Allt känns så annorlunda!

Lilla ”mini” växer så det knakar. Men allt den här gången har hittills känts så annorlunda. Dessutom sitter moderkakan i framvägg vilket jag bara upplevt en gång tidigare och det var för 21 år sedan när jag väntade Victor. Kommer inte ihåg hur det kändes och om det kändes annorlunda? Sen fick jag ju å andra sidan inte reda på att jag var gravid förens i sjunde månaden då, och det kanske var därför jag inte kände några fosterrörelser? Och inte alls hade någon framträdande bebismage de första sju månaderna? Men det däremot borde jag ju få den här gången efter alla mina graviditeter.

mage2

Har lånat en liten ultraljudsmonitor av en vännina, har aldrig testat en sådan innan faktiskt. Men jag måste säga att det var speciellt att för första gången få höra det lilla hjärtat hemma i sovrummet 💗

Ibland känns det inte som om jag är gravid, jag vet det låter kanske konstigt men annars har jag ju alltid känt av allt så tydligt och ganska så tidigt i graviditeten. Nu får jag påminna mig själv om att vi ska ha barn. Micke tycker jag är ”nojig” och ja det kan man ju bli över mycket när man väntar barn. Inte alls konstigt. Fosterrörelserna blir ju en bekräftelse på något sätt, och när man inte känner dom och inte har de andra klassiska gravid symptomen heller så kan man få lite hjärnspöken.

Tacksan och glad över att jag mår så bra, men jag hoppas jag börjar kunna känna sparkar snart 👶🏼

Och tack igen för alla era kommentarer, jag läst dom allihop. Har bara inte hunnit svara er, men det ska jag göra imorgon!

Kram / Madeleine ♥

 1. Så himla glad för er skull ❤️Ni är en fantastisk Familj. Spännande att få följa din graviditet och din Familj. Sov gott och hoppas natten ger dig ro och vila ❤️

 2. Grattis ❤️❤️❤️ Så roligt med en liten till 😍 Jag hade också moderkakan i framkant nu senast (min lilla bebis är fyra månader nu) och kände mig mycket mer nojjig denna graviditet. Kände inga fosterrörelser förrän i vecka 23-24 och det var så läskigt. Skaffade faktiskt också en doppler så jag kunde höra hjärtljuden hemma. Vet att många avråder från att göra det (ibland är det svårt att hitta hjärtljuden och då kan man bli mer orolig) men för mig var det lugnande att kunna höra honom därinne när jag inte kände något. Många kramar ❤️

 3. Hej!
  Jag undrar om ni har någon skotork? Måste bli mycket blöta skor nu när det är så blött ute. Har dina barn, de mellan 7-12 gummistövlar att byta med om skorna blir blöta?

  Har 3 barn och inte haft något skotork hittills, har ställt dem framför avfuktare men det tar sådan tid. Funderar på om skotork är en bra investering.

  1. Vi har en skotork. En från rusta tror jag (var länge sen vi köpte den) Men den är absolut värd varenda krona! Skorna torkar snabbt och ofta sätter jag dit barnens vantar så de torkar inifrån också. Helt klart en bra investering.

 4. Jag hade också moderkakan i framkant första graviditeten och hade då inget att jämföra med! Magen började synas först runt v 25 och sparkar kände jag nog först senare.. Var väldigt stressande att inte känna, speciellt när alla runt om frågade om bebisen sparkade mkt osv. Fick dessutom reda på att moderkakan var i framkant först vid förlossningen 😬 Ang ditt mående så är det nog graviditeten som gjort dig så trött 😴 För du har ju skrivit om det många gånger och det kanske är det som blir denna graviditetens besvär. Så har det varit för mig också, inget illamående, foglossningar eller annat utan extrem trött bara, otroligt jobbigt dock. Sen har du ju rätt mkt runt dig och tror du ska fokusera på att dra ner på tempot och passa på att vila. Du skriver att ni ska ändra om en massa hemma osv. Det är ett evigt pågående projekt, så kanske dax för en paus. Menar det bara välmenande! Din kropp har ju singnalerat att den inte orkar lika mkt längre och ska du orka både psykiskt och fysiskt är det nog bra att prioritera om lite! ♥️

 5. Stort Grattis! När är mini beräknad ungefär?

  Jag har 3 barn och är så tacksam över att jag har fått vara gravid och att jag har mina små. Samtidigt kan jag känna en stor sorg över att min man absolut inte vill ha fler.
  Så lite avis är jag allt 🙂

  1. Tack snälla 🙏🏻 Men åh så tungt, det är ju verkligen en stor grej att bestämma sig att man verkligen inte vill ha flera barn. Här hemma var det tvärtom, det var jag som kände mig färdig och ville absolut inte ha förra barn. Men min man ville verkligen något annat ❤️

   Hoppas ni kan prata om det och att det känns okej för er båda 🙏🏻

   Kram till dig!

 6. Jag tror inte på att man ska hålla på och kolla sig själv med vare sig det ena eller det andra.
  Mitt andra barn var född i januari och jag kände inga rörelser alls förrän i november och magen syntes knappt.
  Men man går ju på kontroller och när de visar att allt är OK ja då förutsätter man allt är OK.
  Det blir nog bra.
  När är du beräknad till?

   1. Nja sååå hemlig är jag väl inte ändå 😂🤷🏼‍♀️😍 De senaste graviditeterna så har jag väl gått ut med graviditeten vid halvtid, denna gång är inget undantag 😉🎉

  1. Klart man ska vara försiktigt med att kolla hjärtljud osv, men någon gång då och då är nog ingen fara. Så länge det inte blir överdrivet och nästan lite ”sjukt”.

   Just nu är det halvtid 👶🏼🎉

 7. Gör inga ”hemmakontroller” ! Ger oftast mer bekymmer och oro. Låt MVC sköta kontrollerna.
  Ta det lugnt ,om du kan, och låt bli att göra om hemma hela tiden. Du behöver vila din kropp nu i din elfte gravitidet.

  1. Såklart man inte ska göra några ”kontroller” men att lyssna på hjärtljudet då och då är nog ingen fara. Men samtidigt förstår jag hur du menar 🙏🏻 Jag är inte nervös lagd av mig, blir inte speciellt stressad eller nojig heller.

   Men i situationer som min, när moderkakan ligger i framvägg så kan det vara väldigt lugnande att kunna lyssna hemma själv istället för att ringa upp till mödravården varje gång.

   Tack snälla, tar det så lugnt jag bara kan 💗

 8. Grattis! Så roligt att följa andras graviditeter när man själv är gravid. Jag väntar dock nr 1 medan du nummer 11 så jag är mer grön på området 😉 när förväntas er lille komma?

  1. Stort GRATTIS till nr 1 ❤️ Alltså åhhh så fint! Jag blir lite blödig bara jag tänker tillbaka på när jag fick mitt första barn, det är sååå speciellt!

   Alla de andra gångerna med såklart, men det är liksom sååå vackert när man får sitt barn på bröstet för första gången, när man för första gången blir mamma ❤️

   Vi har gått halvvägs nu 👶🏼 Hur långt har ni kommit?

   1. Tack <3
    Ja jag har förstått att jag har något att se fram emot även om jag såklart fasar för förlossningen;)

    Åh vad skönt med halvvägs! Vi är i v.16… så några veckor efter med andra ord 🙂

 9. Ska ni kolla barnets kön den här gången? Har du någon gång gått över tiden? Hur har omgivningen reagerat? När berättade ni för syskonen?

 10. Då min moderkaka legat så så har jag mest bara känt små ”pekningar” samt stötar mot urinblåsa. Bara kännt att det rör sig lite där inne. Det har tagit längre tid att känna på utsidan och det har heller inte synts några direkta rörelser på utsidan 😊

  1. Ja jag har förstått att det brukar vara så när moderkakan ligger i framvägg. Jag hoppas sååå mycket att jag kommer börja känna något 😍

 11. Stort grattis till er fina Madde. Vilken glädje med ett liten barn ta hand om dig. Ha en fin kväll och tack för du delar med dig.

 12. Super grattis ❤
  Så spännande med ett barn igen för er 🙂 själv väntar jag mitt 3:e barn. Har 2 barn innan, första är 9 år & den andra blir 7 i sommar så denna blir en liten sladdis men så välkommen ♡ Vi väntar en liten kille så vi ska avslöja detta för våra familjer imon 💙

 13. Hej. Har också moderkakan i framvägg denna gången och är i v 24 . Har inte känt av några rejäla sparkar än utan bara att den rört sig lite då o då. Speciellt på kvöllen när jag satt mig ner för dagen så kan man känna benen eller nått på sidan av magen.
  Tycker det är väldigt jobbigt för det blir ju som du sa en bekräftelse typ på att den lever . Har aldrig haft den i framvägg innan .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..