ANNONS

Livet tar sina vändningar!

/

Vilken eftermiddag och kväll det blev. Livet tar sina vändningar, från lek och skratt till ont och tårar.

Och som om det inte är mycket nog just nu. Otillräcklig sömn, ont och allmänt gnällig över mycket. Människor som hör av sig om det ena eller det andra, aaaah det är inte meningen att verkar arrogant eller nonchalant. Men just nu är jag så osocial och trött att jag inte ens orkar svara varje gång. Det är väl helt okej att känna så? Att liksom koppla bort allt och alla lite? Jag tycker det borde vara okej. Det är absolut inte för att vara elak. Jag måste bara se om mitt egna just nu först innan jag kan vara tillräcklig för andra 💗

Hur som, tjejerna var ute på trädgården och lekte. Micke stod och målade om trädgårdsmöblerna med lurar i öronen. Jag städade tvättstugan som planerat, fick sätta mig ner var tionde minut för att vila 🙈 Helt plötsligt från ingenstans så kom Engla-Freja och Tuvis in med en gråtande EmmyLou. Jag tittade direkt på armen, den går ur led titt som tätt så det blir ju det första man tänker på.

Hon höll sig dessutom över armen, men inte som hon brukar göra när den hoppat fel. Det här var något annat, det såg jag på en gång.

B04F7200-8744-42E6-9163-88318CFAC396

Tuva tröstar EmmyLou och tittar på ringen hon fick på akuten 💗

Jag bad Engla-Freja gå ut och säga till sin pappa att komma in. Armen behövde undersökas av läkare så det var bara för Micke att hoppa ur målarkläderna och åka upp till akuten.

Vi har aldrig *peppar peppar* varit med om några olyckor på studsmattan, men nu var den framme. EmmyLou landade fel efter ett litet kast på studsmattan. Tårarna bara sprutade och vad jag än försökte trösta med så kunde jag inte lugna henne. Micke gjorde sig klar för att åka upp till akuten och undertiden så gav jag EmmyLou smärtstillande.

Väl på plats så möttes dom av en skylt som berättade att det var otroligt mycket att göra på akuten. Just nu har vi många svårt sjuka patienter. Det var bara att räkna med att det antagligen skulle ta en väldans lång tid, eller om det helt enkelt skulle bli så att de fick åka vidare till Linköping. Efter klockan 17 finns det inga barnläkare på lasarettet i Motala. Men självklart går de svårt sjuka före 🙏🏻

Men de fick trots allt inte vänta så länge, en snabb undersökning och sen vidare mot röntgen. De tog en massa bilder men kunde inte direkt se felet, även om det tydligt var nått knas med armen när man undersökte och till utseendet. Eftersom man inte ville utsätta EmmyLou för mera strålning vid röntgen så valde man därför att jämföra hennes bilder med andra barns bilder för att kanske tydligare kunna se om något såg misstänksamt ut. Men de kunde inte säkert se något. Logiskt sätt så kanske de kunde tagit en bild av den andra armen tyckte jag, och det gjorde dom till slut.

6C1E8C31-4ED5-42B8-8DF4-69E7515D2F26

94D73CB9-90AD-4E10-8FEC-D79C2A2CDCD9

Det man kunde se då var kanske en tänkbar spricka (sista bilden till vänster) , dock så brukar dessa tydligen gå hela vägen ut till kant på skelettet.

Vi blev inte mycket klokare än så här. Det kan vara svårt att se skador på barns skelett också. Jag vet när Adam skadade nyckelbenet, ingen såg någonting, men det syntes med blotta ögat att nått var fel. Besök tre och ännu mera röntgenbilder visade till slut att han hade en fraktur. Kanske kan vara så för EmmyLou också?

De valde i alla fall att inte göra mer, utan nu ska vi avvakta och se hur det artar sig. I värsta fall så får vi åka tillbaka imorgon och då får vi se vad de gör? Vi får ta det därifrån helt enkelt.

Hon har ont, men jag upplever inte att det är lika smärtsamt som det var tidigare. Så förhoppningsvis så kan skadan läka fint ändå.

En olycka är snabbt framme, jag är väldigt tacksam för all hjälp vi fick så snabbt på akuten 💗

Jag hoppas natten blir lugn och att jag kan få några timmars sömn. Imorgon jobbar Micke så jag behöver vara pigg.

Kram / Madeleine

18
109

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00