ANNONS

De kommer inte attackera er med bröstvårtorna!

/

Det här med att amma. Eller det här med att amma i offentliga miljöer, eller kanske lägga ut en bild på social media att man ammar. Alltså kom igen nu 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Är detta verkligen något vi fortfarande måste diskutera ens? Efter Kenzas bild på Instagram så är det tydligen det. Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva för jag blir så dränerad på energi bara jag hör om det. Vet inte vad jag ska tillägga i debatten mer än att jag fullkomligt kräks på det! Det är så ledsamt och jag blir så förbannat provocerad på människor som orkar ha åsikter om det! Men okej, tydligen ska vi prata mera om det här!

amma1

Hur tänker människor som äcklas av att en mamma sitter och ammar sitt barn? Eller hur tänker människor som ser något sexistiskt i att amma?

Vad är

deras

problem egentligen? Vad ligger bakom det obehaget och de tankarna? Varför har de dessa känslor? För känslorna kan de ju ändå inte rå för tänker jag. Personligen så tycker jag att problemet mera ligger hos dom än hos den som sitter och ammar sitt barn.

Det måste vara något bakomliggande som triggar igång det här, eller!? För amma är världens mest naturliga sak. Och nej, det spelar ingen roll om barnet är nyfött eller ett år gammalt. Jag köper inte det där argumentet att nämen upp till sex månader sen ger inte bröstmjölken någon vidare näring ändå så det är helt onödigt!” För Mathilde så var bröstmjölken livsviktig eftersom hon har en ätstörning, så om hon var ett år när jag ammade henne så var hon det! Vem har med det att göra ens? Och varför ska jag behöva förklara? För henne var amningen jätteviktig. Jag skulle kunna gå in djupare på just det, men det är ett helt annat blogginlägg.

Det kanske är så att i många fall så handlar åsikter och känslor om att man inte vet bättre? Man förstår inte, kanske inte ens har förmågan att tänka i olika banor? Kanske, eller troligtvis så har dessa människor inte ens barn själva?! (Och har dom det så är det ännu värre!) Jag vet inte, försöker bara förstå. Samtidigt så har det inte med förstående att göra heller. De kan ju hålla sina tankar för sig själva ändå tänker jag. Tänk vad du vill då din stackare men håll det för dig själv, det vore mera respektfullt och jäflars mycket smartare också 🙈Att läsa alla kommentarer hos Kenzas är som att ta en resa tillbaka i tiden. I snart tjugotvå år har jag varit mamma och fortfarande är människor alltså så korkade och vet inte bättre. Det kan ju inte vara sant!? Jag tror mera på att människor skriver sånt där skit för att dra till sig uppmärksamhet. De vill vara provokativa, ni vet ”hörs man inte så syns man inte!” Många profiler jobbar så, även gemene man har jag märkt. Och visst det kan väl vara roligt ibland men hur långt är man villig att gå för att få uppmärksamhet?

Och hur ”korkad” vill man utge sig för att vara? Allt har tydligen sitt pris 😂 Men det borde rimligt finnas en gräns tycker man.

Och det vi inte ska glömma i allt detta är att det finns ett ansvar i allt man gör. Influensers man ser upp till eller personer man följer legitimerar åsikter och handlingar. Så därför tycker jag att vi ska amma mera och fortsätta visa upp det! Sen kan vi bara radera korkade människors kommentarer och åsikter.

Och till er som på riktigt tycker det känns obehagligt med offentligt ammade mammor – TITTA BORT! De är inte farliga! Oavsett om de sitter på torget och ammar, på tåget, eller någon annanstans så lovar jag att de inte kommer attackera er med bröstvårtorna!

amma3
amma4
amma2

#normalizebreastfeeding

Kram / Madeleine 💗

43

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00