Knäck i öronen?

Det här med barn och knäck i öronen. Selektivt hörselproblem. Jag kan höra mig själv säga nej tusen gånger men ändå så hör inte barnen 🤷🏼‍♀️😂 Vi måste nog vara den familjen i som äter mest glass i hela Motala. Nära på i alla fall. Vi ska bara gå ut och doppa oss i poolen. Men likt förbaskat sitter dom där ute med nya glassar som de bestämt inte fick ta. Tur de är söta och att allt snabbt är förlåtet.

Kan tro att de där hörselproblemen drabbat flera här hemma. Jag tjurade ihop på Micke i helgen som var, i flera dagar har jag bett om att bara få lägga mig i solen en stund och få koppla av med en ljudbok. Bara en liten liten stund. Men nej, det kommer alltid något emellan. Bra saker i och för sig, som gräsklippning och annat. Men man behöver få en stund för sig själv ibland och bara få vara. Och man behöver vara lyhörd mot varandra. Det mina vänner kan vara en riktigt utmaning i ett förhållande, speciellt i en stor familj. Så är man kanske lite extra känslig precis när man har fått barn också. Och då tycker jag att Micke kan vara extra lyhörd. Hahahaha not so much när det kommer till min kära man alla gånger 😂🤦🏼‍♀️ Tur att jag också har mina sämre sidor och att vi också kan förlåta varandra ganska snabbt.

gård1

gård7

Är det ett typiskt semestersyndrom när barnen slutar lyssna? Eller kan det vara så att det är svårt att stå emot såhär ledsna ögon. Mathilde kan verkligen konsten att se så uppgiven ut. Så drar hon in underläppen, då är det kört! Japp, hon vann den gången med! Charlie tyckte så synd om sin lillasyster så han sprang in i köket och hämtade en ny glass 💗

gård2

gård3

Var inte ledsen Mathilde, Charlie har en överraskning till dig bakom ryggen. Vilken hand tar du? Jag frågade Charlie om det var lika synd om honom? Han tittade på mig frågande innan han svarade ehhh nej?   Jaha så den andra glassen är till mamma alltså? Då började han fnissa ☺️

Två andra tjejer som var fnissiga igår var Tuva-Li och EmmyLou. De bjöd på en härlig konsert på nya trädäcket.

gård6

gård4

Efter flera dagar bara hemma så fick jag ett ryck och tog med mig delar av familjen till Linköping. Jag såg nämligen på Instagram att en butik skulle ha konkursutförsäljning och att de hade 50% rabatt på allt i butiken. Jättetråkigt att butiken måste stänga, men vi fick med oss massor av fint hem till galet bra priser. Och till Williams stora glädje för han hittade massor.

879E4024-AB81-41A8-9A74-40E20189F6F8

DDA3B63C-90C4-4E41-9B3A-954514445DF0

Mina fina ungar 💗 Vi tog våran nya beiga YOYO+ 0+ och nya babyskyddet Maxi-Cosi, en perfekt kombo för små utflykter.

4EFDB754-4523-4A3C-87C4-748F158484C3

När bebis är så liten så är jag väldigt försiktig med att ta med bebis hit  och dit. Och jag är väldigt noga med att tvätta händerna och sprita. Så fort barnen varit ute och lekt så vet de om att de ska tvätta händerna. Innan de får hålla lillasyster så gäller samma regler. Det låter kanske lite ”hysteriskt” och det skulle jag väl inte säga att jag är. Men man behöver ju inte utsätta ett nyfött barn för bakterier i onödan, och det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Som att vara noga med handhygien. Att vi är så många i familjen ökar dessutom chansen att smittas av något också, så kanske ännu mera viktigt med handhygien för oss.

Sen ska gudarna veta att det inte hjälper alla gånger, för bebis har redan haft sin första ordentliga förkylning 😣 Jag fick med förkylningen och har legat i feber. Sååå jobbigt! Jag som varit så noga med att inte ha folk hemma, inte haft några kompisar till barnen hemma heller. Det var en riktig pärs, jag som haft så ont i magen efter förlossningen också. Varje gång jag hostade så kändes det som om någon satte en mejsel i magen på mig och vred om. En brännande och skärande smärta. Huua vad jobbigt! Men det har vänt nu tackochlov, jag känner mig fortfarande lite trött, men jag har ingen feber. Bebis är också piggare, och inte alls snorig på samma sätt längre. Koksaltlösning och otri-baby nässug räddade oss, denna sug alltså halleluja 🙏🏻 Det bästa som finns när små barn är snoriga. Ett måste för er som väntar barn, och till alla föräldrar – Otri-baby nässug! KÖP!

Till något annat, idag var Wille iväg med pappa och sköt lerduvor. Det var första gången, så han var såklart lite nervös. Men wow så duktig han var, han slog till och med Micke. Jag blev uppdaterad med filmklipp. När de kom hem skrattade Wille och sa att pappa skyllde på mig att han inte träffat den sista lerduvan 🤷🏼‍♀️😂 Men Micke skyller du på mig, jag var ju inte ens där hahaha!? Tydligen hade jag smsat och stört, men jag svarade ju bara på uppdateringen jag fick. Hur som så tyckte Wille att det var väldigt roligt, och han var en grym skytt. Kanske har vi en liten jägare här hemma? Om ni vill så kan ni besöka mitt Instagramkonto och titta på filmklippet som jag fick av Micke, ni hittar det HÄR!  

Ikväll blev det en promenad genom stadsparken, det var så vackert. Jag älskar när allt är grönt och jag älskar alla blommor. Försöker ta in allt och njuta så mycket jag bara kan.

promenad31

promenad30

Det blev lite kyligt på kvällskvisten men det gjorde inte så mycket. Vädret skiftar ju från dag till dag just nu, älskar värmen och nu verkar det ju som att den kommer tillbaka med besked. Det ska bli upp till trettio grader i veckan säger dom. Men ikväll fick vi ta på lillan en stickad overall.

promenad25

promenad26

När livet är som bäst 💗

promenad28

promenad27

Den här stickade overallen från newbie var en av de första plaggen bebis fick av mormor. Jag har sparat alla de första kläderna som barnen har haft. Har fortfarande Victors första overall undanlagd i en låda. Någon gång ska han få den om han vill ha den.

promenad29

Det blir sena kvällar nu under sommarlovet. Även de mindre barnen är uppe senare. Då får vi sovmorgon också, men imorgon måste vi gå upp ganska tidigt för då ska vi till BVC och väga igen.

Fick ett sms idag, en påminnelse om att vi hade tid imorgon eller ja idag. Tyckte det var så konstigt att de påminde om fel tid, för tiden vi fick av sköterskan när hon var på hembesök var på onsdag. Micke svängde förbi vårdcentralen för att reda ut allt och mycket riktigt stämde smset. Tiden vi fick av sköterskan stämde varken till tid eller dag tur vi dubbelkollade 😅

Hörs snart igen!

Kram / Madeleine

 

 1. När vi köper glass hem så räknar vi ut hur många var och en får och om man sedan väljer att äta upp alla sina på en gång så här man gjort sitt väl och då får man sedan vara utan när andra i familjen äter sin glass, har aldrig haft tjafs hemma då vi gjort så.

 2. Ida skriver:

  Får du lön även om du inte arbetar med bloggen?
  Eller är du mammaledig?

 3. Anette skriver:

  Har du slutat blogga? Eller är det instagram som gäller? Tyvärr har jag inte det! 😢 jag tycker att det har varit roligt att följa dig och familjen på bloggen i alla fall!

 4. Karin skriver:

  Haha detta med glassen är väl inte så farligt barn ska väl inte va rädda för sina föräldrar. Är glassen slut sen så är den 😂😂😂. Ha de bra Madde m.fam💕

 5. Egentligen skulle jag inte vilja fortsätta den här diskussionen för jag tycker att den är så typisk kvinnlig, men jag vill försöka öppna ögonen på just det här onödiga beteendet. En grupp som visar pekfinger och kritiserar samtidigt som de slår sig för bröstet och lyfter sig själva. Sen finns det oftast en grupp som försvarar. Just på den här kommentaren var det snälla svar men ibland kommer det riktigt vassa och otrevliga svar.
  Om det hade varit en fråga i förtvivlan hur de ska göra med barnen som inte lyder, utan tar glass olovligt, så hade kommentarerna varit mera befogade. Men nu bara berättade hon om hur vardagen ibland ser ut. Barn är smarta. De lär sig snabbt vad som är viktigt för mamma och pappa. Där går de sällan över gränsen, för de vet att det kommer konsekvenser. De lär sig också när man ibland kan töja på reglerna. Att just den här mamman kanske unnar dem en extra glass när det är varmt, trots att hon annars bara tycker att man ska äta en. Listan på var man kan töja ibland kan göras lång. Även listan på när man inte kan töja. Och den ser olika ut i alla familjer. Om det finns familjer där det inte går att töja på en enda regel ibland så tycker jag synd om de barnen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..