Tillväxtultraljud, fin strandbag och nu blir det valpar.

Vilken dag! Jag vet inte vart jag ska börja 😅 Jag vaknade med ett ryck och trodde hjärtat skulle hoppa ur kroppen på mig. Micke ropar Madde jag börjar jobba nu! Han hade försovit sig och det slutade med att jag fick skjutsa honom till jobbet. När man vaknar med ett ryck så man nästan börjar skaka i hela kroppen för att man blir så rädd då vet man att man är vaken 🙈 Det var bara att studsa upp, väcka William och slänga sig in i bilen. Micke skulle cykla till jobbet men det hann han ju inte.

Väl hemma igen så var det dags att väcka resten av gänget som skulle göra sig klara för skolan. De brukar gå ganska smärtfritt, men just idag så var Colin inte alls på sitt bästa humör. Engla-Freja blev stressad för hon skulle redovisa på musiken och ville absolut vara där i god tid. Ja ni fattar det blev ett härligt morgonkaos deluxe, men alla kom i tid. Sen smakade morgonkaffet extra gott framför barnteven ihop med Mathilde och EmmyLou. Vi riktigt myste ner oss och åt en god frukost.

Micke ringde och berättade att veterinären hört av sig, Toffies progesteron-test hade kommit tillbaka. Det var goda besked för enligt provsvaret så var det just idag som det var perfekt att para Toffie. Det där vet man ju i och för sig aldrig med exakt säkerhet men eftersom det var goda provsvar så var det nu det gällde. Jag ringde upp Nathalie och berättade och hon packade in sig i bilen och styrde kosan mot Motala. Enkel resväg på några timmar, nu blev det bråttom att synka Toffies löp med den stiliga pomeraniankillen. Jag packade i ordning en liten matsäck till Toffie och gjorde henne startklar för ett kärleksmöte. Klart damen skulle bli lite fin innan, jag fick hjälp av EmmyLou som borstade pälsen på henne.

Jag hann att prata med Nathalie på telefon några gånger innan hon kom fram. Helst hade jag ju velat följa med när Toffie skulle träffa sin fästman men eftersom allt kom väldigt snabbt inpå så hade varken jag eller Micke möjlighet att vara med. Nu litar jag på Nathalie till 110% så inte för den delen, men ni vet ens hund är ju ens bästa vän. Klart man blir lite orolig och nervös, konstigt vore det väl annars.

När Toffie följt med Nathalie så var det dags för mig att förbereda lunch och sen hämta barn i skolan. Vi åt, jag tog disken och motvilligt ett varv med snabeldraken innan jag bytte om och begav mig mot mödravården.

Äntligen så skulle vi göra vårt tillväxtultraljud 💗 Det har liksom varit en av de stora etappmål, en milstolpe. När vi gjort detta ultraljud så är det inte långt kvar. Jag minns när jag fick tiden, då tänkte jag att det var en evighet framåt i tiden, men nu är vi ju här! Galet, läskigt och spännande 😍🙈 Marie välkomnade oss med ett stort leende som alltid. Och sen fick vi se våran lilla dotter igen. Jajemän, det är fortfarande en liten tösabit hahaha. Det är väl sjutton om jag måste överbevisa dig sa Marie och skrattade 😂

Hon var så fin, den lilla näsan och den lilla munnen. Man såg verkligen så tydligt att det är en kopia av Mathilde. Vi längtar så mycket efter henne nu. Hon hickade och försökte snutta på navelsträngen. Dags att ge henne lite riktigt käk nu va? Tyckte Micke. Men riktigt ännu får hon inte komma, ge henne sådär en fem, sex veckor till sen så kan jag tycka att det är okej att komma. Nu väger hon ca 2 kilo så ett litet kilo till så är hon färdigbakad. Marie tippade på att hon skulle väga 3150 gram när hon föds, får hon rätt ska jag köpa en whiskey till henne. Hur nu fasen man kan tycka att det smakar gott 🤷🏼‍♀️😂

Moderkakan låg inte heller för ”banan ut” trots att den ligger i framvägg. Det var också skönt att se att det förhoppningsvis inte ska bli några problem när förlossningen startar. Vi satt kvar en stund och pratade, kändes som om det var första gången på hela dagen som jag verkligen kunde slappna av lite och andas ut.

Vi berättade allt för barnen när vi kom hem, de var så nyfikna på sin lillasyster. Sen fixade Micke till lite tacos till allas stora förtjusning. Jag fick en sådan där känsla att jag borde hörde höra av mig till Nathalie igen, jag hade inte hört någonting från henne och jag var ivriga att få höra hur allt gick. Tillbaka fick jag en bild på Toffie ihop med sin fästman, och visst sjutton hade dom fått till det 🐶🐻😍 Så nu blir det Toffiebebisar, och jag och Micke blir mormor och morfar. Herregud så roligt! Imorgon kommer våran älskade vovve hem igen och sen flyttar hon tillbaka till Nathalie i god tid innan det är dags att valpa. Behöver jag nämna att jag kommer inackordera mig på Nathalies ö i sommar 😂

Till något annat, jag måste tipsa er om min nya strandbag, eller stråväska som den också kallas. Ingen köpt reklam på något vis, utan bara för att jag vill visa er. Fastnade pladask för den! Alltså hur fin 👌🏼 Om man inte vill ha den som en väska så blir den ju en väldigt fin inredningsdetalj på altanen i sommar kanske? Ställa den någonstans med lite blommor eller växter i, så fint!

blus6

blus5

Köpte den på rusta för 249 kr, och den fanns med lite svart på sig också.

blus3

Jag hoppas jag får användning för den många gånger i sommar. Hoppas det blir ett riktigt härligt badväder. Men med vädret som har varit idag så blir man ju dock lite orolig för om det ska bli en kall och blåsig sommar. Det sägs att det ska komma snö 😭 Det måste vara ett skämt!?

blus7

Nu sprang klockan iväg igen, jag borde svimmat för länge sedan efter en händelsefull dag. Hoppas på en liten sovmorgon imorgon om jag har tur.

Och sen har jag planer på att börja tvätta upp alla bebiskläder 💗

Var rädda om er!

Kram / Madeleine

 1. Kan ingenting om hundar men blir det valpar varje gång de parar sig bara tiken löper? Coolt isåfall och en smula orättvist, vi människor kan ju få kämpa en hel del för att få ungar. Gör man alltid tillväxtultraljud i din kommun eller var det nån särskild anledning? Härligt att allt såg bra ut!!
  Kram och tack för en bra blogg!

  1. Det kan vara väldigt olika men ofta så blir det nog valpar. Ja det är ju lite orättvist, men det finns ju hundar som får tomma med såklart.

   Jag har fått så många barn, dessutom så har jag endometrios och haft lite problem med värk i magen. Därför så ville man titta lite extra.

   Ja det var härligt att allt var bra 💗 Tack snälla för att du gillar bloggen, det gör mig glad 😀
   Kram

 2. Vad kul att allt såg bra ut med lilltjejen i magen!
  Är er lilla hund sån där foderhund ( eller vad det nu heter)?
  Ska hon få valpar en gång till hos sin uppfödare eller bara nu? Och hur många valpar brukar den rasen få?

  1. Ja det kändes härligt 🌸💗

   Det är ju lite olika vad man har för deal med sin uppfödare, det kan se lite olika ut. Hur många valpar de får är olika, en del får en valp medan en del kanske får fem valpar 🐶

    1. Varför ska jag berätta det? Känner inte att det är någon annans ensak 😅 Lite privat vill man väl också vara.

     1. Det är som vilket kontrakt eller avtal som helst. Jag tycker personligen inte att andra har med sådant att göra. Sen kan det också vara som så att uppfödaren kanske inte vill att man pratar om det. Precis som i vilket annat avtal som helst så kan det ju faktiskt också stå i avtalet att man inte får prata om det.

 3. Mys med valpar.
  Åh jag minns när jag gjorde tillväxtul när jag väntade Izabella. Mannen ville verkligen veta om det var en tjej och ja det var det. Tur det för både farmor och mormor hade köpt massor av tjejkläder haha.
  Jag gjorde tillväxtul i alla mina graviditeter, eller med Max gjorde jag varanann vecka då han är född med cysta där vänster njure ska sitta.

  Och jag tror att vädret kommer bli bättre. Kanske inte lika varmt som förra året men i alla fall en relativt sommar. Vi fick ju aprilväder i maj och majväder i april så jag antar attModer natur är lite yr.
  Men vi hoppas på en varm sommar.

  Ha en fortsatt fin dag. Kramar

  1. Ja det ska bli mysigt med valpar 😍 Nu är det ju våran uppfödare som styr med allt men vi kommer såklart ta tillfället i akt och mysa så mycket som möjligt 💗🐶

   Det är så speciellt att få se sitt lilla knyte igen, man längtar ännu mera nu 💗

   Just det där med cysta vid njuren har jag bekanta som har barn som också har. Gick det över av sig självt? Eller hur fick ni behandla? Min ena vännina får ge antibiotika och har gjort sedan födsel.

   ja nu hoppas vi på fint väder med mycket sol 🌸

   Tack detsamma, kram!

   1. Så er lilla hund ska vara en ”avelsko” ❓
    Är ni fodervärdar för henne ❓så det är därför hon ska till Natalie under valpningen?
    Jag undrar bara för när min tik
    skulle valpa så hade de fått låsa in mig om nån annan skulle ha henne då!
    Sen undrar jag verkligen ( nu får du och dina ja-sägare säga vad ni vill) HUR kan ni
    av bilder på ultraljudet säga vem hon är lik ❓❓

    1. Om du letar noga så hittar du nog dom vanliga frågetecknen istället för att använda emojis. En sak till… varför har du alltid en sån tråkig ton i dina kommentarer? Det måste vara jobbigt att känna ett behov av att kritisera och ifrågasätta jämt?

  1. Det vet man ju inte, men de har nu träffats vid flera tillfällen och förhoppningen är att det blir valpar såklart.

 4. Du verkar ha fått små bebisar? 👼🏼
  Vilket av dina barn har vägt minst (förutom tvillingarna då 😉) o vilket har vägt mest?
  Har själv fått klumpar mellan 3,5-4kg.😉

 5. Hur gör ni med städning?
  Vi har 4 barn och jag är hemma. Känns som 90 % av tiden går åt till städning och matlagning 🙄 Är era barn bra på att ta undan efter sig? Jag plockar 24/7 och tycker alltid det finns mer. Jag tål inte stök och varje kväll när barnen lägger sig så plockar jag allt de sista till rätt plats och damsuger av så hemmet är på noll igen.. Ni ser ut att ha så fint och stök fritt, vilket även vi har men det tar så mycket tid och energi från mig att ha det så fint. Undrar därför hur ni med många barn gör
  😊😊

 6. Åh så härligt att få se lilla tjejen igen! Antar att du inte är HELT säker på att det är en tös förrän du får upp henne på magen ❤️ Så har jag känt varje gång även om jag ändå litat på det och handlat därefter.
  Har du märkt skillnad med moderkaka i framvägg denna gång (kanske du har haft det flera gånger). Jag har det för första av mina fyra och jag blir galen av längtan att få känna liten snart! Har känt väldigt tidigt med de andra och nu i v17 och möjligen att jag kan känna lite diffusa rörelser..

  Kul med valpar!
  Funderar på att ta en kull på vår Cokerpoo nån gång men inte säker på att jag orkar ha småttingvalpar hemma…

  Ha en fin dag!!

 7. Ååh, detta tar mig tillbaka till min graviditet. När man fick se den lilla plutten ligga och sparka och suga på tummen. Saknar magen lite. <3 (:

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..