Så får vi plats! Bebis nya säng 💗

Innehåller reklam 

När man är lite trångbodd och kanske har flera barn i sängen så kommer den här ”hybriden” till bebis bli helt perfekt 💗 Man kan ha den som en fristående mindre spjälsäng, eller genom att fälla ner sängens ena långsida använda den som en ”förlängning” av ens egen säng, då kan man även vara nära sin bebis. Den blir ju även en fin liten soffa när den är urvuxen som säng och kan då användas som en fin och mysig detalj i barnrummet. Jag undrar varför jag inte haft en sidebed tidigare? Den är ju helt fantastisk! 🤷🏼‍♀️👏🏼  Tänk vad den skulle underlättat om jag hade haft en sådan säng med alla de andra barnen. Jag blir nästan lite sur på mig själv när jag tänker på det 😂

Sängen heter TROLL SUN Bedside Crib och ni hittar den HÄR! 

Och nu tänker ni kanske tänk om den inte passar till våran dubbelsäng? Då kan jag berätta för er att det gör den! Man kan nämligen ställa in höjden på sängen så den kommer i nivå med ens egna dubbelsäng. Smart va!? Jag var faktiskt lite orolig för just det också eftersom vi har en ganska hög säng, men jag blev glatt överraskad när jag insåg att man kunde ställa in den efter den höjden man ville.

littleheart14

littleheart12

Mathilde sover hos oss fortfarande, och det var inte alls länge sedan jag slutade att amma henne. Hon vill gärna ligga nära mig och eftersom lillasyster kommer snart så kändes det här som den absolut bästa lösningen. Då behöver jag inte känna någon direkt stress över att ”skola över” henne till egen säng. Och jag behöver inte vara orolig över att Mathilde ska rulla på henne på natten. För min egna skull också, jag behöver ju inte känna oro över att jag ska rulla på bebis heller för att det är så trångt.

Nu syns det inte på bilden här nedan men bredvid bedside sängen åt andra hållet så har vi Mathildes spjälsäng som vi tänkt att hon ska sova i så småningom. Rummet är inte större än vad det är och möjligheterna att möblera om finns inte. Men mellan våran dubbelsäng och Mathildes säng så fick den här bedside sängen plats perfekt vilket är superbra.

Just nu sover EmmyLou i Mathildes spjälsängsäng, den är öppen som en vanlig säng så hon går i och ur som hon vill. Planen är att hon ska flytta upp till Tuva-Li när deras rum är färdigrenoverat och i ordning. En sak i taget, bara allt är klart till bebis ankomst så är jag glad ☺️ (önsketänkande)

littleheart18

littleheart16

Här kan man se att sängen är perfekt i nivå med våran säng 👌🏼

littleheart17

littleheart13

Jag ska se om jag hittar något fint spjälskydd till sängen som bonar in det lite. Och så det inte finns någon risk för att bebis ska slå i huvudet.

Jag är så nöjd över vårt köp! Det här kommer bli toppen 💗 Tack snälla alla ni som tipsade mig om den här sängen. Jag förstår verkligen att ni varit nöjda med den 😀

Apropå säng, jag hoppas jag får sova ordentligt inatt. Efter Mathildes febertoppar som hon hade förgående natt så känner jag mig ganska slut som artist. Hon har varit orkeslös under dagen idag också pga febern. Om det bara kunde ge med sig nu, tack! Nu sover hon och nyss när jag tittade till henne så hade hon ingen feber, håller tummarna för att det ska hålla i sig. Imorgon har vi nämligen planer på morgonen, inga större äventyr men det skulle vara härligt om hon kunde må bra.

Glöm nu inte att spana in sängen lite närmare, ni hittar mera info HÄR!  

Ta hand om er så hörs vi imorgon 💗

Kram / Madeleine

 1. Tina skriver:

  Så söt säng, och tänk va tryggt att ha henne
  så nära dej:)
  Lycka till med bebisen!

 2. Annika skriver:

  Har hon feber ska hon väl ändå få lov att vara hemma?

  1. Men Annika det är väl självklart! Sunt bondförnuft skulle jag vilja påstå. Men jag vet, alla tänker tyvärr inte så idag.

   1. L skriver:

    Måste få köra en kommentar där. Mitt barn är i skolåldern, mellanstadiet, och vi hade som sig bör hemma när barnet var sjuk och hade feber. Fck då x antal procent i frånvaro så läraren sa åt oss att ge alvedon och låt gå till skolan för det missas för mycket i skolan

    Vad tycker ni om det?

    1. Mie skriver:

     Får ditt barn feber så ofta att frånvaron blir för hög skulle jag nog gå och kolla hen hos läkare. Det låter oroväckande.

     Jag kan också hålla med om att en Alvedon går bra om barnet har förhöjd temperatur, men inte feber. Vissa håller sina barn hemma för minsta lilla fis på tvären och du är kanske en av dem. Isåfall tycker jag att läraren har rätt.

     Sen måste man också se till att ta igen förlorat arbete vid frånvaro. Gå till skolan och hämta boken, materialet och ta ansvar. Är det bara lätt feber orkar barnet göra läxa hemma.

     1. Karin. skriver:

      Håller med Mie angående hög frånvaro. Kolla upp och ta föräldraansvar för att ta igen det som missats.

     1. L skriver:

      Kan påtala att barnet hade hög feber, huvudvärk, krupp och halsont. Missa är inte att missa läxor hemma utan det som sägs i skolan. Hur ska vi kunna lära och veta vad som sägs i skolan? Papper och läxförhör är en sak men det som sägs framme vid tavlan av läraren är en helt annan sak. Men som ni skriver får vi väl snällt be fröken komma hem dom dagar barnet är sjukt efter skolan.
      Ta ansvar gör vi till 2000 % men tvingar ni verkligen era barn att plugga med halsfluss och 39-40 g feber? Då tycker jag att ert föräldraransvar är jävligt konstigt. Stackars barn.

     1. L skriver:

      Jodå, vi går till doktorn. När det behövs. Eftersom vi själva jobbar på sjukhus så vet vi när vi bör gå. Jag skulle aldrig låta mitt barn vara hemma om det inte är sjukt.
      Sen kan det finnas andra sjukdomar som gör att ett barn behöver alvedon/ipren eller andra smärtstillande där även feber ingår.

      Jag frågade bara vad ni tyckte om att ta sjuka barn till skolan genom att dölja sjukdomar. Att läraren inte orkar ställa upp på ett barn som varit frånvarande och inte fått hem muntliga läroämnen. Allt är inte på papper. Läraren står ofta och pratar utan att det finns nedskrivet på papper.

      Ja, man träffar många som tror sig vara bättre än andra. Även på sjukhuset kan dom mer.

     1. Karin. skriver:

      Nej du ’ L ’ . Lärare har inte ansvar att gå hem till sjuka elever. Tid finns inte för det.
      Hemundervisning sker när eleven har allvarlig sjukdom längre tid.
      Föräldrarna eller eleven får fota av klasskompisars anteckningar eller ta kopior.
      Det muntliga blir svårt att ta igen, men hem till sjuka elever går vi inte om det är ’ vanlig sjukdom’.

     1. L skriver:

      jag var ironisk med att ta hem en lärare.
      Jag hade bara en fråga och det var om inte specifikt ni, utan om folk tyckte det var ok att dölja sjukdomar med hjälp av mediciner och ni två behöver lugna ner er lite. Ni bestämde att ni tänkta att vi inte tar hem läxor, ni bestämde att vi kanske var såna som låter våra barn vara hemma vid minsta nysning utan att ha någon som helst insikt i våra liv. Vi är akademiker, våra vuxna barn är akademiker och en är på väg att bli akademiker så jag tvivlar på att vi våra barn och blivande akademiker skulle klarat det utan visst föräldraansvar. Sen återstår det att se vad nästa barn blir. Allt beror inte på föräldrarna. Vi har olika uppsättningar gener var och en. Det kanske man vet om man arbetar på skola. Jag vet inte vad man lär sig på en ev. lärarutbildning.

      Jag ville bara veta vad folk tyckte om detta sätt då jag såg i kommentarerna att det var just olika tyckande och tänkande gällande hålla barn hemma eller inte vid sjukdomar.

 3. Anette skriver:

  Jag vet inte om det är så vanligt men jag klarade inte av att ligga ner och amma så jag gick upp och ammade på nätterna och iom det har båda mina barn sovit i egen säng från dem föddes. Jag hade för liten byst för att amma dem liggande. Dem fick liksom inget ordentligt tag då. Så jag har alltid gått upp och matat barnen även när jag slutade amma.

  Ingen av barnen har haft svårigheter med att gå och lägga sig heller.

  Sedan har min dotter autism och hade svårt att somna men det är en annan historia.

  Däremot kom dem ju ofta på natten när dem blev några år och kröp ner bredvid och det tyckte jag var lite mysigt men sova med dem jämt hade jag inte orkat.

 4. Inte ”bonar in”, BOAR in heter det.

  1. Och där var Brittis igång!!!!! 😂🤣😂🤣

 5. Nit skriver:

  Vi hade en bedside med båda barnen, jag kan dock tipsa om att lägga en tunn madrass (typ 1-2cm) eller en filt eller annat under madrassen i både cribben och in under er bäddmadrass för att ”bygga över” mellanrummet/glipan som blir mellan sängen och cribben, det tyckte jag kändes skönt visst ja att bebisen inte kunde ramla emellan!

  1. M skriver:

   Eller så sätter man bara dit spjälorna och låter barnet liksom sova i sin egen säng.Man kan ju ha sängen nära sin egen i alla fall.
   Tanken med det här är vad ❓Att det ska vara lätt komma åt barnet när man ska amma. Vilket jag inte tror för ska man då DRA barnet till sig❓
   Jag har alltid haft barnen i sina egna sängar och gått upp när jag skulle amma. Funkade dåligt att ligga tycker jag. Sen la jag ner barnen i sina egna sängar och la mig själv i min egen.
   Alla gör väl som de vill men jag tror att det är viktigt med egen sovplats för stora OCH små. Tänk om man skulle råka lägga sig på sin bebis eller råka slänga täcke eller kudde över. .. det har ju faktiskt hänt tyvärr.
   Jag tycker ju som vanligt att var och en gör som de vill men vänja barnen vid sin egna säng från början är ändå det jag tror mest på.
   Sen när de blir större och nån gång kommer och vill dela säng med föräldrarna då är det bara mysigt.

   1. Jenny skriver:

    Och jag tror precis tvärtom. Att barn mår bra av att sova nära sina föräldrar. Vet många vuxna som absolut inte vill sova ensamma utan sin partner men ändå tycker att barnen ska göra det. Finns något som kallas säker samsovning och det har jag kört på.

   1. Malin skriver:

    Jag DROG barnet till mig. Jättesmidigt under första tiden när man är lite mörbultad, att slippa gå upp. Och egen sovplats har man ju, bebis i sin säng och mamma i sin. Ingen risk att man lägger täcke eller kudde på när bebis sover i sängen bredvid. Och bebis vänjer dig vid egen sovplats. Blir ingen större skillnad för hen sen när man sätter på staketet när hen blir större.
    Förstår inte din kommentar, du säger ju emot dig själv. 🤔 du vill få det till att du tycker Madde gör fel men hon gör väl ändå precis som du tycker man ska göra? Bebis ska sova i egen säng? Enda lilla skillnaden är ett staket på spjälsängen, och ett litet avstånd mellan sängarna?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..