Oemotståndlig kombination och talang!

Sleeping Beauties. Mina älsklingar, det är jobbigt att komma in i rutiner igen. Verkligen jätte jobbigt.

Har inte hjärta att väcka dom, alltså hur söta är dom inte!? 😍

ute2

ute1

Är det något som både är nyttigt och bra för barn så är det att omges av djur. Det finns både forskning och studier som säger att de finns en rad olika bra anledningar. Ansvar, självkänsla, lugn, kärlek, motion, lek, disciplin, mindre risk för att utveckla allergi och astma och mycket mera.

Jag är glad att mina barn kan få växa upp med husdjur. De tillför så mycket i vårt liv. Många tycker det är knäppt att vi har så många djur, många tycker i och för sig att det är knäppt att vi har så många barn också 😅 Men för oss är det självklart och inte alls konstigt.

Några av er har undrat om alla våra djur. Våra katter har flyttat hemifrån ihop med Victor. De bor ju bara ett stenkast ifrån oss. Han tyckte det var ensamt att bo helt själv, vilket är förståeligt då han alltid haft sin stora familj omkring sig. Vi pratade om det och alla tyckte det kändes bra att Victor skulle få ha sällskap. Och de trivs alldeles ypperligt. Sen har vi Devil som är en gammal gubbe, en älskad gammal gubbe på 84 hundår. Som jag har skrivit tidigare så är det snart dags att pussa honom hejdå. Men jag är inte redo för att släppa iväg honom till hundhimlen ännu 😔 Men jag skulle aldrig låta honom lida, så när den dagen kommer när jag ser att det inte går mer då måste vi. Sen har vi virvelvinden och studsbollen Buster, en flatcoated retriver som fyller 3 år nu i slutet på januari. Han är världens snällaste och mest kärvänligaste hund som finns. Och det finns verklige inget ont i honom och han tokälskar alla! Helst vill han sitta i knät och pussa på alla samtidigt. Han trivs på golvet bland barnen och vill de klänga på honom så är lyckan gjord. Men han har energi för en hel kennel, skulle säga att han har en släng av adhd. Och lugnast blir han av att vara ”ensamhund” och med det menar jag inte att han inte gillar andra hundar. Tvärtom då höjs energinivån ytterligare. Han är lugnast när han får lugn omkring sig. Vi har testat allt för att få honom lugnare men märkt att det enda som hjälper är när man är färre i flocken. Tom veterinären sa att han hade ovanligt mycket energi, något som också uppfödaren sett hos hans kullsyskon. Många säger att det är ett rasdrag men det här är nog mera ett utmärkande drag för just Buster. För en tid sedan så lade jag ut att vi letade nytt hem för Buster, och jag fick en hel del mejl men inget som kändes helt rätt. Inte bara blir det en utmaning för oss att ha en hund med den höga energin, det blir ju jobbigt även för Buster. Han behöver bo i en mindre familj, inte för att det är rörigt hemma hos oss utan för att han blir stressad av många människor samtidigt. Han är min bebis, och beslutet är inte lätt. Jag har inte bråttom att hitta en ny familj till honom, när vi hittar rätt så gör vi.

Självklart känns det som ett ”nederlag” men funkar det inte så gör det inte. Vi har gjort allt vi kan i flera år för att få det att funka. Så jag ser vårt beslut som en sund insikt, inte ett beslut som är bekvämt som någon givetvis var tvungen att taskigt skriva till mig. Han är ju världens bästa och finaste hund.

Sen är det lilla prinsessan Toffie, hon är allas lilla kelgris. Tuff liten dam som bestämmer över alla de andra hundarna haha 😂 Hon väger 1,5 kilo men tror hon väger minst 50 kilo.

Nyförvärvet Cosmo Kramer är en Labrador på 6 månader som har bott hos oss sedan september. Det blev Mickes 40års present, och han blev verkligen jätteglad. Micke önskade sig en labrador, och ni kan ju gissa om det blev kärlek vid första ögonkastet ❤️🐶 Cosmo är lugn och cool, väldigt lik gamla gubben devil. Men så är ju Devil blandning mellan labb/collie enligt dom som sålde honom till oss för 12 år sedan. Vi tror det är lite rottis i Devil med. Men dessa två är lika på många sätt. Cosmo är uppfödd av en veterinär som i många år haft egen klinik. Det kändes rätt på en gång när vi träffade dom, vi har fått mycket råd och stöd när det gäller alla hundarna 😌

Så, där var hela presentationen av alla våra fyrbenta barn. Just nu är dom fyra, sen kommer de så småningom bli två.

ute4

Barn och djur, varför är den kombinationen alltid så oemotståndlig?

ute3

ute5

Har ni haft en bra vecka annars?

Här har det gått i ett, men jag har försökt vila så mycket som möjligt. Läst på så mycket jag orkat om mina provsvar och hur man behandlar det. Jag har ju låga värden och då som jag förstår så behandlar man inte med Levaxin. Jag fattar inte varför den personen jag talats vid med via sjukhuset nämt just Levaxin?  Inte konstigt att jag inte fått ihop allt. Efter tips från er så har jag förstått att jag har något som heter Hypotyreos och det behandlas alltså inte med Levaxin. Hoppas jag fattat rätt nu, det här med sköldkörtelns alla sjukdomar är lätt förvirrande 😅 Ni får rätta mig om jag har fel.

Nu ska hela nästa vecka gå innan jag veckan efter det ska lämna nya prover. Och veckan efter det ska jag sen träffa en läkare. Jag är otålig och vill må bra nu, men jag vet att det inte funkar så. Men ni kanske förstår min frustration. Säger dom att min trötthet och min hjärtklappning beror på att jag har för mycket runtomkring mig, och att det kan bero på stress så får jag ett utbrott. Känner mig inte det minsta stressad över något så helt ärligt så får de faktiskt lita på mina provsvar.

Nu har jag inte gjort annat än älta det här i varenda inlägg så nu ska jag inte skriva mera om det så ni slipper mitt tjat.

Såg ni talang? Alltså wow vilka sångröster 👌🏼 Den lilla flickan Eva och glassbilschauffören, vilka talanger! Någon mer än jag som fick gåshud och tårar i ögonen? Så bra verkligen, missade ni programmet så måste ni titta 😀

Ta hand om er, så hörs vi snart!

Kram / Madeleine

 

 1. Hur är det möjligt att man har tid med alla barn och hundar en omöjlighet i mina ögon
  Vad saknas i etat liv eftersom ni bara ska ha å ha hela tiden

  1. Inget saknas i vårt liv, vi trivs precis som det är. Du vet Sara, alla är vi olika och alla vill vi olika i livet.

   Vi älskar att ha en stor familj och vi skapar tid för det som betyder mest för oss.
   Så det som känns omöjligt för dig är en självklarhet för oss!

 2. Hej ,, jo men jag har Lågt värde ,, på sköldkörtel alltså hyptyreos och jag äter levaxin , sen många år ,, och det innehåller ämnet levotyroxin , som man behöver ha, så i mina öron borde du äta levaxin ,, jag äter högre dos sen ca 9 mån tillbaka pga lite ändrade värden och att jag var såå frysen .
  Hoppas de lyssnar på dig snart , kram ❤️

  1. Tack snälla för att du vill dela med dig ❤️🙏🏼 Jag ska skriva ner alla frågor tills jag ska träffa läkaren och jag hoppas också att jag får hjälp och svar på allt då 💕 kram

 3. Hej. Jag har också hypotyreos och fick det efter mitt tredje barn för 5 år sedan. Jag fick antikroppar mot min sköldkörtel, så det blev en autoimmun tyreoideadiagnos.
  Jag äter levaxin ganska låg dos, 50. Jag ligger bra på mitt tsh, runt 1. Men ändå så ligger jag lågt på t4 och t3. T4 ligger på runt 14 och t3 på runt 3, alltså det lägsta. Jag tycker det är konstigt att ligga på de lägsta t3 och t4, men ändå bra på tsh. Doktorn, allmänläkare, säger bara att det kan va så… 🤪
  När jag fick min diagnos så fick jag mina mediciner och en ny provtagning…
  Jag har läst mycket på nätet för att lära mig mer. Synd att man inte får mer information om hur det fungerar. Som jag har uppfattat det så är det bra att äta bla. selen, äter paranötter, som hjälper till med processen.
  Oj, blev långt. Hoppas det löser sig för dig. Läs på så du har med dig frågor. Men det gör väl alla nu för tiden😜

  1. Mitt tsh ligger på 0,05 och ja det är ju ganska lågt vad jag förstår. De andra värdena ligger också under… Har ingen aning om vart gränsen egentligen går för att behandling ska sättas in?

   Och när jag går tillbaka och tittar på prover från 2017 så ligger de även lågt där. Men då trodde man väl att det berodde på att jag var i slutet på graviditeten med Mathilde. Och då sa de inget om det för jag antar att de resonerade som så att de skulle återgå till det normala så fort Mathilde föddes!? Men jag har ju sedan dess mått lite knas.

   Tack snälla för att du vill dela med dig 💕🙏🏼 Ska läsa på så mycket jag kan nu 😀 kram

 4. Vill också tillägga att efter flera år med leva in så är det vanligt att man kan få b-vitamin brist. Detta upptäcktes hos mig i somras, efter att jag frågade om det. Jag hade under det senaste året var sååå trött, fast mina sköldkörtelvärden va bra.

  1. Jag får inte ihop det, känner mig helt förvirrad 😅🙈

   Många har skrivit till mig att Levaxin sänker alla värden? Och eftersom jag redan har låga värden så ska jag inte ha Levaxin.

   Men om man ligger precis under referensvärden på tsh och T4 så behandlas det alltså med Levaxin? 🤔

   Tack snälla för att du tar dig tid att svara 🌸💕

   1. Alltså.
    Jag ska försöka skriva. Men det kan bli rörigt.

    Jag fick högt TSH (12) med antikroppar. Började med yttepyttelåg dos levaxin. Började må bättre.
    Sen vände TSH plötsligt ner (0,001) och jag blev helt speedad och superdarrig och vrålhungrig och svettig som bara den. Fortfarande bara 25mikrigram levaxin.

    Då sa endokrin att det var vanligt när sköldkörteln ”dog” (hmmm… kanske sa dom ”la av”??) att man fick en tillfällig hypertyreos. Som alltså sen blev hypotyreos.

    Jag fick sluta äta levaxin för jag var i hyper-fas.

    Några veckor senare var mitt TSH 120 och jag hade antikroppar. (Tpo-antikroppar tror jag det hette. Jag blev vid min hyperfas testad för trakk-antikroppar men det hade jag inte.)

    När mitt TSH blev 120 hade jag helt slutat darra men istället blivit liksom gulaktig i hyn och väldigt trött. Min man sa att jag var som en loj tonåring.

    Och när TSH var så högt kände jag mig väääldigt låg, deppig och utan livslust. Det kändes som om jag satt i en mörk grop och klöste med naglarna i jorden. Typ.

    Det är uppenbarligen rätt vanligtvatt först va hyper för att sen ändå landa i hypo.

 5. VARFÖR ska du bli arg om de säger att du är ”stressad”.
  Man kan vara det utan att man vare sig vet eller tror det själv.
  Jag tror lite grann att du mest letar efter och vill ha ett KROPPSLIGT fel för att det på nåt sätt känns bättre för dig. Kan det vara så?
  Du ska lämna nya prover och träffa läkare igen, men du vill må bra NU. Det finns inga undermedel som hjälper så att man mår bra NU. De kommer nog att komma tillrätta med vad som felar och du kommer nog att bli bra.
  Men jag envisas ff med att du ska be dem kolla B12, järn och blod om det inte är gjort.
  Till dess, ät D vitamin ( om du inte gör det)
  Nåt annat behöver man inte om man inte bevisligen har brist på nåt och nu får dina försvarsadvokater säga vad de vill.
  Ang barn och hundar ( djur överhuvudtaget) så ska djuren visas stor respekt och när de går undan för att t ex sova, då ska de få vara ifred.
  Det är hur gulligt som helst med barn och hundar som leker och sover tillsammans men det ska vara
  på djurets villkor.
  DU vet säkert detta men tyvärr är det många som inte vet det och det är pga det som olyckor händer och då skyller man på djuret.

  1. Jag känner nog min kropp bäst ändå. Jag vet exakt hur det känns att vara stressad. Jag litar på mig själv och mina provsvar som tydligt är under referensvärden. Det är alltså ett kroppsligt fel.

   Jag är uppvuxen med hundar sedan jag själv var liten och har full koll! Självklart ska djuren alltid visas stor respekt och det är även mina barn väldigt medvetna om. Tackar så mycket för omtanken.

   Tror och hoppas de flesta hundägarna har koll både på djur och barn. Undantag finns alltid, men det kommer man aldrig undan tyvärr. Men bra att informera.

  2. Men om en hund ligger i soffan och sover så tycker jag inte att den har ”gått undan”. Om den ligger där och ett barn lägger sig tillsammans med den och hunden inte skulle vilja det så är jag övertygad om att den skulle visa det genom att resa sig och gå därifrån. Om den däremot hade krupit och lagt sig tex under ett bord eller bakom en soffa eller om den har sin hundkorg som fristad så vore det en annan sak. I detta fall ser det ju bara supermysigt ut för båda.

 6. Jag är uppväxt med ”flattar” och har haft flera själv också. Vi var tvungna att nästan skriva på att vi skulle aktivera vår Flat med många LÅNGA promenader dagligen när vi köpte våra. Det är viktigt för dom , även träning i massor, hela deras liv,annars blir dom väldigt stökiga och tokiga hemma.
  Visste ni inte att det är en hund som behöver massor av aktivering när ni köpte honom?
  Annars är det underbara hundar fast jag undrar hur ni klarar av det med en så stor familj.

  1. Våra hundar aktiveras både mentalt och fysiskt. Och rådet vi har fått med Buster är att faktiskt inte aktivera honom för mycket fysiskt. Detta pga av att han blir ännu mera ”studsig”. Ju mera vi aktiverar honom ju mera aktivering kräver han. Litar helt och hållet på våra uppfödare som har väldigt mycket erfarenhet och tävlat i många år även i landslaget.

   Jag vet att denna ras är krävande, men Buster är något utöver det extra. Det finns ju hundar precis som det finns människor som har vääääääldigt mycket energi och som är väldigt stressade.

   1. Hej! Jag tycker att ni gör helt rätt i att följa uppfödarens råd, vi har fått precis samma råd av vår ”flatte” uppfödare 🙂 lugna promenader och använda hjärnan samt mycket passivitetsträning och det har fungerat för våra hundar 🙂
    Tycker alla era djur verkar ha det väldigt bra och få både den tid och kärlek de behöver 💜
    // Lina

 7. Hej igen,
  det finns i korthet två olika sköldkörteltillstånd som man kan drabbas av,
  1. HYPOtyreos som betyder underfunktion och
  2. HYPERtyreos som betyder överfunktion.

  De flesta har den första avvikelsen, hypotyreos. Då är tsh högt. Det ska ligga på ca mellan 0,4 och 4. Ämnesomsättningen går då på lågvarv. Symtomen är viktuppgång, frusenhet, låg puls, förstoppning, en känsla av tröghet.Man brukar då behandlas med Levaxin.

  Vid den andra sorten, hypertyreos, ligger tsh lågt. Då har man symtom som viktnedgång, svettningar, hög puls, diarré, svårt att komma ner i varv. Då ska man INTE ha Levaxin utan då behöver man utreda varför genom att kontrollera sköldkörteln genom op etc.

  Men för att förvirra ytterligare kan vissa efter en operation av sköldkörteln behöva Levaxin eftersom de fått en underfunktion i stället.

  Det ÄR förvirrande!! Hoppas du får hjälp!! Tycker också du är sjukt duktig som roddar med alla barn och hundar! 🙂

  /Annika

  1. Tack! Så väldigt bra förklarat 🙂 Mitt tsh ligger på 0,05 (lågt?) Man kontrollerade TRAK men det visade negativt. Vilket är bra eftersom det inte tyder på graves sjukdom vad jag förstår. Men T4 är också lågt…

   Jag känner igen mycket av det du skriver bland symptomen. Av båda delar. Förvirrande minst sagt 😅

   Tack snälla ❤️🙏🏼

   1. Hej Madde! Det finns hypofys utlöst hypotyreos. Då är TSH, T4 o T3 låga alla 3. Man brukar då få Levaxin i relativt liten dos.

 8. Så fin bild på barn och hund, finns inget mysigare. Vad bra att katterna får sällskapa Viktor. Jag har katt och hund finns inget mysigare när det sover jämte oss. Vår dotter har också haft bra sällskap av sina katter när hon bodde själv. Trevlig helg och tack för presentationen av era djur.

 9. Nu vet jag att ni letar efter nytt hem till Buster och det är det ju bara ni som kan avgöra om det behövs. Det lägger jag mig inte i. Jag vet ju inget om er vardag.

  Men ett tips, inte bara till er utan andra med stressad, rädd, överaktiv hund, är thundershirt.
  Utvecklades för hundar som var rädda för typ smällare och sånt men upptäcktes att det var bra för otrygga, rädda, överaktiva hundar mm.
  Tycker den är suverän!
  Den gör hunden lugn hur otroligt det än låter.
  Så det är ett tips till alla hundägare där ute.

  1. Tack snälla! Bra tips och värt att prova alla gånger 🙂

   Buster är alltid superglad, och vill gärna sitta i knät 😅 Så han kanske skulle bli lugn av en sådan ”tröja”.

 10. Att få växa upp med djur är fantastiskt på så många olika sätt:). Jag har själv vuxit upp med hundar och därför var det en självklarhet att min son skulle få växa upp med djur. Vi har själv en pudeltik på 9månader hemma hos oss. Det vore skoj och se en bild på det senaste tillskottet:).

  Hopps att du snart mår bättre. Att vara sjuk är aldrig skoj.

  Jag tycker att du är fantastisk och din familj verkar så himla mysig och go❤️

  Kram

 11. Jag är uppväxt med djur men nu är jag allergisk. Så det stämmer nog inte på alla . Mest allergisk mot katter. Himla tråkigt tycker jag för jag älskar djur.

  1. Minskar risken för allergi.
   Det är väl klart att det inte är en garanti.
   Att äta mycket socker ökar risken för fetma. Men det finns de som kan äta jättemycket socker och ändå vara pinsamma. Allt är inte svårt eller vitt.
   Om du inte vuxit upp med djur kanske du varit allergisk mot ännu fler saker. Haft astma…

   1. Fast det är även så att familjer utan ärftlig belastning för allergi är mer benägna att skaffa djur. Det är en förklaring till att det med djur är minsta allergiska, de har bättre förutsättningar från början.

 12. Läs i ”Klinisk endokrinologi ” av Stefan Sjöberg och Cecilia Mattsson. Förlag: Studentlitteratur AB

  Långt inlägg tidigare som försvann, sammanfattar:

  Hypertyreos – både Levaxin (gas) och Thacapzol (broms) och ibland initialt Inderal för att skydda hjärtat.
  Läkaren kan föreslå radioaktiv jod eller operation, båda kräver sedan levaxinbehandling.

  Hypotyreos – lägre dos Levaxin, kan behöva ökas över tid, konverterar man t4 till t3 sämre får man även Liothyronin.

  Båda varianterna kräver täta provtagningar så doserna kommer rätt.
  Läs gärna på fass.se om medicinerna.

  1. Libby Weaver som är biokemist med inriktning på nutrition skriver: ””När det gäller hypotyreos (underfunktion i sköldkörteln) har man länge känt till att överdriven östrogenproduktion nedreglerar sköldkörtelns funktion och givet att hormonell endometrios är ett tillstånd med extrem östrogendominans är kopplingen mellan hypotyreos och endometrios inte förvånande.””

   ”Endometriosis symptoms and treatments” av Dr Libby Weaver

 13. Hej!
  Jag har sedan några år ätit levaxin och har hypotyreos.. det tog väldigt lång tid och många blodprover innan det blev i sin ordning med rätt dos . Man får börja med låg dos och sedan gå på kontinuerliga blodprovs tagningar…nu äter jag 100mikrogram och känner mig väldigt mycket bättre..👍
  Hoppas du får bukt på det snart..man får ha lite tålamod verkar det som när det gäller detta..kram Linda

 14. Härligt med alla hundar! Jag har själv en labrador på tio månader men tycker att det blir så otroligt mycket hår överallt. Det borde det väl rimligen bli hos er med? Har du några tips eller knep när det gäller det?

 15. Då jag följt din blogg i MÅNGA år till och från så har jag missat att ni söker nytt hem till Buster. Vet inte riktigt hur jag ska formulera mig så det låter bra, men jag och. Min lilla familj letar hund. Vi har pratat fram och tillbaka om vi ska ta valp eller omplacering som vår förra lilla fyrbenta som tyvärr inte finns längre.
  Om ni fortfarande letar så är vi en familj på fyra. Jag min man och våra två tjejer på 5 & 3,5år som bor i Värmland. Jag själv jobbar 75%då jag har problem med ryggen. (går många promenader själv pga detta) vi har släkt i Linköping som vi är hos några gånger per år. Låter detta intressant får du gärna maila och prata mer med mig 🙂

 16. Hej jag själv är uppföd med djur vilket utvecklade min allergi har idag allergi mott både hundar katter.
  Så det är inte alltid bra att växa upp med djur det kan utveckla allergi

 17. Hej! Om du har för låg ämnesomsättning behandlas detta med Levaxin, kan ta ett tag att hitta rätt dos men verkligen inget jobbigt när man väl hittar rätt dos. Har själv haft det sen jag var liten och ätit Levaxin i 10 år.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..