Livspussel, dåligt samvete och frisk luft!

Här kommer ett livstecken, jag har inte gått under jorden. Men pusslar ihop vardagen så gott jag kan just nu. Ibland blir det lite mycket.

Mathilde är mer än någonsin mammig just nu, kan inte lämna henne i en sekund. Inte ens muta henne med glass. Lämnar jag rummet bara för att ta en kopp kaffe så ropar hon ”mamma kom!” 😅 Vi ska leka, kramas och pussas om vartannat. Det ska jag säga er, ibland är det inte lätt att få ihop livet med jobb och annat som måste göras. Nu när magen är stor som en ballong dessutom så är det inte heller lätt att sitta med henne i knät och jobba samtidigt. Det har ju annars gått bra när hon bara vill ha närhet och tanka kärlek en stund.

Jag vill inte vara den mamman som hela tiden säger ”vänta lite mamma ska bara…”. Usch får så dåligt samvete ibland när jag måste kombinera tiden med henne och annat (jobb). Tänk hörni om det vore så väl att man inte behövde välja.

Men därför har jag inte kunnat få till allt jag velat på några dagar, som att skriva här tex. Mathilde brukar ju kunna roa sig lite själv i leken då och då, men nu är det ju bara mamma som gäller helt enkelt. Istället så får jag sitta på kvällarna och jobba när Micke kommer hem. Inte helt lätt det heller, alla barnen är hemma och det ska förberedas kvällsmat, läxor och nattning. Ljudnivån är lite högre och det är svårare att koncentrera sig. Sen är man ju världens tråkigaste fru på köpet dessutom då med 🙈 Men jag brukar säga att Micke kan ta med sig Mathilde till xl-bygg när han jobbar så får han se hur enkelt det skulle vara att jobba då 😂 Då tänker ni kanske men varför inte låta henne börja på dagis/förskola? Nej för det har ju gått så bra att ha henne hemma och hittills kombinera. Och men tanke på att vi snart ska ha bebis så känner jag inte att det är aktuellt att skola in Mathilde nu. Jag vill inte ta hem en massa baciller i onödan när bebis kommer och sen kommer ju ett långt sommarlov.

Ibland tänker jag att det här är en fas med Mathilde, att hon kanske vet om att hon snart ska få en lillasyster. Sen vore det ju inte heller helt otroligt att det bara har med utveckling att göra. Mycket händer i en tvåårings kropp.

preggo3

Jag fastar från och med nu, imorgon är det nämligen dags för glukosbelastning. Jag är så törstig så jag döööör! Varför är man så knäpp för? När man inte får dricka eller äta så blir man ju galet sugen på allt 😂🤦🏼‍♀️ Jag borde bara gå och lägga mig så det blir morgon snart så jag har det gjort.

I helgen som var så hade vi det mysigt på skogstur. Barnens kusiner och farbror var med. Vi åt korv med bröd ute i det fria, och alla tyckte det var väldigt roligt med ett litet äventyr.

vår2

vår1

vår8

Bästa farbror Johan 💗

vår3

vår4

EmmyLou plockade blommor och letade efter skatter. Grabbarna klättrade i träd och sprang omkring med Cosmo. Det var så härligt med frisk luft, vi var ute i princip hela dagen.

vår5

vår6

Kusin Amanda 💗

vår9

vår10

Det är så roligt för att kusinerna går så bra ihop. Tuva-Li och Olivia är jämngamla, och Amanda och EmmyLou. Man märker knappt av dom när dom träffas, ja förutom när de gör bus för det ska gudarna veta att det gör ibland 😅 Precis som det ska vara!

Imorgon ska jag uppdatera på Instagram undertiden när jag är hos barnmorskan har jag tänkt. Jag kan behöva lite sällskap under mina två timmar på mödravården efter jag druckit den vidriga sockerlösningen.

Massa kramar från mig 💗

 1. Tycker att det är så fint att du har henne hemma ❤ De hinner ju gå på förskolan tids nog. Tack för en bra blogg, kram

  1. Ja jag är s glad att jag kunnat kombinera jobbet och tiden att kunna ha henne hemma 💗🙏🏻 Det har ju inneburit en hel del pussel från min och Mickes sida men det är värt det alla gånger. Jag fattar inte de föräldrar som lämnar sina barn på dagis och bara sitter hemma och rullar tummarna 🤦🏼‍♀️ Vet många som utnyttjar systemet och förskolan bara för att få ”fritid” för mig är det ofattbart att man kan välja att göra så.

   Däremot om man måste jobba för att försörja sig så har man ju inget val. Men å andra sidan så kan man ju också lägga upp föräldraledigheten och den ekonomiska biten så man kanske kan vara hemma lite längre än bara ett år. Att välja är att avstå som jag brukar säga. Även om man inte behöver avstå allt från sitt liv innan så är det nya livet allra viktigast 🙏🏻💗

   Vad roligt att du gillar bloggen, det gör mig superglad 💗 KRAM

 2. Jag är mammaledig och har en 2 åring och en 4 åring hemma med mig. Folk har sååå mycket åsikter om det. VARFÖR HAR DU BARNEN HEMMA??? SKICKA DE TILL DAGIS SÅ DU FÅR LITE AVLASTNING. Är det det som dagis är till för? Att föräldrar ska vila upp sig??? Varför ska jag ta upp en dagisplats och betala avgift om jag inte måste?? Har inga problem med att ha barnen hemma.Nu är jag sjukskriven pga depression. Min sambo har tagit vab i en månad för att hjälpa mig med barnen (7 barn) så jag får vila upp mig. Han ringde fk och frågade om han kunde göra så. Har fått två avslag från försäkringskassan. Jag är ”för frisk” enligt de. SKICKA BARNEN TILL DAGIS säger de oxå. Har de hört talas om kötid?? Min sambo får heller inga pengar för vab eftersom jag är ” för frisk”. Jag får inte heller ta ut fp för denna period för jag är ju ”sjuk”. Här står vi nu och har förlorat 40.000 kr. Dessutom får vi nu leva på våra skattepengar som vi skulle haft till en resa med barnen. 😭😭😭😭. Känner jag mig friskare???? Nej , nu är man mer deprimerad.

  1. Men åh, en massa kärlek och kramar till dig och er 💗

   Hälsan är absolut viktigast, en glad mamma ger glada barn 🙏🏻 Självklart ska du tänka på ditt välmående före allt annat! Sjukt att FK avslår 😏😞 Det blir ju i slutändan bara en kostnad för dom ändå om du blir sämre i ditt mående. Hoppas det vänder snart!

   Tänker på dig! Kram

 3. Förstår inte varför människor har så mycket åsikter jämt. Jag förlorade en mamma som jag umgicks med när sonen var bebis för att jag väntade med föris. Hon ville ha föris från ettårsdagen och jag kunde lika gärna vänta eftersom jag studerade. Hon bröt med mig och sonen började förskolan vid 2,5 års ålder. Helt lagom tyckte jag och även han, men trist med vänskapen så klart. Jag tänker att alla lever olika liv och gör precis det som passar var och en 🙂

 4. Jag VET att bloggande anses som ett jobb. Samt att det kan ta tid.
  Men när du lägger ut inlägg här och på insta tydligen så är det ju detsamma som andra gör fast de har kanske även ett heltidsjobb borta från hemmet.
  Det tar ju INTE så lång tid i anspråk att göra ett inlägg.
  Jag är bara lite nyfiken vad du gör om kvällarna( som jobb) Hur det fungerar med samarbeten?Bilder?mm mm.
  För jag förstår ju att ni kända bloggare som lever på detta har mycket att göra.
  Får man fråga en annan sak?
  Du har föräldrapenning från FK du som alla andra? Eller nyttjat du inte det?
  Obs
  Fritt att välja om du vill svara eller ej.
  Jag är ”bara” nyfiken.

  1. Det ligger ganska mycket jobb och prestation bakom ett samarbete tex. Inte bara en breif man noga ska läsa igenom och följa, sen ska du skapa ett eget content utifrån dig själv. Leverera högupplösta bilder om företaget kräver det. Det är oftast trevligare. Och då tar alla bilder sin tid med redigering osv.

   Och när det handlar om jobb så är det inte bara en bild jag slänger ut på instagram 😅 Det är mer jobb bakom än så…

   Så kvällarna tillbringas med att planera upp jobb, fotograferingar, redigeringar, texter osv.

   Jag har knappt tagit ut några föräldradagar alls på flera år eftersom jag jobbar hela tiden. De få dagarna jag inte jobbat har jag tagit ut en dag hit och dit. Men annars är det Micke som nyttjar dom dagarna ☺️

   Hoppas du Fick en klarare bild av hur det kan se ut nu.

 5. Å va härligt. Klart hon ska vara hemma om du och Micke tycker det passar er familj bäst. Alla gör som de själva vill efter bästa förmåga och det som man får ihop sig själv och sin familj på. Jag som inte har läst här på ett tag grattis till en härlig onge till, så fantastiskt. Det är livet. Själva fick vi 1 barn härligt det med även om vi har mängder med extra barn i våra liv. Hur går det med era hundar, vilka är kvar hos er och har ni nya doggisar?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..