God mat, provsvar och hur ska jag göra?

Förmiddag tillsammans med Mathilde (klätterapan), EmmyLou och Adam 💗

EmmyLou har haft näsblod väldigt mycket den senaste tiden och därför får hon vara hemma och ta det lite lugnt från förskolan den här veckan. Adam fick en snöboll i ögat igår på skolan och när kom hem så hängde ögat lite var svullet och gjorde ont. Det var bättre idag men han är väldigt röd och ögat rinner så han fick en dag hemma han med. Kan ju tyckas vara lite larvigt att vara hemma för en sådan sak men av erfarenhet så kan det gå riktigt illa om man skadar ögat. När jag var yngre och spelade innebandy så fick jag en klubba väldigt hastigt mot ögat och då fick jag en spricka i pupillen. Idag lider jag inte så mycket av det längre med pupillen reagerar inte på ljuset likadant. Så min ena pupill är alltid större än den andra, kan se lite roligt ut. Därför ville jag ha honom hemma för att hålla lite koll.

Mathilde gjorde mig sällskap i köket imorse, och i vanlig ordning så klättrade hon upp på bordet. Men det bästa man har sätter man ju på bordet sägs det, men den här lilla donnan hon klättrar upp själv.

kläder3

Hittade så söta kläder på Lindex när jag var och handlade födelsedagspresenter till Engla-Freja. Eftersom Mathilde växer så det knakar så var det en bra anledning till att uppdatera hennes garderob lite.

kläder2

kläder1

kläder6

Medan jag tog disken så mutade jag med barnprogram på mobilen. Hur gjorde man egentligen innan mobilen och paddan kom? 😅😂

Lunchen idag bestod av rester från gårdagen. Mickes supergoda whiskeykyckling, den kan man aldrig få nog av och den nästan godare dagen efter. Jag har delat den många gånger förut och den är värd att delas igen och igen. Första gången jag delade den var 2011 och det receptet ligger faktiskt kvar på min gamla blogg. Roligt att kunna gå tillbaka till, bilderna såg lite annorlunda ut då haha. Tur att man utvecklas till det bättre. Klicka HÄR för att titta.

kläder4

kläder5

Jag är ingen fantast av whiskey, men jag lovar det är supersmarrigt att ha i maten 👌🏼

Igår var jag och träffade läkaren ang mina ämnesomsättningsprov. Jag hade aldrig träffat den här läkaren tidigare men hon hade nu tittat på mina prover och konstaterat att hon inte alls tyckte att det var något fel på dom. Jag loggade in på 1177 innan för att se om provsvaren kommit men det hade dom inte då, så därför frågade jag henne specifikt om svaren eftersom jag ville veta själv. Det enda hon sa var att proven såg bättre ut. Vilken lättnad kände jag direkt! Dessvärre så är den här läkaren på det här stället jag var på ingen specialist på just ämnesomsättning, så även om det kändes som en lättnad och hon sa att det blivit bättre så kände jag att jag ville se exakta svaren själv. Så idag loggade jag in och tittade. Jodå det ena var bättre TSH hade höjt sig, men är fortfarande på gränsen på att ligga under referensvärdet. Tyroxin T4 fritt låg däremot helt plötsligt mycket under referensvärdet vilket det aldrig har gjort innan 😫 Alltså vad i sjutton!? Mina symptom hör liksom inte hemma på den här avdelning där jag träffade läkaren, egentligen var jag där av helt andra anledningar. Men eftersom de sett från början att mina prover inte såg bra ut så hade de undersökt detta vidare. Den här läkaren som jag träffade igår verkade inte alls orolig för proverna överhuvudtaget fattar inte varför man tagit dessa prover överhuvudtaget? Jo det var hennes ord, och missförstå mig rätt nu – jag är väldigt glad över att hon sa att det var lugnt, men samtidigt så kände jag på något sätt att jag faktiskt fått svar på varför jag mår som jag mår.

Många som sett mina provsvar som är kunniga säger ju att de är solklart att det är knas på min ämnesomsättning, och när jag läser av dom själv och sett fakta på nätet så verkar det ju onekligen som om det kanske är fel? Så antingen så rycker jag på axlarna och tuffar på, och litar på vad den här läkaren säger. Annars får jag väl försöka söka hjälp någon annanstans?  Dock är jag ju inte den som söker vård i första taget. Men något inom mig säger att jag borde… Hur ska jag göra?

Nähe nu ska jag åka och hämta barnen på skolan och sen ska jag spendera lite tid i min älskade tvättstuga. Kanske visar lite av den sen 😉

Kram / Madeleine 🌷

 1. Använder du kopparspiral? Numera hävdar många kvinnor att de får liknande symtom som du av just kopparspiral. Forskning verkar dock saknas.

  1. Nej jag har ingen spiral 😕 Men det kanske är något som det borde forskas i, hemskt att få dessa symtom. Får de dåliga provsvar också av kopparspiral?

   Mina prover har ju varit dåliga och det är dom ju inte utan anledning tänker jag.

   1. Jag blev sjuk av kopparöverskott som i mitt fall orsakades av kopparspiral. Kan orsakas av hormoner också, långvarig stress mm mm. Zinkbrist leder till kopparöverskott bla. Läs symptom på kopparöverskott. Jag blev hjälpt av hårmineralanalys det kan jag verkligen rekommendera!

   1. Hon har ju flera gånger insinuerat sådana saker. Allt detta om ämnesomsättningsproverna, givet att hon är hos läkaren av andra orsaker. Annars är man ju på endokrin om det huvusakliga ärendet är just ämnesomsättningsproblem. Hon skrev ju till och med att hon är där av helt andra orsaker.
    Skönt att man inte är så lättkränkt som dig i allafall.

    1. Det finns dom som kämpar i flera år för att bli gravida, men ändå inte lyckas. Folk som inget hellre vill än att få ett barn. Och så kommer folk som dig med era dumma kommentarer och frågor. Hur tror du att man mår då? Nu kanske det inte är så i det här fallet, men att anta att någon är gravid och dessutom kommentera det är bara fel, man gör inte så. OM Madeleine är gravid och inte har berättat det så är det väl antagligen för att hon inte vill att någon ska veta än, så det är bara dumt att hålla på som du gör. Isåfall berättar hon när hon är redo. Att hon skriver som hon gör kan ju vara helt omedvetet, eller så gör hon det för att hon vill att man ska bli nyfiken och kommentera. Oavsett hur fallet nu är så är det inte okej att anta eller fråga om någon är gravid.

  1. Hypofysbeskrivning finns även i boken ”Klinisk endokrinologi” av Stefan Sjöberg & Cecilia Mattsson.

   Klinisk endokrinologi riktar sig främst till blivande och yrkesverksamma specialister i endokrinologi och diabetologi, internmedicin och allmänmedicin.
   Men boken kan med fördel även användas av läkarstudenter och av sjuksköterskor med specialintresse för endokrinologi och diabetes.

 2. Jag tycker inte ni ska sitta och googla och tro. Låt läkarna sköta det här. Det finns så många orsaker till att värden stiger och sjunker så spekulation är inte ok. Bara för att en har si och en annan har så så är man inte specialist på saken.

  Är det nått du ska göra så är det att be om en remiss till endokrinmottagningen där dom är specialister. Du kan få både provtagningar, röntgen och med det både ct och ultraljud, ev till och med magnetkameraundersökning. Jag tänker inte ens nämna nått mer. Be att få komma till endokrin.

   1. Sara, om du har remiss kommer du snabbare fram, ringer du själv kan du få vänta in perpetum. Så är det i vårt landsting. Ringer man själv så står man längst ner i kön och kommer aldrig upp men har du remiss så går det så mycket snabbare. Jag vet inte var du bor men jag bor i en ganska stor stad och det är ett sant helvete att få träffa nån som inte jobbar på en av alla vc som finns om man ens får en tid till vc som inte är akut.

  1. Håller med. Bättre att låta sjukvården ta hand om detta. Frågar hon här och tjugo svarar då blir det gärna tjugo svar, alla olika.
   Man kan ju ha lite olika värden av både det ena och det andra utan att det fördenskull behöver vara nåt fel.

 3. Skriv en egen remiss! Eller kolla privat vård om du får bättre hjälp där. Tragiskt hur vården blivit🙈 skulle absolut kolla upp det.🌸🌸

  1. Fast det säger heller inte mycket/allt att ta prov. Du kan ha idiothoppande värden och vara frisk i sköldkörteln. Det räcker att du haft en virusinfektion så kan värdena vara missvisande flera provtagningar i rad och blir du dessutom sjuk däremellan så kanske inte proverna stabiliserar sig. Du kan med andra ord vara frisk fast värdena säger annat och du kan även ha felaktiga värden på många olika prover fast det är dina normalvärden.

   Sköldkörteln är en liten bov som kan visa både friska värden fast man är sjuk i det för där du tar proverna är allt bra men ut till cellnivå där det tas emot funkar det inte men där kan man inte ta prov, då ser man frisk ut fast man är sjuk. Du kan även ha felaktiga prov fast vara frisk. Kroppen är extremt komplicerad. Låt dom med 10 års utbildning sköta det. Man ska aldrig försöka läsa av sina prover själv heller om man inte vet hur kroppen fungerar för det kan bli sååå fel.

 4. Hej, får man fråga hur stort ni bor? 🙂 i kvm och hur många rum har ni? 🙂

  Har kollat på ett hus, men ”fattas” ett rum om alla ska ha varsit…

 5. Hej, får man fråga hur stort ni bor? 🙂 i kvm? Hur många rum?

  Har kollat på ett hus men det är ett rum för ”lite” om alla ska ha varsit…

 6. Det finns annan väg att gå, jag har kämpat mycket för dotterns skull. Hon har sköldskörtelproblem med värden på gränsen och har inte fått hjälp via sjukvården.
  Vill inte skriva mera ingående här och vet inte din mailadress. Men kanske du ser min och kan Maila mig om du vill veta mera.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..