Det bästa i livet är gratis 💗

Mitt älskade kaos 💗 Min galna smått tokiga familj, det bästa som finns i hela världen. Ibland slår det mig hur otroligt rik jag är, hur bra jag egentligen har det.

Jag är världens mest positiva människa, ser lösningar på de flesta problem. Försöker att inte oroa mig i onödan, tar det lite som det kommer. Vad är det värsta som kan hända tänker jag, inget blir bättre för att man brusar upp och får panik. Det blir ofta bättre om man försöker se framåt. Dock så är jag fruktansvärt långsint, men det tar lång tid innan jag blir riktigt uppretad för saker och behöver bli långsint 😂 De som känner mig väl brukar säga att jag har världens bästa tålamod, men de säger också att de blir lite ”skitibrallan” när den tar slut. Med åren när man blir lite klokare och visare så inser man snabbt vilka fajter som är värda att ta. Det gäller att välja dom med förnuft.

Ibland undrar man hur i fasen man orkar alltså. Barnen kan vara högt och lågt, samtidigt ska hundarna ut, tvätten hängas och maten lagas. Mejlen plingar och påminner om en deadline som kräver att man dessutom ska hinna avsätta tid för jobb. Telefonen ringer, barnen ropar mamma och däremellan ska man också vara fru , kvinna och vän. Det kan låta helt galet, och det kanske är det också men just det galna är för mig helt perfekt! Och då vill jag också betona att inget här i livet är perfekt, men man får göra det så perfekt som kan själv. Även vi har en vardag med upp och nedgångar.

Jag blir nästan lite provocerad över att jag en gång i tiden tagit åt mig av andra människors förutfattade meningar. För idag rör det mig inte ett dugg, snarare tvärtom – det roar mig! Jag kan läsa folks kommentarer om oss och komma på mig själv med att le. Jag kan höra på omvägar att någon sagt ditt eller datt, men det slutar bara med att jag tycker synd om dom. För det är det ju, synd om människor som inte har ett hjärta eller förmågan att tänka längre och större. De är nog innerst inne väldigt ensamma själar som aldrig upplevt det jag upplever varje dag i min stora kärleksfulla familj trots ofantligt mycket kivande och tjafsande mellan varven.

Kan vi inte bara vara överens om att glädjas åt varandra oavsett vad vi väljer här i livet. Vi vill ha en stor familj, och någon annan kanske inte ens vill ha barn överhuvudtaget. Nähe men vad spelar det för roll? Så länge man själv mår bra av sitt val så är det väl underbart! Sprid mera positiva vindar, glädje sprider glädje 💗 Och tänk att det bästa i livet är gratis och så förtrollade underbart som bara ett litet leende.

Jag hade tänk att lägga mig i sängen för att vila en stund idag, har kommit in i en period där jag blir väldigt trött på eftermiddagen 🙈 Men där jag är, där är barnen eller hela familjen plötsligen 🤷🏼‍♀️😂 Hög igenkänning på den? Ibland undrar jag om barnen satt en övervakningskamera på mig, de både ser och hör vart man är. Hur många barn får plats i en dubbelsäng? Hade de två äldsta varit hemma så hade de också med all säkerhet ”brottat” ner sig.

familj5

familj4

familj3

Vilan förvandlas till ett familjeråd där alla ville komma till tals gällande kvällsmaten. Wille tröttnade till slut och skyndade iväg på speedway. Smsa mig vad vi ska käka sen! Vi kunde inte enas, så det blev till slut både pannkakor, nudlar och wokade grönsaker.

familj2

familj1

Alla nöjda, glada och mätta till slut. Jag borde bli bättre på att göra ett matschema, eller en veckomatsedel. Kanske ska bli min nya grej, det skulle faktiskt underlätta och dessutom vara mera ekonomiskt antagligen.

EmmyLou fick vara hemma från förskolan idag, hon har det lite jobbigt med pollen. Vi kör luftrörsvidgande och allergitabletter. Det gör jag med, men tur att det finns hjälp att ta till.

Fick en otroligt fin överraskning på posten häromdagen, jag blev så himla glad! Ett fint bäddset som klart.se skickade till oss 😀 Jag har bäddat med det på bilderna ovan men det syns knappt under alla barn. Dessutom så gav de oss väldigt bra tips på hur man kan underlätta sin vardag om man har problem med pollen. Så TACK snälla snälla ni vilka bra tips och vilken fin present 💗

Vill ni också ta del av väder, prognoser och bra tips så kan ni kika på klart.se ☺️

Imorgon ringer klockan strax innan 06, så nu ska den här mamma passa på att få lite skönhetssömn innan jag välkomnar ännu en dag med galenskaper och underbart kaos.

Kram / Madeleine

 1. Bibbi skriver:

  Har ni testat online på Maxi? Jag tycker det är superbra och smidigt! Klick klick, hämta dagen efter efter när ni vill. Förhoppningsvis klarar ni er måndag-fredag, eller kanske en hel vecka.

 2. Hej! Tänkte på eran fina säng gavel. Hur håller man den ren??? Man har ju alltid lite hårspray och andra produkter i håret. Sen sitter man och lutar sig. En trägavel kan man ju alltid torka av.

 3. Jag är flitig användare av klart.se. Kollar alla väder på den sidan haha. Men att det sedan regnar enligt dem så är det solsken ute och tvärtom. jag ville bli meteorolog när jag var barn. Ibland undrar jag varför jag inte blev det.
  Och det här med att ha många kidz det är väl upp till var och en familj. Jag klarar mig med tre barn och en katt Just nu är jag i tankarna med en separation med min man. Men det är bara en tanke just nu.

  Ha en fin torsdagskväll. Kramar från Malmö

 4. Sara skriver:

  Det är så mysigt att läsa vad du skriver och du har så kloka tankar. Kul att följa graviditeten också 💖
  Hälsningar från Sara

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..