Hudsjukdom? Tips och vårbilder.

Godkväll! Det har gått några dagar sedan jag uppdaterade, vi har grejat med våran övervåning, det tar längre tid än man kan tro ibland.  Det blir ju ett helt projekt när nästan alla ska byta rum 😅

Det blir jättefint, men just nu tar det på krafterna. Nu var det ett tag sedan jag skrev om det, men jag har mellan varven fruktansvärda besvär med ”eksem” i händerna. Jag har sökt för det innan och då har läkaren alltid sagt samma sak – våteksem. Men jag är inte alls mycket i vatten och diskar inte alls mer än någon annan. Utsätter inte mina händer för mer än någon annan. Skulle nog säga att det snarare är tvärtom för varje gång jag ska vistas i vatten så tar jag på mig handskar just för att jag inte ska få dessa eksem. Men inget hjälper, verkligen inget!

Har tänkt att ju kanske använt händerna lite mera nu när vi har grejat  kanske? Men nja, det kan inte bero på det heller. Micke är den som dragit det tunga lasset. Det här problemet kommer och går, ibland blir det värre än andra gånger. Just nu har det blivit riktigt illa i ena handen. Stora sår, svullen, blå och ja bläää det ser faktiskt riktigt äckligt ut. Vill inte ens visa bild för er för att det är så fult. Jag ringde till vårdcentralen i torsdags och sa att jag inte stod ut längre och att någon verkligen måste ta sig tid att utreda det här på riktigt nu. Damen jag pratade med i telefonen förstod mig verkligen och redan dagen efter fick jag en tid.

På fredagen träffade jag en jättebra läkare, hon skällde lite på mig och tyckte jag skulle sökt för länge sedan. Jag berättade att jag hade gjort det på den förra vårdcentralen jag tillhörde men utan framgång. Hon ringde till hudmottagningen i Linköping och berättade hur jag såg ut, för att få råd om behandling. Sen kom det in en läkare till i rummet och han sa direkt att jag behöver antibiotika och grupp IV steroidkräm. Sagt och gjort så blev det så. Men jag blev också informerad om att jag ska vara väldigt försiktig med krämen pga att den kan påverka moderkakan. Den kan bli mindre och på sätt kan bebisen också bli mindre. Det skulle inte vara någon fara trodde de ändå eftersom jag bara skulle använda krämen på ett mindre område på kroppen. Jag blir ju lite nojig även om jag just nu typ gör vad som helst för att bli av med den här skiten. Det gör ont och värker, jag kan inte ens använda handen. Läkaren på vårdcentralen skickade en remiss till hud och hon var ganska säker på att jag drabbats av något som kallas ppp. En slags psoriasis om jag inte fattat fel? ☹️ Det som ”bara” vare lite våteksem…

medicin1

Min mamma och Håkan och kom förbi på eftermiddagen, de hade med sig en salva som Håkan köpt på mekonomen. Apotekaren tipsade mig även om denna faktiskt – working hands.

Jag bestämde mig för att testa bara den här salvan först. Tvättade ordentligt, på med salvan och bomullshandske. Alltså vet ni, ni skulle inte tro era ögon om ni fick se skillnaden 😮 Skulle vilja visa er om förebilden inte var så vidrig 🙈 (är ni känsliga?) Jag trodde inte mina ögonen när jag tog av min handsken dagen efter.

Har ni problem med torra händer, eksem och sprickor så kan jag varmt rekommendera den här salvan! Det här är ingen köpt reklam överhuvudtaget, utan bara för att jag själv genuint vill tipsa er.

medicin2

Hur som, det kunde väl varit värre. Men jag är lite deppig av att ha ont utav det här. Det är psykiskt påfrestande. Jag vill kunna göra mer med händerna, hjälpa Micke mer med övervåningen.

Vi har så fina vänner så erbjudit sin hjälp, Veronica ringde och frågade om de skulle komma till undsättning 💗 Rara fina dom! Herregud de renoverar själva, jobbar och har dessutom en nyfödd hemma. Men de är väl precis som oss antar jag, hjälper gärna till 🙏🏻 Det värmer otroligt mycket att de frågade, men med en nyfödd så skulle jag aldrig kunna ta emot hjälp med gott samvete.

Nu är det mesta klart i Charlie och Colins rum, vi väntar på fönsterbrädor, nya sängar och sen ska jag köpa ett skrivbord från string som matchar ihop med hyllorna som ska sitta över sängarna. Nu har vi börjat göra om i Willes rum, så han kan ta över Engla-Frejas säng. Och innan vi flyttar den så ska vi göra klart alla väggar.

Har glömt att visa de här fina vårbilderna från förra veckan. Det kändes verkligen som vår 🌸 Åh vad jag vill att värmen ska komma nu. Mathilde testade sin nya vårjacka från hm, min lilla sötnos.

vår5

vår4

Visst längtar man efter solen när man ser det här bilderna. Vi fick feeling och åkte iväg och köpte ny gasol till grillen ☺️

vår1

vår2

Mysigt sällskap, och den här gången skrek hon inte hysteriskt efter ”daaawiin” (klänning) 😂😂😂

vår7

vår6

Imorgon kommer jag ha två praktikanter på jobbet, jag ska lära dom allt jag kan 😀 Det ska bli roligt! Jag kommer ha några extra händer som kan hjälpa mig och det är ju perfekt just nu.

Kram / Madeleine

 1. Mary skriver:

  Smörj dig med vasselin. Min vän har kontakt eksem och använder ren vaselin och det är det enda som fungerar på hennes händer.
  Tack för en trevlig blogg!!

 2. Om Micke gillar Luna och du Belle, varför inte en Luna-Belle , LunaBelle eller Lunabelle . Nej jag tänker inte på Jocke och Jonnas barn men det finns kanske fler kombinationer som nu kan bolla med 🙂

 3. Lider själv av ppp men har inte haft ett enda skov sen jag började med b12, kalcipos d och mitt val kvinna. Jag äter dessa pga en GBP op. Hade blåsor över hela mina händer och efter fotsulorna innan. Hoppas du blir bättre. ❤️

 4. Sandra skriver:

  Testa att använda vaselin. Helt vanligt vitt vaselin. Det hjälper huden att binda kroppens egna fukt i huden och motverkar eksem. Blir kladdigt ja så att smörja när man är med barnen är inte lätt, vet men till kvällen och efter morgon bestyren räcker bra för att behandla.

  Hoppas att eksemen ger med sig snart!

 5. När jag väntade mitt första barn fick jag eksem i händerna. Det var stora sprickor fick spola varmvatten på händerna så jag kunde räta ut dom. Naglarna ramlade av till slut. Jag hade mycket halsbränna när jag väntade första och han hade hur mycket hår som helst . Måste väl stämma dom andra två hade inget hår och jag hade inte halsbränna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..