Idag har vi berättat för barnen… Och vilken vagn?

Idag har vi berättat för barnen om de får en lillasyster eller en lillebror. Det blev verkligen konfetti i hela huset 🙈 Barnen låg och ålade sig på golvet och simmade omkring i allt. Jag tror de tyckte det var väldigt roligt. 

Jag ska klippa ihop filmen och dela den imorgon tänkte jag. Då får vi se om det blir som ni trott 😀

oliver4

Oliver agerade lekledare, och Mathilde och EmmyLou var som klistermärken på honom. Mina lyckofigurer 💗

oliver6

Efter knäoperationen så känns Olivers knä mycket bättre tycker han, men han har fortfarande lite ont och är svullen. Dessa meniskproblem som flera i släkten opererats för. Jag har ju också ont i ett knä ibland, undra om det kan vara ett genetiskt problem? Hoppas hans rehabilitering går snabbt så han kan börja spela fotboll igen.  

oliver5

Jag har googlat barnvagnar idag. Ni minns kanske att jag skrev att om det blir flera barn så vill jag hemskt gärna ha en Emmaljunga. Så det har jag sökt på idag, olika modeller och färger.

Hittade en sida som heter Bonti, där fanns alla möjliga modeller och färger. Väldigt lätt och enkelt att förstå hur de olika modellerna funkar och går ihop. Det kan ju vara en hel djungel att förstå sig på annars. 

Så är det färgerna, man vill ju nästan se de live för att få rätt uppfattning och känsla. Därför slängde jag mig i bilen och åkte ner till en lokal återförsäljare bara för att få se färgskalan. Jag mötte upp min vännina Veronica som är proffs på Emmaljunga. 

bonti1

Jag älskar den här vinröda färgen, den påminner om en färg jag hade på en teutoniavagn för flera år sedan (tråkigt att teutonia nästan försvunnit från marknaden, har alltid varit väldigt nöjd med de vagnarna). På pricken lik faktiskt. Men den färgen jag gillar ännu mera är den här ECO Green. Den är så jäkla snygg verkligen.

52608637_288795391791581_3374279285882748928_n

Vad tycker ni om dessa två färger? 

51984844_352125308962265_3470267729024385024_n

Annars har jag snöat in lite på beige, det passar ju till allt också. Kanske är bättre med en ”neutral” färg? Eller kanske båda 🤩

52123702_317991948856733_8004194339515269120_n

52115575_2135162986577306_1471762353195319296_n

Förutom färgfrågan så är också modellen viktig att välja. Det dumma är att jag vill ha två liggdelar, den ena från en annan modell. Kruxet är bara det att man inte kan köpa just den här liggdelen löst utan man måste köpa hela paketet. Men tvärtom går det bra, så då får jag välja en helt annan grund ”modell” alltså samma modell som den här liggdelen och istället köpa sittdel och liggdel löst sen. Krångligt att förklara, förstår ju inte ens själv vad jag har skrivit, tur jag vet vad jag menar 😂

52378350_304870690381243_983160036014424064_n

Vi behöver inte ta hänsyn till storleken, vilken vagn vi än väljer så får den plats i bilen. Annars så väljer tydligen många Emmaljungas viking eller superviking för att de blir mindre när man fäller ihop dom. Nu har vi mycket att tänka på ☺️

Idag hann vi också med lite kusinmys, det börja bli tradition att hänga med kusinerna på helgerna! Småtjeerna leker så bra ihop. Dock så blev Engla-Freja så arg aå hon kokade när hon kom upp på sitt rum och insåg att de hade rört hennes grejer 😬

Nu går ögonen i kors, det har varit en lång dag. Vi hörs imorgon igen 🌷 

Kram / Madeleine 

 

 1. Får jag fråga varför ni vill ha två olika liggdelar? Förstår inte riktigt anledningen så berätta gärna, då jag är nyfiken. Ska ni köpa till liggdel till er baby jogger vagn också så ni kan ha den som syskonbarn? Själv är jag väldigt nöjd med min Emmaljunga, även om den är stor (vi har en edge duo).

 2. Haha ja det är en djungel med Att köpa barnvagn. Blev ju lika sugen som dig på en ny men har köpstopp med alla mina vagnar men ett nytt hjulpaket ska jag handla iallafall😂😂 kram🥰 Ska bli spännande att se hela filmen och barnens reaktion när dem ser vilket kön det blir❤️❤️

 3. Jag personligen tycker att du ska ta vinröd (tjej) eller grön(kille)
  Lite gammaldags får man väl va ?
  Men jag tycker att folk väljer för små liggdelar och använder dem allt för kort tid. Barnen ligger ju nedstoppade som små kåldolmar 😂
  Får jag fråga två saker? Du behöver ju inte svara om du inte vill.
  Blev du klar nagelterapeut?
  Vad jobbar dina två äldsta söner med ( har ju fått för mig att de bor för sig själva)
  Lycka till med valet av vagn ( fast nog borde du väl ha nån stående av de tidigare😉)

 4. Vi köpte en NXT60 och är supernöjda. Så himla skön att köra, kan göras pytteliten när man fäller ihop den och den är så snygg. Dessutom är den riktigt liten och smidig utan att tumma på stabiliteten och rymligheten. Det enda minus är att varukorgen är alldeles för liten.
  Vi valde en NXT60 outdoor navy. Så himla fint med läderdetaljerna.

 5. Jag skulle ha valt den röda eller gröna. Känns som beige och andra ljusa färger lätt blir smutsiga. Men köpte ni inte en ny vagn nyss? Och ni lär väl ha någon kvar sedan tidigare, eller? Jag förstår inte varför så många måste köpa nytt hela tiden.. Finns jättemånga fina begagnade vagnar på Facebook och blocket.

  1. Jag har fastnat för dom allihop, men kanske den gröna lite mer än de andra 😍

   Jo vi har en åsna med, en bugga. Den kommer vi nog ha kvar till en början. Vi får se hur länge Mathilde tycker om att sitta i den. Smidigt när man är ensam med barnen.

   Visst finns det mycket fint begagnat, jag är ju väldigt rädd om mina vagnar så de är som nya när jag säljer dom vidare.

 6. Vi har ett superviking chassi men citycross liggdel. Var väldigt nöjda med det😍 tyckte inte alls om supervikings liggdel tyvärr.. men man kan ju kombinera liiite som man vill med chassi och olika liggdelar. sen superviking på sittdelen

  1. Vad roligt att höra att ni är nöjda med vagnen 😍

   Ja det är ju superbra att man kan kombinera som man vill. Tyvärr kunde man tydligen inte köpa just bara liggdelen som jag ville ha, då var man tvungen att köpa hela paketet liksom.
   Så därför måste jag välja att köpa det och sen de andra delarna som jag vill ha separat.

 7. Blir lite fundersam. Är det BARA våra pengar som tar slut???? Alla andra verkar kunna handla hur mycket som helst när som helst i månaden 🤔🤔🤔 Det är ju inga billiga grejer vi pratar om. Jag själv har nyss köpt en vagn till min dotter. En petite cherie classic från jollyroom. 3700 kr med sittdel och liggdel. Jättefin. Påminner mycket om Emmaljunga. Men det köpet får jag dela upp på några månader 🤣😂

  1. Undrar samma sak…tycker också att alla shoppar konstant och det är inga loppisfynd direkt heller. Man har väl valt fel jobb helt enkelt. Vi jobbar heltid båda två, bor hyfsat billigt och ändå är det inte mycket över till nöjen och sånt. 😔

   1. Jag handlar mycket på loppis och auktion. Mycket av möblerna vi har hemma är loppisfynd.

    Jag förstår inte denna hets över att vissa kan handla mer än andra 🤔 Måste vara galet jobbigt att jämföra sig med andra hela tiden. Min högsta dröm är att någon gång äga en fet Ford Mustang eller en Porsche av nya modellen. Isabella (blondinbella) har en sådan bil, men inte fasen går jag in och kommenterar på hennes blogg såhär… Tvärtom, jag inspireras och vågar drömma vidare. Även om drömmen aldrig kommer att slå in så kommer jag kämpa vidare 🙌🏼

    Sen kan man ju också välja att lägga undan pengar, leva snålt och prioritera. Kanske sälja av saker man inte använder osv 🙏🏼

 8. Älskar vår emmaljunga nxt60 Eco beige, ska även köpa den gröna sittdelen. Har köpt winterseat till den, skönare åkpåse till sittdelen hittar man inte.
  Har själv testat många vagnar men emmaljunga är bäst i mina ögon. Även big go är jag nöjd med som står här hemma.
  Nu så letar jag jag efter en praktisk och stabil resevagn.
  Grattis till flicka och all lycka med graviditeten,ni är fantastisk familj ❤

 9. Älskar vår super viking! Är dock från 2016 och hade lätt köpt en ny i den gröna färgen om jag hade fått… älskar den med det ljusa skinnet på handtaget… men måste säga att super viking i te blir särskilt liten ihopfälld, och du måste ta av liggdelen…men är säkert fler modeller det är så med…
  Lycka till!

 10. Hade ni inte en vagn som du var så himla nöjd med? 😊 Jag vet att du skrivit om den flera gånger. Kan ni inte använda den? Eller har ni sålt den?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..