick giftstruma för 15 år sen och äter levaxin sen dess.
  Av erfarenhet så är det väldigt viktigt att få behandlig av för låga eller för höga värden.De specialisterna på Indokrina är noga och kan detta.VC har inte samma erfarenhet.
  Hade gått med för lågt över ett år för några år sen,var så trött o håglös..Men efter ett år ringde en ‘ny’ läkare och sa att jag var tvungen att höja levaxindosen.Så försök att få hjälp.Kram❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..