Tänk om det är en pojke!?

Innehåller reklamlänkar

Ny vecka igen. Numera räknar vi inte ny vecka från och med måndagar, ny vecka för oss är när vi byter graviditetsvecka 😀 Konstigt det där att när man är gravid så kretsar allt kring det, eller egentligen är det väl inte så konstigt. Men saker som man annars aldrig tänker på blir ju så viktiga.

Vet ni igår fick jag för mig att det kanske inte alls är en flicka vi väntar 😂 Jag vet det kanske är lite galet, jag litar verkligen på våran underbara barnmorska Marie. Hon har aldrig sett fel innan och hon är den skickligaste jag vet inom ämnet. Men ändå, tänk om!? Anledningen att jag fick för mig detta är att jag mår så bra. Oförskämt bra om vi ska jämföra hur jag mått tidigare när jag väntat flickor. Stor skillnad på när jag väntat pojkar. Det är såklart olika för alla, och kan vara olika varje graviditet, men för mig har det varit så tydlig skillnad. Och nu mår jag bra! Fånigt av mig att få för mig att det skulle vara en pojke vi väntar när vi vet att det är en flicka, men Micke sa faktiskt att han tänkt detsamma. Då är det inte bara jag som haft den känslan 🙈

Det spelar ju ingen roll vad det än blir, vi älskar och längtar efter våran bebis. Vi ska på tillväxtultraljud snart då ska jag be Marie titta en gång extra ☺️

Under helgen har vi också pratat lite om förlossningen. Och hur det har varit de tidigare gångerna och fantiserat om hur det kanske kommer att bli. Det kan man aldrig förutse, men det känns bra att prata om det. Det är ett tag kvar så ännu har jag inte känt någon ”stress” över det. Jag är ganska trygg i mig själv, jag litar på min känsla och kommer ta det därifrån. Jag lyssnar på kroppen och kommer inte vilja stressa fram något den här gången heller. Så länge jag och bebis mår bra och det inte finns några medicinska anledningar så kommer jag låta kroppen sköta förlossningen. Med tanke på Mathilde förlossningen så hoppas jag verkligen att det kommer bli en bättre upplevelse denna gång.

Det var inte hemskt så på något sätt, det gick snabbt och smidigt när det väl kom igång. Men det var just det där med att barnmorskan inte ville lyssna på vad jag kände och ville. Jag ville inte ta hål på hinnorna utan vänta ut de ordentliga värkarna. Och när det enda alternativet då var att flytta på sig kände jag mig ”utkastad”. Det var hemskt! Och alla dom känslorna gjorde att jag mådde väldigt dåligt psykiskt efter förlossningen. Allt slutade med att vi i panik fick rusa tillbaka till förlossningen, det var inte roligt alls. Nu såhär efteråt så inser jag ju att jag antagligen fick en liten förlossningsdepression, och jag vet och förstår ännu mera hur viktigt det är att man har en god relation till den barnmorska som ska förlösa ens barn. Det är väldigt viktigt att allt känns bra och rätt! Att jobba inom vården och att jobba med människor är inte alltid lätt och det kräver ganska mycket av en, det vet jag av egna erfarenheter. Och att jobba som barnmorska i en sådan ”intim” situation kräver nog kanske ännu mera.

Men jag är glad och tacksam för att jag haft så enkla och snabba förlossningar. Dock så får det mig ju att tvivla på att det ska gå så bra ännu en gång. Jag försöker att blockera sådana tankar, men man får dom ibland i alla fall. Katastroftankar, sjukt jobbigt även om det är normalt att känns så ibland.

Jag skrev lite om förlossning på Instagram och det var så många som delade med sig av hur deras förlossning startade och hur den var. Jag har läst alla kommentarer, både jag och Micke låg i soffan och läste dom. Och jag måste bara få säga, för det borde sägas oftare! – Vi kvinnor är fantastiska 💗🙏🏻💪🏼

gravid20

Magen och jag 💗

gravid21

Vill påminna er om rabattkoden hos Bonti.se som fortfarande gäller fram till midnatt. Går ni i tankarna att skaffa en Emmaljunga vagn eller kanske något annat från Emmaljunga så får ni just nu 10% rabatt på allt från Emmaljunga hos Bonti.se om ni uppger koden: madde10 🎉 Klicka HÄR! 

Det här är våran Emmaljunga Edge Duo 😀 Samma chassi som Emmaljunga Superviking. Vi har en superviking liggdel också som vi kan byta till om vi vill. Vi älskar vagnen, så fin på alla sätt och vis.

vagn7

vagn8

vagn3

Nu ska jag krypa ner i sängen med min mugg med is. Micke blir galen på mig när jag ligger och tuggar bredvid honom 😂 Men alltså is är så förbaskat gott att tugga på just nu så det får han bara ta!

Kram / Madeleine

  1. Doulor är superbra för de som verkligen känner att de behöver extra stöd ❤️🙏🏼 Men jag har Micke och han är världens bästa ❤️ Skulle inte kunna tänka mig något annat stöd än han 🥰

 1. Lina skriver:

  Se till att få prata igenom vad som hände vid din förra förlossning och få det journalfört inför nästa. Min erfarenhet av vården är att om de misslyckats en gång jobbar alla extra hårt för att ge en bättre upplevelse nästa gång.

 2. Inget är som väntans tider, stort lycka till.

  Mvh Gerra…

 3. Det hände faktiskt oss! Vi skulle få en lillasyster enligt ultraljudet men när bebisen kom upp på bröstet säger min sambo:
  -men det är ju en kille! 😉
  Lite förvånade blev vi men det spelar ju egentligen ingen roll. Idag är han en pigg liten kille på 5 månader 💓

 4. Ha ha..smidigt att få feeling på just isbitar. Det är konstigt det där med graviditeter och vad man blir sugen på. Den ena av mina graviditeter så var jag helt galen i filmjölk och den andra i sura s märken. Åt godis så att jag fick frätsår på tungan! Lycka till med den lilla och förlossningen 💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..