ANNONS

Glukosbelastning, stolt storebror och finaste skötväskan!

/

Innehåller reklamlänkar 

Nu är glukosbelastningen gjord 🙌🏼 Så tacksam över att man blir erbjuden den även om det inte är roligt att tvinga i sig en flaska sockerlösning på snabba 5 minuter 💗🙏🏼 Diabetes är inget att leka med. Tänker så mycket på alla som drabbas av sjukdomen. Jag har följt en gammal bloggkollega som heter Josefin i hennes kamp mot diabetes då hennes barn drabbats av denna hemska sjukdom. Man får ju en helt annan bild av hur det kan vara att leva diabetes när man får följa det på så nära håll. Tack snälla Josefin för att du så generöst delar med dig i hur det kan vara. Ni är fantastiska! Alla som kämpar med sjukdomen är fantastiska!

Jag har aldrig haft graviditetsdiabetes vi har inte heller diabetes i familjen. Anledningen till att jag fick göra detta är högt BMI 😏 Ja som alltid när jag väntat flickorna. Nu hade jag en del att ta av sen innan eftersom jag inte gick ner allt efter Mathilde, men sen sa det poff igen när jag blev gravid denna gång. Men jag har ”bara” gått upp 8 kilo och nu är det inte många veckor kvar så jag hoppas inte att jag ska gå upp så mycket mera. Ofta i mina graviditeter så går jag upp mest i den första trimestern.

Nu är jag tacksam över att det gått så bra vid varje glukosbelastning jag gjort. Vid graviditetesdiabetes så brukar bebisarna också bli väldigt stora och det har aldrig mina barn varit heller. De har vägt strax över 3 kilo.

Jag fastade från klockan 22 igårkväll och imorse klockan 08 efter att jag lämnat barnen på skolan så åkte jag till mödravården. Jag fick vänta en stund innan de ropade in mig. Sen började vi med att jag fick lämna ett blodprov där man tittar närmare på antikroppar i blodet. Sen lämnade jag ett glukosprov dvs att man tittar på blodsockervärdet. Första proven visade att jag låg på 5,0 vilket är perfekt. Sen fick jag dricka en glukos koncentrerad dryck som heter Top Star 75, en riktigt sliskig sockerlösning som är smaksatt med lite lime, 5 minuter hade jag på mig att dricka. Phhhfffuuuuuääää! Men det gick. Som om inte saker kan vara jobbiga att få i sig ändå när man är gravid, sen kom den eviga väntan när man måste sitta och vänta i två timmar på att tiden ska gå innan nästa prov. Sista kvarten ropade min barnmorska in mig så då gick tiden lite snabbare. Bebisens hjärtljud låg på 142 och symfys-fundusmåttet även kallat SF-måttet låg på 28 nästan 29 så då har magen vuxit med nästan 4 cm sedan sist. Till sist så var det dags för det avgörande och sista glukosprovet. Det låg på 4,1 🙏🏻👏🏼 Jag fick mvg av barnmorskan och för det tackar jag kroppen!

När jag väl kom hem igen så var jag helt skakis, klockan hade hunnit bli nästan lunch och jag hade inte ätit något.

Nu är det bara fyra barnmorskebesök kvar i graviditeten, det går i en väldig fart. Nästa besök är i slutet av april och sen är det dags för tillväxtultraljud. Vi är så redo att få träffa våran tjej och att få rulla fina vagnen 💗 Jag måste bara visa våran nya skötväska, jag älskar den! Så himla fin och smidig.

Skip Hop Greenwich Ryggsäck är inte bara snygg den är praktisk just för att man kan ha den ryggen och den har många bra fack. Man kan ha händerna fria till bebis och det gillar jag, en axelväska kan glida av axeln om man inte har den över ryggen, men det blir ändå inte jämnvikt på ett behagligt sätt. En ryggsäck är perfekt! Jag visar skötväskan lite närmre längre ner. Men du hittar den HÄR! 

bonti1

bonti3

Adam är redan en så stolt storebror, men nu längtar han massor efter sin lillasyster. Han har bestämt att hon ska heta Leonore. Ett av mina absoluta favoritnamn av alla jag har. Belle, Livia, Julie, Vida är några av dom andra namnen.

bonti8

bonti4

Visst är det fina färger på vagnen och skötväskan, och det passar så bra ihop.

bonti5

bonti2

Cosmo ville vara med i bild. Han är så himla rolig för varje gång jag tar fram kameran så sätter han sig framför mig och tittar precis som om han väntar på att jag ska ta en bild till. Han måste ju reagera på ljudet på något sätt? Sötaste labradoren i världen.

bonti6

Här se ni lite av utrymmet i väskan. Två större fack där man får plats med typ allt. Och ett underlag för blöjbyte i det ena stora facket. Vill också nämna att axelremmarna är vadderad på väskan, så den är väldigt behaglig att bära trots mycket packning.

bonti10

bonti9

Till den här grymma skötväskan så har jag även en superfin magväska från samma märke och i samma färg. Väskan heter Skip Hop Greenwich Hip Pack och är en modern uppdatering av 90-talets omåttligt populära magväska. Antingen älskar man det eller så gör man det inte, men magväskan har kommit tillbaka och blivit den nya tidens trend igen. Snygg accessoar men den är även praktisk för man får plats med ett enkelt ombyte till bebis, blöja, nycklar och mobiltelefon. Och vill man inte ha väskan som magväska så kan man välja att använda den som axelväska eller handledsväska. Så väskan går alltså att användas på tre olika sätt (ni kan se på bilden här nedan). Väskan finns i svart också.

Det är bra pris på den också 👏🏼 Ni hittar den HÄR! 

bonti12

bonti11

Nu är jag så trött så jag svimmar snart, det har varit en lång dag och imorgon ska jag upp och sminka alla barnen till påskfesten på skolan.

På eftermiddagen ska vi överraska EmmyLou med att åka och hämta hennes bästa kompis Jessica på dagis. Ingen av tjejerna vet om det, det är vi mammor som har kokat ihop den lilla lekdejten. Men jag är så ivrig över att se deras reaktion 😍

För er som vill ha lite tips på fredagsmat imorgon så får ni hålla utkik på mitt Instagram. Och för er som säger att ni inte har Instagram så kan jag berätta för er att ni ändå kan besöka min profil på Instagram och ta del av vad jag lägger ut där. Man kan enkelt bara googla på namnet och Instagram för den man vill besöka så kommer profilen upp 😀 Bra va!?

Ta hand om er alla fina 💗 Och tack för att ni vill titta in här!

Kram / Madeleine

7
67

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00