Är jag gammalmodig? Morgonhumör och likheter.

Två busiga tjejer med glatt humör tidigt imorse. Älskar dagar som dessa när allt bara flyter på. Alla är glada och inga tjuriga miner.

Det kan vara kaos hemma hos oss på morgonen, inte för att det är rörigt utan för att våra små söta raringar kan ha lite morgonhumör 😅🙈 Adam är på väg in i någon slags förpubertet. Vi har misstänkt det länge och när Micke var på utvecklingssamtal med Adam förra veckan så sa ena läraren att hon också trodde att det kunde vara så. Han har känslorna utanpå kroppen vissa dagar. Den andra läraren som var med på samtalet uttryckte sig ganska korkat och tyckte Adam kunde lämna det beteendet hemma. ”Sånt där får man hålla på med hemma!” Alltså va? Det kan man ju liksom inte välja att göra 😂 Gaaah så dumt! Men samma människa löste också barnens skrivproblem genom att slänga till dom varsin padda. Men jaha? Så du tycker inte att det är bättre att barnen får träna på att skriva med papper och penna för att få en bättre skrivstil om de skriver så dåligt?  Nej nej, barnens lär sig att skriva på paddan.

Jag vet inte om jag är lite gammalmodig när det kommer till diskussioner som dessa. Jag tycker utvecklingen är fantastisk, och jag anser att barnen lär sig otroligt mycket genom att tidigt lära sig hur denna sorts teknologi funkar. Men, för mig är de grundläggande kunskaperna kanske ännu viktigare? Man ska lära sig att skriva på papper först, eller åtminstone samtidigt. Skrivstilen kan man ju kanske inte träna på via en padda. Hjälpmedel på paddor, datorer och mobiler är grymma. För en del barn funkar inte det traditionella kanske, och inlärningsprocessen är olika. Jag tror absolut att teknologin öppnar många dörrar för människor men fortfarande så anser jag att man måste träna genom att sitta ner och skriva med penna.

EmmyLou och Mathilde ville att jag skulle ta kort på dom. Flamsiga och fnittriga 💗

syskon4

syskon3

Vi skulle gå ut med hundarna en sväng, men just i denna stund så var allt annat roligare 😂

syskon5

syskon7

syskon8

Charlie var laddad för en dag i skolan. Min lilla minime. Vi är så lika, på många olika sätt. Jag la ut bilden på Instagram och många skrev att de tyckte Charlie var en kopia av sin pappa. Roligt! Det är nog första gången vi hört det.

När jag ser Charlie så ser jag mig själv i den åldern. Mickes små minime är Engla-Freja och Adam. de kan vara otäckt lika.

syskon9

Jag har fått för mig att bebisen i magen kommer bli lik Engla-Freja. Hon hade mörkt hår när hon föddes och med henne hade jag halsbränna precis som jag har nu. Dessutom så kände jag för första gången idag att bebisen i magen hade hicka, det hade Engla-Freja också.

Tack snälla för alla namnförslag och namnkombinationer. Så himla roligt att läsa, jag och Micke läste tillsammans igårkväll 💗

Nu ska vi (läs Micke) åka till tippen och slänga skräp. Hörs senare!

Kram / Madeleine

 1. Visst är paddor bra men det är lika viktigt att skriva med penna och papper. Jag försöker göra det så mycket jag kan och de gör det mycket på barnens skola.
  Tycker vi använder datorer,mobiler och plattor mycket på fritiden så lite får de väl jobba i skolan. Det tränar även hjärnan har jag hört att skriva.

  Ha en fin kväll. Kramar

  1. Visst är det så, tror absolut man tränar hjärnan och även motoriken.

   Tycker alla ni på skolorna för ett fantastiskt jobb 🙏🏼 KRAM

 2. Tycker också det är viktigt att lära sig skriva med papper och penna. Vill passa på att berömma dig för att du är så aktiv i kommentarersfältet på din blogg. Ger mycket mer liv och gör bloggen mer intressant. Tack för att du delar med dig av ditt liv med din fantastiska familj ❤
  Kram

  1. Visst är det viktigt, det borde alltid vara grundläggande att träna att skriva bokstäver och siffror.

   Tack snälla, vad glad jag blir 😀🙏🏼

   Hoppas du får en fin dag 🌸 kram

 3. Många barn du har men alla är alltid så välklädda och fina. Bra gjort att få ihop allt så bra som du och Micke får. Tummen upp.

 4. Varför inte Antonia som namnförslag 👍😁 inte många som heter det. Har nog hört 2 andra i mitt 30åriga liv 😊😊

 5. Tycker inte Du är gammalmodig när det gäller skolan. visst paddan i all ära,men dom grundläggande skriv och läsning är som sagt borta från skolan idag.kom ihåg att jag hade välskrivning i skolan och det var super noga med stavning och viss lutning på texten,annars fick man röd bock i boken. tyvärr ser man många idag som knappt kan skriva egen namnteckning på ett papper,man kan tro att det är en 6 åring som har nyss lärt sig skriva.skrämmande utveckling enl mitt tycke.

  1. Precis, så är jag också lärd och tycker att det fortfarande borde vara. Klart man ska lära sig skriva bokstäver och siffror innan man går på träning på paddorna. Om inte annars borde den träningen ligga parallellt med att man lär sig skriva.

   Håller med, oroväckande utveckling.

  2. Och jag känner likadant med alla ”äldre” som skriver skrivstil för att det är så de är lärda från deras tid i skolan. Man ser ju inte vad det står!

 6. Snälla söta, halsbränna har inget med hårfärgen att göra.
  De allra flesta barn föds ju med ganska mörkt hår så, näe..
  Killen du skriver är en minime av dig ÄR faktiskt väldigt likt sin pappa.
  Sen ska man inte säga minime, barnen vill kanske inte vara lik vare sig den ena eller den andra. Låt dem vara miniHE eller miniSHE istället,!eller om man ska vara modern miniHEN 😂
  Ang att lära sig skriva, jag tycker det är jätteviktigt att barnen lär sig skriva både siffror och bokstäver med PENNA. Paddor, datorer ska vara ett hjälpmedel. Det är ju så att det är tekniken de kommer leva med i framtiden men jag undrar
  t o m om det inte kan stå nåt i
  skolplanen om detta med att skriva.
  Men ang skrivstil så hörde jag redan för några år sen att det var inget de ”behövde” lära sig.
  Jag ( och alla mina kompisar) fick plattor med bokstäver utstansade där vi skulle sitta och fylla i med penna. Vi fick böcker där det var förtryckt hur bokstäverna skulle se ut och där skulle vi alla tydligt lära oss skriva likadant.
  Sen löstes detta upp och barn fick lära sig en mjukare lättare skrivstil som då blev lite mer personlig.
  Tycker oavsett att alla ska lära sig skriva men penna och att lärarna f-n borde få rätta det som är fel. Hur ska barnen annars lära sig? Och hur ska de annars kunna fånga upp den som ev har läs/skriv eller siffersvårigheter?

  1. Klart halsbrännan inte har med färgen på bebisens hår att göra 😅 Det är ju mera att det sägs att halsbrännan betyder att bebisen har hår överhuvudtaget när den föds. Mer halsbränna, mer hår. Det har stämt för många.

   Klart man kan säga minime, med glimten i ögat när någon är lik en själv. Alla barn, alla människor är deras egna individ. Man behöver ju inte dra det så långt.

   Visst borde alla få lära sig att skriva bokstäver och siffror. Det för mig är a och o i lärandet. Med det finns säkert något fint förklarat i läroverket som gör att paddorna ska framhävas lika mycket 😬

 7. Såå lik sin pappa han är ! Och så många fina namnförslag du fått. Många jag gillar, men tyvärr, jag tycker INTE om dubbelnamn, Sorry.

 8. Angående att skriva på paddan om man har svårt att skriva, håller jsg med dig att det är viktigt att lära sig skriva med papper och penna. Samtidigt berättade en kompis som är lärare på lågstadiet att vissa barn i hennes klass får skriva på padda när de ska skriva historier. Eftersom de aldrig skulle få ihop något alls annars, vilket blir för mycket misslyckande. Om man tvingas använda penna i det läget så får man inte ihop något alls, när man kanske inte har något problem med att författa en liten text egentligen.

 9. Håller med dig Madde fullt ut. Jag har själv reagerat att mina barn använder enbart paddan och datorn i skolan & har även ifrågasatt skolan då barn idag vet knappt hur man skriver skrivstil.

  Här hemma har vi 5 barn och det är lite smått kaos på morgonen med barn och tonåringar som har ett jädrans morgonhumör 🤣. Ibland vet jag intr om jag ska skratta eller gråta. Men barn måste ju för gudsskull få visa eller uttrycka sina känslor lika mkt som vi vuxna gör.

  Sen måste jag avsluta med att säga vilket fint jobb ni har gjort med pojkarnas rum, Wow säger jag! Jag fick lite tips & idéer till 2 av mina pojkarnas rum.

  Önskar dig och din fina familj en bra dag och en toppenvecka!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..