Och nu är det bara allt det roliga kvar!

Ligger nedbäddad i sängen, barnen sover sedan länge. Det blev en bättre dag idag, inga skrikandes barn, inga mera trasiga tänder och inga kroppsliga skador. Hahaha det är tur man kan skratta åt eländet såhär efteråt.

Började leta efter Mathildes bebiskläder idag, vet att jag plockade undan en påse med kläder som jag tänkte spara bara för att. Men sen gav jag också bort väldigt mycket. Det var ju inte så att jag tänkte att vi skulle ha flera barn och att jag skulle spara kläder utav den anledningen. Det var mera att jag lade undan kläder som jag tänkte Mathilde kanske ville titta på när hon blev större. Jag har kläder sparade både sen Victor och Oliver var bebisar, roligt att ta fram och titta på ibland.

Jag fick en vit björnoverall med rosa öron på luvan av mina klasskamrater i nian när Victor föddes. Den har jag fortfarande kvar och den betyder mycket, likaså fick jag en blå overall med bilar på av min bror när han kom och besökte oss på BB när Victor var nyfödd 🙂 Har ni också saker som ni sparar och lägger undan efter barnen? Det kan ju inte bara vara jag som är då sentimental när det kommer till saker 🙈

Nåja, ”mini” behöver helt klart nya kläder när hon föds så det får vi köpa på oss. Mormor har skämt bort oss med så söta plagg, fina lilla mormor 💗

Idag kom nya påslakanset från garbo&friends, jag bara älskar mönstret och färgen.

mini28

mini25

mini27

Tänk att hon snart kommer ligga på det där täcket. Märklig känsla som alltid är lite svår att förstå. Namn har vi fortfarande inget bestämt heller, men jag letar överallt. Hittar ni några namn så får ni gärna komma med mera förslag 💕

Update kring renoveringen då, ja mycket har hänt! Och nu är det bara allt det roliga kvar – inreda.
Ni kan ju tänka er er hur glada grabbarna är 😍

renovering11

renovering10

Jag ska visa mera bilder hur det ser ut i dagsljus.

renovering12

Nu är det bäst att jag sover några timmar, ser framemot en kopp kaffe i min ensamhet imorgonbitti.

Hoppas ni också haft en fin dag 🌷

Kram / Madeleine

 1. Jag har sååå svårt att ge bort/slänga barnens pyjamasar. Antar det beror på att de är förknippade med så mycket mys liksom 🤗
  Lycka till med renovering!

 2. Var det mycket jobb att få fönstren vita? Hur gjorde ni steg för steg? Målade ni i öppningen också och sedan lät det stå öppet och torka?

  Vi vill också måla våra bruna till vitt men drar oss för ännu ett projekt då vi renoverat så mycket. Men det gör ju då stor skillnad! Det blev jättefint.

  1. Inte så svårt bara ni använder rätt sorts färg så inte det bruna slår igenom. Vänta hellre lite mot våren så det garanterat är plusgrader ute, så man kan glänta på fönstren för att komma åt. Vattenburen färg spricker direkt om det kommer in kall luft på den. Hälsn målaren

 3. Mina favorit flicknamn
  Leah
  Nova
  Erica
  Mikaela
  Och så klart mina döttrars namn Julia Rebecca och Emma Beatrice
  Mycket jobb med att renovera men blir ju så fint när det är klart. Lycka till

 4. Ser ut att bli fint! Har ni köpt huset nu, när ni lägger så mycket tid på renovering, det brukar man ju inte göra när man bara hyr annars.
  Var har du köpt tofsen som hänger på stolen, supersnygg!!

 5. Vad heter dina andra barn? Vill ni att det ska va samma typ av namn, eller kan det va ett namn som skiljer sig från de andra? Kul med namn, hade långa listor när jag var gravid 🙂

 6. När jag väntade mitt andra barn för 29 år sedan, så sa jag hela tiden att om det var en flicka skulle hon heta Elin. Det blev en flicka! Redan på BB kände jag att jag hade velat döpa henne till Elina istället, men då hade jag redan sagt Elin till så många så länge. Det fick bli Elin, men Elina är fint.
  Efter det blev det två pojkar.
  Skulle det ha blivit en till flicka för mig så hade Adeline stått högst på namnlistan.

  Lycka till med renovering och framförallt med bebis 🥰💞!

  1. Tuva-Li heter Juni i mellannamn och hon fyller år i Juni 🌸

   Juni-Li är jättegulligt men eftersom Tuva-Li heter Li på slutet så vill vi inte ha samma namn ☺️ Astrid gillar jag, det hette min farmor 🌸

 7. Märks du lever upp när du är gravid. Är det inte bättre och försöka hitta glädjen i livet utan att vara gravid, planera för en ny baby. Köpa vagn etc . Inget du reflekterar över själv? Du kommer ju inte kunna vara gravid livet ut🙄

  1. Men herregud vilken korkad kommentar 😂😂 hahaha!

   Om du bara visste vilken glädje jag har i livet, men självklart ger mig barnen den största glädjen!

   Du har aldrig reflekterat över att du har lite problem med din attityd? Svårt att vet hur man bemöter andra människor? Problem med social kompetens? Finns hjälp att få Lotta 💗🙏🏻

   Hoppas ändå att du får en trevlig kväll 😀

   1. Precis! Inte för att vara elak men det finns ju dom som är ”beroende” av att skaffa barn! En vän till min familj skaffade 8 barn. Hon älskade t ex uppmärksamheten hon fick när hon var gravid, att alla frågade om hennes graviditet osv. Tyvärr var hon inte lika intresserad av att ta hand om barnen. Fast det gäller ju såklart inte alla som har många barn! 😉Jag själv hade en ”kris” efter att ha skaffat 3 barn tätt och varit mammaledig länge. Ville länge skaffa ett 4:e barn. Maken sa dock ifrån, han orkade inte med flera! Så här i efterhand så tror jag att jag mest ville ha ett till bara för att jag inte visste vad jag skulle göra med mitt liv efter att ha varit hemma i flera år. Så det var nog bra att det inte blev flera barn. Nu har jag utbildat mig och fått ett bra jobb.

 8. Jag har nästan sparat allt från Ofhelia.
  Gett bort lite men nästan allt är kvar..

  Det roliga är att min mamma har sparat kläder som jag har haft (33 år) som Ofhelia haft/ har bl.a. En såndär ”karl Larsson klänning” och ett par super coola levis jeans.

  Jag har tre syskon men två är ”sladdisar” (20 och 15) och även där har mamma sparat kläder som vi kunnat använda.
  Väldigt kul!

  Spännande med rummet, tror de blir superfint!

  Kram ❤️

 9. Jag har sparat filtar ifrån när våra barn och nu när vi har fått barnbarn så får dem filtarna. Jag älskar att handarbeta så det blir mycket nya saker. Ett par dopklänningar har det också blivit. Jag gjorde en klänning till vårt barnbarn, virkade, jag gjorde den till nyfödd men av någon anledning blev den extremt liten. Min dotter, har tydligen ärvt min kärlsjukdom och det gjorde att graviditeten inte gick som förväntat. Hon blev född i vecka 24. Det blev lång väntan och mycket rädsla. Hon överlevde utan men, och är nu tre år. Klänningen som jag hade gjort var alldeles för stor men hon växte i den till sist. Hon är vår Krigarprinsessa.
  Kram och tack för en underbar blogg 💐

 10. Visst heter Mathilde Isabelle också, var inte tanken att hon skulle heta så som ett namn? Lilly-Rose tycker jag är fint, eller Sally-Rose.

 11. Jag tycker Julie är ett vackert namn hoppas jag får bli mormor till ej lite Julie någon gång💝💝💝💝men jag är svårt cancersjuk så oddsen är små men jag vill dela det finaste namnet till din lilla tjej och lycka till med allt. Njut av livet och hela fina familjen/ kramar 💝💝💝

 12. Jag älskar skidsport, och med tanke på det historiska VM-guldet som damlandslaget åkte hem tycker jag att något av deras namn är givet, eller något som anspelar på framgången 😉 Ebba, Frida, Charlotte och Stina. Kanske Charlotte – hon är äldst och har haft en sagolik karriär, vinsten nu var en sagodröm. Saga Charlotte? Charlotte Joy? Saga Joy? Lite skojar jag, men bara lite. Får jag en dotter till blir det nåt sånt 🙂

  1. Ja Hollie är fint. Annabelle? Esther? Hailey? Bianca? Olivia? Ellen? Eleonor? Eveline? Amanda? Melanie? Ingrid? Violet? Tindra? Isa? Leonore?

 13. Jag tycker det är lite tjatigt med alla dessa ”Juni-Mi” och ”Ärtan-Li” så kan du inte helt enkelt döpa den nya ungen till Kerstin? Eller Stena? Eller Roberta? Gerd? Kanske med tillägg så Kerstin-Mi, Lena- Stena, Roberta-Li, Mina- Gerd?

 14. Jag har sparat en liten overall som mitt första barn hade när han åkte hem från bb, han fyller 18 i år 🙂

  Min 6månaders tjej får just nu ärva kläder efter sin tvååriga bror, då jag varit för lat att rensa ur. Önskar att jag sparat kläder efter min första dotter som nu är 8år men trodde inte att det skulle bli fler barn efter henne då min man bara ville ha två barn och hon var nr 3, men nu är vi uppe i fem haha 🙂

 15. Du har mest -Mi, -Li, Engla-, Tindra- anhängare och antar att det är till din belåtenhet? Så ”Marianne” eller ”Inggerd” eller ”Ann-Christine” skulle du aldrig föredra?

 16. Tack för en härlig blogg👍
  Blev så glad när jag läste att
  ni ska få ett barn till, vilken gåva😀
  Vad sägs om Sol-Ina eller Sol-Ine?
  Trevlig helg!
  Kram Linda 💕

 17. Muppa-Märta är väl fint?! 😁. Det var en tant i min hemstad som hette så när jag var barn. Gissa om det var ungar som busringde till henne! Stackarn! 🙂

 18. Hej,
  Oh vad jag önskar att jag kunde bli glad för din skull. Men jag är avundsjuk, så avundsjuk på alla dina friska, fina barn. Min tjej är svårt sjuk och handikappad, helt underbar, men det gör så ont…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..