Underbara människor, kakor och positiv!

Godkväll i stugorna. Hur har ni det? Hoppas ni mår bra 💗 Själv vaknade jag imorse, eller rättare sagt mitt i natten och kände mig helt genomförkyld. Det dunkade i mina bihålor, ögonen helt igenmurade och tung i bröstet. Jag har varit så himla trött i några dagar så jag borde förstått att något sånt här var på gång. Pollen gör ju sitt med, och så lite gravid på det också. Jag är så himla svullen ändå i näsan och hela huvudet 😅 Men jag försöker vara positiv, en förkylning är väl ingenting. Med tanke på hur sjuk jag var med Mathilde HELA den graviditeten så är det här en baggis tänker jag. Positiva tankesätt har man ju sett gör skillnad för välmåendet och eftersom jag är världens med positiva människa så tänker jag förneka det här dunkade huvudet.

Har haft en liten Tuvis och EmmyLou hemma idag med, de är precis lika genomförkylda som jag. Därför så har vi inte gjort annat än bara latat oss och ätit glass. Det går ingen nöd på oss, och på eftermiddagen så kände jag mig faktiskt lite piggare.

Jag lyssnar på Sofias Änglar i bakgrunden, Micke och jag gillar det programmet och vi brukar titta på det ihop. Det finns verkligen så UNDERBARA MÄNNISKOR. Alla hjälpsamma själar som finns där ute, ni är fantastiska 💗 Just nu har jag lite svårt att titta på programmet, jag bryter ihop och kan inte sluta gråta. Alla känslor på en och samma gång. Bara jag hör det så sitter jag här och fäller och en tår nu. Brukar ni titta på Sofias Änglar?

Måste visa er mina hallongrottor jag bakade häromdagen. Det har alltid varit mina favoritkakor och jag kan fortfarande minnas hur glad jag blev när mamma bakade dom.

kaka1

kaka3

kaka2

Jag brukar baka efter det traditionella receptet, men däremot så brukar jag ha en liten skvätt sirap i degen, men bara lite grann. Det blir ju i stort sett samma ingredienser som i kolakakor. Och det blir ju så rackarns gott.

Det är flera i familjen som gillar hallongrottor ☺️

kaka4

kaka5

kaka6

Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon ska jag upp tidigt och köra alla barn till skolan. Yes det är min dag i veckan att ta det ”passet”, hade gärna sluppit det just nu. Men jag måste ändå jobba några timmar imorgon och då är det skönt att börja tidigt.

Ta hand om er 💗

Kram / Madeleine

 1. Mie skriver:

  Framförallt är det eviga skjutsandet korta sträckor fullkomligt miljövidrigt!

  Barn idag har bättre, säkrare och snyggare cyklar än någonsin… Stående i garaget?! För de används inte till att ta sig till skolan iallafall.

  Skulle aldrig falla mig in att skjutsa mina barn till skolan! Men jag cyklar gärna med dem om de vill ha sällskap eller om de skulle känna sig otrygga (vilket inte är fallet).

 2. Anna skriver:

  Det är så tjatigt med dessa jämförelser ”jag fick minsann inte skjuts till skolan”. För 30 år sen? Det går inte jämföra dagens samhälle mot då! Det finns så många områden i detta land just nu som man inte vågar släppa sina barn ensamma förbi, tyvärr, mycket tyvärr, men så ser Sverige ut idag. För det andra behöver inte barn bli bortskämda av att få skjuts!! Mina barn kommer ihåg den tiden med värme idag! Ingen av dom har blivit bortskämda eller otrevliga personer för att vi har skjutsat till skolan. Ej heller lat! Alla tre tränade och utövade sporter i stort sett dagligen.
  Nej, det här som har blivit idag, att människor verkar tro sig ha rätt att klanka på andras val och sätt att leva (främst på bloggar) DET är värre för mänskligheten att bli skjutsad till skolan!!

  1. Maria skriver:

   Må så vara, men jag vidhåller ialla fall att 90-och 00-talister är väldigt bortklemade. Givetvis inte alla (så att ingen blir kränkt nu….) men till stor del.

  1. Emma skriver:

   Så sant. Tyvärr! Det är ett helt annat samhälle idag. Man skämmer inte bort sina barn för att de skjutsas till skolan.

 3. Vi skjutsar våra barn till och från skolan. Världen ser tyvärr inte ut idag som den gjorde när en annan var barn. Mycket mer kriminalitet tex. Mina barn känner sig inte trygga i sitt eget hemland pga olika omständigheter.

 4. Sara skriver:

  Åh hommel så gott med hallongrottor😋 gravidhungrig och sugen på allt här just nu😂
  Det och kolakakor brukar vara barnens favoriter som de själva gör inför kalas och sådant🙏

  Jag har inte sett Sofias änglar, men vet vad det handlar om och jag kan verkligen förstå att du gråter. Jag och barnen hade tv-filmrce här en dag när de var sjuka och jag grät till både Greatest Showman och Föräldrafällan och passade sen på att fortsätta när jag och maken kollade på serien Hemma igen på kvällen! Det behövs inre mycket för att trigga tårar hos mig som gravid vill jag lova😭❤️

  Krya på dig🌸💖

 5. Sandra skriver:

  Sofias änglar är ett bra program men kan inte kåta bli att bli sne när man sen tänker på verkligheten långt borta ifrån filmkamerorna. Skulle dessa människor som var med i programmet stanna folk på gatan och berätta om sin situation så skulle mariteten inte ens stanna och lyssna och resten skulle bara säga va tråkigt för dig och sedan gå vidare. Det är ingen som skulle ta sig tiden att ställa upp och hjälpa till. Ja om de inte får en jätte fin shout out i sociala medier om att de gjort något fint för någon annan.

  Va jag menar är att det är fint att de lyfter upp de som vågarna om hjälp och att många är villiga att hjälpa till. Men i slutändan så har det bara blivit av för att några vill synas på tv och känna pengar på det.

  Det finns så många tusentals människor i Sverige som är i akut hjälp i sin vardag men då de antingen inte vågar be om hjälp offentligt eller bara blir ignorerade utav andra så sitter de i sin läkande båt mitt ute i havet och får kämpa vidare med att ösa vatten tills de inte orkar mer och skjunker.

  Vore dock fint om fler människorovet inspirerade utav programmet och började ställa upp för sin omgivning utan att kräva uppmärksamhet för att de är en bra kompis mot någon.

  1. Maria skriver:

   @ Sandra: kåta….?! 😂😂😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..