ANNONS

DIY- projekt industrispegel! Och folk utan taktkänsla…

/

Söndagar är bra dagar för idéer fix och projekt 🔨💡 Och hela dagen igår var vi ute i trädgården och grejade och kom inte in förens sent på kvällen. Jag vaknade med en skön träningsvärk på baksida lår imorse. Härlig känsla när man är höggravid, lite uppvärmning sådär inför mitt kommande maraton 😆

Blev lite nojig över att bebis varit ovanligt lugn i magen i ett par dagar. Men Micke påminde mig om att det brukar bli lite lugnare i magen ett par dagar innan förlossningen. Och inte så lustigt heller kanske med tanke på mina kraftansträngningar i rabatterna i trädgården. Men efter en ganska god natts sömn så var bebis utvilad och toppade min träningsvärk med en ordentlig gymnastik i magen. Skönt 💗 Man blir ju trots allt lite ”nojig”, det ligger också i den blivande mammas natur att man blir det skulle jag säga. Men det finns sätt att ta till om man tycker bebisen i magen är väldigt lugn. Dricka något kallt, kanske ett glas saft. Man kan lägga sig ner en stund, ofta så känner man sparkar och rörelser tydligare om man ligger ner. Hjälper inte detta så ska man självklart ringa till förlossningen så man får komma på en kontroll, bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite. Och känner man sig orolig så ska man ta kontakt med vården. Tycker inte man ska googla för hela nätet är fullt av skräckhistorier, bättre att faktiskt ta kontakt med någon professionell. Det sista man vill är att få ytterligare oro till sig! Jag skrev precis om det här på Instagram, och direkt så fick jag meddelanden om att jag borde åka och kolla bebisen, och att det kunde vara nått fel. Och i nästa mening det är inte meningen att skrämma dig eller göra dig orolig MEN det är bra att kolla upp för jag vet hur det kan gå bla bla bla! Men alltså på riktigt?! Varför gör man så? Varför skriver man så? Inte för att man genuint bryr sig, för då skulle man kanske välja sina ord lite bättre. Eller välja att inte skicka ett sånt meddelande överhuvudtaget. Taktkänslan hos vissa är inte den mest genomtänkta uppenbart.

Eller när någon skriver, bebisen ska aldrig bli lugnare utan röra sig lika mycket fram till förlossningen. Jaha ja men känn för tusan inte att du skrämmer upp någon eller späder på oron ännu mera 🤦🏼‍♀️ Nu väntar jag barn elva och känner ändå att jag litar på min erfarenhet och vet när det är dags att ta kontakt med sjukvården om oron rinner över. Det där är ju sååå olika för alla och hur mycket bebisen i magen rör sig också.

Konstigt att man inte kan dela med sig av något utan att det ska komma konstiga kommentarer.

Hur som, idag har jag bara tagit det lugnt. Vilat och börjat läsa en av mina nya pocketböcker som jag beställde förra veckan. Älskar att läsa böcker, är en riktig periodare när det kommer till att läsa. Men när jag väl börjar läsa så brukar jag plöja igenom både en, två och tre böcker.

Tänkte visa vad vi gjorde häromdagen, tips på ett roligt söndags DIY projekt (gillar ni sådana här tips förresten?). Vi har gjort en egen industrispegel och den blev superfin. Allt man behöver är MDF -skiva, smyglister, trälim och så speglarna LOTS från Ikea. En skopa tålamod är bra också 😂

Här kommer lite inspobilder från när vi tillverkade spegeln och en beskrivning som Micke har varit snäll och skrivit ihop ifall ni vill göra en likadan.

spegel3

spegel1

spegel2

Bestäm dig för hur många speglar du vill använda. speglarna är 30x30cm i vårt fall valde vi 3×4 speglar. Såga till en MDF – skiva 8-10mm tjock efter det antal speglar du valt. Vi har 30×4=120cm plus ramen på 2×1.5cm=3cm och list i spegeln 0.8cmx3 =2,4cm ger bredd 125.4cm tot.

Likadant på höjden spegel 30×3= 90cm yttre ramen 2×1,5=3cm list mellan speglar 0.8×2=1,6cm totalt =94,6cm.
Mitt tips är att lägg till en centimeter åt vardera håll då vi gjorde den med millimeterpassning och hade svårt att få i speglarna när vi målat listerna.
spegel4
spegel5
De tunna listerna gör du 2st som räcker mellan långsidorna minus 1,5cm på vardera sida så ramen får plats. De korta gör du 30cm långa efter spegelns mått, i vårt fall behövde vi 9st korta.
spegel6
Vi valde att gira hörnen vilket kan vara lite trix med, men man behöver absolut inte göra det för det blir fint oavsett hur du gör. Syns inte heller så mycket när du väl fått på färg.
spegel7
spegel10
När sågningen är klar är det dags för lackering. Vi använde svart sprayfärg glansig för att få lite industrikänsla.
När färgen torkat så limmar du dit ramen och listerna med ett bra montagelim (vi använde sika 123fix).
spegel9
Sedan är det bara placera spegelglasen och njuta av din fina skapelse!
Så här blev spegeln, nu ska vi bara sätta dit ett fäste så vi får upp spegeln på väggen. Men först ska jag måla väggen så det får vänta lite. Jag ska fylla hyllorna under med fina detaljer och hitta en bekväm karmstol eller fåtölj att ha vid sidan av.
spegel11
spegel13
spegel16
spegel14
spegel15

Det är så himla roligt att göra om lite hemma, speciellt när man kan göra det med sådana här DIY-projekt. Hoppas ni blev inspirerade 💗

Nu ska jag sätta mig på verandan en liten stund och återgå till min bok igen. Ta hand om er!

Kram / Madeleine

36
124

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00