Praktikanter, våra bebisnamn, cravings och lyssna på kroppen!

Såhär påbörjade jag mitt blogginlägg igår…

Ligger nerbäddad i sängen och tuggar på is. Det finns inget som smakar så gott som is just nu. Jag skulle kunna leva på is under hela graviditeten, det är som det godaste godis du kan hitta. Allt annat kan jag vara utan men inte is.

Är det inte konstigt vilka roliga, knasiga och udda cravings man kan få som gravid. Jag har bloggat om det tidigare och det är alltid så roligt att läsa om vad andra fått dille på. En del saker är ju rent av helt galna, en kvinna skrev hon fick craving på glasspinnar 😂🙈 Det kan inte vara då gott tänker jag, än mera svårsmält kanske hahaha. Vad är det knasigaste du hört om cravings?

Idag har det varit en jobbig dag, ligamentsmärtor och förvärkar som kommit och gått. Som om inte eksemen i händerna var nog. Nejdå här toppar vi med lite extra. Eländigt och gnälligt var det här! Nejvars jag ska inte vara bitter och tjura ihop. Men dessa smärtor är så otroligt jobbiga. Just nu i den här tillväxtfasen så kan det påverka lite mera. Jag hoppas det här stannar av snart precis som det gjorde med Mathilde. Veckorna 20 -30 var värst upplevde jag då, så har jag tur så stannar det av snart. Jag mår ju annars oförskämt bra vilket jag är tacksam för.

Men just ikväll var det skönt att bara lägga sig med isen och bara koppla av. Sällskapet är min favoritserie The Big Bang Theory 😀 Jag må ha dålig humor men den här serien är underbar. Jag önskar att jag hade ett kompisgäng likt dom. Vi kallade ju Mathilde för Penny när hon låg i magen, bara för jag gillar den serien så mycket.

mini20

Dagens preggo! 

Sen somnade jag 😅 Det är kört så fort huvudet landar på kudden i princip. Är så trött på kvällarna och efter gårdagen så var jag extra trött.

Idag började dagen inte bättre, vi försov oss. Jag vaknade med ett ryck och slängde mig upp ur sängen för att väcka alla barn. Efter en halvtimmes stressande så kom värken tillbaka. Och när den väl kommer (kan komma när som helst och hur som helst utan stress också) så brukar den sitta i hela dagen.

Ordinationen är vila och åter vila. Lyssna på kroppen och ta det lugnt. Därför har jag idag fått ställa in alla mina planer. Skulle möta upp ett härligt gäng i Stockholm och gå på event. En härlig tillställning med pompa och ståt. Men bebis och välbefinnandet går absolut först! Jag fick gulliga meddelanden igår kväll av mina kollegor och vänner 💗 Skönt att de är så förstående.

Vid frukost idag så pratade vi om bebisnamn. Jag har några favoritnamn som jag bara älskar. Leonore, Duni, Juni, Lykke, Belle, Adele, Elise, Hailey, Esther, Inez. Micke däremot gillar Maja, Nathalie, Felice, Svea, Luna. Inte överens någonstans 😂🙈

Det är så svårt med namn, den här gången kanske vi helt enkelt får vänta tills hon kommer innan vi bestämmer oss. Då kanske det faller sig naturligt.

Den här veckan har jag också två praktikanter som ska jobba hos mig. Dom kommer att gästblogga och prova på hur det är att vara influencer, och vad det egentligen innebär att vara det. Hur ser en arbetsdag ut? Är influencer/bloggare ett riktigt yrke? Ja det är det ju faktiskt, och numera finns det tom med utbildningar inom branschen. Det blir en spännande vecka med många utmaningar (även för mig).

prao1

prao4

prao3

Den första uppgiften de fick var att ta reda på vad ena influencer är och hur de jobbar. Och även skriva ner deras egna bild av vad en influencer är. Deras bild är ju säkert inte samma som min. Därför ville jag innan jag presenterade mitt arbete för dessa två ungdomar ta redan på hur de tänker. Wille har redan lite kött på benen, och snappat upp både det ena och det andra. Men han har förvånats över hur mycket jobb som faktiskt ligger bakom allt.

Nu ser vi framemot deras gästinlägg, undra vad de väljer att skriva om? 😀 Är det något speciellt ni önskar att de skriver om?

Kram / Madeleine

 1. Så kul med praktikanter 🙂 Det ska bli kul att se vad de skriver.
  Elise är ju fint!! Det finns många fina namn och vi bestämde att Tuva skulle hetat Ronja men hon såg absolut inte ut som en Ronja när hon väl kom ut.
  Här har vi en lugn dag med vab och hoppas du mår bättre snart.
  Kramar

  1. Hailey gillar jag 🙂 Min minsta som är 2 månader heter det.
   Hailey Johanna TrixieBelle.
   Övriga barn heter:
   Casper Mikael
   Meja Engla FiaLotta
   Neo Viggo Melwin
   Minnea Wilda AnnaLisa

 2. Jag hade dille på att lukta på hundbajspåsar som hade en fantastisk parfymerad doft… Hittade en påse i sommarjackan här om dagen och ja, de luktar gott än men inte så att jag måste sitta och sniffa.

  Namn blir svårare och svårare ju fler barn som kommer, vi har tre flickor som alla har tre namn var, de finaste namn tycker vi. Sitter ibland och funderar, att tänk om det kommer en till någon gång, vad ska den få för namn.

  Lycka till med kompromissandet ♥️

 3. Vilka fina namnförslag!
  Leonore-Felice ( så får både du och Micke namn ni tycker om) 😉
  Tack för att vi får följa dig och din mysiga familj❣️
  Kram

 4. Kul vara praktikant hemma och inte ens behöva gå ut 😉😍
  Namn är svårt innan de kommer ut tycker jag
  Min tjej fick inget namn förrän efter ett par tre veckor
  Vi ville liksom ”se” vad hon var för namn.
  Lycke tycker jag är fint, men inte ska det stavas men två K.

  1. Haha ja så bra har de inte haft det, vi har behövt åka lite både här och där 😅

   Visst är det svårt med namn, ibland fastnar man ju redan innan för ett namn men sen när de väl kommer ut så kanske det inte passar alls. Vi får känna lite på det 💗

 5. Fina namn förstår att det är svårt att enas,klokt att invänta lilla ”mini” så ger det sig vad hon ska heta. Ta hand om er och hoppas dina krämpor ger med sig så du får må bra med din graviditet.Ha det bäst😋

 6. Felice-Adele är ju jättefint och ni har ju dubbelnamn på de andra tjejerna. Om ni inte vill härma Jocke och Jonna och ha en Lunabelle 😂

  1. Har bearbetat det namnet här hemma, men barnen tycker inte det passera ihop med alla andras namn 😅 Jag älskar det 💗

 7. Maja är ju bara så gulligt. och Luna.

  Spännande med praktikanter. Lycka till.
  Vila ordentligt inte så skoj med förvärkar.

  Ha en fin kväll. Kramar från Malmö

 8. Majken, Märta, Silje, Sindre, Viola, Lovisa, Elsa, Polly, Pella, Vera, Vega, Lisa, Kajsa, Nora, Alice…. 😊

 9. Lykke är så himla fint tycker jag 😊 Heter min dotter i mellannamn. Eftersom hon blev till på storkkliniken i Köpenhamn tycker jag det passar extra bra. Kram

 10. Förslag; LunaBelle, LunaElise, SveaElise 😊 Du skrev om namnet Elise när ni väntade Mathilde-Isabelle också, o jag tycker det är så fint. Och Luna är ju så fint!!
  Tycker ni skulle hoppa över bindestrecket så det blir som EmmyLou 😍

  Grattis till kommande mini ❤️

 11. Under alla mina graviditeter har jag tuggat is som en besatt. Även under en period i somras (var ej gravid) hade jag sånt begär av is att jag hela dagarna tuggade på is. Jag vaknade även på nätterna och längtade efter det, så jag var tvungen att gå upp och proppa i mig is.
  Denna besatthet att tugga is heter Pagophagia och kan bero på järnbrist. Detta stämde på mig, för under alla mina graviditeter har jag haft dåligt järnvärde och i somras hade jag så dåligt värde att jag fick blodtransfusioner. När jag fick upp mitt järnvärde försvann mitt begär helt.

  1. Tack snälla för att du delar med dig! Ska genast läsa på om Pagophagia 😀

   Jag har ju också järnbrist så det låter väldigt logiskt 😬😀

   Hoppas du fått bukt på dina värden 💗

  1. Ja vi känner lite på namnen, det är så himla svårt ☺️ Så roligt att få tips av andra, få andra infallsvinklar 😀

 12. Många fina namn. Junie-Belle tycker jag är gulligt och skulle passa ihop med era andra flickors namn❤️

 13. Jag luktade på aceton, handsprit, nagellack m.m🙈
  Jag fick sånna där små spritservetter av min barnmorska ”så kan du ha i väskan vid behov ” 😂
  Svårt med namn…

  1. Man blir ju nästan lite som en ”knarkare” 😂😂😂 Undra varför det kan bli så knäppt i kroppen under graviditeten 😂

  1. Jaaa har ju haft det som favorit länge, och Mathilde heter det i andranamn 💗 Får se om jag kan övertala Micke 😉

 14. Jag fick en doft craving, va TVUNGEN att ha såna gula skumtvättlappar du vet som finns i sånt vakumpackat paket.
  Den doften kunde ja göra allt för att få, en kväll fick ja denna galna craving och blev typ tokig 😂
  Hade då inga såna hemma och allt va stängt så fick ta en disksvamp och dofta på de skummet” Som är den mjuka delen.

  Mådde så illa av doften av lösgodis så i mataffären fick ja ta en extrasväng runt alla frysboxar 🙈

  1. Hahaha 😂😂😂😂😂😂 Så himla roligt!

   Jag har ju alltid gillat doften av Ajax skurmedel, men det har inte kommit den här gången. Men doften av renstädat är ju underbart 😍 Man är lite galen när man är gravid 🙈

   Jag kan inte med doften av friterat 🤮 det går inte bara! Jag får kväljningar.

 15. Hej Madde , jag var oxå galen i isbitar ned sista graviditeten för 33 år sen. Elise är ett vackert namn. Det heter mitt barnbarn

  1. ja det verkar vara flera som haft noja på is under sina graviditeter 😂 Och det är ju sååå gott (tycker jag just nu😅)

   Visst är Elise gulligt 😍💗 Gillar det jättemycket!

 16. FIna namn!
  Här hoppas jag ge inspiration: Loella, Lo-Ella, Alicia-Li, Eliva, Delice, Elfrid, Leonora, Luna-Lo, Estrid, Ärla, Lykke, Smilla, Hollie, Havanna, Ingrid, Gro, Blanka, Märta, Livia, Cleo, Elice, Ellicka, Vienna, Vanna.

 17. Med första barnet var de bla vattenmelon, åt 3-4st i veckan minst… vilket resulterade i en jäkla massa spring på toa hela tiden 😂😂
  Och doften i vårat garage 🙄😂 kunde gå ut på natten bara för att få lukta lite där inne, sambon tyckte jag var tokig, vart inte bättre när han hittade mig sittandes i trädgårdslandet typ vid 4 på morgonen och mumsade krispsallad då jag vakande och vart såååå super sugen 😂

  1. Hahahahaha åh jösses 😂😂 vad roligt! Än så länge har jag inte fått för mig att behöva gå upp i natten för något jag blir sugen på 😅 men det kanske kommer 🙈

 18. Och skulle ju skriva att jag har en Elina och en Elis här hemma. Ville dock att han skulle hete Folke men de tyckte inte sambon om 😂

 19. Åt också is de sista 2-3 månaderna av graviditeten. Fick PANIIIK om det inte fanns is i frysen. Hehe sen var det ju varmt också förra sommaren när jag var höggravid så isen fick fylla fler funktioner än att bara stilla mina cravings!

  1. Hahahaha I hear you! Skönt att vi är flera som kan förstå varandra 😂 Men du, det måste varit sååå tufft att vara gravid förra sommaren 😅

 20. Jag har också tuggat is som en värsta iskross, under två av mina graviditeter 😂
  Nu har inte jag läst alla övriga kommentarer, men mina namnförslag är Juni-Belle eller så ett namn som jag bara älskar, Trixie-Belle/Trixiebelle, känner nu att jag tycker väldigt mkt om namnet Juni-Belle också 🤗
  Kram från mig.

 21. Knäppaste gravidnojan jag hört står min kusin för. Du vet en sån där gummigrej som låg under skivorna på en skivspelare..den kunde hon inte leva utan. Rullade ihop den som en rulle och gick och luktade på den. Hon hade den t.om med sig till förlossningen.

  Ang namnförslag så förutom alla fina namn ni funderar på så tycker jag att Lykke-Li är gulligt!

  Kram kram/GrannCamilla

 22. Idun-Elise Leonore Esther
  Lumi-Elise Leonore Esther
  Áile-Elise Leonore Esther
  Ayla-Elise Leonore Esther
  Esther-Elise Amalia Leonore

 23. Min moster bakade bullar och brände sista plåten för att hon skulle få brända bullar…
  Min mamma skalade apelsiner med potatisskalare och åt bara det vita typ ”skinnet ” själva apelsinen ville hon inte ha.
  Ja, det finns massa konstiga cravings!
  Mvh
  Erika

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..