Socialträna barn? Ikea och vinnarna!

Fredagkväll och jag har fått frossa och känner mig inte alls pigg. Hoppas inte jag ska bli sjuk nu också, har verkligen ingen lust med det. Har inte tid med det heller 😅 Blir så ynklig när jag är sjuk, men det är säkert bara en förkylning.

I torsdags så skjutsade vi Victor till nya jobbet i Linköping, då passade jag och Micke på äta lunch på Ikea. Vi hade med oss Mathilde och EmmyLou. Herrejösses för vårt minsta lilla yrväder alltså 🙈 Hon var mer högt än lågt och sprang omkring överallt. Micke sa att vi är tvungna att börja socialträna henne hahaha. Kanske är en bra ide? Nejvars men faktiskt så har nog Mathilde aldrig varit på Ikea tidigare, eller jo kanske en gång när hon var liten och låg i vagnen. Men barn är barn och de har spring i benen, jag hade blivit mera”orolig” för barn som sitter som tända små ljus och inte vågar röra på sig.

Jag skulle bara köpa nya ben till skåpet som Micke byggde åt mig för länge sedan. Men är man på Ikea så lyckas man alltid hitta lite mer än  bara det man ska ha.

Det blev lite nya ramar, en ny flätad blomkruka, en ny växt och lite smått och gott. De hade 20% rabatt på bordslampor så då passade jag på att fynda två nya sänglampor också, med beigea lampskärmar. Är det något jag nästan alltid köper när jag är på Ikea så är det sängkläder, och den här gången var det inget undantag. Jag hittade sååå fina påslakan. Hahaha ni fattar, det där med att jag bara skulle köpa nya ben till skåpet gick sådär 😂🤷🏼‍♀️

fredag6

Nu måste jag ta tag i att måla klart skåpet också, jag hade visst fuskat lite som ni kanske ser. Ska försöka hitta en passande stol eller pall till också.

fredag4

Kanske köpa några mer mindre ramar, så typiskt mig att köpa fel storlek. Men det blir sådana där ”bra ha ramar” som bara står där mot en vägg utan att användas till något sen.

Träffade en supercharmig tjej som kom fram till mig på Ikea, alltid så roligt när mina bloggläsare kommer fram och säger hej. Även om det den här gången inte var riktigt meningen 😂 Jag råkade bara stå där och hon kände igen mig och sa ”hej” precis som vi kände varandra. Haha det blev roligt.

fredag5

Jag får visa sen hur det blev med nya ben och när skåpet är målat en gång till. Hoppas det blir som jag tänkt mig. Efter vårt äventyr så somnade jag som en stock på kvällen, redan då kände jag i kroppen att jag inte var helt hundra.

Sen kom äntligen fredagen och Heyou i Jönköping som Engla-Freja längtat sååå mycket efter. Förberedelserna var många 😅  Men innan det så grundade vi med lite Spagetti och köttfärssås.

fredag2

fredag1

Löjligt gott! Ibland är det enkla det bästa.

Engla-Freja bjöd med sig sina två tjejkompisar Ella och Isa, sen följde Adam och Charlie med. Colin var upptagen på annat håll, när hans bästa kompis Loke kan leka då är det viktigare än något annat. Och eftersom jag inte känner mig bra så fick Micke äran att åka med gänget. Wille var med flickvännen Amanda och de skulle hälsa på någon kompis. Så hemma var det bara jag och småtjejerna tills Colin kom hem. Vi åt glass och plockade fram ostbågar.

Jag var lite orolig över vädret och väglaget ner till Jönköping eftersom det snöade som det gjorde. Men det gick bra både dit och hem. Och de hade haft det jätteroligt.

ef1

Min vackra och helt plötsligt så STORA dotter 💗

Nu har vi tittat på mello, och busat runt med barnen i hela huset. De skrattade så pass att de fick ont i magen. Mamma var tydligen en stor pruttbomb och så fort jag rörde mig så skrek barnen. Härligt när man kan bjuda på sig själv 😂

För några dag sedan så hade jag en tävling på Instagram ihop kidsbrandstore där jag fick äran att tävla ut 4 st Winter Weight Microfleece Parka jackor från Lyle & Scott. Såå fina jackor och därför känns det extra roligt att få tävla ut dessa. Nu har vi 4 lyckliga vinnare  , GRATTIS säger vi till @mallanl79 @nattiisd @linda_warn @thereseringstrom 🎉 Ni får gärna mejla mig madeleineilmrud@hotmail.se eller skicka DM till mig på Instagram med fullständigt namn och adress, samt önskad storlek och färg på jackan. Ni hittar jackorna HÄR! 

Hoppas ni får en härlig helg!

Kram / Madeleine

 1. Mina barn behöver också socialträna. Hur får man barn att tycka det är roligt att gå i affärer? Vi får träna tillsammans kanske blir roligare då😊💕😂

 2. Har du koll på vilka instagram-profiler du följer. Följer du kanske ett mobbar-konto av misstag. Vissa konton och inlägg bör anmälas för mobbing, trakasserier eller hatiskt innehåll. Det görs enkelt på en sekund genom att trycka på det tre prickarna och sen på anmäl och fortsätta. På så sätt kan vi minska nätmobbning.

  1. Nja alltså jag tror och hoppas att jag har koll på vilka jag följer.

   Men väldigt bra information om hur man anmäler konton 👏🏼💪🏼

  1. Hahahaha artig och väluppfostrad, och det är du? 😂

   Äsch sluta ”trolla” du kommer ingen vart med det ändå!

   Hoppas du får en fin söndag 😀

 3. Hej, jag tänkte på din sköldkörtel, om läkarna fortsätter bete sig som de gör, vänd dig till herecare! De har hjälpt en kompis till mig!

 4. Tack för härlig läsning,ta hand om familjen och ha en fortsatt bra helg.Njut även av all snö som kommit det är ju trots allt vinter,snart kommer ljusare tider❤️Kram till dig

 5. Spännande det måste vara när någon hälsar så där glatt och man själv inte förstår varför. Kul också så klart :). Det blir ju lite som man tycker sig ”lära” känna någon när man läser dagligen. Så känner jag i alla fall, även om man inte ser allt så klart :).

  Håller med dig, barn som sitter stilla skulle jag också bli oroad över. Precis som en klass med tonåringar som skulle sitta som Tommy och Annika det hör liksom inte till.

 6. Vad är det för fel på väluppfostrade barn?

  Själv blir jag galen när jag ser dessa hoppande och springande barn i affärer. Förstår inte hur föräldrar kan tillåta något sådant. Jag skulle skämmas ihjäl om det var mina ungar som bar sig åt så.

  1. Men snälla du, en del barn kan inte av olika skäl ”uppföra” sig enligt ”din” regelbok!

   Det finns barn med handikapp som har svårt att anpassa sig till sociala omgivningar. Ska vi kanske begränsa dessa barn till offentliga sociala platser då kanske??? Och vilka barn som har dessa handikapp eller som rent av kanske är ouppfostrade har inte du en jäkla susning om!!!

   Det är kommenterar som denna som får mig att förlora hopp om mänskligheten ibland 🤦🏼‍♀️

   Snälla tänk utanför boxen ibland!

   1. 🙌 så bra svar till människa som inte verkar förstå bättre.🤗
    //mamma till ett barn som inte följer regelboken men gör så gott han kan.

  2. Du tar fel på väluppfostrade barn och kuvade barn. Det är stor skillnad Karin. Antar att du är en sån som kräver att barn ska synas men inte höras. Vilken ålder anser du att ett barn ska gå som Hitlers anhängare? 1 år?

 7. Såg Instagram, är det eget barn eller barnbarn? 🍼 Eller någon annan som ska få barn? Grattis i vilket fall till den det berör!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..