Arga damer efter mig. Före och efterbilder, och Rupert Holmes!

God eftermiddag hörni! Har ni det bra?

Imorse vaknade vi till ett snötäckt landskap. Men det har redan smält bort tackochlov. Nu vill att våren ska komma, och det är med en gång. Men vi får nog vänta in till april någon gång innan det slår om antar jag. Förra året och året innan det så blev det ganska varmt redan i början av april. Det har vänt efter att Mathilde fyllt år och hon fyller nu i slutet av mars. Tänk att hon bli två år redan, helt otroligt vad det går fort. Och nästan vecka fyller William 15 😮 vad hände där!?

Min fina William 💗 Så otroligt snäll och omtänksam. Rolig är han också, han bjuder ofta på sig själv. DEN blicken säger väl allt 😂 Hahaha!

Han har kämpat med sitt rum, målat och fixat. Det blir så fint och precis så som han vill ha det. Härligt att barnen vill vara med och hjälpa till.

måla1

måla2

Sluta spela smörmusik! Ropar Adam från sitt rum. Men Wille bryr sig inte ett dugg. Är det något man inte kan påverka så är det just Willes musikval. Han går omkring och både sjunger och dansar. Det får gärna vara musik från förr blandat med nytt. Och när jag skriver musik från förr så menar jag 80-tals musik. Den mest spelade just nu är nog ändå Rupert Holmes med Escape (the pina colada song’80) 😂 Så lägger han till med en hysteriskt charmig the Carlton dance.

måla3

Såhär ser det numera ut när man kommer upp på övervåningen. Lite skillnad mot innan. Fortfarande så är det ju lite småfix kvar men i det stora hela så är vi klara med all den stora renoveringen i Charlie och Colins rum.

måla7

måla6

Och nej grabbarna ska inte ha dessa resesängar för alltid. När jag la ut ett filmklipp på instagramstory så fick jag ett antal arga damer efter mig som tyckte jag var en fruktansvärt dålig mamma som inte hade riktiga sängar till mina barn 😂🙈 Så nu förtydligar jag ännu en gång att detta alltså inte sängarna som Charlie och Colin ska ha när allt är klart.

Eftersom de hade en våningssäng som vi behövde bli av med för att ens kunna påbörja denna renovering så fick vi köpa två resesängar på Ikea så länge. Och det funkar alldeles utmärkt tills de riktiga sängarna kommer.

Hyllorna ska upp på väggen, fönsterbrädor och elementskydd ska dit.

måla8

Ska hitta en stor och fin matta som bonar in rummet också. Men en sak i taget. Efter Willes rum så har vi tre rum till här uppe på övervåningen som ska fixas.

måla4

måla9

Här är några förebilder som jag hittade på rummen. Som ni ser så är både fönstren i Willes och grabbarnas rum mörkbruna. det nya intrycket känns både ljusare och gladare.

Men det här med att göra om och renovera när man har en så stor familj är inte alltid lätt. Just nu känner jag mig tömd på energi. Det är nog inte bara pga renoveringen, lilla mini i magen påverkar ju såklart.  Jag måste komma ihåg att köpa järntabletter, mina depåer var helt slut och mitt hb var väl inte mycket att skryta med heller. Så min trötthet kommer nog därifrån också skulle jag tro.

Nästa vecka ska jag till barnmorskan igen, och för varje besök så kommer vi närmare och närmare våran lilla tjej 💗

Ikväll ska vi titta på melodifestivalen och äta något gott. Och medan jag gör det så lämnar jag över bloggen till min gästbloggare! Så glöm inte kika in här senare!

Kram / Madeleine

 

 

 1. Anna skriver:

  Hej. Vad fint det blir och är hemma hos er. Vill gärna se bilder när du lagt upp elementskydden. Vi har nämligen likadana element och har funderat på skydd till barnens rum ,men inte vetat hurdana det ska vara. Hemma hos oss har vi också löst det likadant som er med rummen. Eftersom vi också är många så får alla egna rum i alla fall när man använder alla ytor.

 2. Cissi skriver:

  Ser ingen dörr mellan trappan och övriga barnrum där de kan stänga om sig 🤔 Borde dessutom vara ytterligare en öppning till ett rum på samma vägg som sängarna står mot eller uppskattar jag storlek och planlösning helt galet då? 😜

  Dock ser jag inget problem med att ha ett barnrum i en hall på det där viset. Inte så länge barnen själva är ok med det. Man gör det man kan av det man har ☺

  Troligen får dessa grabbar ta över sina storasyskons rum och småjäntorna tar över deras rum då dom blir äldre.

  1. Ja tänk så mycket bekymmer och tankar kring hur någon annans planlösning ser ut 😂

   1. Cissi skriver:

    Bekymmer? 🤔 Vilken märklig tolkning av frågan och ett drygt svar.

    Jag läste att alla barn hade dörr att stänga om sig men fick inte riktigt ihop det av de bilder man sett tidigare och nu från tvillingarnas rum, därav frågan.. Jag tycker planlösningar och allt innanför hemmets väggar är superkul, vare sig det är mitt eller någon annans hem. Inget jag går och grämer mig i 🙈

 3. Jenny skriver:

  Det undrar jag med, kan de inte stänga om sig?

 4. Lina skriver:

  Skulle tyckt det var jättejobbigt att behöva dela rum i den åldern!
  Aldrig få vara för sig själv… särskilt i erat hus där det är så många barn.

  1. Pojkarna är 9 år! Tvillingar, har alltid av egen vilja velat vara tillsammans. Barnen kan om de vill dra sig undan och få vara ensamma om de vill. Alla barn har en dörr att stänga om sig.

   Varför ska barn inte kunna dela rum? Jag menar trots att alla barn har sitt eget så väljer de ändå att vara samlade i ett rum oftast 😅 Det är ju när barnen blir äldre som egentiden kanske spelar mera roll. I alla fall så upplever vi det så 😀

   1. Mams skriver:

    Mina tre döttrar 7, 9 och 11 delar rum nu och har gjort i två år. Vi bor super litet just nu innan vår utbyggnad väntas bli klar men de har älskat det!! Det är först nu när vi ser ett slut i lilla boendet som de börjar längta efter eget rum.

    När vi bodde utomlands var det snarare ovanligt att syskonen inte delade rum. Vi hade då ett stort hus och vår minsta var då sååå ledsen över att hon inte fick dela med sina systrar som alla hennes kompisar fick…
    Just saying 🙂

 5. Leja skriver:

  Funderar också på killarnas ”rum”
  Är det ett allrum utan fyra väggar?

  Hur många av barnen kan stänga om sig?

  1. Självklart har rummet fyra väggar 😅 Alla barn kan stänga som sig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..