Är jag gammalmodig? Morgonhumör och likheter.

Två busiga tjejer med glatt humör tidigt imorse. Älskar dagar som dessa när allt bara flyter på. Alla är glada och inga tjuriga miner.

Det kan vara kaos hemma hos oss på morgonen, inte för att det är rörigt utan för att våra små söta raringar kan ha lite morgonhumör 😅🙈 Adam är på väg in i någon slags förpubertet. Vi har misstänkt det länge och när Micke var på utvecklingssamtal med Adam förra veckan så sa ena läraren att hon också trodde att det kunde vara så. Han har känslorna utanpå kroppen vissa dagar. Den andra läraren som var med på samtalet uttryckte sig ganska korkat och tyckte Adam kunde lämna det beteendet hemma. ”Sånt där får man hålla på med hemma!” Alltså va? Det kan man ju liksom inte välja att göra 😂 Gaaah så dumt! Men samma människa löste också barnens skrivproblem genom att slänga till dom varsin padda. Men jaha? Så du tycker inte att det är bättre att barnen får träna på att skriva med papper och penna för att få en bättre skrivstil om de skriver så dåligt?  Nej nej, barnens lär sig att skriva på paddan.

Jag vet inte om jag är lite gammalmodig när det kommer till diskussioner som dessa. Jag tycker utvecklingen är fantastisk, och jag anser att barnen lär sig otroligt mycket genom att tidigt lära sig hur denna sorts teknologi funkar. Men, för mig är de grundläggande kunskaperna kanske ännu viktigare? Man ska lära sig att skriva på papper först, eller åtminstone samtidigt. Skrivstilen kan man ju kanske inte träna på via en padda. Hjälpmedel på paddor, datorer och mobiler är grymma. För en del barn funkar inte det traditionella kanske, och inlärningsprocessen är olika. Jag tror absolut att teknologin öppnar många dörrar för människor men fortfarande så anser jag att man måste träna genom att sitta ner och skriva med penna.

EmmyLou och Mathilde ville att jag skulle ta kort på dom. Flamsiga och fnittriga 💗

syskon4

syskon3

Vi skulle gå ut med hundarna en sväng, men just i denna stund så var allt annat roligare 😂

syskon5

syskon7

syskon8

Charlie var laddad för en dag i skolan. Min lilla minime. Vi är så lika, på många olika sätt. Jag la ut bilden på Instagram och många skrev att de tyckte Charlie var en kopia av sin pappa. Roligt! Det är nog första gången vi hört det.

När jag ser Charlie så ser jag mig själv i den åldern. Mickes små minime är Engla-Freja och Adam. de kan vara otäckt lika.

syskon9

Jag har fått för mig att bebisen i magen kommer bli lik Engla-Freja. Hon hade mörkt hår när hon föddes och med henne hade jag halsbränna precis som jag har nu. Dessutom så kände jag för första gången idag att bebisen i magen hade hicka, det hade Engla-Freja också.

Tack snälla för alla namnförslag och namnkombinationer. Så himla roligt att läsa, jag och Micke läste tillsammans igårkväll 💗

Nu ska vi (läs Micke) åka till tippen och slänga skräp. Hörs senare!

Kram / Madeleine

 1. Linda skriver:

  Håller med dig Madde fullt ut. Jag har själv reagerat att mina barn använder enbart paddan och datorn i skolan & har även ifrågasatt skolan då barn idag vet knappt hur man skriver skrivstil.

  Här hemma har vi 5 barn och det är lite smått kaos på morgonen med barn och tonåringar som har ett jädrans morgonhumör 🤣. Ibland vet jag intr om jag ska skratta eller gråta. Men barn måste ju för gudsskull få visa eller uttrycka sina känslor lika mkt som vi vuxna gör.

  Sen måste jag avsluta med att säga vilket fint jobb ni har gjort med pojkarnas rum, Wow säger jag! Jag fick lite tips & idéer till 2 av mina pojkarnas rum.

  Önskar dig och din fina familj en bra dag och en toppenvecka!
  Kram

 2. Millie skriver:

  Har ni lagt flytten på hyllan eller letar ni fortfarande nytt?

 3. Monika skriver:

  Angående att skriva på paddan om man har svårt att skriva, håller jsg med dig att det är viktigt att lära sig skriva med papper och penna. Samtidigt berättade en kompis som är lärare på lågstadiet att vissa barn i hennes klass får skriva på padda när de ska skriva historier. Eftersom de aldrig skulle få ihop något alls annars, vilket blir för mycket misslyckande. Om man tvingas använda penna i det läget så får man inte ihop något alls, när man kanske inte har något problem med att författa en liten text egentligen.

 4. Såå lik sin pappa han är ! Och så många fina namnförslag du fått. Många jag gillar, men tyvärr, jag tycker INTE om dubbelnamn, Sorry.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..