Makeup av Amanda Hanell!

Hej! Jag heter Amanda och jag är en tjej på 14 snart 15 år. Den senaste veckan så har jag haft prao hos Madde som driver den här bloggen och jag har fått en större inblick i hur det är att blogga. Det är verkligen mycket man ska tänka på förutom att skriva från hjärtat. Det har varit roligt att se hur det går till och hur samarbeten går till.

Jag fick i uppgift att göra mitt alldeles egna blogginlägg och det ska jag försöka mig på att göra nu.

Så lite om mig, jag älskar mat för det är typ det bästa som finns. Jag älskar också att vara med mina vänner och mina stora intressen är makeup och naglar. Jag har alltid haft intresse av makeup och naglar men jag tror att intresset blev riktigt stort när jag bara var runt 7-8 år. Så därför kommer mitt blogginlägg naturligtvis handla om det.

smink13

Jag har spenderat många timmar på att studera andras makeup tutorials. Sen har jag tränat och tränat för att få till min egna makeup.

Contouring tex är en teknik inom sminkning som går ut på att förstora och framhäva eller förminska och dölja vissa delar av ansiktet. Det tycker jag är väldigt roligt att leka med. Man kan verkligen förändra ett ansikte hur som helst.

Nu ska jag visa före och efterbilder på hur jag ser ut med och utan makeup. För att ni ska skillnaden ordentligt så har jag valt att lägga en makeup med starka färger. Mina favoritfärger rosa.

Före…

smink8

Efter…

smink5

Jag tycker det blir fint om man utnyttjar ansiktets egna drag när man lägger contouring. det har jag gjort i den här makeupen.

smink3

smink4

Man kan jobba med smink på olika sätt och jag vet inte om det finns några speciella regler egentligen. Man gör nog som man tycker själv blir bäst. När man har testat på väldigt många olika sätt så hittar man till slut en teknik som man gillar.

Min dröm är att jobba inom makeup och naglar och jag skulle väldigt gärna vilja gå någon linje på gymnasiet med den inriktningen. Det är det enda jag vill göra, kan inte se mig själv hålla på med något annat.

Jag har i veckan spelat in min alldeles egna makeup tutorial. Och om den blir bra så kanske jag vågar dela den, om ni vill se den vill säga 🙂

9E2D2CDE-1888-4F93-829B-D07C2D256D68

smink7

Det var lite om mig och vad jag gillar. Det var roligt att titta in här och säga hej, hoppas att vi kanske syns någon mera gång. Vem vet jag kanske blir med egen blogg efter det här!?

Glöm inte sätta färg på tillvaron 💄💋

/Amanda Hanell

 

 1. Hej Amanda!
  Jag brukar läsa Maddes blogg, tycker den är bra, faktiskt ännu bättre när du gästbloggar! Det är härligt att läsa om dina mål inför framtiden, det är då man lyckas när man vet vad man vill! Så duktig du är på makeup!
  Tack för ett trevligt inlägg!
  Lycka till med utbildningar och blogg!
  Hälsningar Catharina

 2. Vad duktig du är💄👄. Forsätt med det du brinner för, känns som du kommer lyckas med det👍. Wowkänsla👏🏻

 3. Alltså för, vad du är duktig. Bra val att ta starka färgen i makeupen för som du skrev blev de så lätt för en helt oduglig sminkade att se hur duktig du är.
  15 år och redan så bra, jag är 30 och är glad om mascaran blir bra.
  Följ ditt hjärta och kämpa på, tror du har hittat ditt kall i livet ❤

 4. Amanda, du är så otroligt mycket vackrare och sötare utan smink!
  Du ser mycket mer unik ut naturlig. Med smink bara en i mängden, tyvärr.

  1. Men vad är det för kommentar 😠 Har man inget snällt att säga till en fjortåring så kan man väl bara hålla käften! Och nej jag tänker inte vårda mitt språk i detta avseende. Usch så korkat!

   1. Jag vet inte vad du tycker är snällt om inte att tala om för någon att den är naturligt vacker?

    Jag tycker inte det är särskilt snällt att uppmuntra unga tjejer att sminka sig. Särskilt inte när dom är finare utan smink.

  2. Du är en grym tjej som e vacker med o utan smink. Men du har passion för det o gillar vad du har passion för.
   Fortsätt med det Amanda det du älskar. . Lyssna ej på Tjilevippen.

 5. Du är en så fin tjej både med och utan smink.
  Tänk på att du är så ung att du behöver inte SÅ mycket smink själv.
  Sen så är det faktiskt inte så snyggt med rött/rosa runt ögonen.
  Jag vill ge ett tips till, jag är ganska ”gammal” och senast igår satt vi och talade om smink mm.
  De flesta gubbarna, som är från 60 och uppåt tyckte att RÖTT läppstift är fult.
  Ett litet tips i all välmening bara.
  Kom ihåg att du är jättefin på bilderna ( oavsett vad VI tycker om färger)
  Du kanske kan jobba med detta sen

  1. Vem fan bryr sig om vad män tycker? Jag skulle aldrig sminka mig på ett visst sätt för att någon annan tycker att jag ska göra det. Om hon tycker att rosa är fint så ska hon väl ha det? Alla sminkar sig inte för att se bra ut, utan för att det är kul att experimentera.

  2. Perfekt! Då vet jag. Då fortsätter jag med rött läppstift, för 60-åriga gubbar vill jag inte ha efter mig! 😂😂😂

   1. Varför sminka sig alls då?
    Rött läppstift är fult! Rött kring ögonen är fult!
    Det var inte för att man ska reagera på att det var män som sa det som jag skrev det.
    Kvinnor har i alla tider sminkat sig för att framhäva sin skönhet och försök inte få det till att det är för nåt annat än avsikten var från början.
    Nämligen att dra uppmärksamhet till sig från just det som är så farligt idag, nämligen MÄN

  3. Vem fan bryr sig om vad 60 åriga gubbar säger? Amanda är super duktig och så kul att hon använder sig av så mycket färg. Kryp tillbaka till stenen du kom fram ifrån!!!

 6. Amanda vilken bra text du skriver! Bilderna var toppen och det är så häftigt att du kan sminkning så bra😃 Jag är 34 år och kan bara lägga mascara och se till att jag har ögonbryn som syns eftersom jag har så ljusa bryn och fransar😅 Heja dig!

 7. Till er som absolut måste påpeka att hon är fin, eller tom finare, utan smink. Klart hon är fin, det är vi alla. Vita väggar i ett hem är också fint. Men nog piggar det upp med lite färg här o var? Eller varför inte en mönstrad tapet i glada färger, eller lite tavlor?
  Du piggar upp med färg Amanda, du är en konstnär. Fortsätt med det du älskar. Jag önskar jag var lika modig som du och vågade måla mig i såna pigga färger. Men jag får i alla fall pigga upp folks väggar med färg o tapeter. Hälsn målaren

 8. Hej följer din blogg och blir alltid så glad när ja läser den:)
  Läste att ni väntar tillökning grattis till er:) alltid lika mysigt med bebisar:)
  När är den lilla beräknad?
  Vi är oxå gravida och tror att vi är runt samma vecka:)
  Grattis igen💕💕

 9. vore kul att följa er på ig men jag är blockad sen flera år av nån konstig anledning så lås upp det är du snäll då jag älskar att följa er (marie81a)

 10. Alltså jag säger då bara det! Herre f*cking jävlar vad duktig du är! Mah lord jag önskar att jag var sådär duktig, du kommer gå långt med din sminkning! Och du framhäver dina ögon SÅ bra!😍😍 Snälla sluta aldrig med det du gör, och jag tycker du ska fortsätta med dom färger du kör på! Skit i vad andra tycker om rosa hit och rosa dit! Färgstarka färger framhäver dig grymt jävla bra!😍

 11. Till Amanda: Skitsnyggt ju. Kul att du vågar köra på rosa eftersom det är den färgen du gillar. Fortsätt sminka dig på det sättet du vill. Ladda upp din makeup tutorial! Följer dig gärna om du skaffar en youtube-kanal.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..