Oemotståndlig kombination och talang!

Sleeping Beauties. Mina älsklingar, det är jobbigt att komma in i rutiner igen. Verkligen jätte jobbigt.

Har inte hjärta att väcka dom, alltså hur söta är dom inte!? 😍

ute2

ute1

Är det något som både är nyttigt och bra för barn så är det att omges av djur. Det finns både forskning och studier som säger att de finns en rad olika bra anledningar. Ansvar, självkänsla, lugn, kärlek, motion, lek, disciplin, mindre risk för att utveckla allergi och astma och mycket mera.

Jag är glad att mina barn kan få växa upp med husdjur. De tillför så mycket i vårt liv. Många tycker det är knäppt att vi har så många djur, många tycker i och för sig att det är knäppt att vi har så många barn också 😅 Men för oss är det självklart och inte alls konstigt.

Några av er har undrat om alla våra djur. Våra katter har flyttat hemifrån ihop med Victor. De bor ju bara ett stenkast ifrån oss. Han tyckte det var ensamt att bo helt själv, vilket är förståeligt då han alltid haft sin stora familj omkring sig. Vi pratade om det och alla tyckte det kändes bra att Victor skulle få ha sällskap. Och de trivs alldeles ypperligt. Sen har vi Devil som är en gammal gubbe, en älskad gammal gubbe på 84 hundår. Som jag har skrivit tidigare så är det snart dags att pussa honom hejdå. Men jag är inte redo för att släppa iväg honom till hundhimlen ännu 😔 Men jag skulle aldrig låta honom lida, så när den dagen kommer när jag ser att det inte går mer då måste vi. Sen har vi virvelvinden och studsbollen Buster, en flatcoated retriver som fyller 3 år nu i slutet på januari. Han är världens snällaste och mest kärvänligaste hund som finns. Och det finns verklige inget ont i honom och han tokälskar alla! Helst vill han sitta i knät och pussa på alla samtidigt. Han trivs på golvet bland barnen och vill de klänga på honom så är lyckan gjord. Men han har energi för en hel kennel, skulle säga att han har en släng av adhd. Och lugnast blir han av att vara ”ensamhund” och med det menar jag inte att han inte gillar andra hundar. Tvärtom då höjs energinivån ytterligare. Han är lugnast när han får lugn omkring sig. Vi har testat allt för att få honom lugnare men märkt att det enda som hjälper är när man är färre i flocken. Tom veterinären sa att han hade ovanligt mycket energi, något som också uppfödaren sett hos hans kullsyskon. Många säger att det är ett rasdrag men det här är nog mera ett utmärkande drag för just Buster. För en tid sedan så lade jag ut att vi letade nytt hem för Buster, och jag fick en hel del mejl men inget som kändes helt rätt. Inte bara blir det en utmaning för oss att ha en hund med den höga energin, det blir ju jobbigt även för Buster. Han behöver bo i en mindre familj, inte för att det är rörigt hemma hos oss utan för att han blir stressad av många människor samtidigt. Han är min bebis, och beslutet är inte lätt. Jag har inte bråttom att hitta en ny familj till honom, när vi hittar rätt så gör vi.

Självklart känns det som ett ”nederlag” men funkar det inte så gör det inte. Vi har gjort allt vi kan i flera år för att få det att funka. Så jag ser vårt beslut som en sund insikt, inte ett beslut som är bekvämt som någon givetvis var tvungen att taskigt skriva till mig. Han är ju världens bästa och finaste hund.

Sen är det lilla prinsessan Toffie, hon är allas lilla kelgris. Tuff liten dam som bestämmer över alla de andra hundarna haha 😂 Hon väger 1,5 kilo men tror hon väger minst 50 kilo.

Nyförvärvet Cosmo Kramer är en Labrador på 6 månader som har bott hos oss sedan september. Det blev Mickes 40års present, och han blev verkligen jätteglad. Micke önskade sig en labrador, och ni kan ju gissa om det blev kärlek vid första ögonkastet ❤️🐶 Cosmo är lugn och cool, väldigt lik gamla gubben devil. Men så är ju Devil blandning mellan labb/collie enligt dom som sålde honom till oss för 12 år sedan. Vi tror det är lite rottis i Devil med. Men dessa två är lika på många sätt. Cosmo är uppfödd av en veterinär som i många år haft egen klinik. Det kändes rätt på en gång när vi träffade dom, vi har fått mycket råd och stöd när det gäller alla hundarna 😌

Så, där var hela presentationen av alla våra fyrbenta barn. Just nu är dom fyra, sen kommer de så småningom bli två.

ute4

Barn och djur, varför är den kombinationen alltid så oemotståndlig?

ute3

ute5

Har ni haft en bra vecka annars?

Här har det gått i ett, men jag har försökt vila så mycket som möjligt. Läst på så mycket jag orkat om mina provsvar och hur man behandlar det. Jag har ju låga värden och då som jag förstår så behandlar man inte med Levaxin. Jag fattar inte varför den personen jag talats vid med via sjukhuset nämt just Levaxin?  Inte konstigt att jag inte fått ihop allt. Efter tips från er så har jag förstått att jag har något som heter Hypotyreos och det behandlas alltså inte med Levaxin. Hoppas jag fattat rätt nu, det här med sköldkörtelns alla sjukdomar är lätt förvirrande 😅 Ni får rätta mig om jag har fel.

Nu ska hela nästa vecka gå innan jag veckan efter det ska lämna nya prover. Och veckan efter det ska jag sen träffa en läkare. Jag är otålig och vill må bra nu, men jag vet att det inte funkar så. Men ni kanske förstår min frustration. Säger dom att min trötthet och min hjärtklappning beror på att jag har för mycket runtomkring mig, och att det kan bero på stress så får jag ett utbrott. Känner mig inte det minsta stressad över något så helt ärligt så får de faktiskt lita på mina provsvar.

Nu har jag inte gjort annat än älta det här i varenda inlägg så nu ska jag inte skriva mera om det så ni slipper mitt tjat.

Såg ni talang? Alltså wow vilka sångröster 👌🏼 Den lilla flickan Eva och glassbilschauffören, vilka talanger! Någon mer än jag som fick gåshud och tårar i ögonen? Så bra verkligen, missade ni programmet så måste ni titta 😀

Ta hand om er, så hörs vi snart!

Kram / Madeleine

 

 1. Evelina skriver:

  Hej! Om du har för låg ämnesomsättning behandlas detta med Levaxin, kan ta ett tag att hitta rätt dos men verkligen inget jobbigt när man väl hittar rätt dos. Har själv haft det sen jag var liten och ätit Levaxin i 10 år.

 2. Så mysigt med djur,jag håller med dig ☺️
  Riktigt fina bilder😍
  Vår labrador Kurre är 3,5 och sen har vi Milo som är 10 månader och Golden retriever😊

 3. Sara skriver:

  Hej jag själv är uppföd med djur vilket utvecklade min allergi har idag allergi mott både hundar katter.
  Så det är inte alltid bra att växa upp med djur det kan utveckla allergi

 4. Elin skriver:

  Då jag följt din blogg i MÅNGA år till och från så har jag missat att ni söker nytt hem till Buster. Vet inte riktigt hur jag ska formulera mig så det låter bra, men jag och. Min lilla familj letar hund. Vi har pratat fram och tillbaka om vi ska ta valp eller omplacering som vår förra lilla fyrbenta som tyvärr inte finns längre.
  Om ni fortfarande letar så är vi en familj på fyra. Jag min man och våra två tjejer på 5 & 3,5år som bor i Värmland. Jag själv jobbar 75%då jag har problem med ryggen. (går många promenader själv pga detta) vi har släkt i Linköping som vi är hos några gånger per år. Låter detta intressant får du gärna maila och prata mer med mig 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..