Frukost på sängen och förlossningsplan!

En perfekt söndagmorgon med morgonteve frukost på sängen och ett gäng busiga barn. Tur att jag hann fånga mina älsklingar på bild innan resten av familjen kom ner och hoppade i sängen. Det hade kanske i och för sig blivit mera underhållande bilder 😂🙈

frukost1

frukost2

Något svåra att väcka när jag smög in i sovrummet? Nej inte alls, Tuva-Li hade tjatat på sin pappa i säkert en halvtimma ”mamma gör frukost på sängen till dig pappa, sccchhhh säg ingenting och låtsas snarka nu!” Gullunge! Göra något i smyg i den här familjen går inte alls, hundarna blir ju överlyckliga när man kommer upp på morgonen  och sen blir det pusskalas tills de fått springa ut i trädgården och morgonpinka. Det tar sin lilla tid också.

Men jag tror frukosten blev uppskattad ändå trots att jag inte överraskade så som jag hade önskat. Mathilde tittade på zootropolis på pappas mobil, så himla smart att man kan ha Telia-appen på mobilen så man kan se allt från mobilen om man vill.

frukost5

Jag ropade på henne för att få någon slags uppmärksamhet. Men upp tittade en bara en irriterad Mathilde som var helt inne i filmen.

frukost3

Tuva-Li och EmmyLou låg kvar länge i sängen och myste. 

frukost4

Nu har klockan redan hunnit bli både lunch och snart middag. Vi har inte gjort ett jäkla dugg idag. Bara latat oss och haft det bra.

Micke har varit på promenad med hundarna. Han har avsatt några dagar i veckan då han tränar våran labbe extra mycket. Det går väldigt bra, även om Cosmo Kramer är väldigt hemmakär 😅 Fortfarande lite läskigt att hänga på platser utanför hemmets trygga vrå.

Colin och Adam är hemma hos sin storebror Victor idag, de skulle spela spel och äta glass.

Vad roligt att så många gissat könet på våran lilla ”mini” 👶🏼 Vi har gjort rutinultraljudet så vet om det är en tjej eller kille. Micke och jag trodde helt olika, så det var lite roligt. Marie våran barnmorska som har gjort alla våra ultraljud är helt underbar. Jag är så oerhört glad över att få ha henne delaktig i det här. Hon gör alla våra besök så speciella, man blir glad och alldeles varm i kroppen efter att ha träffat henne. En trygghet som betyder otroligt mycket!

11EC59FC-6D37-45E8-8A72-07D8A3F04B9F

Här har vi precis varit på ultraljud 💗

3E6E8BE3-95FA-4ECC-A8F5-88B0258A2328

Det är så det ska kännas att besöka mödravården, man ska se framemot det och det ska kännas bra. Mödravården i Motala kan skratta sig lyckliga över att ha så fantastisk personal!

Vi ska berätta könet, men vi suger lite på karamellen en stund. Barnen har nämligen inte fått veta det ännu. Vi ska överraska dom genom att berätta på ett litet speciellt sätt.

Jag har också hunnit med ett läkarbesök för att planera förlossningen. Vi pratat mycket om ifall jag ska sättas in på blodförtunnande redan nu. Efter förlossningen ska jag ta sprutor en vecka och det känns bra att det redan nu är bestämt. Även om jag inte gillade att ta sprutorna efter att jag fick Mathilde så mådde jag otroligt bra med dom. Mitt ”fulben” mådde bäst, för det blev mycket finare efter sprutorna. Jag har ju ett ben som är blått, svullet och väldigt fult. Men läkaren tyckte att vi skulle vänta med att sätta in blodförtunnande redan nu. Hon sa att det är inte en helt ofarlig medicin, om man råkar ut för något tex en olycka och blöder mycket så kan det vara avgörande för om man ska överleva. Och så länge inte benet blir värre eller att jag får en propp i benet så kan vi vänta med sprutorna. Så då kanske det räcker med att jag tar dom efter förlossningen helt enkelt.

Inte i veckan som kommer nu men i nästa vecka så ska jag på barnmorskebesök. Då får jag en ny barnmorska som jag har bett om att få. Det ser jag framemot, och sen blir det tillväxtultraljud. Det är något man blir erbjuden när man har fått väldigt många barn.

2DB1DC37-807D-47C7-BFD7-7ACA20CCF7C3

FC6D965C-BFFC-4F06-AB39-EBE6BBD8F9F4

En liten mage har jag allt fått, syns lite mera om man har på sig kläder som framhäver det.

Hoppas ni haft en fin söndag 💗

Kram / Madeleine

 

 

 1. Anna skriver:

  Åh, vart kommer din snygga klänning/tunika ifrån? Den ser så skön ut 😊

 2. skriver:

  Finns det någon särskild barnmorska på mvc i Motala som du rekommenderar?

 3. Fanny skriver:

  Grattis till bebislyckan! 💛👶🏼

  Jag är nyfiken o undrar om du har lätt för o bli gravid eller om det någon gång tagit lång tid för er?
  Är alla din barn planerade? 😊

  Jag väntar mitt andra barn i maj. Första barnet gick på första försöket men denna gången tog det nästan 1 år. Så olika det kan vara!

  1. Malin skriver:

   Anna-Malvina, om ni vill fortsätta med dubbelnamn. Finns en stark rodd-tjej som heter så.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..