ANNONS

Vad ska hon heta? Och tack 💗

/

Hej på er! Hur har ni det?

Här fyller vi dagarna med ofantligt mycket bebisgos. Jag är verkligen så glad över att hela familjen har sommarlov och semester så vi tillsammans kan lära känna familjens nya lilla bebis 💗

Det är helt klart en omställning, speciellt för Mathilde. Hon är väldigt stolt över sin lillasyster men har blivit lite tveksam inför förändringen ibland. Nu har hon accepterat att det har flyttat in en bebis och det är helt okej att bebisen måste ligga hos mamma och ammas. Men ibland blir hon lite sur när de andra syskonen vill hålla i bebisen. Aja baja, min bebis! Jag vill hålla bebisen! Det är precis som hon känner sig lite utanför när syskonen vill krama sin lillasyster. Men jag tänker att det kommer lägga sig, det har inte gått så lång tid ännu och just nu är det lite ”nyhetens behag” när alla vill pussa och krama.

Jag misstänkte redan innan att det kanske skulle bli lite tufft eftersom Mathilde varit så otroligt mammig och hela tiden fått väldigt mycket uppmärksamhet. Nu går det ju väldigt bra och jag tycker inte att det jobbigt på något sätt. Däremot så tänker vi lite extra på att inte göra så stor grej av det hela och vi försöker ge alla de andra barnen precis lika mycket uppmärksamhet nu som innan. Det är ju kanske en omöjlighet eftersom jag måste ta mig tid att amma och ge den omsorgen som en liten bebis kräver, men vi gör det tillsammans och Mathilde och de andra barnen får vara med så mycket de vill 🙏🏻

Micke sköter allt annat här hemma just nu. Lagar mat, diskar och åker och handlar. Vet ni, jag har inte varit och handlat sen ett par dagar innan bebis föddes. Eller ja förens idag, det blev en premiärtur med barnvagnen. 🙈 Känns lite skumt att inte besökt affären på över 2 veckor, där är ju ens andra ”hem” annars 😂 Men så skönt att ha Micke hemma så jag slipper allt sånt nu. Jag drar mitt strå till stacken med all tvätt jag får ta hand om.

familj10

familj11

Ett härligt gäng lintottar  😍 Tänk att dom är mina allihop! Plus tre fina till, känns overkligt ibland. Det bästa jag gjort i livet, jag är så oerhört stolt över alla mina barn.

familj12

Vill tacka er för alla gratulationer 💗 Känns helt otroligt att så många hört av sig med gratulationer. Jag blir helt gråtfärdig, alla känslorna utanpå kroppen just nu 😭😅 Ni som vet ni vet! När man får barn så kommer alla känslor fram, och jag blir så himla rörd av allt just nu. Så tack fina ni, från hela mitt hjärta, tack!

bebis64

bebis61

Jag vet att många väntat på uppdatering från oss, och jag är hemskt ledsen om jag/vi gjort någon upprörd på grund av våran tystnad. Men vi har verkligen behövt den här tiden att landa i allt i lugn och ro, jag hoppas ni förstår.

Helt förtrollade av den här lilla människan. Hon som fortfarande faktiskt inte fått något namn ännu 🙈 Oliver kallar henne för Livia, han har sagt det hela tiden. Och det är ett av namnen som vi har på listan över våra favoriter. Jag gillar Julie också, visst ser hon ut som en liten Julie. Eller Leonore, eller Belle 😍 Som sagt vi kan inte bestämma oss. Vad ska hon heta?

bebis68

Förutom allt det gosiga och fina och förtrollande så kan en graviditet och en förlossning också innebära en hel del jobbiga saker. Jag försöker att inte haka upp mig på det men samtidigt så är det oundvikligt. Även om jag mår väldigt bra så känner jag att det tar längre tid för kroppen att läka efter den här graviditeten. Jag har haft riktigt jobbiga eftervärkar. Alltså vi pratar f r u k t a n s v ä r d a! Nästan så man kan tro att man ska föda ett barn till. Jag upplever att dessa eftervärkar blivit jobbigare ju fler barn man fått, och ja efter 11 barn så känns det kan jag intyga.

Nu är jag lyckligt lottad som inte dragit på mig några komplikationer eller ”skador” efter någon av mina förlossningar. Vet de som haft det betydligt värre. Och det är nästan så man skäms lite över att man klagar över det ”lilla” man själv tycker är jobbigt.

Jag fick mycket mediciner efter förlossningen som hjälper livmodern att dra ihop sig. Det i sin tur ger ju också sina eftervärkar, och så lite amning på det med som också drar ihop livmodern. Under eftervården på förlossningen så var jag tvungen att andas in lustgas för att ens orka med undersökningen för att jag hade så ont. Jag fick citodon som smärtlindring i kombination med lustgasen och det gjorde susen. Hur hade man klarat av allt utan denna underbara lustgas?! Den hjälper så otroligt mycket, men det är ju det enda jag tar också.

Jag har fortfarande ont i magen ibland, om jag hostar eller nyser så känns det som det bränner på ett speciellt ställen i magen. Det har blivit bättre, men är inte helt borta ännu.

Sedan förlossningen så har jag varje dag också tagit fragmin sprutor, jag som älskar nålar 😬 Men det är ett nödvändigt ont eftersom jag inte vill riskera att få några proppar. Med mitt ”fulben” och med proppar i släkten så är det bara att gilla läget och bita ihop.

bebis66

Själva sticket i sig känns inget, men fragminet kan göra lite ont. Känns som ett getingstick. Som en bonus har jag också fått blåmärken överallt på magen där vi har stuckit. Inget som stör, men det ser lite roligt ut.

Micke har varit så grym som gett mig dessa sprutor varje dag 💗 Hade inte fixat det själv.

bebis67

Jag har ju hunnit med att blir ett år äldre också. Förra veckan fyllde jag 37 år. Jag som trodde jag fyllde 38 😂🙈 När William förtydligade att det bara var 37 så blev det ju verkligen anledning att fira. Här blev jag plötsligen ett år yngre istället för ett år äldre. Vilken vändning i livet hahaha.

Det blev i alla fall ett ganska lugnt firande. Lite tårta och glass och trevligt besök av nära och kära.

kalas3

kalas1

kalas2

Engla-Freja är så kär i sin lillasyster, hon tittar ofta till henne. Och så fort hon får chansen att lyfta upp bebis så gör hon det. Nästan så jag får säga till henne att låta bebis få sova ifred ibland. Älskade barn.

bebis65

Första mötet med mormor och morfar 💗 Bilderna kan nästan tala för sig själva. Lilla mamma, så glad hon var. Äntligen fick hon träffa sitt efterlängtade barnbarn.

bebis71

Hej hej mormor 👶🏼

bebis73

bebis72

Nu ska jag försöka få några timmar sömn innan mini vaknar och är hungrig igen. Jag har försökt vända tillbaka dygnet, men vi är inte riktgt överens om att man ska sova på natten och vara vaken på dagen.

Kram / Madeleine 💗

132
225

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00