Första bilderna på ”mini” och ingen är perfekt!

Tack snälla för alla grattishälsningar som redan trillat in här på bloggen och på Instagram 💗 Det värmer gott i hjärtat ska ni veta.

Vi hade egentligen inte planerat att säga något ännu, det bara blev så. Många har reagerat positivt och det gör oss glada. Givetvis finns det vissa som inte kan glädjas med oss, men det får stå för dom. Tur att de inte lever vårt liv tänker jag. De kommer alltid finnas de som hatar pga andras val i livet. Jag är en miljöförstörare, egoistisk, vill enbart leva på bidrag, har upplevt traumatiska händelser som gör att jag envisas med att skaffa barn hela tiden, har ingen teve osv osv osv. Det finns så många olika teorier om varför vissa människor väljer att skaffa en väldigt stor familj. I vissa fall så kanske det stämmer, men för mig och för oss så har det absolut inte alls med något av detta att göra.

Det känns ju nästan helt overkligt att vi 2019 måste förklara oss för något som vi själva väljer. Så otroligt kontroversiellt är det ju inte att ha en stor familj. Åtminstone inte i andra delar i världen. Men vi i Sverige tycks ofta och alltid ha åsikter om allt och alla. Och tycker man inte och lever inte som en ”medelsvensson” i lagomlandet så är man alltid ifrågasatt. Det är fortfarande en osynlig regel som alla måste leva efter – var lagom och våga inte dra åt något annat håll för det anses som galet!

Men tro mig jag är rikare än någonsin och jag skulle inte kunna  önska mig något annat i livet än det jag valt och välsignats med. Det låter nästan religiöst, vilket det kanske är? Det är ju nämligen inte en självklar att få ett barn och jag har tio, snart elva friska barn. Otroligt tacksam.

Många säger att det är omöjligt att ge så många barn den närhet, kärlek och omsorg som de behöver. Jag vågar påstå att det är rent och skärt skitsnack och vi är levande bevis för det. Skulle kanske säga att vi om något ger våra barn det de behöver, mer än någon annan. Och med det menar jag inte att vi är bättre än någon annan förälder men faktum är att vi valt en stor familj och lever för det.

Jag kan nästan bli lite provocerad av att någon vågar påstå att vi inte kan tillfredsställa våra barn med allt vad de behöver. Jag menar vanligtvis så lämnar man kanske sina barn på förskola/dagis från tidig morgon till sen eftermiddag, en del barn måste bara vara borta från sina föräldrar på heltid för att de måste jobba. Det är ju inget konstigt i och för sig, men i vårt fall så är jag mer tillgänglig och närvarande med både omsorg och kärlek än vad kanske många andra föräldrar är. Jag har ett sådant jobb som gör att jag kan anpassa mina jobbtider efter vad barnen behöver. Hade jag däremot forfarande jobbat kvar 100% i vården så hade jag antagligen kanske inte valt att skaffa sååå många barn. Jag får inte mera bidrag än någon annan för att jag har mera barn, jag menar barnen kostar ju inte mindre för att de är fler. Tvärtom många barn kostar mera och alla barnbidrag täcker inte ens en månads matkostnad i våran familj. Och det är ingen hemlighet att barn behöver mer än mat på bordet. Der ska vara kläder och en hel del annat.

Men ingen är perfekt, vi precis som vilken annan familj som helst har också våra brister i föräldraskapet. Ingen väg är precis spikrak, men jag tror att så länge det finns kärlek och så länge man gör sitt bästa så kan det inte annat än bli precis så som man vill ha det. Man ska aldrig jämföra sig med andra, alla gör så gott de kan. När någon säger ”jag fattar inte hur ni får ihop det?! Vi har bara två eller tre barn och vi kämpar för att få ihop alla pusselbitar…” så svarar jag att jag förstår dom. Jag har ju själv varit där och jag tyckte vissa dagar var pest och pina. En del dagar har jag önskat att det ska bli kväll innan dagen ens börjat så jag äntligen kan gå och lägga mig. Och fortfarande än idag så kan jag ju känna så ibland. Det är väl mänskligt att ha sådana dagar antar jag. Men jag ska nog säga att jag idag kanske fått en helt annan rutin och våran stora familj hände ju inte över en natt om man säger så. Vi har vuxit in i våran stora familj och vi har med tiden anpassat oss till våran storlek. Skulle man kasta in vem som helst i våran vardag så skulle de antagligen inte fixa det, men så är det med allt. Det tar ett tag innan man ”lär sig cykla”. Men vill man så kan man. Jag skulle kunna skriva en bok om allt, för perfekt har det aldrig varit och igenkänningen skulle nog fylla andras förutfattade meningar och oförståelse med både värme och skratt.

Även om jag alltid står får mina åsikter och kanske anses ha skinn på näsan för det jag verkligen tror på, så har jag nog har aldrig sett mig som en stark och modig kvinna. Snarare tvärtom, jag har alltid brottats med min feghet i situationer. Alltid varit lite rädd för förändringar och alltid känt mig kanske lite underlägsen. Kanske för att jag ofta tror så gott om alla andra och för att jag så tidigt i mitt föräldraskap blev ifrågasatt. Men med allt jag gått igenom i livet, och det är ganska mycket, så har jag blivit väldigt trygg i mig själv. Och jag vet att det här barnet kommer att bli precis lika älskat och efterlängtat som alla de andra barnen 💗

bebis1

Första bilderna på ”mini” 💗 vad ska vi kalla henne eller honom? 

bebis13

bebis14

Lilla Gösta kanske? Klingar inte alls med de andra barnens namn och är inget direkt unisexnamn heller. Men visst är det förbaskat gulligt hahaha. Min farfar hette Gösta, får vi en pojke så ska jag övertala Micke att han måste få heta det i andranamn i alla fall ☺️

Grabbarna körde en liten fortnitedans igår när vi var ute och gick med hundarna. Alltså detta magiska vinterlandskap 😍 Även om jag längtar till våren väldigt mycket nu så är det något speciellt när snön ligger så fint på träden.

snö2

Alla barnen är glada över att de ska få ett syskon. Än så länge i alla fall, vi får väl se sen när den lilla/e har kommit och gör kaos med oss på nätterna 😂

snö3

snö4

snö1

Om Charlie, Colin och Adam får bestämma så ska det ju givetvis bli en liten pojke. Och visste skulle det vara roligt att få avsluta med en lite grabb!

Kram / Madeleine 💗

 1. Grattis till din graviditet. Så mysigt.
  Själv räcker det med barn här är nöjd med mina tre självgående barn.
  Haha synd att vi inte bor granne eller är bekanta har massvis med kläder som bara står. Blir aldrig klar att gå igenom och sälja av.
  Tycker folk ska sköta sig själva och inte lägga sig andras liv. Orkar man och vill man så går det. Man är olika.

  Ha en fortsatt fin vecka och grattis igen.
  Kramar från Malmö

 2. Härligt!
  Jag tycker verkligen inte om kommentaren, du skaffar bara barn för att slippa jobba…what…att ha barn är ett jobb i sig.
  Nä tänk om folk kunde vara lite positiva ..
  Grattis till er…

  1. Ja verkligen, att ha barn är ett heltidsjobb i sig 😂 Och då ska folk veta att jag samtidigt sköter ett jobb 😅

   Tack snälla 🙏🏻💗 Håller med, folk borde generellt vara mera positiva!

 3. Om man känner att man orkar med så varför inte liksom, är ju fantastiskt med ungar ❤
  Jag har en dotter på ett år och för mig blir det nog inga fler. Har varken tid eller ekonomi för en till. Kan känna lite sorg över det ibland. Men försöker ge henne så mycket kärlek och tid som möjligt och njuta av henne för jag vet ju att tiden går sjukt fort.

  Stort grattis till dig och Micke 💕 Hoppas du kan få lite ”revansch” också vad gäller förlossningen. Min förlossning gick väldigt bra medicinskt sett men jag kände mig inte lyssnad på och inte sedd och det skaver fortfarande lite i hjärtat. Vet att du upplevde något liknande.
  Stor kram till dig och din stora härliga familj 💓

  1. Tack Jenny och stor kram till dig med 💗

   Ja njut så mycket du bara kan, barn är fantastiska!

   Min förlossning var ju inte dålig på något sätt rent medicinskt, det var ju precis som du beskriver det för mig också. De lyssnade inte på mig och tyckte jag skulle åka hem när det var dags att föda. Men barnmorskan hade å andra sidan inte förlöst en patient med redan så många förlossningar bakom sig och var nyexaminerad. Den här gången hoppas jag och tror jag de kommer att respektera mina vilja om att låta kroppen sköta allt själv utan att det ska tjatas om att man ska ta hål på hinnorna hela tiden. Så länge mamma och barn mår bra så tycker jag inte man ska stressa fram en förlossning. Så ja, nu tar vi revansch 👏🏼🙏🏻💗

 4. Grattis! Vad mysigt med en bebis. Tycker oxå folk har åsikter om allt, brukar läsa din blogg och tror precis Som du skriver att du är en mer närvarande mamma än många många andra. Tycker novalie passar fint. Stort grattis!

  1. Alla måste tycka och tänka om andra hela tiden 😅 Förstår inte hur de orkar egentligen 🙈

   Tack snälla Linda det värmer 💗 NovaLie är superfint, men vi har ju en Tuva-Li så det kanske blir lite för likt på slutet?

 5. Så glad för er skull . Skulle gärna velat ha många barn själv, men vi lär nog tyvärr inte lyckas med så många . Vi genomgår en ivf nu för o lyckas få vårt första barn 🙂 . Man väljer ju helt själv hur många barn man vill ha och klarar av , tycker ni får ihop allt så himla bra, både hur ni använder ytan till hela familjen och hur mysiga ni alla verkar vara 🙂 . Jag skulle gärna vilja ha en stor familj, då jag själv är uppväxt med 6 syskon, men livet ville mig annat tydligen, lyckas vi få 1 barn nu så är jag väldigt tacksam 🙂 lycka till med allt

 6. Lika ifrågasatt som du blir att skaffa så många barn, lika ifrågasatt blir man om man som jag väljer att inte skaffa barn alls. Låt var och en bestämma själv utan att kritisera, man vet aldrig vad som ligger bakom beslutet.

  Lycka till med allt och alla, ni är underbara.

 7. Livets gåvor! Underbart härligt och jag är övertygad att ni fixar med bravur såklart! Blir så ledsen på alla rent ut sagt idiotiska kommentarer som man måste ge uttryck för på bloggen. Ert val, era liv, er ekonomi, era tankar och jag är fullständigt säker på er! Och tänk sen Madde Om du skulle ha mage till att någon gång tycka att något var det minsta pyttelilla jobbigt ha ha för det är bara vi med 1eller 2 barn som har den rätten. Lever vi í 2019 eller, ibland kan man undra. Tvärtom NI är tuffa, kärleksfulla, starka, härligt grymma och kreativa det vill jag gärna lyfta fram! Kram

 8. Alltså, inte klokt att du ska ens behöva skriva de här inlägget och ”förklara” dig/er. Beundransvärt är vad de är! Jag väntar nr 4 och får kommentarer om det också, men de är ju inte dom som ska få ansvaret, inte heller är de deras val. Får jag bestämma hos oss blir de gärna en nr 5 också 😉 hoppas du får må bra under graviditeten och att allt går bra! Kram på er och grattis till underverket! ❤💙

 9. Hej madde! Jag undrar en sak som kom till mig. Är inte detta en stor påfrestning på din kropp? Vad folk tycker om er storlek på familj behöver man ju inte bry sig om. Men den frågan intresserar mig ändå. Kram 💝

 10. GRATTIS till er alla! Jag tillhör de som har ett barn och som anses säkert av vissa vara egoistisk just av det skälet så det är bara att inse att har man inte 2-3 barn (som är någon slags standard) så kommer åsikter på köpet =) Är imponerad hur ni får ihop det men tror också som du skriver att man skapar rutiner för alla för att få det att just fungera utifrån den verklighet man lever i.
  Åsikter har vi nog alla men vissa av oss kanske är mer öppna för att allt behöver inte stämma överens med den bilden vi har av något/någon. Åter GRATTIS till er och om inte Gösta kanske Sune? =) Kram!

 11. Stort grattis super roligt. Själv är jag i vecka 18 med min nummer 5. Jag vet hur de är att få negativ både omgivningen o släkt. Fått några som undra om den ska bo i badkaret eller hur har du tid med dem andra. De värsta med denna va att dem tyckte inte vi skulle skaffa fler barn för att vi skulle tänka på deras ålder o barnens pappas ålder. Man blir så trött på vissa. Men super Grattis super kul o följer hör jag fort du skriver.

 12. Grattis! Nu hade ju Tv:n precis varit trasig… Så kanske var det det som fick er att ”roa” er med annat denna gång? 😉😂 kunde inte låta bli… har ni förresten fått den lagad efter att ni fick hem den trasig efter reparationen?

 13. Hur många barn man orkar och hinner med är individuellt, beroende på vad vi har för stöd i omgivningen, ekonomi, hur vi mår själva och en massa annat. ETT barn med bokstavsdiagnos kan vara tuffare än att ha tio barn utan diagnos. Det är inte mängden som räknas det är mer andra faktorer tycker jag.

  Jag är övertygad om att vi som använder oss av barnomsorg kanske inte är ”runt hörnet” 24 sju men vi blir jäkligt bra på att prioritera och utnyttja den tid vi har till våra barn. Så våra barn får garanterat ändå lika mycket tid med oss föräldrar som med er som jobbar hemifrån. Som du skriver, du jobbar ju hemifrån, och den stunden får väl knappast barnen din uppmärksamhet heller? Jag har själv en hel hög med barn och det funkar utmärkt att jobba 100%, hinna med aktiviteter och annat. Det handlar om prioriteringar och effektivitet!

 14. Tror det blir en kille nu faktiskt och Gösta i andranamn är klockrent. Milian är så fint men Milo, Alfred, Frans och Winston är förslag till er oxå. Grattis igen! Augustibebis?

 15. Stort grattis! Så himla kul för er. Tråkigt att du ska behöva förklara dig och att andra tycker de är okej att lägga sig i. Vad har dom med det att göra. Själv är jag också gravid med tvillingar dessutom.. Men va på tidigt ultraljud o såg inge hjärtljud. Ska tillbaka på torsdag och hoppas på det bästa! Många kramar till dig!

 16. Har följt dig en längre tid men brukar inte kommentera så ofta men nu måste jag säga GRATTIS!! Jag beundrar verkligen dig och din fina familj. Ni verkar vara så kärleksfulla och omtänksam mot varandra. Lycka till med graviditet😊❤️

 17. Åå skulle vilja prata med dig om min förlossningsrädla… magiskt att du går igenom det gång på gång😘
  Blir alldeles rörd? Tänk om jag också kunde lämna min rädsla bakom mig och bara skaffa en kotte till! Stor kram

  1. Jag har 7 barn och för mig så har förlossningarna blivit lättare och snabbare för varje barn.
   Många gånger är den första tuffast och då har man ju inget annat att jämföra med heller. Det finns mycket hjälp du kan få och kanske skulle det vara bra med en doula vid nästa förlossning😊
   Låt inte din rädsla stoppa dig om ni vill ha ett barn till! Du har många månader på dig att bearbeta och få känna trygghet. Sen är nog alla mer eller mindre rädda o nervösa när det väl närmar sig trots allt…

 18. Jag vill skicka ett jättestort grattis till er 😍😍💖 så fantastiskt roligt, ett barn till💖 jag gläds med er. Bry dig inte om negativa människor, ägna dem inte ens en tanke, strunta i dem och omge dig med positiva människor istället. Låt inte deras dystra, bittra liv förstöra för er, släpp aldrig in dem i era liv. Du har en fantastiskt fin familj, ägna dina tankar åt din man och dina barn istället. De andra betyder ingenting. Jag skickar med en stor kram❤

 19. Grattis och stort lycka till. Tänk vilken skillnad det är nu och när jag växte upp på 50-60 talet då hade dem flesta mellan 8-14 barn i den byn jag kommer från, själv är jag äldst av 7. Dem familjer som bara hade 1-3 barn var lätt räknade. Då tyckte man det var konstigt, nu är det tvärt om Men barn är rikedom och var och en gör som den vill och känner för.

 20. Du är bäst!
  Älskar din fina och vackra blogg.
  Försök att inte bry dig och läs bara det fina.
  Många kramar från fyra barns mamman Mia.
  Grattis till den lilla i magen.

 21. Men sån härlig nyhet, ännu ett barn. Vet nog ingen som klarar det så bra som du och Micke och de andra barnen gör. Strunta i elaka och avundsjuka människor, de har fastnat i sitt eget elände och klarar inte av att se att du/ni har det bra. Jag har själv 3 vuxna barn och har blivit farmor/mormor till 3 underbara små killar, vill ha fler! Barn är ju livet! Lycka till!

 22. Ni får säkert fler barn du och Mirka slår väl svenskt rekord i många barn. Lycka till. Jag är en kvinna som inte förstår hur orken räcker till.

  1. Jag tror knappast att varken Madde eller någon annan är ute efter att slå ”svenskt rekord”, så löjligt. Det är väl ingen tävling? Huruvida någon annan skulle orka med många barn eller inte spelar ingen roll, vad har det ens med saken att göra? Man växer in i rollen som förälder vilket Madde beskriver väldigt bra. Det måste vara provocerande för alla som kommer med påhopp och tror att Madde ska ta åt sig, vilket är egentligen ert syfte? Varför vill ni vara elaka?

  2. Och du tror inte att det finns fler familjer med många barn utöver de bliggar du verkar följa, eller utöver de som visas i familjen anorlunda
   Har själv 8 barn och 14 barnbarn än så länge

 23. grattis till en ny liten skatt…..o gösta är helt bedårande…..jag jobbar i skolans värld o det kryllar av härliga namn bla gösta,ingmar,bertil,kerstin,så det är sååå fint att många gamla namn kommer igen…….lycka till

 24. Grattis till er, mysigt värre.
  Tycker det är väldigt trist att du ska behöva ”försvara” dig för att ni valt att vara en stor familj. Det är faktiskt ert val. Jag tycker ni verkar vara en jättehärlig familj med fina goa barn. Lycka till.
  Kramar

 25. Stort grattis till er. Själv tjatar jag på min man om en femte bebis, han är dock rädd för vad folk ska tycka.. alla tycker redan att vi har såååå många barn. Alla våra fyra.. tycker inte du ska behöva försvara dig, det är den finaste gåva man kan få, och ni har lyckan att få 11 😍

 26. En kompis till mig fick höra ungefär som er ,typ ”nej ska ni verkligen skaffa en till?”. Jag tycker det är oerhört kränkande – man väljer ju själv hur många barn man vill ha?! Och när barnet är på väg…hur kan man ifrågasätta det då? Nä fortsätt vara den familjen ni är och vill vara. Du är en stor inspirationskälla och har en fantastisk blogg. Tack Madde och superduper grattis till er underbara familj!! 😍

 27. Åh vad kul och stort grattis!! <3
  Är så avundsjuk på er och eran stora familj. Vi fick hösten 2016 veta efter 4 års kämpande att jag inte kunde bli gravid "den vanliga vägen" och jag grät i nästan ett års tid. Men plötsligt, efter 3 hemska IVF försök som innebar ännumer tårar så blev vi äntligen gravida och sommaren 2018 föddes våran prins. Vetskapen om att han aldrig kommer få ett syskon gör så ont. Syskon är det bästa man kan ha så jag förstår att dina guldklimpar är glada över tillskottet <3

  Hoppas verkligen att allt går bra och ni är en så härlig familj. Den kärleken som lyser mellan er o barnen går inte att ta miste om, fördomar hör till tyvärr men skit i det. Erat liv och era val <3

 28. Madeleine, vad händer om barnet föds med någon typ av skada? Som gör att allt fokus behöver läggas på barnet med särskilda behov? Hur kan man chansa när man har tio barn till som behöver uppmärksamhet och kärlek? Jag tänker också att risken för sjukdom hos barnet även ökar ju äldre modern är. Känns så sjukt oansvarigt. Med er barnaskara kan man väl snarare vänta på barnbarn istället för att skaffa ännu fler om man nu älskar barn.

  1. Jag vad händer om barnet får en skada!? Då tacklar vi det då… Och älskar det barnet precis lika mycket för det!

   Men snälla du, jag är 36 år många kvinnor har inte ens hunnit få sitt första barn då. Ingen ovanligt hög ålder för att få barn. Den här kommentaren luktar bara oförskämd,
   och verkar vilja få oss att bli oroliga för att få ett sjukt barn. Det om något är sjukt!

  2. Vilken korkad kommentar. Vårt första barn har en hel del särskilda behov, men inte har det hindrat oss från att skaffa fler barn. Har 5 underbara döttrar, och skulle inte få för mig att ens fundera på vad andra tycker om jag och min man vill ha fler.

  3. När jag förra året blev gravid med nr 8 och är 38 år valde jag att göra kubb test som gav hög risk. 1 på 22. Fick vänta till v 15 på att göra fostervattenprov och vänta ytterligare ca tre v på resultat då provet blev lite grumligt typ.
   Hemskt jobbiga veckor men resultatet blev normala prover och har nu en frisk liten pojke.
   Varför skulle man inte få göra fosterdiagnostik och ev välja bort ett barn med allvarliga kromosomfel bara för att man har många barn?
   Det är precis samma resonemang som att man aldrig får tycka något problem i storfamiljen får lyftas fram för man har ju själv valt att skaffa så många barn.
   Sen kan dom med ett eller två barn få ojja sig hur mycket de vill om sina problem för de har ju bara skaffat normalt mycket barn.

  4. Malin, det var det mest korkade jag läst på länge. Har du sett unga mammor? Milan är ett barn med downs syndrom, mamman var väl runt 20. Vi är ett helt gäng mammor som fått barn efter 40 på naturlig väg och alla är välskapta. Man tar och älskar det man får oavsett. Idiot

 29. Jättegrattis — många prästfamiljer har så många barn,har aldrig hört något ont om dem. Lite förvåning kanske.Kram på er alla,ni verkar så rara :):)

 30. Grattis till er.

  Själv gråter jag inombords då vi försökt i flera års tid bara missfall på missfall så man bli förkrossad. Sen om man har många snitt bakom sig kan man aldrig få uppleva så många barn man egentligen vill ha … tur att andra inte ha samma helvete rent ut sagt… livet är så orättvist då det finns så många barn som sätts till jorden som aldrig bli älskade varför får dom inte missfall? Men sånna som inte vill annat än att ha barn dom förlorar dom konstant hela tiden har haft 8 missfall. Så det är tungt men livet är inte lätt. Hoppas allt går bra för er. Och Gösta är ett så fint namn min son heter det.

  1. Jag har också haft många missfall och brottats med samma funderingar. Det har stundvis varit väldigt jobbigt. Men min tro har hjälpt mig vidare i funderingarna och senare har jag också fått många barn så jag får vara oerhört tacksam trots allt.

  2. Lider med dig kära du. Jag hade oxå ett helvete ang barnlöshet. Jag fick inga missfall men blev inte gravid helt enkelt. Till slut efter 7 IVF försök kom hon. Jag var så rädd hela graviditeten så jag kunde inte njuta. Var rädd att få missfall. Jag hade inte pallat mera kan jag säga om de blev så.

   Många frågar mig ofta att varför har du bara ett barn? Det är inte ”bara”, det är ett mirakel!! Idag är hon snart 20 år och är mitt allt. Jag reagerar oxå på varför man inte kan vara nöjd med en familj på några st men inser snabbt att dessa människor har inte varit i min situation och tar det hela självklart att få barn.

   Undrar om Madeleine och micke nån gång tänker på hur det skulle bli om barnet föds med någon skada som gör att hela ens tillvaro blir upp o ner? Hur ska man då orka med alla barnen? Varför kan man inte bara vara nöjd med de man har? Jag hoppas innerligt att allt går vägen för dem såklart så tro inget annat. Bara en reflektion jag tycker är relevant.

   1. Ingen kan väl ändå planera för ett sjukt barn? Man kan få ett barn, eller två barn och ha mera än man klarar av om barnet blir sjukt. Är det rätt att många friska barn inte borde få födas av rädsla för att de kan vara sjuka? Är ett friskt barn mera värt än ett sjukt? Hur många barn har man rätt att få utan att andra ser med elaka blickar om man sen råkar få ett sjukt barn?
    Det var några frågor som jag anser är relevanta.

    1. Ja jag menar givetvis att inga barn som är sjuka ska få födas. Ja friska barn är värda mer. Ja det är klart att man planerar att kanske få ett sjukt barn:/… Ingen idé att skriva saker du frågar för du har läst mitt inlägg helt åt skogen i mitt tycke. Hej!

 31. Vad man gör för val är väl upp till var och en. Galet att man på allvar ska bli i ifrågasatt över varför man skaffar barn. Tyvärr inte alla som fattar det.

  Stort grattis till den blivande bebisen!

 32. Hej o grattis !
  Plötsligt skrev du att du mått dåligt de sista två månaderna (vilket inte framgått av bloggen då du orkar så mycket). Du bad om tips och kollade prover på sköldkörtel osv hos läkare. Har du inte vetat att du var gravid och att din trötthet eventuellt kan bero på det ? Har dina sjukdomssymptom minimerats så att du nu kan fokusera på baby och namnförslag ? På allvar borde du kontakta bokförlag om att ge ut bok hur man fixar livets med- och motgångar……inte för att du har stor barnaskara utan för att du tar dig an livet med sådan positivitet !

 33. Jätte grattis till er ❤️ Jätte mysigt med en bebis 💞
  Är alltid någon som ska lägga sig i om sina val man gör i livet, så tråkigt.
  Här blir det tvillingar om några veckor ❤️

 34. Grattis!
  Men va är det med folk som måste skriva om sitt egna elände ?
  Vad har din graviditet att göra med deras sorg o elände?
  36 år är ju ingen ålder heller!

 35. Jag tycker Bosse är ett Supergulligt namn. Förr har jag alltid tänkt på män i 50-70 års åldern när jag hört det namnet, men sedan träffade jag en kompis till en av mina vänner, hennes bebis hette Bosse. Såååå gulligt! 🙂

  1. Jag tror inte att Madde är laestadian men det får hon svara på själv. Jag är laestadian och jag har många barn och ingen tv. I mångas öron låter det skumt och folk tror att vi är en sekt eller något, men jag kan berätta att vi är helt vanliga mänskor. Vi lever ett helt vanligt liv, bara att vi är några fler än medeltalet. Vi hör till den lutherska kyrkan som de flesta andra i norden och våra barn är älskade och fina samhällsmedborgare. Nu vet jag ju inte vad som var tanken med din fråga men jag tänkte att jag kan skriva lite så ingen behöver vara bekymrade när de kommer i kontakt med laestadianer. Jag kan ännu berätta att många, kanske de flesta laestadianer har tv, men vi har valt bort det, och ni kan inte ana huur skönt det är.

 36. Små barn – små bekymmer
  Stora barn – stora bekymmer

  Det är så mycket oro när barnen blivit stora, utbildning,jobb,barnbarn mm.
  Men visst, det mesta är ju bara av gjädje men jag måste medge att jag har mer oro för barn och barnbarn nu. Behöver egentligen inte men så är det för mig. Fast det har gått bra för alla mina så är det andra saker som oroar. En av mina har bröstcancer ! Vidrigt ”!

  Lycka till med allt nu .

 37. STORT GRATTIS!!!
  Vartenda litet barn är KÄRLEK och we are here to love <3

  Har precis fått veta att vi väntar vår nr4 och jag är så lycklig!!
  När är den lill* beräknad att komma ut från magen?

  Stort lycka till <3

 38. Grattis till graviditeten! ❤ Jag tror helt enkelt att hur många barn man klarar av är väldigt individuellt. Vi är sex syskon och vi är absolut ”för många” – detta eftersom föräldern knappt har kontakt med oss som flyttat hemifrån, eftersom han menar att han inte hinner med alla barn… Så ja, det är väl olika? Så länge du verkligen har tid för varje barn så kör på, tänker jag. 💕

 39. Grattis❤️❤️❤️
  Så himla fint tycker jag.
  Höll på att skratta ihjäl mig, miljöförstöring Hahahhaha å herregud.
  Grattis igen å all lycka till er

  Kram Ann

 40. Så sjukt att alla ska ha åsikter om ert sätt att leva!?! Det är ju valfritt att skaffa få eller många barn och vi alla för egna val men att inte kunna acceptera att vi gör olika val är ju korkat och inskränkt!

  Stort grattis! Spännande att se vad det är för personlighet som kommer ❤️

 41. Jag kan bara föreställa mig vilka kommentarer du får om antalet barn. De måste verkligen tycka att du är extrem. Jag väntar själv mitt sjätte barn och det reagerar många på, även det faktum att det är olika pappor, som att det vore konstigt. Strunta i att försvara dig, du vet ju vad som är bäst för dig och din familj.

 42. Tycker det är lustigt att föräldrar till många barn envisas med att säga att barnen får all närhet, omsorg m.m de behöver. Fråga barnen när de är vuxna, då kan man få det riktiga svaret, det är barnens upplevelse av sin uppväxt som är det viktiga inte föräldrarnas.

  1. Är det bara lustigt när föräldrar till många barn säger det, eller gäller det också föräldrar med färre barn?

   Det jag tycker är lustigt är hur människor tycker att de behöver ha åsikter om andra människors liv och beslut. Ännu lustigare när dessa människor även tycker att de behöver få vädra sina åsikter om hur andra väljer att leva sina liv..

   Nu menar jag inte specifikt dej, utan alla lustiga människor där ute i världen ☺️

 43. Jag tycker att det är underbart att ni ska få en till familjemedlem! En stor familj är inte normen nuförtiden men än sen då! Jag kan tänka mig att ni har massor med kärlek och stöd av varandra i er familj.
  En stor familj är min dröm men tyvärr har plånboken mer kvitton än kontant
  😀

  1. Men såå tjusiga namn 👶🏼👶🏼 vad har du för tjejnamn? Tar gärna emot alla namntips jag kan få 😍🙏🏻

 44. Åhh vad fint skrivet ❤ det är verkligen livets gåva med barn. Du ska vara stolt över din fina familj ❤. Vissa människor måste påpeka dåliga synpunkter. Jag fick mitt tredje barn i september 2018 ❤ jag har alltid drömt om fyra små underverk. Men dom flesta i min omgivning har såna negativa synpunkter på det 😢. Stor eloge till dig ❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..