Ny rutin ger fina fötter, packat bb-väskan och letar ni barnvagn?

Vad gör ni en måndagkväll som denna? Här hemma sitter vi i soffan och tittar på jaktprogram. Ett spännande program om björnar, som vi  faktiskt redan har sett. Men är det jaktprogram på teven så är det 😂🙈🤷🏼‍♀️ Nej jag har ingen ”nördig” man jag lovar.

Jag har precis gjort en fotvård, minst sagt välbehövligt. Usch vad jag är dålig på att ta hand om mina fötter. Jag tänker att jag ska göra det, men sen blir det inte av. Annars tröttnar jag efter ett par gånger för att jag inte tycker att det blir någon förbättring. Det blir väl bra ett tag och sen återgår man till ovanan och de där fula fötterna igen.

Nu har jag provat nya produkter inför ett samarbete som jag haft och jag är riktigt nöjd efter en ordentlig och intensiv boost. Och nu har jag ett fotschema som jag ska gå efter så jag en gång för alla får bukt med mina tråkiga fötter.

När man är gravid och dessutom kanske går i samma skor i en period så blir ju fötterna i ännu sämre skick upplever jag. Men ”peppar peppar” jag har ännu inte svullnat upp så mycket om fötterna eller händerna. Men av erfarenhet så kan ju det vända fort såhär på slutet av en graviditet 😅

salva3

Några av er kanske redan har sett det på Instagram? Men för er som inte har gjort det så kan jag berätta att jag nu har packat bb-väskan 👶🏼💗 Nu är alla bebiskläder tvättade och en del är nedpackat i väskan.

bebiskläder1

bebiskläder2

Det spelar nog ingen roll hur många barn man än får, just den lilla detaljen som att tvätta upp bebisens alla kläder och få packa ned dom i väskan är väldigt speciell. Nästan lite overklig känsla, jag menar så länge som man väntat och längtat. Och så kommer till slut den dagen man väntat på, ja då är det mycket känslor på en och samma gång. Så tänker man samtidigt att nästa gång man packar upp kläderna så är det lilla knytet här. Magiskt och lite galet på en och samma gång.

Jag fick hjälp av Mathilde att packa, men hon tyckte nog mest det var lite konstigt att vi packade alla bebiskläder. Hon tittade länge på sina egna kläder och funderade på om hon med skulle få följa med 😂 Aha morsan och farsan ska ta med mig på en rolig resa till Västervik igen!? 

bebiskläder4

bebiskläder3

Lille snörpa, hon vet inte vad som komma skall. Det kommer nog komma lite som chock att hon ska bli storasyster. Även om vi pratar om det och har gjort det länge så kommer nog omställningen bli tuffast för henne. Men, det vet man ju aldrig. Pusselbitarna kanske faller på plats på en gång. Förhoppningsvis så blir det smärtfritt och väldigt kärleksfullt precis som det har blivit alla andra gånger när ett syskon har kommit 💗

bebiskläder5

bebiskläder7

Nähe jag fick inte följa med alltså 🙄🤷🏼‍♀️

Nu känns det i alla fall som att vi är ganska mycket i fas med allt som måste förberedas. Jag ska försöka ta mig energin och åka ner till stan och köpa mig en pyjamas eller mjukisdress. Det är något jag alltid gjort innan jag fått barn, något nytt och bekvämt att se framemot att ta på sig efter att bebis kommit. Sen tycker jag det är bra att förbereda en liten matsäck att ha med sig, så jag vill gärna se till att ha sådant som jag gillar hemma tills det är dags att åka mot förlossningen. Wasa knäckebröd, frukt och dricka. Har också alltid haft med mig choklad, men den här gången så kan jag ju typ inte äta nått godis eller för sött så det kan vi nog skippa.

Just ja, kameran är tom och batteriet är numera fulladdat varje kväll. Vi kommer ta med oss vloggkameran så kanske kanske kanske blir det en förlossningsfilm sen 😍☺️ Vi får se.

Jag och Micke hade en diskussion idag om barnvagnarna, vi har tydligen en för mycket enligt pappan i huset. Kan man ha för många vagnar(?) tänker jag spontant, men ja det kan man kanske tyvärr ha, speciellt eftersom jag är så rädd om dom så jag vill ha dom inne i vardagsrummet. Crazy kanske, men sådan är jag. Måste väl ändå inse att det blir trångt och att jag måste göra mig av med en av dom. Eftersom vi har liggdel till alla utan en så blir det väl den utan liggdel som tyvärr måste flytta. Jättetråkigt, för det är fasen en skitbra vagn på ren svenska. Är någon intresserad av en helt ny babyjogger select lux så hojta till, ni kan mejla mig på madeleineilmrud@hotmail.se Grym vagn! Och vill man köp till en liggdel så kostar inte den skjortan heller har jag sett på nätet.

Nu ska jag smyga in och lägga mig i sängen bredvid Mathilde, ta hand om er så länge så hörs vi snart igen 💗

Kram / Madeleine

 

 1. Varför kan du inte äta godis?

  1. Jag mår så illa av godis och väldigt söta saker just nu 🙈🤮

 2. M skriver:

  Jag fick mitt sista barn kl 13. Kl 17 skulle jag få åka hem. Så varför packa en massa?
  Nu behövde jag stanna EN natt för mitt barn föddes med ett ”fel” som korrigerades morgonen därpå och direkt efter blev det hemgång.
  Eftersom du verkar packa en hel del så undrar jag hur länge ni får ligga kvar?
  Ang barnvagnar så kan man ha för många. Det räcker väl med en som fyller de behov man har?
  Å sen ang förlossningsfilm? De flesta har ju både foto och filmförbud numer, hur löser ni det ?

  1. Sofie skriver:

   Vilken tur att vi är olika. Det är väl ändå upp till var och en hur mycket man släpar på.
   Alla barnvagnar fyller inte samma behov. Vi har just nu tre olika då en är smidig att ha med i bilen. En fungerar bra på långpromenaderna över åkrar och en som vi kan köra som stskonvagn när båda barnen är med.
   Vi har letat men hittar inte EN barnvagn som passar till alla olika behov.

  1. Jadu M, varför ska man packa en massa!? Kanske för att man inte vet hur länge man blir kvar, man vet aldrig vad som händer. Men du M, du har inte så många barn så du kanske inte vet så mycket om hur det är att föda så många barn. Blödningsrisken är bla lite större förstår du. Och vem säger att man mår tipp topp efter en förlossning oavsett 🤷🏼‍♀️

   Jag har varit på BB två gånger på tio barn, dvs att jag de andra gångerna åkt hem så fort så jag inte ens hamnat på bb-avdelning utan åkt direkt hem från förlossningen.

   Sen tycker jag rent generellt att man får packa hur mycket eller hur lite man vill. Men jag skulle nog rekommendera alla att hellre ta med för mycket än för lite.

   Smaken är som baken, man kan aldrig ha för många vagnar 😂😂 En del kanske har andra behov M.

   Hur löser man en förlossningsfilm, jo man trycker på en liten knapp som heter REC det betyder att man spelar in dvs filmar. Inte svårare än så. Det är så många som filmer och lägger ut, och det är ingen som har sagt något om det. Vet flera både kända och okända som gjort det. Så det borde inte vara någon skillnad för oss!

   1. M skriver:

    Ang att filma så vet jag HUR man gör men jag frågade för många landsting tillåtet inte filmning utan tillstånd och att du själv 2017 ( tror jag) skrev att du inte ens fick filma vid ultraljudet.
    Många personal vill inte bli ”uthängda” i sociala medier så jag undrade bara om det är tillåtet på ditt förlossningsställe.

    1. L skriver:

     Man kan inte neka folk att fota eller filma. Däremot så får man inte hänga ut folk som inte vill vara med. Blurrar gör man då eller använder vinklar där ansikten inte syns. Inte svårare än så. Däremot så är det filmförbud på akuten och det med all rätt. Folk ligger och filmar sjuka patienter för att sen lägga ut. Det borde vara fängelsestraff på det. En förlossning är mellan paret som får barn och där ligger inga andra och föder.

     1. M skriver:

      Läs på vad som gäller för just ditt landsting tycker jag. Många HAR faktiskt fotoförbud och man behöver tillstånd. Nog tjatat om det!
      Men lite undrar jag ändå VAD av en förlossning man vill filma och visa andra? När ungen kommet ut? Eller vad? Vem, utom en själv har intresse i det?

 3. sara skriver:

  Bästa packhjälpen! Hur tror du hon reagerar på att bli storasyster Mathilde? Har det varit rivalitet med dina tidigare barn? Här har det alltid gått bra, tacksam för det och nu denna gång kommer de vara så stora.
  Ser fram emot tills jag får packa min BB-väska också, men det är ett tag kvar tills dess.
  Men tänk att du är så nära nu ❤️

  1. Ja verkligen bästa packhjälpen 😍

   De andra syskonen har alltid välkomnat den nya familjemedlemmen när vi kommit hem från förlossningen. Det har aldrig blivit någon speciell rivalitet. Den enda gången som jag faktiskt upplevt det var när Victor fick en lillebror Oliver. Han kunde få sina raseriutbrott 🙈 Så pass att han fick något som kallas för affektkramper. Men det gick över relativt snabbt som tur var. Nu är ju det 19 år sedan snart, men jag minns det som otroligt jobbigt.

   Med Mathilde är jag lite orolig för hur hon reagerar, hon är så himla mammig och har väldiga behov av att vara nära hela tiden. Tänker att vi får bara väldigt försiktiga och ta det som det kommer. Kanske ge Mathilde ännu mera uppmärksamhet i början så hon inte känner sig undanskuffad.

   Det är verkligen speciellt att packa bb-väskan, känns overkligt att det är så nära 🙈💗

   Och snart är det din tur också, stort grattis till bebis 💗🌸 Kikade in på din fina blogg ☺️

 4. Lotte skriver:

  Gu så mysigt att packa BB-väskan ändå men nä jag ska ju inte ha fler 😉
  Nu är det ju nära och det ska bli så mysigt att få följa även denna lilla bebisens resa❤

 5. Heter hon bara Matilde?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..