Pigg, trög mage och titta på barnvagn!

Hej från ett snöigt Motala. Hur har ni det? Här har vi det bra och jag känner mig faktiskt piggare, det är en härlig känsla. När piggheten slår till så man blir förvånad, haha usch vad hemskt egentligen 🙈 Men lite så är det, eller har varit. Mer trötta dagar än pigga, hoppas det är på väg att vända nu. Jag är positiv, nu ska jag lämna blodprov en gång till innan jag ska träffa läkaren. Måtte proverna var bättre eller att jag får besked om vad det kan vara, hypo eller hyper-fel i sköldkörteln.

Mitt inlägg som jag publicerade igår kom upp idag såg jag precis. så himla skumt? Jag måste på något konstigt sätt kommit åt inställning för publicering? Nåja, ni får gårdagens inlägg idag också 🙂

Jag fick hem kläder inför ett samarbete igår, älskar när vårnyheterna börjar trilla in i butikerna. det ger hopp om varma dagar och sol.

tildis5

tildis6

Titta här vilken härlig loosefit klänning jag kommer gå hemma och mysa i nu 😍 Jag ska visa lite mera av kläderna på Instagram och där kommer jag dela med mig av en rabattkod också. Så håll utkik där!

klänning3

klänning5

Mathilde har fått lite magproblem, antagligen för att jag slutat amma. Dessutom också för att hon i stort sett bara äter kött, eller ja hon äter ingen pasta, potatis eller ris. Inga smörgåsar heller 😟 Stackaren blir ju hård i magen. Jag försöker introducera alla sorts mat, låter henne peta i maten själv och tar det lugnt. Men hon är liten i maten, väldigt enkostig eller vad man ska säga.

Har köpt laktulos receptfritt på apoteket, men tyvärr så finns det inga doseringar för barn på flaskan. Står inte på Fass heller, utan det måste ordineras av läkare. Tänker att det inte skulle vara någon fara att behandla själv hemma för trög mage först innan jag söker för det. Frågade en väninna om hon hade erfarenhet av förstoppning hos barn och hon berättade att jag utan fara kunde ge 5ml. Jag har gett henne lite av det nu i två dagar och idag började magen fungera bättre igen tackochlov. Usch jobbigt det dära med trög mage 😫 Har ni någon erfarenhet av det med era barn?

tildis1

tildis2

Glad Mathilde hjälper mamma att städa. Och Toffie är inte sen med att hjälpa till 🐶😌

tildis3

tildis4

Nu ska vi åka till leksaksaffären och titta på barnvagn, hörs senare!

Kram / Madeleine

 1. Men med så många barn borde det väl duga med en begagnad vagn!! För jag antar att du inte varit så korkad att du gjort dig av med vagnar efter de andra barnen. Det är ju inte så många år mellan dina barn. Vi ska ju tänka lite på vårt klot, inte bara köpa nytt.

 2. Min dotter är lite yngre än er, har med problem så vi pratade med bvc och hon sa laktulos, börja med 5ml några dagar men man kan öka upp till 10-15 ml om de behövs:)

 3. Min dotter har alltid haft problem med magen, sen hon var pyttebebis,och jag började med lactulos på eget bevåg när hon var i 1 års åldern och började på dagis.. eftersom varje försök till att bajsa var svinjobbigt för henne.Startade med 5 ml men sen fick hon 10ml dagligen fram tills jag märkte att hon klarade sig utan vilket var vid ca 2,5 år 😊Blandade bara i vällingen på morgonen.Fördelen med lactulos är att tarmarna inte blir ”vana” eller irriterade som av andra sk magmedel😊Lycka till med bajseriet och hoppas det ”löser” sig😄

 4. Har fem barn. Men de är stora nu. Alltid haft begagnade vagnar som de dessutom fått ärva av varandra. Brio och Emmaljunga. Med ordentliga hjul som tålde grusvägar och skogsvägar. Gissningsvis så kanske vi la max 1500 kronor tillsammans för alla vagnar vi använde genom åren inklusive ett par sulky som gick i ganska många år. Det är ju längesedan nu. Men skulle aldrig lägga pengar på en ny vagn idag heller. Särskilt inte 2019 när vi ska tänka hållbart, StayCheap och klimatsmart!

 5. Hm, hon ska till leksaksaffären och titta på barnvagn. Kanske är det en för dockor de ska titta på?
  Hursomhelst …
  Mina barn ( och jag själv) har lidit av förstoppning sen födsel och upp i vuxen ålder. Mig stoppade de in en tvålbit i rumpan på, för att det skulle glida ut lättare. antar jag. 😂
  Inget att rekommendera dock.
  Lactulos däremot kan du köra 10-15 ml av. Skadar inte och retar inte tarmen.
  Fick rådet att de ( och jag) skulle röra sånt mycket som möjligt på oss.
  Ang,maten. Den lilla här var väldigt kinkig och det var inte mycket som dög.
  Fick rådet att lägga upp samma mat som till oss andra ( då smakar de till slut) men man får inte tjata och truga. Samtidigt ställer man fram det barnet vill ha i mindre mängd bredvid den andra tallriken. Testa, det kommer att ta tid men till slut tar hon av båda och du kan såsmåningom duka med bara en tallrik till henne.
  Det funkar men som sagt, ge det TID.
  Barn behöver faktiskt inte så mycket som vi tror när de är så små, för nästan ( jag säger nästan) alltid stoppar de faktiskt i sig annat än ”mat”. Sånt vi inte tänker så mycket på, kakor, bullar, kex, godis, frukt osv.
  Det löser sig ska du se.
  Men… om Lactulos inte hjälper på sikt, bör du kontakta BVC
  Lycka till

 6. Hittade du någon favorit vagn? ❤️ Jag vågar inte ge mig in och kolla efter ny kommer vilja handla ihjäl mig då:) , tar fram gamla Emmaljunga i garaget, puss

 7. Movicol finns att köpa på apoteket för barn. Klart bäst. Finns med olika smaker. Efter att vår dotter testat allt och även Lactulos som hon kräktes av varje gång, så fick dottern Movicol. Ett pulver som blandas ut i lite vätska. Hon hade förstoppningsproblematik i flera år och Movicolet var det enda som höll igång magen. Movicolet kan varmt rekommenderas!

 8. Hej.
  Jag behöver uppdatera våran spa pool till våren och undrar över den ni har. Är den ute även nu under vintern? Hur ofta gjorde ni den ren? Bytte vatten mm?

 9. Hej! Rekommenderar dig att köpa psylliumfrön och ta ca en halv tsk i yoghurt och ät…sätter garanterat fart på magen viktigt att dricka mycket vatten.Min dotter var förstoppad förut och vi fick ge lavemang och ibland uppsöka barnklinik men började ge henne psylliumfrön och det blev klart mycket bättre.Vi kallade dom chokladfrön 🙂 då ville hon ha.Man kan blanda det i vad som helst tex gröt.Smakar ingenting.Lycka till/ Monica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..