Hudsjukdom? Tips och vårbilder.

Godkväll! Det har gått några dagar sedan jag uppdaterade, vi har grejat med våran övervåning, det tar längre tid än man kan tro ibland.  Det blir ju ett helt projekt när nästan alla ska byta rum 😅

Det blir jättefint, men just nu tar det på krafterna. Nu var det ett tag sedan jag skrev om det, men jag har mellan varven fruktansvärda besvär med ”eksem” i händerna. Jag har sökt för det innan och då har läkaren alltid sagt samma sak – våteksem. Men jag är inte alls mycket i vatten och diskar inte alls mer än någon annan. Utsätter inte mina händer för mer än någon annan. Skulle nog säga att det snarare är tvärtom för varje gång jag ska vistas i vatten så tar jag på mig handskar just för att jag inte ska få dessa eksem. Men inget hjälper, verkligen inget!

Har tänkt att ju kanske använt händerna lite mera nu när vi har grejat  kanske? Men nja, det kan inte bero på det heller. Micke är den som dragit det tunga lasset. Det här problemet kommer och går, ibland blir det värre än andra gånger. Just nu har det blivit riktigt illa i ena handen. Stora sår, svullen, blå och ja bläää det ser faktiskt riktigt äckligt ut. Vill inte ens visa bild för er för att det är så fult. Jag ringde till vårdcentralen i torsdags och sa att jag inte stod ut längre och att någon verkligen måste ta sig tid att utreda det här på riktigt nu. Damen jag pratade med i telefonen förstod mig verkligen och redan dagen efter fick jag en tid.

På fredagen träffade jag en jättebra läkare, hon skällde lite på mig och tyckte jag skulle sökt för länge sedan. Jag berättade att jag hade gjort det på den förra vårdcentralen jag tillhörde men utan framgång. Hon ringde till hudmottagningen i Linköping och berättade hur jag såg ut, för att få råd om behandling. Sen kom det in en läkare till i rummet och han sa direkt att jag behöver antibiotika och grupp IV steroidkräm. Sagt och gjort så blev det så. Men jag blev också informerad om att jag ska vara väldigt försiktig med krämen pga att den kan påverka moderkakan. Den kan bli mindre och på sätt kan bebisen också bli mindre. Det skulle inte vara någon fara trodde de ändå eftersom jag bara skulle använda krämen på ett mindre område på kroppen. Jag blir ju lite nojig även om jag just nu typ gör vad som helst för att bli av med den här skiten. Det gör ont och värker, jag kan inte ens använda handen. Läkaren på vårdcentralen skickade en remiss till hud och hon var ganska säker på att jag drabbats av något som kallas ppp. En slags psoriasis om jag inte fattat fel? ☹️ Det som ”bara” vare lite våteksem…

medicin1

Min mamma och Håkan och kom förbi på eftermiddagen, de hade med sig en salva som Håkan köpt på mekonomen. Apotekaren tipsade mig även om denna faktiskt – working hands.

Jag bestämde mig för att testa bara den här salvan först. Tvättade ordentligt, på med salvan och bomullshandske. Alltså vet ni, ni skulle inte tro era ögon om ni fick se skillnaden 😮 Skulle vilja visa er om förebilden inte var så vidrig 🙈 (är ni känsliga?) Jag trodde inte mina ögonen när jag tog av min handsken dagen efter.

Har ni problem med torra händer, eksem och sprickor så kan jag varmt rekommendera den här salvan! Det här är ingen köpt reklam överhuvudtaget, utan bara för att jag själv genuint vill tipsa er.

medicin2

Hur som, det kunde väl varit värre. Men jag är lite deppig av att ha ont utav det här. Det är psykiskt påfrestande. Jag vill kunna göra mer med händerna, hjälpa Micke mer med övervåningen.

Vi har så fina vänner så erbjudit sin hjälp, Veronica ringde och frågade om de skulle komma till undsättning 💗 Rara fina dom! Herregud de renoverar själva, jobbar och har dessutom en nyfödd hemma. Men de är väl precis som oss antar jag, hjälper gärna till 🙏🏻 Det värmer otroligt mycket att de frågade, men med en nyfödd så skulle jag aldrig kunna ta emot hjälp med gott samvete.

Nu är det mesta klart i Charlie och Colins rum, vi väntar på fönsterbrädor, nya sängar och sen ska jag köpa ett skrivbord från string som matchar ihop med hyllorna som ska sitta över sängarna. Nu har vi börjat göra om i Willes rum, så han kan ta över Engla-Frejas säng. Och innan vi flyttar den så ska vi göra klart alla väggar.

Har glömt att visa de här fina vårbilderna från förra veckan. Det kändes verkligen som vår 🌸 Åh vad jag vill att värmen ska komma nu. Mathilde testade sin nya vårjacka från hm, min lilla sötnos.

vår5

vår4

Visst längtar man efter solen när man ser det här bilderna. Vi fick feeling och åkte iväg och köpte ny gasol till grillen ☺️

vår1

vår2

Mysigt sällskap, och den här gången skrek hon inte hysteriskt efter ”daaawiin” (klänning) 😂😂😂

vår7

vår6

Imorgon kommer jag ha två praktikanter på jobbet, jag ska lära dom allt jag kan 😀 Det ska bli roligt! Jag kommer ha några extra händer som kan hjälpa mig och det är ju perfekt just nu.

Kram / Madeleine

 1. Psoriasis är ingen kul sjukdom! Jag fick guttat psoriasis i våras när jag höll på att bli utbränd (kroppen la av helt enkelt). Jag fick också stark steroidkräm till att börja med, hjälpte inte. Fick nåt skum särskilt för psoriasis, hände ingenting. Det enda som funkade var att sola bort utslagen. Nu hade jag ju en annan sort och över hela kroppen förutom i ansiktet, men mitt råd till dig är: stå på dig mot vården! Tjata o sök igen o igen om det inte försvinner. Eller om det försvinner o sen kommer tillbaka. Lycka till!

  1. Nämen åh vad jobbigt det låter 😔 Stor kram till dig 💗 Mitt sitter enbart i händerna än så länge 😬

   Just det där skymmet pratade läkaren med mig om. Det var väldigt dyrt sa hon 60gram kostade över 600kr 😤 men vi skulle börja med salvan och antibiotika. Sen ville hon helst att en hudläkaren skulle utreda mig och fortsatt medicinering. Jag hoppas vi får bukt på det, väldigt jobbigt!

  2. Jag har psoriasis och vid graviditet så funkar medicinsk solning superbra! OBS inte alls samma sak som ”vanligt” solarium! Prata med din BM eller VC och be om en remiss till en hudläkare.

 2. O’keeffe’s har ett läppbalsam som är jättebra också! Lip repair tror jag att det heter. Finns även ett med kylande effekt men det har jag inte testat än.

  Vilka fina kläder Mathilde har 🙂 och så gulligt med hästsvansen.

  1. Aha det hade jag ingen om 😀 Men jag är väldigt glad över resultatet bara efter en natts användning. Helt klart värt att test de andra produkterna med 👌🏼

   Åh tack 💕 ja äntligen kan busungen ha en liten tofs i hockeyfrillan 😂😍

   1. Vad fint det är att du tar dig tid att svara på kommentarer Madde! Det uppskattas verkligen. Blir mycket roligare att kommentera när man får respons 🙂

 3. Hej. Har 3 barn & under sista delen av graviditeten med barn nr3 så fick jag en fruktansvärd klåda med tillhörande svullnad & värk i händerna.
  Kommer tyvärr inte ihåg vad det berodde på, men sökte vård hos min BM & fick sedan tid hos läkaren på specialist mödravården.
  Efter att bevisen fötts så upphörde mina problem med händerna. (Blev igångsatt 1 1/2v tidigare pga bekymmerna med händerna). Upplevde inte detta med de 2 första barnen.

  1. Jag har haft mina besvär i flera år, fick de första gången för 9 år sedan och då trodde jag att det var pga att jag väntade tvillingarna. Hade förhoppning om att det skulle försvinna en tid efter men dessvärre så försvann det inte 😬😫

  1. Jag har gjort pricktest, och även nu också lämnat prov för gluten. Väntar svar på det men det kunde ta några veckor.

   Vi ska även utreda eller utesluta reumatiska problem. Tydligen inte helt ovanligt vid psoriasis.

   Skönt att det bara var äggallergi 😀💕

   1. ”bara” var äggallergi? Förstår du hur mycket problem det ställer till med? Du anar inte hur mycket ägg det finns i massor av livsmedel?

    1. Jag vet precis hur det är med ”bara” äggallergi! Har en son som hade svår äggallergi och vi fick en hel pärm med info som vi lusläste. I flera år har vi kämpat med allergi. Och inte bara äggallergi. Lägg bla till mjölkproteinallergi på det med 🤯 så nog vet jag 🙏🏼

     1. Hur kan du då skriva den första kommentaren?

      Se till att komma till en riktig hudmottagning med dina händer. Förmodar att de behöver schemalagd kortisonbehandling och medicinsk solning (jobbigt att ta sig igenom, besök på hudkliniken varje dag för att sola händerna 25 s med upptrappning varje dag)

     2. Jag tycker inte man ska jämföra åkommor, Men i detta fall så tycker jag personligen att en äggallergi inte är samma sak som en sjukdom. Ägg kan man undvika så slipper man sina problem men en sjukdom kräver oftast medicinering. Stor skillnad!

      Jag litar på att hudmottagningen vet vad de ska göra!

 4. Så fin jacka Matilde har 🙂 Riktigt vårfin!! Finns den lika fin till kille tro? Längtar riktigt mycket efter lite värme och vårsol nu.

 5. Men jisses, sån otur 😖
  Smörjan ska ja tipsa min ”pappa” om, han får såna hemska sprickor dessa kalla, fuktiga och torra tider.
  Borde va perfekt för han!

  Såå söt lillan är med sin lilla toffs 😍

  Längtar ännumer efter våren nu ju 🌸
  Kram fina du ❤️

  1. Ja usch ibland är oturen verkligen ett faktum 🥴😤

   Ja för sjutton tipsa din pappa, sååå bra 👏🏼👌🏼

   Äntligen kan man sätta tofs i hockeyfrillan 😂😍 hoppas på vår snabbt nu 💕🌸

   Kram fina du 😍

 6. Smärta är verkligen inte roligt. Det är svårt att vara på gott humör då. Jag har mist båda benen och denna veckan har varit jobbig. Mycket smärtor som tvingat mig tillbringa tid i sängen. Jag avskyr det verkligen.
  Vilken underbar jacka ❤️
  Många kramar och tack för en härlig blogg ❤️

  1. Åh kära du ❤️ Kan ens tänka mig vad du går igenom, det måste vara fruktansvärt 😔 När jag jobbade inom vården så hade vi patienter som amputerat och jag såg hur de led av fantomsmärtorna. Hoppas du hittar något sätt som ändå får dig att kunna slappna av 🙏🏼 Många varma kramar till dig ❤️

   Ja visst är jackan gullig 🌸😄

 7. Se till att få i dig omega3. Hitta en bra olja och ta den dagligen. Det hjälper många med psoriasis-besvär. Dessutom hjälper det hela kroppen och knoppen. Särskilld dig som burit så barn är nog ganska så tömd. De 3 sista månaderna i en graviditet tar barnet bla de järn och omega3 från dig som de behöver. Om mammorna redan har låga nivåer så kommer de påverkas negativt. ”Amningshjärna” har nog alla hört talas om! Ge hjärnan och kroppen de fett den behöver så kommer hela du och din kropp att må bättre 😊

 8. Synd om dig med händerna.
  Ett av apoteken ( vilket vet jag inte) har en stor tub med aloe Vera gel. Testa den. Den är bra till väldigt mycket.
  Sen undrar jag vilken antibiotika du fick? Du sa att salvan kunde påverka moderkakan och jag frågar om antibiotikan för jag vet att det finns vissa som kan påverka de också.
  Kolla det

 9. Vilka fina vårkläder! Skorna, är de lätta och smidiga att ta på? Och smidiga att gå, leka i?
  Min dotter är i samma ålder som din, och ska väl så smått börja kolla på nya vårskor.
  Kavat i all ära, men deras vinterkängor är alldeles för klumpiga för min dotter att gå i, och kardborrebanden lossnar lätt.
  Koumas kängor har dock varit superssmidiga att ta på och smidiga och lätta att gå och leka i nu på vintern.

 10. Jag har haft psoriasis i flera år,men inte i händerna,fast på utsidan av en lillfingret. Sedan har jag på vaderna och en stor fläck på ryggen. Ibland är det inget problem med det,men vissa perioder blir det rent ut sagt fördjävligt Min äldsta dotter har desto mer besvär,hon har på så många ställen,i hårbotten,vid ögonen och ja överallt. Men hon har varit nästan besvärsfri de tre ggr hon varit gravid.

 11. Prova Aloe Vera, tänker att du kan smörja in rejält o på med tunna handskar när du sover o även på dagen när du har möjlighet. Har eksem häst och det är det bästa av allt vi provat, läker fort.. Omega 3 invärtes, testa 💕 Kram

 12. Psoriasis är inte bara hudsjukdom, utan en autoimmun sjukdom. Man kan ha det på insidan utan att man har något på utsidan (eksem). Min mamma har både och. Det brukar skippa en generation. Min mammas mormor har, men inte min mormor, min mamma har (som sagt). Men eftersom det finns i släkten – det är ärftligt, inte smittsamt som en del tror, hehe – så kan det ändå dyka upp mellan generationerna vid tex. stress. Så är det för mig. Får bara enstaka utslag här och där på kroppen. Bara att smörja! Annars är det underbart att sola på sommaren. 🙂

 13. En annan grej; psoriasis kan bara dyka upp rätt som det är utan att man har någon i släkten som har det. Då det är en autoimmun sjukdom kan det korsas med något annat, tex Chrons sjukdom. Flera autoimmuna sjukdomar kan gå in i varann liksom.

  Hoppas allt blir bättre med tiden. 🙂

 14. Hej.
  Nu vet jag inte hur dina händer ser ut, men mina händer ser hemska ut..speciellt under den kalla årstiden. Sprickor, annan färg på handen och på kvällarna kunde jag knappt böja fingrarna för att det gjorde så ont. Sen provade jag decubal 70% och jag har inte samma problem längre. Kanske värt att testa? Kostar inte så mkt iaf.

  Mvh Annso

 15. När jag väntade mitt första barn fick jag eksem i händerna. Det var stora sprickor fick spola varmvatten på händerna så jag kunde räta ut dom. Naglarna ramlade av till slut. Jag hade mycket halsbränna när jag väntade första och han hade hur mycket hår som helst . Måste väl stämma dom andra två hade inget hår och jag hade inte halsbränna.

 16. Testa att använda vaselin. Helt vanligt vitt vaselin. Det hjälper huden att binda kroppens egna fukt i huden och motverkar eksem. Blir kladdigt ja så att smörja när man är med barnen är inte lätt, vet men till kvällen och efter morgon bestyren räcker bra för att behandla.

  Hoppas att eksemen ger med sig snart!

 17. Lider själv av ppp men har inte haft ett enda skov sen jag började med b12, kalcipos d och mitt val kvinna. Jag äter dessa pga en GBP op. Hade blåsor över hela mina händer och efter fotsulorna innan. Hoppas du blir bättre. ❤️

 18. Om Micke gillar Luna och du Belle, varför inte en Luna-Belle , LunaBelle eller Lunabelle . Nej jag tänker inte på Jocke och Jonnas barn men det finns kanske fler kombinationer som nu kan bolla med 🙂

 19. Smörj dig med vasselin. Min vän har kontakt eksem och använder ren vaselin och det är det enda som fungerar på hennes händer.
  Tack för en trevlig blogg!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..