ANNONS

Första promenaden med vagnen!

/

Reklam

Första promenaden med barnvagnen 💗 Det är något alldeles speciellt med det. Så härligt att få gå där med sin lilla bebis i vagnen. Man känner sig som världens rikaste och stoltaste. Den känslan är alltid densamma.

Syskonen turades om att dra vagnen. Deras glädje riktigt lyste om dom.

promenad1

Kan hända att jag kände mig lite väl pigg i tanken för mitt egna bästa när vi tog den här promenaden 🙈 Herregud säger jag bara! Varken kondition eller ork fanns för den långa promenaden. Dessutom så tänkte min positiva sida att ja(!) vi går och handlar lite kvällsmat också när vi ändå är ute och går 😅 Hur tänkte jag där egentligen!?Jag är tydligen inte lika ”tuff” efter den här graviditeten och förlossningen. Eller så är det kanske att jag glömmer bort att jag är nyförlöst för att jag faktiskt mått så bra hela tiden? Mamma skäller lite på mig och säger Men Madeleine du har fått elva barn, det är väl inte konstigt om kroppen behöver tid att läka. Ja just det, det är nog kanske så med ja. Lite galet när man sätter ord på det så, men jo tänkt att jag burit och fött elva barn.

promenad5

Barnvagnen är en Emmaljunga Edge Duo S Competition 🍃 En vagn jag bara älskar! Jag visste direkt att jag ville ha en sån här vagn, det är DEN drömvagnen 💗 Vagnarnas vagn! Finns så mycket bra saker att säga om den så jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Men, det är en vagn med närmast oslagbar komfort. Dessutom är den lättkörd och väldigt smidig för att vara en ”rejäl” vagn.

Vi har en superviking liggdel i eco grön också. Älskar ju grönt, och Micke blev väldigt förtjust i den så därför valde vi att köpa en extra liggdel i just den färgen så vi kan byta lite när vi känner för det. Superviking liggdelen är lite mindre och mera nätt i modellen. Ska visa den i nästa blogginlägg.

Vill ni läsa mera om den här vagnen eller är sugna på att skaffa en egen så hittar ni vagnen HÄR!

promenad6
promenad8

EmmyLou var så stolt när hon fick dra sin lillasyster i vagnen 💗

promenad9
promenad10

Den här dagen så fick jag träffa en väldigt speciell person också. Våran underbara barnmorska Marie på mödravården som gjort alla ultraljud på bebis i magen 👶🏼 Hon har tittat till många av barnen när de har legat i magen och alltid mött oss med ett glatt leende. Hon är en sån där människa som man alltid blir glad av att träffa och gudarna ska veta att vi har skrattat så tårarna har sprutat. Tack bästa Marie för att du är du, det borde finnas fler av dig 💕 Du är en genuin och vacker människa, och jag hoppas verkligen du suger åt dig av alla fina komplimanger som alla vill ge dig. För du är en sannerligen one of a kind! Våra träffar har alltid gett mig positiv energi och det har jag levt länge på! 

A7CAA88E-42CF-4CA3-86F8-98C5DF2057C5
FADFCBCD-AEE2-4C31-957A-582A353135A5

Nu till en annan sak, det här med sömn. Ett högst aktuellt ämne hemma hos familjen Ilmrud 😂 Just nu är nämligen sömnen helt obefintligt för mamman i familjen. Eller ja mer eller mindre.

Efter de nätter som varit tuffast så har Micke fått ta över på morgonen. Jag har så svårt att koppla av och sova ordentligt med en nyfödd bebis. Har en så stark känsla av att hela tiden hålla koll på att bebis andas och mår bra. Måste vara där och klappa lite och känna så hon inte är för varm eller för kall. Jag har alltid varit sån här, det är som en inbyggd överbeskyddande modersinstinkt som kickar igång. Man liksom sover alltid med ett öga öppet första tiden. Någon som känner igen sig?😅 Micke fattar inte hur jag orkar säger han. Du går och lägger dig långt efter mig, men är ändå vaken före mig på morgonen?! Han skulle bara veta hur många gånger jag är vaken däremellan också 🤦🏼‍♀️😅

Men jag måste också säga att bebis säng Bedside Crib har hjälpt oss sååå mycket. Bästa sängen. Eftersom Mathilde inte vill sova i egen säng ännu och vi inte vill tvinga henne heller just nu med all den omställning som kommit med lillasyster så funkar det här jättebra 😍 Sen känns det samtidigt väldigt tryggt att ha bebis nära. Såhär ser morgonen ut hemma hos oss numera, sängen brukar dock vara full av kramiga barn 😍

sova3
sova5

Mathilde njuter av att ha lillasyster nära samtidigt som hon får ha mamma och pappa lite för sig själv 💗

sova2
sova4
sova1

Bedside Crib från Troll är en sorts hybrid. Man kan använda den som en helt fristående utrymmesbesparande mindre spjälsäng till nyfödd eller genom att fälla ner sängens ena långsida använda den som en ”förlängning” av sin egen säng. På så sätt ligger bebisen i en egen säng från start (om man tycker det är viktigt) men samtidigt kan man ändå ha kontakt och närheten finns där den första tiden då man ammar och matar mycket på nätterna med.

För oss som samsover med barnen så är detta också ett väldigt bra alternativ för att få plats. Många har skrivit och undrat över höjden på sängen. Och det är så bra att man kan ställa in själv vilken höjd man vill ha. Våran säng är väldigt hög och höjden blev perfekt 👏🏼

Tänk om vi hade haft en Bedside Crib säng när de andra barnen föddes 😅 Den underlättar sååå mycket. Är ni mera nyfikna på sängen så hittar ni denHÄR! 

sova6

Jag håller på att skriva ihop en förlossningsberättelse. Jag önskar så att vi hann med att filma mera än vi gjorde. Men det gick helt enkelt alldeles för snabbt 😅 Men jag är så glad att allt blev precis som jag ville ändå 🙏🏻 När jag tittar tillbaka på bilder så ler jag, vi hade väldigt roligt mellan värkarna.

Förutom att njuta av familjens nytillskott och allt runtomkring henne så har vi försökt få ut så mycket som möjligt av semestern. Vi har ju lite projekt som vi hade tänkt att påbörja och göra klart. Det här är en sluttande ”döyta” på trädgården som vi tänkte utnyttja till något bättre. Det ska bli en ordning och reda trall, med ett litet tak och staket. Där ska vi ställa ett stort cykelställ som morfar Håkan köpt. Tror det kommer bli bra när det är klart. Just nu står alla cyklar längst med husväggen och det ser bara rörigt ut. Hoppas det här blir en schysst lösning.

0CA9D8CD-647B-45A9-8C3B-F6C3BB46AA2C

Vi (läs Micke) ska bara få lite feeling att göra klart det.

Jag fick ett ryck och klippte häcken vid verandan på andra sidan huset. Sen tvingande jag med familjen till Rusta för att köpa nya dynor till stolarna. Kan hända att jag råkade få med mig två växer och ett par ursnygga korgar med. Har blivit lite ”korgtokig”, kan man ha få många korgar? Roligt att byta ut lite och göra om ibland.

B2394A69-D8A5-407E-9FEF-988043A4307B
91591F6A-1D7E-4950-B91F-CF3512D0BC45

Nu ska vi gå till lekparken och slå ihjäl några timmar innan det är dags att lägga barn.

Hoppas ni har det bra 💗

Kram / Madeleine

12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00