Jag mår bra!

Innehåller reklam

Jag mår så oförskämt bra i den här graviditeten. Nästan oroande bra. Jag som annars varit så ”sjuk” och både kräkts och blivit tvungen att bli inlagd för mina åkommor under tidigare graviditeter. Det här är ju helt fantastiskt, jag ska väl inte överdriva för jag har också dåliga dagar såklart men skillnaden är stor. Blir nästan lite provocerad av mig själv 😂 Nu är det ju många veckor kvar men just i detta och just nu mår jag bra, som en prinsessa och det är helt underbart 💕

Jag ska försöka hålla kvar vid den här känslan så länge jag bara kan!

mage2

Det enda som jag tycker kan vara lite jobbigt är mina ligament smärtor som jag får ibland. Fick det för första gången ordentligt när jag väntade Mathilde, jag sökte för smärtan men ingen visste eller förstod riktigt vad det kunde vara. Det är rent av otäckt när man får de här smärtorna, de liknar värkar men gör så oerhört ont så man tror något går sönder inne i magen. Det är säkert olika för alla, men jag har fått så ont att jag faktiskt bett Micke ringa ambulansen. Nu har jag lärt mig hantera det och vet att smärtan går över efter en liten stund. Men jäklars vad ont det gör! Kan tydligen vara vanligare för oss som fått flera barn, livmodern är nämligen ”upphängd i band” sk ligament och det är de som håller livmodern på plats. När livmodern växer så töjs dom här banden ut och för mig som töjt ut dom så mååånga gånger så blir väl påfrestningen stor. Fruktansvärd smärta i en kort stund, men det kan jag ju leva med. Men det är hemskt, många tankar hann passera första gången det hände. Man får ju katastrof-tankar, tror det värsta och tänker att nu går det åt skogen. Någon gång trodde jag att blindtarmen gick sönder, så fruktansvärd kan smärtan vara. Och det konstiga är att den kan komma i princip när som helst, så det har ju inget med att göra att man rör sig för mycket eller så. Jag kan sitta i soffan och helt plötsligt från ingenstans så började det mola och sen kommer det kraftigare och kraftigare. Tacka vet jag profylax-andningen då. Den räddar mig varje gång, rackarns bra!

Vet också att förstagångsmammor upplevt dessa smärtor, så ja alla kan nog få dom. Hur som helst så är det väldigt obehagligt och läskigt. Marie min ultraljudsbarnmorska nämnde att hon trodde det kunde vara ligamenten, och efter att ha läst på så förstod jag direkt att det måste vara det. Tänka sig att jag aldrig hört talas om det under någon av mina tidigare graviditeter. Har någon av er upplevt det här? Man lär sig något nytt hela tiden, och den ena gången behöver inte alls vara den andra sig lik.

mage4

Och nu har jag börjat få en liten mage med 💕👶🏼 Hur mysigt?!

Vi har pratat här hemma om ifall vi ska ta en tripp upp till Bonti.se butiken i Stockholm, eller ja jag har försökt lägga till med min kvinnliga charm för att få min vilja igenom hahaha. Mina motargument är Hur många timmar lägger du i skogen? Hur ofta är du ute med ditt jaktlag? Om vi lägger ihop alla de timmarna så skulle vi ju kunna åka dit och fram och tillbaka hur många gånger som helst! 😂

Det är så många som har pratat gott om den butiken, och en sådan sak kan vara väldigt avgörande för mig när jag ska handla något. Sen att det är superbra pris är ju också trevligt.

Jag hoppas inte att ni tröttnar på mig nu när det är så mycket bebis i bloggen. Jag lovar att jag ska varva med lite annat också.

Nu ska jag smyga upp och sätta på en kopp kaffe, göra goda frukostsmörgåsar och plocka fram tårtan. Charlie fyller nämligen år, och Colin med eller ja han fyller ju imorgon egentligen men vi sjunger för de båda tvillingarna idag 💙

Tittar in sen 🌷

Kram / Madeleine

 

 

 

 1. Ligamenten har bråkat med mig under flera graviditeter. Hemsk smärta!
  Andning och att jag liksom lyfte upp magen underifrån tyckte jag hjälpte.

 2. Jag har nog haft känningar i alla graviditeter men mer med de sista. Ibland kan det kännas riktigt ont men aldrig någon längre stund. Hoppas du slipper de allt för mycket.

  Är så roligt att läsa om er stora familj, är hög igenkänning hos mig som är ung mamma med snart 7 barn.
  Men har ni verkligen kunnat hålla graviditeten hemlig för era äldre barn ända till halvvägs? Här är jag i v 15 och börjar känna att de äldre kanske misstänker något, syns det inte på dig? Känns såklart som att jag är stor direkt efter v 8 men barnen kanske inte tänker på det.

  Hoppas du får må bra och att allt går bra! Kram

 3. Har två barn. Med båda har jag känt av ligamenten. Värst med nr 2 för då kunde jag knappt lyfta höger ben för då gjorde det så sjukt ont i magen. Va min BVC sköterska som nämnde ligamenten.

  Fina bilder 😊

 4. Fina bilder på din mage.
  Undrar om du tänker kommentera din graviditet på alla dina inlägg tills babyn kommer? I min smak blir det lite tjatigt. Men jag kan ju pausa lite i så fall.
  Annars har jag gillat din blogg men ,som sagt, börjar bli lite tjatigt nu.
  Kram

  1. Jo Madde, fortsätt att visa din och familjens glädje och lyckorus här på bloggen hur mycket du vill framöver. Jag har inte tröttnat och blir inte alls sugen på att skaffa en sjätte nu😍

 5. När väntas det?
  Ekonomisk för dig då du har allt färdigt och klart sedan de förra barnen. Måste kännas skönt att det är lugnare nu med att fixa och dona allt.
  Lycka till🌹

 6. Hej
  Jag måste bara fråga av vilken anledning du måste skaffa ett barn till Kan det vara möjligt att kunna ge så många barn tid o uppmärksamhet som dom behöver Inget illa menat bara en undrar Kram till dig o din fina familj

  1. För att vi väldigt gärna ville ha ett barn till! Och ja hade vi känt att vi inte kunde ge våra barn tiden och uppmärksamheten så skulle vi ju aldrig valt att skaffa ett barn till 🌷💕

   Tack och kram 🙂

 7. Jag var 35 när jag fick mitt sista barn. Inget illa menat men tänk på barnen när dom blir större! Själv skämdes jag när mamma pappa visade sig på skolan! Alla hade unga föräldrar inte jag! Grattis till bebisen i alla fall, vilken lycka❤️

  1. Jag är själv sladdis så jag vet precis vad du pratar om. Min pappa var 42år när jag föddes. Det skiljer många år på mig och mina 4 äldre bröder. Min äldsta bror är idag 55år. För mig är det absolut inget problem.

   Det enda jag själv saknade som liten var syskon i min egna ålder, men det lär ju inte bli problemet hos oss. Här har alla syskon någon i sin egna ålder 🙏🏼

   Och 35 tycker jag inte är någon ålder, många som inte hunnit få sitt första barn då.

   Tack för lyckoöbsningar ❤️

   1. Folk är så fixerade vid ålder. Jag är 39 år och väntar mitt andra barn. Personlig mognad är väl en förutsättning för att vara en bra förälder. Jag var inte redo tidigare och nu känner jag att jag kan vara en bra mamma, partner, kollega samt ta hand om mig själv. Låt folk gå avgöra själva man vet ju bäst själv ❤️

    1. Jag fick barn nr 7 för 2 månader sen. Jag fyller 43 år i år. (Usch vilken hemsk människa). Jag känner mig väldigt ung och fräsch. Jag brukar tänka att bara för att du är en ung mamma betyder det ju inte att du kommer finnas i barnens liv länge. Det finns så mycket sjukdomar och man kan ju gå bort av andra anledningar oxå. Om min kropp funkar som den ska kan det mycket väl bli en nr 8 oxå. 😉😉

 8. Hur många barn har du och Micke tillsammans? Kommer Micke att vara föräldraledig denna gången och i så fall vad ska du göra då?

 9. Hej Madeleine
  Stort grattis till erat lilla mirakel i magen. Är verkligen så glad för eran skull. Lycka i livet är verkligen allt. Lyckliga föräldra lyckliga barn eller vad man säger 😊. Jag har en önskan hos dig som har så många läsare. Jag är en helt vanlig mamma till 2 mirakel dom är snart 2 och 4 år som älskar mina barn mer än livet själv. Min vardag är inte som alla andras och skulle verkligen vilja nå ut till fler. Jag lever det gör jag och jag drömmer om fler barn och en normal tråkig vardag ett Svensson liv. Min vardag där ingen vill vara. Jag gör ett försök hos dig att nå ut. Har många gånger tänkt föreläsa eller skriva en bok, men va fan måste man inte bli fri innan? Kärleken är hård, medberoendet ett helvete men va är det jämfört med det fysiska och psykiska? Jag önskar dig från hjärtat all lycka i livet och hoppas du mår bra genom hela din graviditet även den som kommer efter. Alla förtjänar livets gåvor även om man inte kan se dom 😊. Kram från en trogen läsare Johanna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..